Dodaj do ulubionych

dużo się dzieje na forum !!

27.11.05, 20:29
Witam !
Bardziej refleksja niz nowy wątek. Szkoda że osoby które są tak bardzo
aktywne na forum, nie przenosza swojej chęci dzialania na ulice miasta. Może
czas się zorganizować, chyba że sie mylę i oprócz słów sa rowniez czyny.
Niestety do tej grupy równiez siebie zaliczam.

pozdrawiam

Radosław Dec
Obserwuj wątek
    • flash3 Re: dużo się dzieje na forum !! 27.11.05, 21:28
      lehaim napisał:

> Szkoda że osoby które są tak bardzo
      > aktywne na forum, nie przenosza swojej chęci dzialania na ulice miasta. Może
      > czas się zorganizować, chyba że sie mylę i oprócz słów sa rowniez czyny.

A wiesz dlaczego tak jest? Ludzie nie widzą sensu. I co z tego że np. Ja byłbym
      zaangażował się do jakiegoś stowarzyszenia/grupy osób które by chciały działać
      na rzecz miasta. I tak nic nie zrobisz bo z własnego doświadczenia wiem jak
      wygląda sytuacja w Markach.
      Ja z powodzeniem (jak mam oczywiście sprawę) koresponduję zarówno z ZTM, Policją
      oraz innymi instytucjami – oczywiście na rzecz Marek, a częściej swojej okolicy
      – prawie zawsze kończy się to większym lub mniejszym sukcesem, ale za każdym
      razem są jakieś efekty.
      Ale takiego betonu jaki panuje w naszym UM i także wśród radnych oraz u
      burmistrza nie przebije nic – to jest jak rzucanie grochem o ścianę, a oni i tak
      robią swoje co sobie zaplanują.

Wszyscy narzekają jak chcą coś wskórać w ZTM na ich podobno bezkompromisowość.
      Ja jednak jestem odmiennego zdania – wiele już u nich załatwiłem a jak na coś
      się nie zgadzali to potrafili to logicznie uzasadnić, a zarazem są gotowi na
      dalszą wymianę pism i rozważanie zmiany swojej wcześniejszej decyzji.
      Natomiast napisz coś do naszego UM – dostaniesz odpowiedz że „nie ma pieniędzy”
      albo „tego się nie da zrobić bo...”, a czasem potrafią wcale nie odpowiedzieć.
      • ambanasik Re: dużo się dzieje na forum !! 28.11.05, 10:04
        W przeciwieństwie do Ciebie, sadzę że nic sie na forum nie dzieje!Był czas
        kiedy na forum ludzie umawiali sie na spotkania mieszkańców, na forum
        organizowali Sylwestra na Safaii, na forum ustalali terminy spotkań
        rocznicowych Forum!!!Teraz zupełna posucha!!!!!Wszystko się już wypaliło!!!
        A jesli chodzi o inicjatywy "Pro publico bono"to i takie już były-teraz
        przyszły czasy ,że "każdy sobie rzepkę skrobie" i dokładnie nic z tego nie
        wynika.
        PS
        mam dziś zły dzień , wiec stąd moje krytyczne opinie:-)
        pzdr
        amba
        • lehaim Re: dużo się dzieje na forum !! 28.11.05, 17:25
          Witam !

w takim razie moze najlepiej sie poddac i dołączyć do tworzenia anonimowej
          spoleczności marek. Tak juz na marginesie ciekaw jestem ilu mieszkańców
          mających dostep do komputera wie o niniejszym forum. ??

Pozdrawiam sąsiadkę i głowa do góry.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka