Dodaj do ulubionych

Tłok w 718 / 805

04.01.05, 23:52
Mam pytanie: Czy też zaobserwowaliście ciekawe zjawisko w autobusach 718 i
805 które polega na tym że wraz ze wzrostem częstotliwości kursowania tych
linii wzrosła liczba pasażerów... Ja obserwuję regularne korzystanie z tych
linii coraz to większej liczby nowych osób które jeszcze w październiku nie
jeździły tymi autobusami a teraz z dnia na dzień jest ich coraz więcej i tłok
mimo zwiększenia częstotliwości zaczyna robić się coraz większy i sytuacja
powoli wraca do poprzedniego stanu.
Obserwuj wątek
    • sloggi Re: Tłok w 718 / 805 07.01.05, 13:04
      A o nowej linii przez Trasę AK cisza.
      • flash3 Re: Tłok w 718 / 805 07.01.05, 15:20
        sloggi napisał:

> A o nowej linii przez Trasę AK cisza.

Nie taka cisza. Już kasacja 132 jest zatwierdzona, trasa w Markach przeszła
        pozytywnie testy, już Związki Zawodowe Kierowców w R-13 zaczynają protestować
        bo ta nowa linia ma być obsługiwana przez ITS, a i od znajomego w dziale tras
        ZTM wiem że dosłownie za pare dni ma trafić do Marek oficjalne pismo w tej
        sprawie z ZTM.

Teraz ruch jest tylko po stronie radnych....
        • msp1 Re: Tłok w 718 / 805 07.01.05, 15:27
          I niech radni porzadnie sie zastanowia nim wsadza publiczny grosz w
          niewydolnego molocha. Pozdrawiam.
    • orlowski8 Re: Tłok w 718 / 805 07.01.05, 18:28
      Informacja statystyczna MZA jest inna. Wielu pasażerów linii autobusowych nie
      kasuje biletów lub nie wykazuje, że je posiada. Jest to ewidentny błąd lub nie
      wiedza o statystyce ilości osób podróżujących. Według informacji "z pewnych
      żródeł" określenie ilości osób podróżujących określa się na podstawie czytników
      z tych autobusów. Dlatego proponuję zawsze wskazujcie swoją obecność nawet
      wielokrotnie, dając tym samym MZA do myślenia.
      • endona Re: Tłok w 718 / 805 07.01.05, 20:41
        tłok był od zawsze. na pocżątku kiedy zmienili i kursy odbywały się z większą
        częstotliwością, było spox. ale teraz znów powrót. i znów potwierdzi się zart z
        718. "jest taki tłok, że możesz podnieść nogi do góry i nie spadasz" :D

pozdrawiam
        • flash3 Re: Tłok w 718 / 805 07.01.05, 20:59
          endona napisała:

> tłok był od zawsze. na pocżątku kiedy zmienili i kursy odbywały się z większą
          > częstotliwością, było spox. ale teraz znów powrót. i znów potwierdzi się zart
          z
          >
          > 718. "jest taki tłok, że możesz podnieść nogi do góry i nie spadasz" :D
          >
          > pozdrawiam

I dlatego właśnie tak oręduje za powstaniem tej linii przez Grodzisk na
          pl.Wilsona (choć może się wydawać dziwne dlaczego akurat uczepiłem się tej
          konkretnej trasy) – poprostu na linia zabierze z 718 i 805 wszystkich którzy
          będą chcieli jechać do takich dzielnic jak Bródno, Żerań, Białołęka, Bielany,
          Żoliborz - co odbije się na spadku tłoku w tych liniach i poprawie komfortu
          podróży.
          A to ponowne zwiększenie tłoku zawdzięczamy jednej przyczynie: cześć osób
          kiedyś nie jeździła autobusami ZTM tylko samochodami, ale teraz ponownie
          wrócili do autobusów (co oczywiście z jednej strony jest pozytywnym zjawiskiem,
          ale z drugiej w dłuższej perspektywie będzie katastrofalne w skutkach).

A co do tłoku... to co się dzieje w soboty rano w 718 to masakra. Ostatnio
          wsiadając przy Rejtana ledwo co się zmieściłem, a przy Szkolnej i Szpitalnej
          cześć ludzi została na przystanku bo już się nie zmieścili. Całe szczęście że
          okazało się jechał mój znajomy kierowca i zabrał mnie do swojej kabiny – bo
          inaczej garnitur w którym jechałem po dojechaniu wyglądał by pewnie jakbym nie
          prasował go przez parę miesięcy.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka