bas56 24.11.04, 10:46 CZytałam na innych forach o korkach do Marek, ale tak naprawdę to ile czasu zajmuje dojazd do W-wy w godzinach szczytu /w korkach/ a ile w innych godzinach? Bo chyba nie zawsze są korki? Mam na myśli komunikację miejską. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
man72 Re: Dojazd do Marek 24.11.04, 11:03 bas56 napisała: > na myśli komunikację miejską. Nie napisał Pan o jaki rejon Marek chodzi więc pozowolę sobie samemu wybrać przystanek: Linie 718, 805 Przystanek: Rejtana 01 (obok UM w Markach - kierunek Warszawa) Rozkładowo do ważnych przystanków przesiadkowych w Warszawie: Zacisze: 10 min. Piotra Skargi: 18 min. Szwedzka: 21 min. Dw.Wileński: 25 min. Dw.Wschodni: 29 min. Jak są korki podane czasy przyjazdów mają odchyłkę do 6 minut. Autobusy poza godzinami 6:20 - 7:30 kursują raczej zgodnie z rozkładem. Odpowiedz Link Zgłoś
bas56 Re: Dojazd do Marek 25.11.04, 09:12 CHodzi mi o okolicę ul. Dużej. Mam nadzieję, że jest tam gdzieś niedaleko jakiś przystanek autobusowy. Czy jeżdżą tam jakieś linie prywatne? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
man72 Re: Dojazd do Marek 25.11.04, 12:07 bas56 napisała: > CHodzi mi o okolicę ul. Dużej. Mam nadzieję, że jest tam gdzieś niedaleko jakiś > > przystanek autobusowy. > Czy jeżdżą tam jakieś linie prywatne? > Pozdrawiam W bezpośrednim sąsiedztwie ul.Dużej w al.Piłsudskiego jest przystanek. Stają na nim linia 718, linia M (z Marek do Wołomina), bezpłatny autobus do CH Targówek i kilkanaście autobusów prywatnych które kursują z Wyszkowa lub Radzymina do Dw.Wileńskiego. Prywatne autobusy kosztują 3,5zł za przejazd w jednym kierunku i nie mają biletów miesięcznych - pozatym nie mają żadnych rozkładów więc kursują jak chcą. Do czasów dojazdów do przystanków przesiadkowych dla linii 718 (które podałem w poprzednim poście) niech Pan sobie doliczy 3 minuty. Te 6 minut odchyłki od rozkładu podczas porannych korków pozostaje bez zmian. Odpowiedz Link Zgłoś
bas56 Re: Dojazd do Marek 25.11.04, 14:31 Dziękuję. Mam jasność. Mogę liczyc tylko na 718. Gdy będę miała szczęście to może trafi mi się jakiś prywatny transport. Odpowiedz Link Zgłoś
bas56 Re: Dojazd do Marek 29.11.04, 15:55 Przeczytałam w innych postach o nowych liniach do Marek, które miałyby dojeżdżać do "FOC w Markach". Nie jestem jeszcze mieszkanką Marek i nie wiem gdzie to jest i co to jest za skrót? Możecie mnie oświecić? Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia0 Re: Dojazd do Marek 11.12.04, 18:32 FOC to jest Fabryka Okladzin Ciernych. Jest to petla lini 805. Odpowiedz Link Zgłoś
bas56 Re: Dojazd do Marek 13.12.04, 19:47 DZięki, od razu lepiej jak się człowiek "oświeci". Odpowiedz Link Zgłoś