Dodaj do ulubionych

Buspas Radzymi/Marki - Warszawa

10.09.24, 13:30
Witam, mieszkam w Markach i pewnie jak wielu innych mieszkańców Marek i Radzymina codziennie dojeżdżam do pracy do Warszawy. Pracuję w śródmieściu i dojeżdżam do metra przy Trockiej autobusem spod ratusza w Markach. Autobus wg rozkładu powinien jechać 21 minut, jednak w godzinach szczytu rzadko schodzi poniżej pół godziny, a gdy popada deszcz lub nie daj Bóg śnieg, to +40 min :/ Myślę że sytuację tą można by łatwo poprawić wytyczając buspas na ul. Piłsudskiego od ul. Szkolnej w Markach i Radzymińskiej w Warszawie do miejsca gdzie obecnie zaczyna się buspas, czyli w okolicach ul. Bystrej. W miejscu tym są przy drodze niewykorzystane pobocza więc myślę, że nie wymagało by to dużych nakładów a znacznie ułatwiło by codzienne dojazdy do pracy czy szkoły mieszkańcom Marek i Radzymina. Pisałem w tej sprawie do Urzędu Miasta w Markach ale dowiedziałem się że oni nie zarządzają tą drogą, która jest w gestii Wojewódzkiego Zarządu Dróg, dając mi do zrozumienia, że nie kiwną palcem w tej sprawie, no bo przecież urzędnicy miejscy są od ściągania podatków z mieszkańców a nie załatwiania ich spraw... Czy myślicie że byłby to dobry pomysł, aby włodarze Marek i Radzymina ruszyli swoje 4 litery zajęli się taką inicjatywą?
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka