miki1122alo 22.08.15, 23:50 Proszę rodziców o opinię na temat przedszkola Artedoo w Markach oraz przedszkola Chatka Puchatka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
klarcimama Re: Artedoo 26.08.15, 14:44 Mogę Ci powiedzieć najwięcej o Artedoo bo tam w zeszłym roku zdecydowałam się posłać dziecko. Inne znam tylko z moich osobistych wizyt na etapie poszukiwań. Generalnie o Artedoo mogę wypowiedzieć się w samych superlatywach. Pracują tam wyłącznie w pełni wykwalifikowani NAUCZYCIELE - a z tym w innych placówkach jest różnie. Tu dbają o ten aspekt. Nauczyciel wiodący w grupie ma spore doświadczenie, a ten wspomagający ogromny potencjał rozwojowy. To od razu widać po podejściu, a to chyba najważniejsze. Dodatkowo czuwa nad całością dyrektor ds. dydaktycznych - p. Agnieszka - świetny pedagog. Jeśli jeszcze dorzucisz do tego własną (nawet własny chleb wypiekają), zdrową i lekko strawną kuchnię oraz nowoczesny budynek w Markach (chyba jedyny powstał od początku jako przedszkole) z super placem zabaw (gumowa nawierzchnia bezpieczna pod wszystkimi sprzętami) to masz odpowiedź. I ostatnia sprawa. Artedoo się cały czas rozwija - od września ruszają we wszystkich grupach zajęcia z glottodydaktyki oraz wprowadzają elementy metody Marii Montessori. Pozdrawiam, mama Klarci Odpowiedz Link Zgłoś
piotrwesoly Re: Artedoo- moim zdaniem beznadzieja!!!! 26.08.15, 22:14 Byłem, i mnie nie powaliło . Wyfiokowana blondyna nic mi nie umiała powiedzuec nie pokazala przedszkoka tylko sale jedną w której nie bylo dzieci. Powiedziala tylko ze maja zdrowe jedzenie. I koniec. Moze gdybysm sie umówili to by mi pokazala. Ale wpadlismy z zoną bez zapowiedzi. Wybralismy inne- naprawdę fajne przedszkole;) Odpowiedz Link Zgłoś
klarcimama Re: Artedoo- moim zdaniem beznadzieja!!!! 27.08.15, 10:13 No to chyba dobrze że pokazała Ci jedną sale bez dzieci. Akurat dla mnie jest to argument na plus. Sama jestem pedagogiem i uważam że dobrze że nie przerywa się zajęć w grupie wprowadzając osoby z zewnątrz bo akurat wpadły do przedszkola zamiast umówić się. Tak małe dzieci dosyć łatwo się rozpraszają a osoba wchodząca do sali budzi duże zainteresowanie u takich maluchów. "Wyfiokowana blondyna" to pewnie właścicielka. Cóż, nie każdy ma dar opowiadania. Może gdybyś się umówił na spotkanie to porozmawiałbyś z v-ce dyrektorem lub p. Agnieszką od dydaktyki. Ci ludzie mają dużą wiedzę i potrafią odpowiedzieć na każde nawet najdziwniejsze pytanie. A uwierzcie mi że jestem dociekliwa z racji zawodu. Tak czy inaczej dobrze że udało Ci się znaleźć przedszkole które przypadło do gustu. Każdy szuka czegoś innego. Pozdrawiam, mama Klarci Odpowiedz Link Zgłoś
piotrwesoly Re: Artedoo- moim zdaniem beznadzieja!!!! 27.08.15, 19:57 Klarcimama pracuje w artedoo i reklamuje swoje przedzzkole. To bylo, późne popołudnie i napewno po zajeciach. Nie chciala pokazac nie pokazała:) Odpowiedz Link Zgłoś
klarcimama Re: Artedoo- moim zdaniem beznadzieja!!!! 27.08.15, 21:51 Tak, a rzeka to sok morelowy. Widocznie nie zasłużyłeś na pokazywanie ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
comti123 Re: Artedoo- moim zdaniem beznadzieja!!!! 01.09.17, 13:28 ja umówiłam się i spotkałam z synem tej eleganckiej pani, tak raczej ja można okreslić; pan Paweł omówił wiele szczegółów z przedszkola, odpowiedział wyczerpująco na każde pytanie; sam jest ojcem trzech dziewczynek i widać, że zna potrzeby dzieci; jestem pielęgniarką i mamą 4-ki dzieci, 3 z nich to juz nastolatki i troche historii przedszkolnych przeżyłam; jestem zadowolona z wizyty i tego co widziałam; nie prosiłam o pokazanie całego przedszkola, bo po co? interesował mnie obszar maluszków, ich sala, szatnia, plac zabaw etc; co do informacji pozyskanych na spotkaniu, gdzie pan poświęcił mi ponad godzinę, nie mam żadnych uwag; zapytałam tez wprost o właścicieli i osoby zarządzające oraz o ich wykształcenie; dziecko co prawda dopiero rozpoczyna tan edukację, ale na pewno pierwsze wrażenie jest OK. Odpowiedz Link Zgłoś
mapola Re: Artedoo 28.08.15, 22:55 Chatka Puchatka jest wyjątkowa, moje dziecko tam chodzi i fakt, że nie każdy chętny się tam dostaje - o czymś świadczy :) powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
333ja333 Re: Artedoo 17.09.15, 14:57 Nauczyciele w Artedoo, rzeczywiście są wspaniali i wykwalifikowani, jednak lepiej się do nich nie przywiązywać za bardzo, ponieważ ciągle się zmieniają - jak przypuszczam powodem jest nastawienie dyrekcji do pracowników i złe ich traktowanie... Od początku istnienia przedszkola zmienili się niemal wszyscy nauczyciele (oprócz jednej), wszystkie sprzątaczki i większość dodatkowego personelu (kucharka, pomoc kuchenna, nauczyciele rytmiki aż dwa razy)... Może pedagogiem nie jestem jak klarcimama, ale jestem przekonana, że ciągłe zmiany personalne nie działają na dzieci najlepiej i ograniczają im poczucie bezpieczeństwa. W sumie na dobre przedszkole składa się wiele czynników nie tylko metodyka nauczanie, więc jeśli w przedszkolu panuje gęsta atmosfera, to wszelkie glottodydaktyki i Marie Montessori można sobie wsadzić w buty... Odpowiedz Link Zgłoś
comti123 Re: Artedoo 01.09.17, 13:32 nie znam przedszkola, w którym kadra byłaby stała dłużej niż 1,5-2 lata :( takie realia; te dziewczyny zazwyczaj młode, albo szukają ciągle czegoś innego, albo wychodzą za mąż i idą na macierzyński; placówka ma dopiero3-4 lata? zatem wymiana personelu nie jest niczym nadnaturalnym; poza tym właściciele też docierają dopiero swoje warsztaty i szukają różnych rozwiązań personalnych i na pewno jedynym powodem wymiany kadry nie są złe warunki pracy Odpowiedz Link Zgłoś
pnartedoo Re: Artedoo 18.09.15, 14:59 Oświadczenie Przedszkola Niepublicznego Artedoo Przedszkole Niepubliczne Artedoo oświadcza, że post użytkownika alicjakwiatkowskaseller jest zbiorem pomówień i zniewag pod adresem placówki jak i jej pracowników, które to zniewagi i pomówienia były podstawą do wszczętych już postępowań karnych zgodnych z art. 212 i 216 k k . Jedyne co zamierzamy jako placówka skomentować, to fakt że Pani Alicja Kwiatkowska – Seller dopełniła wszelkich przesłanek do rozwiązania umowy o pracę w trybie art. 52 kp. Jeżeli uważa, że niniejsze rozwiązanie umowy o pracę było bezpodstawne, to ma możliwość dochodzenia swoich praw przed sądem; tak samo jak w niniejszej sprawie właśnie czyni Przedszkole Niepubliczne Artedoo. Kończąc, sugerujemy innym użytkownikom niniejszego forum, którzy równie lekko ferują oskarżeniami, aby zachowali powściągliwość w swych osądach, gdyż każdy komentarz godzący w dobre imię pracowników jak i właścicieli Przedszkola Artedoo spotka się z podjęciem stosownych kroków prawnych; łącznie z ustaleniem osób ukrywających się pod anonimowymi nazwami użytkowników. Z poważaniem Właściciele oraz dyrekcja Przedszkola Niepublicznego Artedoo Odpowiedz Link Zgłoś
alicjakwiatkowskaseller Re: Artedoo 20.09.15, 19:06 Oświadczenie Alicji Kwiatkowskiej-Seller Oświadczam, że post użytkownika alicjakwiatkowskaseller nie jest zbiorem pomówień i zniewag pod adresem placówki i jej kierownictwa li tylko kierownictwa. Na dowód tego dysponuję obciążającymi materiałami, przesłanymi mi drogą mailową i esemesową, przede wszystkim przez Pawła Adamczyka. Oświadczam, że pracownicy tej placówki w żaden sposób nie zostali przeze mnie pomówieni i znieważeni. Oświadczam, że owe zniewagi i pomówienia nie były podstawą do wszczęcia postępowań karnych zgodnie z art. 212 i 216 k k, ponieważ nie została zawiadomiona policja i prokuratura w związku z rzekomą kradzieżą przeze mnie dokumentów. Odpowiedz Link Zgłoś
alicjakwiatkowskaseller Przeprosiny przedszkolaArtedoo 16.11.15, 19:51 "Ja, niżej podpisana Alicja Kwiatkowska-Seller niniejszym przepraszam Niepubliczne Przedszkole Nr 12 w Markach, jego dyrekcję, pracowników w tym Agnieszkę Bonisławską i współpracowników oraz osobiście Pana Pawła Adamczyka-radnego miasta Marki za podanie nieprawdziwych informacji zamieszczonych w dniu 13 IX 2015 r. o godz. 16.09 na forum znajdującym się na stronie www.forum.gazeta.pl pod tematem dyskusji"Artedoo" pod nickiem"alicjakwiatkowskaseller", czym naruszyłam dobra osobiste wyżej wymienionych osób oraz mogłam narazić na poniżenie ich na forum publicznym i narażenie na utratę zaufania potrzebnego do prowadzenia działalności, czy też w przypadku Pana Pawła Adamczyka wykonywania mandatu radnego miasta Marki, Alicja Kwiatkowska-Seller". Odpowiedz Link Zgłoś
alicjakwiatkowskaseller Re:Przeprosiny przedszkola Artedoo 16.11.15, 19:58 "Ja, niżej podpisana Alicja Kwiatkowska-Seller niniejszym przepraszam Niepubliczne Przedszkole Nr 12 w Markach, jego dyrekcję, pracowników w tym Agnieszkę Bonisławską i współpracowników oraz osobiście Pana Pawła Adamczyka-radnego miasta Marki za podanie nieprawdziwych informacji zamieszczonych w dniu 13 IX 2015 r. o godz. 16.09 na forum znajdującym się na stronie www.forum.gazeta.pl pod tematem dyskusji"Artedoo" pod nickiem"alicjakwiatkowskaseller", czym naruszyłam dobra osobiste wyżej wymienionych osób oraz mogłam narazić na poniżenie ich na forum publicznym i narażenie na utratę zaufania potrzebnego do prowadzenia działalności, czy też w przypadku Pana Pawła Adamczyka wykonywania mandatu radnego miasta Marki, Alicja Kwiatkowska-Seller". Odpowiedz Link Zgłoś
malezja77 Re: Artedoo 18.11.15, 20:36 my rodzice szukamy opinii o przedszkolach, to FORUM i każda informacja ma znaczenie nawet taka " pyskówka" pomiędzy pracownikami byłymi/nie byłymi sama mówi za siebie. Dziękujemy za wyrażanie opinii. Wnioski sami wyciągniemy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Joanna C. Re: Artedoo IP: *.146.121.67.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 30.04.23, 04:14 Pracowałam bardzo krótko w przedszkolu z powodu choroby..Znam przedszkole od stronę kuchni też.. Dyrekcja bardzo dba o świeże produkty,warzywa i posiłki dla dzieci...Panie pieką chleb i co środę jest ciasto...śniadanko,zupki,obiadki itp podane na czas..Dbają również o dzieci z alergiami.. Sale są monitorowane,nauczycielki robią świetny program w każdej grupie..To nie przechowalnia absolutnie to serdeczne i przyjazne miejsce. Przedszkole nowoczesne w pięknych kolorach sale i korytarze..Dyrekcja sama nadzoruje kuchnie,sale czy wszystko jest w porządku.Dzieci uczęszczające prywatnie lub publiczne są tak samo traktowane przez personel.Jest duży nacisk na bezpieczeństwo dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś