Dodaj do ulubionych

Orych burmistzrem.

30.11.14, 22:36
Gratulacje!
Obserwuj wątek
    • silencer7 Re: Orych burmistzrem. 30.11.14, 22:46
      Skąd ta pewność?
      • mati9957 Re: Orych burmistzrem. 30.11.14, 22:51
        ćwierkały wróbelki
        • mati9957 Re: Orych burmistzrem. 30.11.14, 22:51
          No i fajnie
          • zielu52 Re: Orych burmistzrem. 30.11.14, 22:58
            byłem pierwszy :) z piosenką hihihi
            • totes Re: Orych burmistzrem. 30.11.14, 23:12
              Oddaję palmę pierwszeństwa :) Mi ma na myśl przychodzi inna piosenka

zielu52 napisał:

> byłem pierwszy :) z piosenką hihihi
              • pit-111 Re: Orych burmistzrem. 01.12.14, 21:21
                Pomysł z Demisem i ciuchcią w tle jest nie do przebicia:)Rewelacja!Łącznie z machającą zaciskającą się łapką na pożegnanie:)Ubawiłem się setnie, dzięki. Gratuluję pomysłodawcy a Nowemu Burmistrzowi wygranej.Oby działał dla naszego zapuszczonego miasta jak najlepiej i nie dał się omotać niektórym łaskawcom, którzy i całkiem "bezinteresownie" poparli go w II-ej turze...
                • tygrynio1966 Re: Orych burmistzrem. 02.12.14, 02:09
                  ciekawe czy przez to te kleopatry z Urzędu Miasta staną się mniej gburowate
                  • pit-111 Re: Orych burmistzrem. 02.12.14, 07:39
                    To dla nich na otarcie łez i dla wszystkich,pozostawionych w nieutulonym żalu:) :

www.youtube.com/watch?v=XuAaVVPEGoY

ps
                    choć nic nie przebije Roussosa:)
    • rafxxww Re: Orych burmistzrem. 30.11.14, 23:13
      Huuurrrra! Nareszcie może się coś tu zmieni na lepsze... Gratulacje i będziemy śledzić poczynania nowego burmistrza.
      A co teraz biedni radni z Wspólnoty Samorządowej zrobią, zabraknie dyrygenta i jak teraz glosować... :)
      • markowy_zieleniec Re: Orych burmistzrem. 30.11.14, 23:21
        >A co teraz biedni radni z Wspólnoty Samorządowej zrobią, zabraknie dyrygenta i jak teraz glosować... :)

Jest takie "usposobienie", że miejsce postawienie michy oznacza miejsce łaszenia się do nogi :o)
        • oania87 Re: Orych burmistzrem. 30.11.14, 23:29
          Nareszcie
        • zielu52 Re: Orych burmistzrem. 30.11.14, 23:35
          Nieoficjalne wyniki Orych 61%

J.Orych - 5152
          J.Werczyński - 3209

i spójrzcie na mój temat prognozy sprzed kilku dni
          • aniabi Re: Orych burmistzrem. 01.12.14, 05:19
            Super. Do pracy Panie Jacku .... jest dużo do zrobienia :)
          • zombi_123 Re: Orych burmistzrem. 01.12.14, 08:51
            Teraz powinno być już tylko lepiej . Trzymam kciuki Panie Jacku
            • aga9791 Re: Orych burmistzrem. 01.12.14, 12:00
              Świetnie, a co to Werczyńskiemu nawet Michalici nie pomogli? Myślał że ludzie są głupi i nie widzą jego brudnych interesów typu przedszkola z żonką. Bardzo dobrze, taki wynik powinien mu dać dużo do myślenia, nic w czasie swojej kadencji nie zrobił, przypisywał sobie zasługi typu kanalizacja, a każdy normalny człowiek wie, że to był przymus unijny, a nie jego super zadanie!
              • gosia5023 Re: Orych burmistzrem. 07.12.14, 12:17
                To nie był przymus unijny. Przeciwnie, wniosków było znacznie więcej niż pieniędzy z Funduszu Spójności. To był konkurs. Dzięki dobremu przygotowaniu projektów Marki wygrały i otrzymały tak duże dofinansowanie. Także z innych źródeł (z funduszy Min. Ochrony Środowiska, z kasy województwa mazowieckiego). Można mieć do byłego burmistrza rozmaite zastrzeżenia, ale w tej sprawie zadziałał niezwykle skutecznie.
    • ubuntu86 Re: Orych burmistzrem. 01.12.14, 08:37
      Good news!
    • bojkot1970 Re: Orych burmistzrem. 01.12.14, 08:38
      Dzień dobry,
      Szczerze powiem szok ! Mam nadzieję, że MSG rzeczywiście będzie rządzić sensownie i bez lokalnych układzików. Mi zależy na oświacie i przedszkolach no i komunikacja !
      • 4panerny Re: Orych burmistzrem. 01.12.14, 08:41
        MSG już pokazało jak chcą rządzić, patrz taśmy prawdy. Pytanie kto tak naprawdę będzie rządzić miastem p. Jacek czy może ktoś z tylnego fotela.
        • bojkot1970 Re: Orych burmistzrem. 01.12.14, 10:38
          4pancerny dobrze prawisz - pewnie p. Skłodowski i Miechowicz . To są prawdziwi wygrani. Czekam też na pewna czystkę w UM - musza to zrobić
      • ubuntu86 Re: Orych burmistzrem. 01.12.14, 09:42
        To było pewne. Sry 18 lat miał gdyby był dobrym gospodarzem miałby więcej niż 50%
        • jan.rz9090 Re: Orych burmistzrem. 01.12.14, 12:09
          Gratulacje , skostniały układ padł ,wierzyłem że damy rade,pozdrawiam tych co są za, współczuje tym co są na stanowiskach w spółkach, stołkach w U.M.
          • ewap69 Re: Orych burmistzrem. 01.12.14, 13:33
            do jan.rz9090; myślisz, że będzie inaczej, pozwalniają jednych, potworzą nowe układy.
            • forummarki Re: Orych burmistzrem. 01.12.14, 14:35
              Ciekawe czy jako zasługę przypisze sobie za 4 lata obwodnicę ????
              • tadek1947 Re: Orych burmistzrem. 01.12.14, 17:06
                Oj, nie ładnie tak forummarki!
                Odszukać, przeczytać i wtedy pisać.
                • 4panerny Re: Orych burmistzrem. 02.12.14, 08:41
                  Ciekawe skąd weźmie kasę na swoje obietnice, szkoły, przedszkola, żłobki, renowacje kamienic, budowę dróg. Jakoś nikt nigdy nie mówi o źródłach finansowania tylko opowiada co zrobi. Czasem się komuś wymknie, że będzie pozyskiwał fundusze zewnętrzne, ale jeszcze nigdy nie słyszałem, co to za fundusze, skąd, jaki % inwestycji można dostać. Budowa gimnazjum pochłonie tyle kasy, że na żadne inwestycje w najbliższych latach nie ma co liczyć. Moim zdaniem jedyne co może zrobić to rzeczywiście poprawić f-cjonowanie urzędu.
                  • bojkot1970 Re: Orych burmistzrem. 02.12.14, 08:49
                    Mam nadzieję, że jednak znajdzie się kasa na budynek dla gimnazjum, technikum i liceum (bo już jest wpisany do budżetu i plan budynku został zaakceptowany ). Co z budynkiem kolejnej podstawówki i przedszkola ? Mam wątpliwości ? Przecież pieniadze biora się z dotacji, wpływów własnych (podatki lokalne i PIT) . Miasto jest zadłużone. Nie oczekiwałbym cudów - ale chociaż sensownych działań i transparentności UM i wydatków.
                • forummarki Re: Orych burmistzrem. 04.12.14, 15:01
                  Mianowicie?
              • mima-mima Re: Orych burmistzrem. 03.12.14, 22:46
                Oczywiście, że będzie miał prawo sobie to przypisać. To w dużej mierze zasługa p.Orycha i grupy marki2020, na pewno nie ustępującego burmistrza. Wspomniana grupa dostała nawet wyróżnienie od Bronisława Komorowskiego, za swoje zaangażowanie w budowę obwodnicy i swój "cukierkowy protest".
                • zielu52 Re: Orych burmistzrem. 03.12.14, 22:57
                  No to jest dopiero powód do dumy. Wyróżnienie od sługusa i sprzedawczyka. Skupmy się na Markach a oni niech nas lepiej omijają, jak już ta obwodnica powstanie. Zresztą POkurcze nie POparli Jacka w II turze.
                  • madejzmarek Re: Orych burmistzrem. 04.12.14, 00:02
                    Ta akcja cukierkowa nic nie dała. Zbudują obwodnicę bo jest potrzebna i tyle. I tak robią to na szaym końcu jeśli chodzi o rejon Warszawy. Wszystkie pobliskie odcinki s8 są zrobione, lub są robione. Marki i nasze potrzeby są mało istotne. Dostali nagrodę za akcję bo była niuciążliwa i g.. dawała. To było śmiszne podlizywanie a nie walka. Dlatego nic nie wywalczyli.
                    • mamusiatomusia Re: Orych burmistzrem. 04.12.14, 00:33
                      A gdzie ma być to nowe gimnazjum i kiedy?
                      • 4panerny Re: Orych burmistzrem. 04.12.14, 08:58
                        Na wspólnej na samym końcu. Kiedy - bardzo dobre pytanie, tego pewnie nie wie nikt, bo kasy nie ma.

A przy okazji - widziałem gdzieś w internecie wpis, że ta kadencja naszego samorządu będzie mijać pod hasłem obwodnicy. To jest nasz priorytet Ręce mi opadły, skoro samorząd, który do tej drogi nie ma absolutnie nić stawia sobie to jako główny cel rządów
                        • zielu52 Re: Orych burmistzrem. 04.12.14, 11:18
                          Poczekaj. Oby nie zaczynali jak poprzednia kadencja od oświadczeń, jak to bardzo popierają batmanów i sektę Rydzyka. Co jest możliwe o ile prawie święta Maria zostanie Przewodniczącą. Ale jest nadzieja, że nie, bo prawie robi wielką różnicę.
                  • bojkot1970 Re: Orych burmistzrem. 05.12.14, 14:29
                    POkurcze z PO nikogo nie poparli w II turze; Jakby co Jackowi pogratulowali wyboru.

POkurcz z PO
    • mamusiatomusia Re: Orych burmistzrem. 05.12.14, 00:11
      Jeśli na końcu Wspólnej to zdecydowanie daleko od Piłsudskiego żeby "z buta" zasuwać. Bez sensu.
      Jak się chce to się szybko buduje, szkołę 112 budowali mniej niż 2 lata, 356 jakoś 1,5 roku. Ta ostatnia jest bardzo duża.
      • madejzmarek Re: Orych burmistzrem. 05.12.14, 07:16
        Ale blisko osiedla Horowa Góra ;-)
        • darek.pietrucha Re: Orych burmistzrem. 05.12.14, 10:19
          reforma oświaty została wprowadzona w 1999 roku. Od pierwszych dni wiadomo było, że należy szybko znaleźć lokum dla szkoły gimnazjalnej, tym bardziej, że warunki w jakich funkcjonuje Zespół Szkół nr 1 mówiąc delikatnie są bardzo trudne. Dopiero w kadencji 2010-2104 udało się zaprojektować szkołę wraz z całym zapleczem i ustalić lokalizację. Jedynym miejscem gdzie miasto posiadało tak dużą powierzchnię był teren przy ul. Wspólnej. Stąd ta lokalizacjia.
          • mamusiatomusia Re: Orych burmistzrem. 06.12.14, 01:10
            Ponad kilometr od głównej drogi :( tylko zapaleńcy dadzą radę codziennie biegać
            Łatwiej dojechać do Warszawy, bo tam zwykle od przystanku jest rzut kamieniem.
            • nika1228 Re: Orych burmistzrem. 06.12.14, 21:57
              600 m
              • easym Re: Orych burmistzrem. 07.12.14, 09:38
                może w końcu wywali dyrektorkę z SP1
                • zielu52 Re: Orych burmistzrem. 07.12.14, 22:30
                  Ma całą wyższą kadrę do wywalenia w kosmos ze szkół, urzędu, MOK-u itd a nie jedną Dyrektorkę. Zostawi chociaż jedną/ego to może zapomnieć o rozwoju tego miasta. To jest kadra starego układu. Ale, ćwierkają wróble i gruchają gołębie, że Jacek jest miękki. Na szczęście Pietrucha jest twardy. Pażywiom uwidim.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka