Gość: juancruz IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.12.05, 19:02 czy jutro to aby nie ostatnia okazja do kupna tych akcji??? we srode info o planach na lata 2006-2008... pewnie skoczy do gory wartosc prosze o przemyslenia dziekuje jc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Bankowicz Re: PKO BP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 19:36 Chciałbym żebyś się nie mylił :)Pytanie czy zapowiedź ekspansji zagranicznej i zacisnienia współpracy z Pocztą rozbudzą wyobraźnie dużego kapitału. Mikosz raczej nie pomaga wypowiadając się o"niewielkich redukcjach zatrudnienia" w najbliższych 2 latach. a pamietajmy, że w tej branży koszty zatrudnienia stanowią 40-60% kosztów działalności. Zwolnienia pomogły by najbardziej kursowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juancruz Re: PKO BP IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.12.05, 19:46 wiesz co, jesli spolka ma konferencje i chwali sie, ze powie na niej newsy na przyszle lata, to nie pochwali sie przed dziennikarzami, finansjera jakas kiszka totalna, tylko czyms super (przynajmniej ja tak to rozumuje siedzac w branzy medialno-reklamowej) zwolnienia zwolnieniami a strategia wytycza nowe drogi. Nie ma strategi bez kasy a ta na pewno na dzialania w tych 3 latach sie znajdzie albo juz znalazla - > Prezes zaakceptowal strategie w zeszly czwartek podali dzis czy wczoraj, ze analogiczny czas w zeszlym roku wypadl gorzej niz w tym, wiec... sam wiesz o co chodzi dla mnie akcje ida w gore - dlatego dzis kupilem po 28 PLN, choc pod koniec dnia moglem taniej... JC PS. Szkoda, ze 22 XII nie bede pod komputerem a to bedzie pewnie kluczowy dzien... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bankowicz Re: PKO BP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 20:10 Ja siedzę w bankowości. Strategia rozwoju banków opiera się na ekspansji i efektywnym zarządzaniu kosztami porzez: - podwyższanie jakości portfela kredytów (mniejsze dodpisy na rezerwy) - cięciu kosztów etatów i administracji- zarządzenia wewnetrzne o drukowaniu dokumentów na 2 str a nie jednej kartce A4 - racjonalizacji placówek- tj wycinanie najmniej rentownych Wg mnie czymś super było by info o redukacja kosztów w przypadku tego molocha lub podwyższenie prognoz zysku na wskutek nowych projektów z Pocztą. To tyle. Poczekajmy do tego dnia. Mam nadzieje że się nie rozczarujesz i ja równiż. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: PKO BP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 20:25 No właśnie. Też liczyłem na rozważne podejście do kosztów a tu się na to specjalnie nie zanosi. Jedyną zaletą jest to, że ten bank ma tani pieniądz na kredyty i jeśli wejdzie ograniczenie kredytów w obcych walutach, to molochowi będzie się wiodło jeszcze lepiej. Mam ten papier, ale niejako przez pomyłkę i jak będzie mi się to w miarę opłacało, to przesiądę się na coś bardziej dynamcznego. pozdr, Z. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juancruz Re: PKO BP IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.12.05, 21:02 racje masz ja jestem dobrej mysli - grudzien czas kredytow, zyski duze, wiec stad ta dobra mysl fakt, ze papier wolno sie rusza, ale zawsze i pieniadz pewny JC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iko Re: PKO BP IP: *.inter1.pl / 217.98.235.* 15.12.05, 23:23 "czy zapowiedź ekspansji zagranicznej i zacisnienia współpracy z Pocztą rozbudzą wyobraźnie dużego kapitału" Obawiam sie, ze wrecz przeciwnie. Przeciez PKO ma najwieksza siec dystrybucji i pc co mu garb w postaci malo nowoczesnej Poczty. Wspolpraca taka mialaby sens w przypadku banku mniejszego a wypadku PKO widze same minusy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gorbi Re: PKO BP IP: *.stat.gov.pl 16.12.05, 08:45 Widzę że mój temat na tapecie. Skupuję PKO już od tygodnia jak tylko wpadnie mi jakaś kasa. Zastanawiam sie czy nie sprzedać dzisiaj ze stratą innych akcji i szybciutko dokupić PKO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soros Re: PKO BP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.05, 09:07 Re Gorbi Znasz moje zdanie na temat pakowania wszystkiego w jeden papier. Ale jak chcesz się skatować na maksa to wejdź w kontrakty na PKO - mniej kasy, dźwignia, adrenalina i jedziemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gorbi Re: PKO BP IP: *.stat.gov.pl 16.12.05, 09:44 Wiesz dobrze że jeszcze jestem za cienki Bolek żeby bawić się kontraktami :) Na pewno jak na rynku akcji będę odnosił już tylko same sukcesy to będę potrzebował nowych wrażeń. Na razie jednak same akcje dostarczają mi adrenaliny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iko Re: PKO BP IP: *.inter1.pl / 217.98.235.* 16.12.05, 09:11 Czesc, nie chce Cie denerwowac, bo wiem ,ze lubisz pojsc na calosc. Zastanow sie nad pakowaniem wszystkiego w jeden walor. Jak bedzie spadalo to po Ci te nerwy. Pozdrawiam ps. moze spojrzysz na DBC ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gorbi Re: PKO BP IP: *.stat.gov.pl 16.12.05, 09:46 Mimo wszystko PKO to bezpieczny papier. Ktoś go ciągle wypluwa i nie mogę zarobić ale nie grozi mi bankructwo. Na Dębicy jeszcze się zemszczę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: PKO BP IP: *.chello.pl 16.12.05, 10:08 przecież to nie Dębica winna - tylko twoja własna głupota, głupota ja widze niereformowalna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gorbi Re: PKO BP IP: *.stat.gov.pl 16.12.05, 10:14 Jak kupowałem Dębicę to był to dopiero mój 2 tydzień na giełdzie. Zapłaciłem swoje frycowe co nie ma nic wspołnego z głupotą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaj Re: PKO BP IP: *.biprocemwap.com.pl 16.12.05, 11:48 Dziwne tarnsakcje na tym PKO własnie poszedło hurtem ponad 200k za 27.7 wcześniej było kilka razy po 100k i cały czas kurs nie spada poniżej 27.5 ale też nie urośnie ponad 28 czyżby wstrzymywanie kursu czy szukanie dna ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gorbi Re: PKO BP IP: *.stat.gov.pl 16.12.05, 13:42 To ktoś zaczyna kupować wszystko jak leci z arkusza. W końcu pójdzie do góry :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slimaczysko Re: PKO BP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 14:26 Pod jakim adresem można obserwować ile i za ile właśnie poszło? Wielkie dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gorbi Re: PKO BP IP: *.stat.gov.pl 16.12.05, 14:39 Najlepszym sposobem jest mieć własne konto w domu maklerskim i cały WIG 20 za darmo widać w czasie rzeczywistym jak na dłoni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 6an Re: PKO BP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 15:25 A propos Dębicy. Pamiętam jak dokładnie rok temu czytałem w wydaniu specjalnym Parkietu wywiad na 3 strony z kilkoma analitykami giełdowymi. Wszyscy prawie twierdzili, ze jedną z najlepszych spółek w 2005 roku będzie Dębica. Od razu jednak wzbudziło to moje zdziwienie i nie miałem najmniejszego zamiaru jej kupować. Zresztą mylili się oni także w wielu innych sprawach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gorbi Re: PKO BP IP: *.stat.gov.pl 16.12.05, 15:32 A ja się wtedy właśnie wkopałem :( Odpowiedz Link Zgłoś