Gość: obserwator IP: *.*.*.* 04.11.02, 22:24 Sochaczew tego tak łatwo nie odpuści. Co Was tak podkręciło? Bierzemy się do roboty!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Hirek Re: Marki wyprzedziły Sochaczew - ostra walka IP: *.chello.pl 04.11.02, 22:39 Nie macie szans! Poza tym my nie rywalizujemy tylko tworzymy świetny komityw, który wymienia między sobą poglądy na różny temat. Siedzę tak przed komputerem, Przede mną kanapka z serem; Do Markowian miłych piszę, Zaraz odpowiedzi słyszę. O wyborach była mowa, Lecz już wszystko jest od nowa. Parki, sklepy, samochody; Jeszcze tu nie było mody! Na modę też przyjdzie pora, Kiedy dziewcząt grupa spora Się zaweźmie i powstanie Wątek "Moda" Drogi Panie. My zaś szybko odpowiemy: "Piłke nożną" w mig porwiemy I będziemy tam pisali Jak biało-czerowni grali! Marki nasze niezrównane! I nigdy niepokanane! Pisać tu będziemy zawsze! Chyba że komputer zgaśnie... Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toban Re: Marki wyprzedziły Sochaczew - ostra walka IP: webcacheP* / *.visp.energis.pl 04.11.02, 22:47 Hirek, O Jesus !!! Pięknie, zgrabnie i wspaniale!! Komputer nie zgasnie, szans nie mają, teraz, WIESZCZU! to już pewne. Pozdrawiam :-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hirek Re: Marki wyprzedziły Sochaczew - ostra walka IP: *.chello.pl 04.11.02, 23:14 Dzięki Toban! Również serdecznie pozdrawiam. A tak na "hipcika" zmontowałem parę rymów. Mam nadzieję, że się komuś spodobają! Jakby co, to prawa autorskie zastrzeżone! :-) Dzisiaj coś szybko Morfeusz mnie wzywa, więc zaraz kłądę się spać. Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amba Re: Marki wyprzedziły Sochaczew - ostra walka IP: webcacheP* / *.visp.energis.pl 04.11.02, 23:18 Hirku, wieszczu nasz marecki. Masz ode mnie wątek "Kiecki", Długie, midi oraz mini, bo nas suknia damą czyni. A dla panów garniturki, Marynarki i mundurki. I sportowe wdzianka modne, Żeby było im wygodnie. Kończę wątek ten o modzie Apelując-żyjmy w zgodzie, Zdrowiu, szczęściu, pomyślności, A Sochaczew niech zazdrości! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hirek Re: Marki wyprzedziły Sochaczew - ostra walka IP: *.chello.pl 04.11.02, 23:41 Droga Ambo! Piękny wątek! To dopiero jest początek! Bo jak wcześniej sam mówiłem Teraz kolej jest na piłę! Więc zacznę o naszym klubie, Z którym mam już trochę w czubie. Mowa o Legii Warszawa - Duma stolicy i sława. Choć mecz w ten czwartek przegrali (Mimo że dużo biegali), Dobrze w lidze się sprawiają Chociaż bez kibiców grają! Piłka nożna nie dla kobiet; Wolą kieckę kupić sobie. Zaprzestanę więc pisanie, Bo od Amby będzie lanie! Miłej nocy życzę wszystkim, I tym dlaszym, i tym bliskim. Na posuszkę gładźcie głowę I sny miejcie kolorowe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hirek Re: Marki wyprzedziły Sochaczew - ostra walka IP: *.chello.pl 04.11.02, 23:44 Errata: dalszym nie dlaszym i poduszkę, a nie posuszkę! Dobranoc wszystkim! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Marki wyprzedziły Sochaczew - ostra walka IP: *.*.*.* 04.11.02, 23:52 O QRCZE! Toż to istny odlot, kosmos itp. Ale zagwostka, jejku jejku. Nic to, powalczymy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raffix Re: Marki wyprzedziły Sochaczew - ostra walka IP: *.braun.de 05.11.02, 09:45 Pozwolicie, Moi Mili Ze dolacze sie po chwili Do zabawy Waszej cwanej W nieustanne rymowanie Choc nie jestem w tym najlepszy (bo co chwila cos sie pieprzy) To sprobowac chcialbym jeszcze Jak to jest byc niby-wieszczem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hirek Re: Marki wyprzedziły Sochaczew - ostra walka IP: *.chello.pl 06.11.02, 00:48 Hej Rafale! Hej mój Drogi! Podskocz na metr od podłogi! Gdyż bierzesz udział w zabawie, Jakiej nie mają w Warszawie! Wieszczem jesteś bardzo dobrym, Lepszym niż król Bolek Chrobry, Który, mimo że był królem, Pisał jak kura pazurem! Tak więc nie masz się co trwożyć, Tylko duszę swą otworzyć I tu pisać razem z nami: Z Marek Pańmi i Panami! ........... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raffix Re: Dwie prosby IP: *.braun.de 06.11.02, 10:21 Wiec przystapie troche smielej By nie bylo, zem jest ciele Do zabawy Waszej malej I po prostu doskonalej Chcialbym prosic przy okazji Grzecznie, nie jak czlowiek z Azji Byscie raczyc wybaczyli Mi dwie rzeczy, Moi Mili Pierwsza rzecz sie tyczy czcionki Chodzi przeto o ogonki Brak ogonkow w mojej czcionce Co widoczne jest jak slonce Bowiem ja od Niemca pisze Mowe obca wokol slysze Lecz gdy wracam ja z wygnania Polska czcionke czcze od rana Istotniejsza jest rzecz druga Lecz, ze sprawa dosyc dluga To ja pozniej ja porusze Bo pracowac troche musze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amba Re: Marki wyprzedziły Sochaczew - ostra walka IP: webcacheP* / *.visp.energis.pl 05.11.02, 22:13 Ja o piłce wątek piszę żeby zmącić w Forum ciszę i o Legii padną słowa, że Sochaczew znów się schowa..... Okuka wprowadź Yahayę, Ta piosnka mi w gardle staje Wprowadz Yahayę Nic więcej już nie dodaję Niech nasi chłopcy Kucharski,Śvietlica,Szala niech się rozszala i po boisku za..tralala Legia to Pany, to klub nasz jest ukochany. My kibicować będziemy wiernie i skandować....... Okuka zdejmij Yahayę nic więcej dziś nie dodaję, bo póżna pora i spadam od monitora Ref: Legia to pany, to nasz klub jest........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hirek Re: Marki wyprzedziły Sochaczew - ostra walka IP: *.chello.pl 05.11.02, 23:50 Yahaya gra jak Yamaha! Brzydka gęba, czarna czacha! Ale za to Pan Kucharski: Jest to jakiś kunszt piłkarski! I tak jedenastka cała, Chciałaby czy by nie chciała, Musi grać nam koncertowo! Żyjmy wszyscy na sportowo! Zatem wszyscy wczesną wiosną Idźmy hen na Łazienkowską, Żeby Legia dobrze grała, Żeby wszystkich pokonała! Jeden gol i drugi leci! Kilka pięknych rac się świeci! Mistrzem Polski jest już Legia! C.W.K.S. to potęga! ........... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amba Re: Marki wyprzedziły Sochaczew - ostra walka IP: webcacheP* / *.visp.energis.pl 06.11.02, 00:24 Wieszczu,Hirku dziś wymiękam boli mnie juz prawa ręka i osłabły mi paluszki, czas najwyższy do poduszki... Jednak rano, obiecuję coś nowego Ci zrymuję. Coś świeżego i ciepłego jak buleczka chrupiącego. Żeby było na początek dnia,i jako nowy wątek dla nas wszystkich na Forumie Może ktoś nas tu zrozumie.....:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hirek Re: Marki wyprzedziły Sochaczew - ostra walka IP: *.chello.pl 06.11.02, 00:39 Droga Ambo - też się kładę. I jeśli tylko dam radę, Odpiszę Ci także z rana W wątku pełnym rymowania. Już mam w głowie to pytanie, Rano mi odpowiesz na nie. Niecierpliwy bardzo jestem, Czekam co mi Amba prześle. Myślisz, że nie wszyscy w koło Rozumieją jak wesoło Pisać jest rymem do siebie? Niech nie piszą - a czas płynie! My zaś korzystamy z czasu I nie szkoda nam atłasu, Żeby sobie rymy tworzyć I tak przyjemnie gaworzyć! ................. Pozdrawiam i miłej nocki życzę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amba Re: Marki wyprzedziły Sochaczew - ostra walka IP: webcacheP* / *.visp.energis.pl 06.11.02, 10:06 Rano,pomiędzy kawą, a bułką chrupiącą, maślaną podeszłam jak zwykle do lustra. A lustro jak zwykle-wisiało. Lecz jakież dzikie zdumienie musiałam mieć na twarzy, gdyż twarzy mej w lustrze nie było.... Cholera-byłam bez twarzy!!! I zamiast szminki papieros przykleił mi się do wargi Palę więc Patrzę i myślę..... Już wiem ! To pewnie z powodu awarii Lustra-wiadomo Dotykam więc tafli rękami Zaglądam pod spód,od ściany Lustro jest i ja jestem i nie rozumiem tej zmiany, Zaniku odbijania. Jeżeli kogoś już wcześniej coś podobnego spotkało niech powie Bo ja od tej pory od lustra zerkam nieśmiało... ......................... Hirku, to tak samo mi wyszło,i nie jest oparte na faktach autentycznych.Gębę mam w lustrze,roześmianą od ucha do ucha.Czego Wam wszystkim życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raffix Re: Marki wyprzedziły Sochaczew - ostra walka IP: *.braun.de 06.11.02, 10:27 Widze Ambo, ze wprowadzasz bardziej wyrafinowane formy poetyckie. Ja wciaz jestem na etapie rymowanki czestochowskiej. Ale moze tez sie rozkrece :-) p.s. mam nadzieje, ze takze ten papieros to zostal wprowadzony ze wzgledow poetyckich i dotyczyl tylko podmiotu lirycznego a nie Ciebie?????? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amba Re: Marki wyprzedziły Sochaczew - ostra walka IP: webcacheP* / *.visp.energis.pl 06.11.02, 11:26 Raffix,będę mówić w skrócie, żeby pomysł mi nie uciekł. Zacznij brachu nowy wątek , dla poetów na początek. Przenieś wiersze nasze skromne, tak na dobry,na początek (żeby wątek miał początek) Bo ja nie wiem jak to zrobić (taki defekt mam mój drogi) I niech wszyscy się dowiedzą co na Forum z nami siedzą, że poezją Marki stoją Sochaczewa się nie boją. I niech zaczną rymy pisać albo chociaż odpoczywać, przy czytaniu cudzych wierszy, gdy Pan Milusiński zmęczy. HIRKA KRÓLEM obwołamy Tobie SZAMBELANA damy (chociaż nie wiem co to znaczy Ty mi pewnie wytłumaczysz) Toban będzie GWARDII szefem pewnie przyjmie to z uśmiechem. A ja sobie będę skromnie -Błaznem w każdej jego formie. I monarchię mamy piękną, i ludziska niech się zbiegną doKRÓLESTWA MARECKIEGO dla poetów zrobionego. Odpowiedz Link Zgłoś
raffix Re: Marki wyprzedziły Sochaczew - ostra walka 06.11.02, 11:38 Ambo mila, sympatyczna I niezwykle wprost liryczna Poetycki watek nowy? To jest pomysl wyborowy! Jednak jest tu jedno "ale" Ktore nie jest male wcale Otoz ja sie nie osmiele Watku byc zalozycielem Wszak to Wyscie, Moi Mili Pomysl w zycie wprowadzili I dlatego sobie mysle Ze predzej utopie sie w Wisle Wyscie, Hirku oraz Ambo Nie baczac na wyborcze szambo Rozwineli pomysl sliczny Na watek cokolwiek liryczny I dalej proza: tak wiec proponuje, by zalozycielem nowego watku byla Amba (jako kobieta, mam nadzieje Hirku, ze sie nie obrazisz). Jesli napiszesz jakis tekst na otwarcie nowego watku, to zobowiazuje sie przekopiowac tamze wszystkie dotychczasowe teksty poetyckie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Erazm na wesoło IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.11.02, 12:06 Przyjaciele moi mili, Chyba coście przeoczyli. Erazm cicho się odzywa, Swą osobę przypomina. Byłem chyba tutaj pierwszy, Klecąc takie sobie wiersze. Polityka mnie wciągnęła, Przystąpiłem, więc do dzieła. Dzisiaj inne są tematy, Chętnie pomyślimy nad tym. Będę pisał moje rymy W zależności od przyczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
raffix Re: na wesoło 06.11.02, 12:23 Witaj Erazmie (z Rotterdamu czy skadinad?) Rzeczywiscie - rymowales na forum Marek juz wczesniej (podobnie jak ANMAR, o ile nie sa to dwa wcielenia tej samej osoby). Twoje rymy byly jednak elementem walki politycznej, dlatego nie zaliczaja sie do kategorii "poezji czystej" a raczej publicystyki :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hirek Re: Marki wyprzedziły Sochaczew - ostra walka IP: *.chello.pl 06.11.02, 22:50 Dawaj Rafał! Rymuj dalej! I się tym nie przejmuj wcale, Że ogonków Ci brakuje, Przez to rym się nie zepsuje! Zatem zrymuj jakiś wierszyk; Niechaj będzie troszkę szerszy I opowiedz w kilku słowach W czym się druga prośba chowa. Nie wiem sam czy mi wypada (Amba cicho podpowiada) Żebym ja złożył wątek, „Rymowaniu” dał początek! Sam się zobowiązywałeś (Dzisiaj rano to pisałeś), Że Amba wątek rozpocznie A Ty rymy dasz bezwłocznie Amba jednak mnie prosiła, Bo niby nie jest na siłach, Bym dał wątku narodzenie. Rafał – dasz mi pozwolenie? ............. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toban Re: Marki wyprzedziły Sochaczew - ostra walka IP: *.local.berlin 06.11.02, 11:45 Gość portalu: amba napisał(a): > HIRKA KRÓLEM obwołamy > Tobie SZAMBELANA damy > (chociaż nie wiem co to znaczy > Ty mi pewnie wytłumaczysz) > > Toban będzie GWARDII szefem > pewnie przyjmie to z uśmiechem. > A ja sobie będę skromnie -Błaznem > w każdej jego formie. szef gwardii-to taki współczesny ochroniarz? :-))) Mogę zostać szefem GWARDII Dla porządku w tej Monarchii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amba Re: Marki wyprzedziły Sochaczew - ostra walka IP: *.local.berlin 06.11.02, 13:52 Sorry Erazm, przepraszamy z roztargnienia pomijamy goność Twoją w tym królestwie stanowisko jest niewielkie Co nam powiesz na Kucharza czy to Ciebie nie przeraża życie nasze w ręce Twoje oddajemy ze spokojem Pitraś dla nas smaczne rymy Razem piękno wysmażymy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amba Re: Marki wyprzedziły Sochaczew - ostra walka IP: webcacheP* / *.visp.energis.pl 06.11.02, 17:58 Rany Julek,co się dzieje ale Forum dziś szaleje. Hirku zrób z poezją wątek żeby tutaj był porządek. Wierszowanie,jak się zdaje wnet złagodzi obyczaje. Ty autorem chcij być wątku, boś Ty zaczął na początku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Marki wyprzedziły Sochaczew - ostra walka IP: *.*.*.* 06.11.02, 20:10 Co się dzieje, oszaleję! Z poetycka wielką swadą, Marki dziś Sochaczew kładą! Co tu robić w takiej biedzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hirek Re: Marki wyprzedziły Sochaczew - ostra walka IP: *.chello.pl 06.11.02, 22:34 Droga Ambo, wybacz proszę, Że dopiero swe dwa grosze, Dziś dorzucam tu z wieczora, Lecz się zaraz tu przeora! Prosisz mnie o wątek nowy. Droga Ambo – nie ma mowy! Dżentelmenem wszakże jestem I nie zgrzeszę takim gestem! Tobie tu pierwszeństwo daje, (Może proś o pomoc Gaję) Gdyż ja sam wątku nie zrobię, Honor ten oddaję Tobie! Tak jak już nas Rafał prosił, Będzie wiersze te przenosił, Jeśli tylko tu powstanie Wątek zwany „Rymowanie”. ........... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś