Dodaj do ulubionych

Zapach palonej kawy Tchibo

IP: *.braun.de 24.04.02, 16:35
Czy podoba Wam się zapach palonej kawy Tchibo, gdy przejeżdżacie Piłsudskiego w
okolicach ulicy Słonecznej?
Mnie się nawet podoba, choć nie piję kawy. Może to dlatego, że darzę
sentymentem tę firmę...
Ale - z drugiej strony - chyba jednak dobrze, że tego zapachu nie czuć w
miejscu gdzie mieszkam.
Czy pod Wasze domy dochodzi?
Obserwuj wątek
    • Gość: Jola Re: Zapach palonej kawy Tchibo IP: *.kprm.gov.pl / 158.66.46.* 24.04.02, 18:52
      Uwielbiam zapach palonej kawy, chyba nawet jeszcze bardziej zapach niż samą
      kawę, której wypiłam morze. Niestety, na Ochocie nie zarejestrowano tego
      wspaniałego zapachu.
      • sloggi Re: Zapach palonej kawy Tchibo 25.04.02, 08:33
        Zapach kawy, to jeden z najpiękniejszych zapachów świata.
        Po Słonecznej mółbym jeździć cały dzień :)
        • Gość: Raffix Re: Zapach palonej kawy Tchibo IP: *.braun.de 25.04.02, 16:22
          sloggi napisał(a):
          > Zapach kawy, to jeden z najpiękniejszych zapachów świata.
          > Po Słonecznej mółbym jeździć cały dzień :)
          To może przeprowadziłbyś się na Słoneczną? Budziłby Cię jak i koił do snu Twój
          ulubiony aromat :-)
    • Gość: br Re: Zapach palonej kawy Tchibo IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.05.02, 13:15
      Gość portalu: Raffix napisał(a):

> Czy podoba Wam się zapach palonej kawy Tchibo, gdy przejeżdżacie Piłsudskiego w
      >
      > okolicach ulicy Słonecznej?
      > Mnie się nawet podoba, choć nie piję kawy. Może to dlatego, że darzę
      > sentymentem tę firmę...
      > Ale - z drugiej strony - chyba jednak dobrze, że tego zapachu nie czuć w
      > miejscu gdzie mieszkam.
      > Czy pod Wasze domy dochodzi?

pod mój dom też nie dochodzi, nie wiem czy to dobrze czy żle

pozdroweinia

br
      • Gość: amba Re: Zapach palonej kawy Tchibo IP: webcacheP* / *.visp.energis.pl 02.11.02, 09:41
        Mieszkam bardzo blisko fabryki(od 11 mies.)Na początku podobało mi się to
        wąchanie,egzotyczne takie było.Teraz już mi to śmierdzi i męczy zmysł
        powonienia.Szczególnie śmierdzi dziś,wymieszany z wilgocią i wonią gnijących
        jesiennych liści.Ale o gustach nie ma dyskusji,pozdrawiam.
        • Gość: Raffix Re: Zapach palonej kawy Tchibo IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.11.02, 10:34
          Gość portalu: amba napisała:
          > Mieszkam bardzo blisko fabryki(od 11 mies.)Na początku podobało mi się to
          > wąchanie,egzotyczne takie było.Teraz już mi to śmierdzi i męczy zmysł
          > powonienia.Szczególnie śmierdzi dziś,wymieszany z wilgocią i wonią gnijących
          > jesiennych liści.Ale o gustach nie ma dyskusji,pozdrawiam.
          A jak często ten zapach dociera do Twojego domu?
    • Gość: Raffix Ciekawa dyskusja o kawie m.in. Tchibo z Marek IP: *.braun.de 28.05.02, 16:12
      Ciekawa dyskusja o kawie - m.in. tej z mareckiej palarni na forum warszawskim.
      Dla zainteresowanych link poniżej (należy wkleić zawartość obu linijek do
      okienka "adres"):

www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?
      dzial=0511&forum=WARSZAWA&wid=1993260&aut=d.z.&aid=1993260
      • Gość: kuki Re: Ciekawa dyskusja o kawie m.in. Tchibo z Marek IP: 212.160.155.* 29.05.02, 15:31
        Kawa tylko sypana, do bani z rozpuszczalna.
        • Gość: Raffix Re: .. o kawie... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.05.02, 22:53
          Gość portalu: kuki napisał(a):
          > Kawa tylko sypana, do bani z rozpuszczalna.
          W Markach Tchibo pali tę sypaną jak i "konfekcjonuje" rozpuszczalną, tak więc
          dogodzą każdemu, nawet tak wymagającemu jak Kuki :-)
          Chociaż na forum warszawskim twierdzą, że kawa Tchibo z Marek jakby gorsza niż
          ta z Niemiec. No cóż, czuję do tej firmy sentyment więc nie potwierdzam ani nie
          zaprzeczam.
    • Gość: Raffix Czy mi się wydaje? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.02, 21:43
      Czy mi się wydaje, czy ostatnio kawa pachnie jakby mniej intensywnie w okolicy
      ul. Słonecznej?
    • Gość: gosc Re: Zapach palonej kawy Tchibo IP: *.acn.pl 12.10.02, 22:06
      Zapachu kawy nie lubię, a szczegolnie kawy Tchibo. Prezes Tchibo nie przyjal
      zaproszenia na otwarcie naszej firmy, bo swierdził, ze firmy nie zna i nie
      wezmie zaproszenia...

Pozdrawiam
      Gosc
      • Gość: Raffix Tak z ciekawości IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.02, 22:10
        Gość portalu: gosc napisał(a):
        > Zapachu kawy nie lubię, a szczegolnie kawy Tchibo. Prezes Tchibo nie przyjal
        > zaproszenia na otwarcie naszej firmy, bo swierdził, ze firmy nie zna i nie
        > wezmie zaproszenia...

Tak z ciekawości: Czy było to za czasów Philipa J. Price'a, czy późniejszej
        pani prezes Wioli Rosołowskiej czy prezesa wcześniejszego (Niemca, nazwiska
        nie pamiętam)?
        • Gość: gosc Re: Tak z ciekawości IP: *.acn.pl 13.10.02, 10:37
          Otoz bylo to za czasow terazniejszych... jakis miesiac temu...

pozdrawiam
          gosc
          • Gość: Wojtek Ursynów Re: Tak z ciekawości IP: *.acn.pl / 10.129.134.* 13.10.02, 18:46
            Dla przejeżdżających mimo zapach kawy jest wspaniały. Nie wiem jak dla stałych
            mieszkanców. Próbowałem kiedys znęcony zapachem kupić bezposrednio w fabryce
            takiej świeżo palonej. Niestety nie sprzedają.
            • Gość: Raffix Re: Kawa IP: *.braun.de 29.10.02, 18:02
              Gość portalu Wojtek Ursynów napisał:
              > Dla przejeżdżających mimo zapach kawy jest wspaniały. Nie wiem jak dla
              > stałych mieszkanców. Próbowałem kiedys znęcony zapachem kupić bezposrednio w
              > fabryce takiej świeżo palonej. Niestety nie sprzedają.
              To bylby rzeczywiscie ciekawy pomysl dla kawoszy: "przyjedz do Marek po kawe
              prosto z pieca" :-)
              • Gość: AGA Re: wąchacz IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 31.10.02, 10:32
                I ja też lubię zapach kawy, choć osobiście jej nie lubię pić. Mieszkam od
                Tchibo dwa kilosy w linii prostej i zalatuje czasem aromacik.Całkiem fajnie nie
                wiem jak współsąsiedzi Tchibo.
                Ale czy ja dobrze czytam? sporo jest wąchaczy - może jakiś konkursik kto
                rozpozna po zapachu rodzaj kawy Tchibo - familijna, mild itp. Poza tym palarnia
                powinna swe coroczne święto urazmaicać, bo od kilku lat to samo poza
                zaproszonymi gośćmi.
    • Gość: Bot OK n/txt IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.10.02, 00:40
    • Gość: Hirek Re: Zapach palonej kawy Tchibo IP: *.chello.pl 02.11.02, 13:15
      Ja nie mieszkam blisko i nawet jak przejeżdżałem niedaleko to nie czułem
      zapachu palonej kawy.
      A bardzo lubię ten zapach. Nie wiem jak byłoby na dłuższą metę, ale na krótszą
      lubię. :-)
      Pozdrawiam.
    • rafal.redel Re: Zapach palonej kawy Tchibo 10.10.03, 14:45
      Ostatnio chyba wiatry były sprzyjające, bo kawowy aromat docierał także na moją
      uliczkę.
      • Gość: massix Re: Zapach palonej kawy Tchibo IP: 193.59.174.* 13.10.03, 14:32
        Kiedyś za to rozchodził się wspaniały zapach zwałki, na całą okolicę. To były
        czasy. A tera niektórym palona kawa przeszkadza. Do mnie dolatuje jak jest
        wiatr z zachodu. W zimę wiem od razu, że idzie odwilż.
        • Gość: Szopen Re: Zapach palonej kawy Tchibo IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.10.03, 22:39
          Czy wam przeszkadza zapach kawy? ja nie wiem wg mnie to bardzo fajny zapach.
          Ale zadko do mojego bloku dochodzi :(
          Moze dlatego lubie ten zapach bo go zadko wacham :D
          • Gość: maten Re: Zapach palonej kawy Tchibo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.03, 12:31
            Szczerze mówiąc, nie rozumiem, czym się tak zachwycacie, dla mnie to po prostu
            śmierdzi przypalonym mlekiem albo ziemniakami. I niestety przy południowych
            wiatrach często to czuję. Do Rafała Redla: może mogłaby się tym zająć "Rz"
            Marecka? A tak na marginesie gratuluję gazetki!
            • rafal.redel Re: Zapach palonej kawy Tchibo 14.10.03, 12:43
              Gość portalu maten napisał:
              > (...) Do Rafała Redla: może mogłaby się tym zająć "Rz" Marecka?
              Nie sądzę, by cokolwiek dało się z tym aromatem zrobić, by się go pozbyć. Ale
              pogadam przy okazji z Redaktorami RM (a może i zobaczą ten wątek)

>A tak na marginesie gratuluję gazetki!
              To ja przy okazji też przyłączam się do gratulacji - oczywiście należą się
              zespołowi redagującemu (Szary, Sarmatia, Filip, Krzysztof) i wszystkim, którzy
              na poważnie zaangażowali się w tworzenie gazety (ja mam tam tylko mały
              udzialik - pisuję gościnnie po jednym artykuliku na numer)
              • Gość: Szopen Re: Zapach palonej kawy Tchibo IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.10.03, 13:26
                To jakas gazetka wogule wychodzi?
                A o czym gazetka jest tylko polityka?
                A moze cos jeszcze?
                • rafal.redel [OT] 14.10.03, 13:40
                  Gość portalu: Szopen napisał(a):
                  > To jakas gazetka wogule wychodzi?
                  Wychodzi, wychodzi.

> A o czym gazetka jest tylko polityka?
                  > A moze cos jeszcze?
                  Nalepiej przeczytać samemu - na stronie marki.net.pl są trzy
                  dotychczasowe numery w formacie *.pdf (uwaga, spore pliki) - kolejny numer
                  spodziewany jest wkrótce.
    • Gość: SZAMIL_BASAJEV Re: Zapach palonej kawy Tchibo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.03, 14:05
      JA miesz tuz obok palarni i nie przeszkadza mi to,Juz w ogole tego nie czuje!
    • Gość: trak Re: Zapach palonej kawy Tchibo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.03, 15:05
      Nie rozumiem, w jaki sposób technologiczny wyziew z fabryki Tchibo może się
      kojarzyć z być może przyjemnym dla wielu osób zapachem "palonej kawy". Albo
      mówimy o pomieszczeniu zamkniętym i panującym w nim zapachu palonej kawy, albo
      mówimy o otwartej przestrzeni wokół fabryki i nieuniknionych konsekwencjach
      procesu technologicznego. Czytając posty z tego tematu można odnieść wrażenie,
      że niektórzy ich autorzy wręcz chcieliby znaleźć się w
      obszarze "działania" "magicznego" zapachu palonej kawy. A co z innymi
      zapachami, które technologiczny wyziew przytłumia, niweluje, zabija. Co z nimi?
      Nie są warte wąchania? To w takim razie proponuje umieścić fabrykę palenia kawy
      w bezpośrednim sąsiedztwie oczyszczalni ścieków, np. blisko Czajki
      (oczyszczalnia) na Białołece, wtedy palona kawa zabije wszechobecny tam smród.
      Osobiście, gdybym był w zasięgu rażenia fabryki Tchibo, to postulowałbym do
      koncernu o zakładasnie wszelkich filtrów i przestrzeganie wszystkich norm.

Pozdrawiam
      Robert
      • Gość: Piotr Re: Zapach palonej kawy Tchibo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.03, 00:20
        Popieram w całej rozciągłości. Ten smród jest nie do zniesienia !!! Czasem nawet przychodzą mi do głowy pomysły o przeprowadzce (jak to zalatuje). Swoją drogą jeżeli dolatuje zapach to czemu nie mają dolatywać jakieś szkodliwe substancje. Nie jestem chemikiem i nie znam technologii palenia kawy , ale coś mi tu "śmierdzi"...
    • Gość: greg Re: Zapach palonej kawy Tchibo IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.03, 12:54
      Proponuję mieszankę kawa+okładziny cierne - wyjątkowy bukiet :-(((
      • Gość: Rafał R. Re: Zapach palonej kawy Tchibo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.03, 17:26
        Gość portalu: greg napisał(a):
        > Proponuję mieszankę kawa+okładziny cierne - wyjątkowy bukiet :-(((
        To Fabryka Okładzin Ciernych też emituje zapachy?
        Mieszkam od niej dość daleko i dlatego jestem nieświadomy...
        • Gość: greg Re: Zapach palonej kawy Tchibo IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.10.03, 12:30
          Zapraszam na wieczorny spacerek 19-21 w okolice fabryki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka