Dodaj do ulubionych

SZOKUJĄCA KAMPANIA

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.10.02, 11:45
Widzę że odpowiedni ludzie zadbali i atak na osobę Pana Krajewskiego rozwija
się. Drodzy Markowiacy. Czy jesteście ślepi. Czy nie czujecie że miejscowi
notable strasznie się boją o swoje pozycje. Najwyższy czas wprowadzić świeżą
krew. Brawo Panie Krajewski za odwagę. A pani która pisze że pójdzie na
wybory tylko przeciwko Krajewskiemu niech się nie wysila. I tak wiadomo kto
wam wszystkim układa teksty włącznie z proboszczem

NOWY
Obserwuj wątek
    • Gość: Jerzy Krajewski Re: SZOKUJĄCA KAMPANIA IP: *.marketingserwis.pl 08.10.02, 14:11
      Szanowny Panie Nowy!
      Dziękuję za miłe dla mnie słowa. Ja również mam nadzieję, że proboszcz mojej
      Parafii św. Izydora wykaże więcej taktu w kolejnych dniach kampanii wyborczej.
      Pozdrawiam
      Jerzy Krajewski
      Gość portalu: NOWY napisał(a):

> Widzę że odpowiedni ludzie zadbali i atak na osobę Pana Krajewskiego rozwija
      > się. Drodzy Markowiacy. Czy jesteście ślepi. Czy nie czujecie że miejscowi
      > notable strasznie się boją o swoje pozycje. Najwyższy czas wprowadzić świeżą
      > krew. Brawo Panie Krajewski za odwagę. A pani która pisze że pójdzie na
      > wybory tylko przeciwko Krajewskiemu niech się nie wysila. I tak wiadomo kto
      > wam wszystkim układa teksty włącznie z proboszczem
      >
      > NOWY
      • Gość: Waldi Re: SZOKUJĄCA KAMPANIA IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.10.02, 14:18
        Czy "pan nowy" to kolejny ukryty człowiek Krajewskiego. Tak dobrze się
        rozumiecie, że robi się mdło.
        • Gość: Jerzy Krajewski Re: SZOKUJĄCA KAMPANIA IP: *.marketingserwis.pl 08.10.02, 14:58
          Szanowny Panie Waldi!
          Czy jest Pan "ukrytym człowiekiem" Pana Janusza Werczyńskiego? Czy mógłby Pan
          prawić swoje złośliwość wobec mnie i moich przyjaciół pod imieniem i nazwiskiem?
          Pozdrawiam
          Jerzy Krajewski
          Gość portalu: Waldi napisał(a):

> Czy "pan nowy" to kolejny ukryty człowiek Krajewskiego. Tak dobrze się
          > rozumiecie, że robi się mdło.
    • Gość: Waldi Re: SZOKUJĄCA KAMPANIA IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.10.02, 15:39
      Nie jestem niczyim człowiekiem. Moje zachowanie i obrzydzenie do pana osoby
      spowodowane jest wyłącznie sposobem prowadzonej przez pana kampanii.
      Sformułowane oskarżenia nie poparte są żadnymi dowodami, więc są wyłącznie
      pomówieniami ściganymi przez prawo. Ponadto termin, w którym rozpoczął pan tą
      farsę jest nieprzypadkowy. Niech mnie pan przekona, że jest inaczej i poda
      wiarygodne dowody przestępczej działalności Werczyńskiego, to może zmienię o
      panu zdanie. Dowody typu usłyszałem, powiedziano mi, wydaje mi się, są śmieszne
      i niech je pan pominie.
      • Gość: Jerzy Krajewski Re: SZOKUJĄCA KAMPANIA IP: *.marketingserwis.pl 08.10.02, 16:15
        Szanowny Panie Waldi!
        A Pan nadal wylewa na mnie pomyje anonimowo.
        Jutro o godzinie 9.30 w Komendzie Powiatowej Policji w Wołominie będę
        przesłuchiwany przez policjanta o nazwisku Glinka w sprawie podejrzeń
        burmistrza miasta Marki o korupcję, ułatwianie bezprawnego przejmowania działek
        przez zasiedzenie, wydawanie miesięcznika "Wiadomości z Ratusza" bez
        rejestracji, bezprawne używanie tytułu "Wiadmości z Ratusza" w sierpniu 2002
        r., gdy w lipcu 2002 r. tytuł ten zarejestrował inny podmiot prawa handlowego
        oraz bezprawne zmiany w dokumentach Urzędu Miasta Marki.
        Lista zarzutów jest dość obszerna. Część z nich poparta jest dokumentami, a
        część zeznaniami świadków.
        Nie mnie wyrokować, czy Pan Janusz Werczyński popełnił wykroczenia i
        przestępstwa. Od tego jest wymiar sprawiedliwości. Ja tylko uruchomiłem
        procedury prawne. Miałem do tego prawo. Działałem w interesie publicznym.
        Najwyższy czas ukrucić plotki o korupcji władz samorządowych Marek. Może to
        uczynić tylko wymiar sprawiedliwości.
        Nie mam jednak do niego bezgranicznego zaufania. Wczoraj Krzysztof Warabida,
        pełnomocnik KWW " Marki Prawe i Samorządne" powiedział mi, że przed pierwszą
        turą wyborów dochodzenie przeci Panu Januszowi Werczyńskiemu zostanie umorzone.
        Nie wiem skąd to wie. Może rzecz jest rzeczywiście uzgodniona z Prokuraturą
        Rejonową w Wołominie. Ja się jednak odwołam. I doprowadzę do tego, że w trybie
        odwoławczym zajmie się tą sprawą nie Prokuratura Wojewódzka w Warszawie, gdzie
        Pan Janusz Werczyński pracował i ma wielu znajomych, ale prokuratura z innego
        województwa. Sprawa jest bowiem tak nośna społecznie, że powinna być
        obiektywnie wyjaśniona, a ja w obiektywizm kolegów i koleżanek Pana Janusza
        Werczyńskiego nie wierzę. I chyba mam prawo nie wierzyć.
        W normalnym kraju sprawa z automatu skierowana zostałaby do innej prokuratury.
        Pozdrawiam
        Jerzy Krajewski
        Gość portalu: Waldi napisał(a):

> Nie jestem niczyim człowiekiem. Moje zachowanie i obrzydzenie do pana osoby
        > spowodowane jest wyłącznie sposobem prowadzonej przez pana kampanii.
        > Sformułowane oskarżenia nie poparte są żadnymi dowodami, więc są wyłącznie
        > pomówieniami ściganymi przez prawo. Ponadto termin, w którym rozpoczął pan tą
        > farsę jest nieprzypadkowy. Niech mnie pan przekona, że jest inaczej i poda
        > wiarygodne dowody przestępczej działalności Werczyńskiego, to może zmienię o
        > panu zdanie. Dowody typu usłyszałem, powiedziano mi, wydaje mi się, są
        śmieszne
        >
        > i niech je pan pominie.
        • Gość: Waldi Re: SZOKUJĄCA KAMPANIA IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 09.10.02, 12:41
          Nie udzielił pan odpowiedzi na moje pytanie w związku z tym nie zmieniam zdania
          na temat Krajewskiego. Jeżeli chodzi o pomyje szanowny obywatelu, to pan sam na
          siebie je wylewa i to w dużych ilościach.
    • Gość: Katarzyna Re: SZOKUJĄCA KAMPANIA IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 09.10.02, 12:32
      Jestem zwolenniczką burmistrza Janusza Werczyńskiego. Znam go od wielu lat i
      jestem przekonana o jego uczciwości pomimo publikacji w Głosie Mareckim.
      Znajdujemy się w okresie przedwyborczym w związku z tym tematyka ta dominuje
      rozmowach z rodziną oraz znajomymi. Świadomie przekonuję moich rozmówców do
      oddania swojego głosu na tego właśnie kandydata. Jakież było moje zdziwienie,
      gdy po ukazaniu się Głosu Mareckiego, niezdecydowani przyszli wyborcy
      przyznając mi rację, deklarują jednocześnie poparcie dla Janusza Werczyńskiego.
      W tym miejscu chciałabym serdecznie podziękować Panu Jerzemu Krajewskiemu oraz
      ostrzec go,że „Kto mieczem walczy ten od miecza ginie”.
      • Gość: Jerzy Krajewski Re: SZOKUJĄCA KAMPANIA IP: *.marketingserwis.pl 09.10.02, 12:58
        Szanowna Pani Katarzyno!
        Ludzie rzeczywiście różnie reagują na doniesienia do prokuratury. Jedni są za,
        inni przeciw. Dziś rozpoczęło się śledztwo przeciw Januszowi Werczyńskiemu.
        Może sprawa zakończy się oczyszczeniem go z zarzutów. Może rzeczywiście okaże
        się człowiekiem uczciwym. Ja w to nie wierzę, bo Janusz Werczyński już kilka
        razy kłamał mi w żywe oczy. Jeżeli ktoś jest takim kłamcą jak Janusz
        Werczyński, to stać go i na gorsze rzeczy.
        Ja nie boję się prokuratury i policji,bo staram się przestrzegać prawa. Za dużo
        mam do stracenia, bym ryzykował. Od 12 lat pracuję jako dziennikarz i mam
        poczucie olbrzymiej odpowiedzialności za słowo. Waże więc słowa, a zwolennicy
        Janusza Werczyńskiego obrzucają mnie błotem,licząc, że coś przylgnie. Pewnie
        będzie jeszcze bardziej gorąco.
        Ja nikogo nie obrzucałem błotem. W niektórych sprawach skierowałem sprawy do
        prokuratury, bo to ona jest od zajmowania się przestępstwami. Tylko wymiar
        sprawiedliwości może oczyścić atmosferę w naszym mieście. Niestety, potrwa to
        trochę.
        Może się zdarzyć, że Markowianie wybiorą Janusza Werczyńskiego burmistrzem, a
        kilka miesięcy później zostanie on aresztowany. W demokracji jest to możliwe.
        Rozsądni Wielkopolanie w 1993 r. wybrali na senatora Rzeczpospolitej Aleksandra
        Gawronika. Ja już w 1990 r. napisałem w "Gazecie Bankowej", że to łobuz, bo
        mnie szantażował. Po wygaśnięciu imunietu senatorskiego Gawronik trafił do
        więzienia, gdyż okazało się, że to przestępca współpracujący z gangsterami z
        Pruszkowa.
        Burmistrza nie chroni imunitet.
        Wyboru dokonają mieszkańcy Marek 27 października przy urnach. Nie ma badań
        opinii publicznej w naszym mieście. Nie wiem więc,kto wejdzie do drugiej tury.
        Pozdrawiam
        Jerzy Krajewski

Gość portalu: Katarzyna napisał(a):

> Jestem zwolenniczką burmistrza Janusza Werczyńskiego. Znam go od wielu lat i
        > jestem przekonana o jego uczciwości pomimo publikacji w Głosie Mareckim.
        > Znajdujemy się w okresie przedwyborczym w związku z tym tematyka ta dominuje
        > rozmowach z rodziną oraz znajomymi. Świadomie przekonuję moich rozmówców do
        > oddania swojego głosu na tego właśnie kandydata. Jakież było moje zdziwienie,
        > gdy po ukazaniu się Głosu Mareckiego, niezdecydowani przyszli wyborcy
        > przyznając mi rację, deklarują jednocześnie poparcie dla Janusza
        Werczyńskiego.
        >
        > W tym miejscu chciałabym serdecznie podziękować Panu Jerzemu Krajewskiemu
        oraz
        > ostrzec go,że „Kto mieczem walczy ten od miecza ginie”.
        • Gość: Jan Re: SZOKUJĄCA KAMPANIA IP: *.tele2.pl 09.10.02, 13:56
          Szanowni goście, jestem markowianinem od pokoleń i wiem, że wiele spraw
          pozytywnych dla Marek, które przypisuje sobie pan Werczyński jest kłamstwem.
          Gdyby nie przekupienie przez pana Werczyńskiego Rady Miejskiej wiele spraw
          dokończył by w swojej kadencji poprzedni Burmistrz i obecny kandydat na
          Burmistrza Pan Robert Tankiewicz. Cztajcie plakaty Pana Tankiewicza tam
          napisana jest prawda.
          • Gość: Raffix pytanie IP: *.braun.de 09.10.02, 14:07
            Gość portalu: Jan napisał(a):
            (...)
            > Cztajcie plakaty Pana Tankiewicza tam
            > napisana jest prawda.

Czy mozna znalezc informacje o p.Tankiewiczu gdzies w Internecie? Czy planuje
            on organizowac jakies spotkania przedwyborcze?
            • Gość: Jerzy Krajewski Re: pytanie IP: *.marketingserwis.pl 09.10.02, 14:13
              Drogi Panie Raffix!
              Czy znalazł Pan jakieś informacje o mnie w interencie poza forum i stronami
              Migut Media i Polskiego Radia? Pan lepiej zna zasoby internetu niż ja.
              Pozdrawiam
              Jerzy Krajewski
              Gość portalu: Raffix napisał(a):

> Gość portalu: Jan napisał(a):
              > (...)
              > > Cztajcie plakaty Pana Tankiewicza tam
              > > napisana jest prawda.
              >
              > Czy mozna znalezc informacje o p.Tankiewiczu gdzies w Internecie? Czy planuje
              > on organizowac jakies spotkania przedwyborcze?
            • Gość: Jan Re: pytanie IP: *.tele2.pl 09.10.02, 14:34
              Spotkanie przedwyborcze tak, kiedy nie wiem.
              Portalu internetowego nie posiada.
          • Gość: Jerzy Krajewski Re: SZOKUJĄCA KAMPANIA IP: *.marketingserwis.pl 09.10.02, 14:10
            Szanowny Panie Janie!
            A może więcej konkretów. W jakich sprawach Pan Janusz Werczyński kłamie?
            Ja plakatów Pana Roberta Tankiewicz jeszcze nie widziałem. Samego Pana Roberta
            Tankiewicza również jeszcze osobiście nie poznałem. W ostatnią niedzielę
            zadzwonił do mnie do domu, by zaprzeczyć, że to nie jego wina, że umowa z
            wykonawcą stacji uzdatniania wody była taka zła. Powiedziałem mu jednak, ża mam
            kopię umowy z 21 grudnia 1995 r., którą Pan Robert Tankiewicz podpisał, a
            nadaje się ona do kosza. Są w niej ceny orientacyjne i zgoda na kosztorys
            powykonawczy.
            Pozdrawiam
            Jerzy Krajewski
            kandydat na burmistrza Marek (na liście nr 3)
            Gość portalu: Jan napisał(a):

> Szanowni goście, jestem markowianinem od pokoleń i wiem, że wiele spraw
            > pozytywnych dla Marek, które przypisuje sobie pan Werczyński jest kłamstwem.
            > Gdyby nie przekupienie przez pana Werczyńskiego Rady Miejskiej wiele spraw
            > dokończył by w swojej kadencji poprzedni Burmistrz i obecny kandydat na
            > Burmistrza Pan Robert Tankiewicz. Cztajcie plakaty Pana Tankiewicza tam
            > napisana jest prawda.
            • Gość: Jan Re: SZOKUJĄCA KAMPANIA IP: *.tele2.pl 09.10.02, 14:49
              A warto rozglądać się po mieście.W okresie kadencji 1992 -1996 (cztery lata)
              wykonał co na plakatach jest napisane:
              współautor budowy
              -Przychodni zdrowia przy ul.Sportowej
              -Trzech budynków komunalnych przy ul. Miedzianej
              -Szkoły Podstawowej nr 5 przy ul. Wczasowej
              -mostu na rzece Długiej przy ul. Ząbkowskiej
              -koletora kanalizacji sanitarnej od Ząbek do ul. Szpitalnej
              -lokalnych wodociągów: na terenie kamienic sukc.K.Whiteheada
              -utwardzenie ulic: Jasna, Katowicka, Równa, Krótka, Graniczna, Chocimska,
              Górska i wiele innych
              -telefonizacja miasta
              -budowa stacji redukcji gazu
              -gazyfikacja Marki-Pustelnik i Marki-Struga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka