IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.12.05, 19:02
czy jutro to aby nie ostatnia okazja do kupna tych akcji???

we srode info o planach na lata 2006-2008... pewnie skoczy do gory wartosc

prosze o przemyslenia

dziekuje

jc
Obserwuj wątek
    • Gość: Bankowicz Re: PKO BP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 19:36
      Chciałbym żebyś się nie mylił :)Pytanie czy zapowiedź ekspansji zagranicznej i
      zacisnienia współpracy z Pocztą rozbudzą wyobraźnie dużego kapitału. Mikosz
      raczej nie pomaga wypowiadając się o"niewielkich redukcjach zatrudnienia" w
      najbliższych 2 latach. a pamietajmy, że w tej branży koszty zatrudnienia
      stanowią 40-60% kosztów działalności. Zwolnienia pomogły by najbardziej kursowi.
      • Gość: juancruz Re: PKO BP IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.12.05, 19:46
        wiesz co, jesli spolka ma konferencje i chwali sie, ze powie na niej newsy na
        przyszle lata, to nie pochwali sie przed dziennikarzami, finansjera jakas
        kiszka totalna, tylko czyms super (przynajmniej ja tak to rozumuje siedzac w
        branzy medialno-reklamowej)

zwolnienia zwolnieniami a strategia wytycza nowe drogi. Nie ma strategi bez
        kasy a ta na pewno na dzialania w tych 3 latach sie znajdzie albo juz znalazla -
        > Prezes zaakceptowal strategie w zeszly czwartek

podali dzis czy wczoraj, ze analogiczny czas w zeszlym roku wypadl gorzej niz w
        tym, wiec... sam wiesz o co chodzi

dla mnie akcje ida w gore - dlatego dzis kupilem po 28 PLN, choc pod koniec
        dnia moglem taniej...

JC

PS. Szkoda, ze 22 XII nie bede pod komputerem a to bedzie pewnie kluczowy
        dzien...
        • Gość: Bankowicz Re: PKO BP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 20:10
          Ja siedzę w bankowości. Strategia rozwoju banków opiera się na ekspansji i
          efektywnym zarządzaniu kosztami porzez:
          - podwyższanie jakości portfela kredytów (mniejsze dodpisy na rezerwy)
          - cięciu kosztów etatów i administracji- zarządzenia wewnetrzne o drukowaniu
          dokumentów na 2 str a nie jednej kartce A4
          - racjonalizacji placówek- tj wycinanie najmniej rentownych
          Wg mnie czymś super było by info o redukacja kosztów w przypadku tego molocha
          lub podwyższenie prognoz zysku na wskutek nowych projektów z Pocztą. To tyle.
          Poczekajmy do tego dnia. Mam nadzieje że się nie rozczarujesz i ja równiż.
          • Gość: zenek Re: PKO BP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 20:25
            No właśnie. Też liczyłem na rozważne podejście do kosztów a tu się na to
            specjalnie nie zanosi. Jedyną zaletą jest to, że ten bank ma tani pieniądz na
            kredyty i jeśli wejdzie ograniczenie kredytów w obcych walutach, to molochowi
            będzie się wiodło jeszcze lepiej. Mam ten papier, ale niejako przez pomyłkę i
            jak będzie mi się to w miarę opłacało, to przesiądę się na coś bardziej
            dynamcznego.
            pozdr,
            Z.
          • Gość: juancruz Re: PKO BP IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.12.05, 21:02
            racje masz

ja jestem dobrej mysli - grudzien czas kredytow, zyski duze, wiec stad ta dobra
            mysl

fakt, ze papier wolno sie rusza, ale zawsze i pieniadz pewny

JC
          • Gość: iko Re: PKO BP IP: *.inter1.pl / 217.98.235.* 15.12.05, 23:23
            "czy zapowiedź ekspansji zagranicznej i
            zacisnienia współpracy z Pocztą rozbudzą wyobraźnie dużego kapitału"
            Obawiam sie, ze wrecz przeciwnie. Przeciez PKO ma najwieksza siec dystrybucji i
            pc co mu garb w postaci malo nowoczesnej Poczty. Wspolpraca taka mialaby sens w
            przypadku banku mniejszego a wypadku PKO widze same minusy.
    • Gość: Gorbi Re: PKO BP IP: *.stat.gov.pl 16.12.05, 08:45
      Widzę że mój temat na tapecie. Skupuję PKO już od tygodnia jak tylko wpadnie mi
      jakaś kasa. Zastanawiam sie czy nie sprzedać dzisiaj ze stratą innych akcji i
      szybciutko dokupić PKO.
      • Gość: soros Re: PKO BP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.05, 09:07
        Re Gorbi
        Znasz moje zdanie na temat pakowania wszystkiego w jeden papier. Ale jak chcesz
        się skatować na maksa to wejdź w kontrakty na PKO - mniej kasy, dźwignia,
        adrenalina i jedziemy.
        • Gość: Gorbi Re: PKO BP IP: *.stat.gov.pl 16.12.05, 09:44
          Wiesz dobrze że jeszcze jestem za cienki Bolek żeby bawić się kontraktami :) Na
          pewno jak na rynku akcji będę odnosił już tylko same sukcesy to będę
          potrzebował nowych wrażeń. Na razie jednak same akcje dostarczają mi adrenaliny.
      • Gość: iko Re: PKO BP IP: *.inter1.pl / 217.98.235.* 16.12.05, 09:11
        Czesc,
        nie chce Cie denerwowac, bo wiem ,ze lubisz pojsc na calosc.
        Zastanow sie nad pakowaniem wszystkiego w jeden walor. Jak bedzie spadalo to po
        Ci te nerwy.
        Pozdrawiam

ps. moze spojrzysz na DBC ;-)
        • Gość: Gorbi Re: PKO BP IP: *.stat.gov.pl 16.12.05, 09:46
          Mimo wszystko PKO to bezpieczny papier. Ktoś go ciągle wypluwa i nie mogę
          zarobić ale nie grozi mi bankructwo. Na Dębicy jeszcze się zemszczę :)
          • Gość: g Re: PKO BP IP: *.chello.pl 16.12.05, 10:08
            przecież to nie Dębica winna - tylko twoja własna głupota, głupota ja widze
            niereformowalna
            • Gość: Gorbi Re: PKO BP IP: *.stat.gov.pl 16.12.05, 10:14
              Jak kupowałem Dębicę to był to dopiero mój 2 tydzień na giełdzie. Zapłaciłem
              swoje frycowe co nie ma nic wspołnego z głupotą.
              • Gość: jaj Re: PKO BP IP: *.biprocemwap.com.pl 16.12.05, 11:48
                Dziwne tarnsakcje na tym PKO
                własnie poszedło hurtem ponad 200k za 27.7
                wcześniej było kilka razy po 100k
                i cały czas kurs nie spada poniżej 27.5 ale też nie urośnie ponad 28
                czyżby wstrzymywanie kursu
                czy szukanie dna ?

• Gość: Gorbi Re: PKO BP IP: *.stat.gov.pl 16.12.05, 13:42
                  To ktoś zaczyna kupować wszystko jak leci z arkusza. W końcu pójdzie do góry :)
                • Gość: slimaczysko Re: PKO BP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 14:26
                  Pod jakim adresem można obserwować ile i za ile właśnie poszło?

Wielkie dzięki
                  • Gość: Gorbi Re: PKO BP IP: *.stat.gov.pl 16.12.05, 14:39
                    Najlepszym sposobem jest mieć własne konto w domu maklerskim i cały WIG 20 za
                    darmo widać w czasie rzeczywistym jak na dłoni.
                    • Gość: 6an Re: PKO BP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 15:25
                      A propos Dębicy. Pamiętam jak dokładnie rok temu czytałem w wydaniu specjalnym
                      Parkietu wywiad na 3 strony z kilkoma analitykami giełdowymi. Wszyscy prawie
                      twierdzili, ze jedną z najlepszych spółek w 2005 roku będzie Dębica. Od razu
                      jednak wzbudziło to moje zdziwienie i nie miałem najmniejszego zamiaru jej
                      kupować. Zresztą mylili się oni także w wielu innych sprawach.
                      • Gość: Gorbi Re: PKO BP IP: *.stat.gov.pl 16.12.05, 15:32
                        A ja się wtedy właśnie wkopałem :(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka