jerzykrajewski7 22.02.06, 20:54 Wczoraj w hokeja grały drużyny Rosji i USA. Komu kibicowaliście? Bo ja trzymałem kciuki za Rosję. Czuję jakąś sympatię do tego słowiańskiegu ludu. Pozdrawiam Jerzy Krajewski Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
flash3 Co było pierwsze? 22.02.06, 22:10 jerzykrajewski7 napisał: > Wczoraj w hokeja grały drużyny Rosji i USA. Komu kibicowaliście? > Bo ja trzymałem kciuki za Rosję. Czuję jakąś sympatię do tego słowiańskiegu > ludu. Szanowny Panie Jerzy Widzę że od dłuższego czasu stracił Pan wenę twórczą na zakładanie dobrych i pożytecznych wątków. Dlatego mam dla Pana zadanie: Niech Pan odpowie na jedno pytanie: Co było pierwsze – kura czy jajko? Jak znajdzie Pan odpowiedzi i będzie potrafił przedstawić niepodważalną teorię proszę o zaprezentowanie jej na forum. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
w.karpinski Re: Co było pierwsze? 22.02.06, 23:00 flash3 napisał: > ... zakładanie dobrych i > pożytecznych wątków. Czy mogłbym poprosić o informację według jakich kryteriów można dokonać oceny które wątki są dobre i pożyteczne a które nie? Wątek Pana Jerzego "Nigdy więcej coca coli" osiągnął 181 wpisów i jest to rekord w ciągu ostatniego roku. W.Karpiński Odpowiedz Link Zgłoś
krystyna.siennicka Krajewski - Karpiński 22.02.06, 23:06 w.karpinski napisał: > Wątek Pana Jerzego "Nigdy więcej coca coli" osiągnął 181 wpisów > i jest to rekord w ciągu ostatniego roku. A moja mama podejrzewa że Krajewski i Karpiński to jedna i ta sama osoba. Albo dwóch dobrych znajomych dziennikarzy bo nie warczą na siebie. Krystyna Siennicka Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 Re: Krajewski - Karpiński 22.02.06, 23:45 Droga Pani Krystyno! Zapewniam Panią, że ja to nie Pan Karpiński. Nie znamy się nawet. Zachodze w głowe, kto to może być. Z chęcią wypiłbym z nim dobrą herbatę, ale nie wiem, jak skłonić go do ujawnienia się, wyjścia z podziemia (podejrzewam, że nazwisko Karpiński to pseudonim). Wódkę pije tylko z moim ojcem i ulubionym szwagrem. Piwa nie lubię, a właściwie nie lubi moje gardło. Pozdrawiam Jerzy Krajewski Odpowiedz Link Zgłoś
rafal.redel Re: Krajewski - Karpiński 22.02.06, 23:54 krystyna.siennicka napisała: > A moja mama podejrzewa że Krajewski i Karpiński to jedna i ta sama osoba. > Albo dwóch dobrych znajomych dziennikarzy bo nie warczą na siebie. Hmm... dziwne, bo na moje oko (wnioskując nawet z samych forumowych wypowiedzi) są to dwie odrębne, wyraziste osoby o różnych doświadczeniach życiowych, różnym światopoglądzie (choć światopogląd pana Jerzego zdaje się zmieniać tak szybko, że trudno nadążyć ;-)), temperamencie, pochodzące z różnych pokoleń. Mimo to (a może dzięki temu) dyskutują ze sobą ciekawie, bez argumentów "ad personam". Sam czytam te dyskusje z przyjemnością, i to pomimo mojego zrażenia się do pana Jerzego, spowodowanego postawą w czasie wyborów sprzed prawie (jak ten czas leci...) czterech lat. Wbrew pozorom jednej osobie trudno byłoby moim zdaniem stworzyć takie dwie spójne forumowe kreacje - ich twórca musiałby być naprawdę mistrzem słowa (a właściwie mistrzem kreacji), by zachować spójność stylu, sposobu dyskutowania, czy wręcz osobowości, która chyba na forum troszkę z każdego wychodzi. Przyznam, że ja też czasem mam podejrzenia - czasem chyba niesłuszne a czasem graniczące z pewnością - że ten i ów na forum to "ta sama osoba" (w wielu przypadkach dość łatwo to poznać) - ale w odniesieniu do tych dwóch postaci w życiu by mi to do głowy nie przyszło. Odpowiedz Link Zgłoś
maniekzmarek Re: Krajewski - Karpiński 23.02.06, 17:58 Dobra ludzie nie schodźcie z tematu. Bo ten wątek na serio jest beznadziejny nikt nie odpowiedział na postawione pytanie tylko sie kłucicie kto jest kim:/ Odpowiedz Link Zgłoś
rafal.redel Re: Krajewski - Karpiński 23.02.06, 20:48 Fakt, że główny temat wątku beznadziejny, ale dygresja już niczego sobie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 Czy lubicie Rosjan? 23.02.06, 23:05 Jak to temat beznadziejny. Pytanie jest, czy lubicie bardziej Rosjan czy Amerykanów. Pytanie o sympatie do narodów to jeden ze standardów badań socjologicznych. To lubiecie Rosjan, czy nie? Pozdrawiam Jerzy Krajewski Odpowiedz Link Zgłoś
kalidor Re: Czy lubicie Rosjan? 24.02.06, 08:57 To ja tez tak z ciekawosci. Jajko na twardo czy na miekko? Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 XYZ 23.02.06, 23:11 Drogi Panie Rafale! Domyśla się Pan, kim jest Pan Karpiński? W Urzędzie Miasta pewnie wiedzą, bo dziś dzwonił tam w sprawie budżetu. Jest pewnie sporo starszy ode mnie. Działał w Solidarności. Przez pewnie czas przebywała za granicą - we Francji. Jego krewni byli zaangażowani w poddziemiu w czasie okupacji hitlerowskiej. Ma niezłe wykształcenie humanistyczne, może prawnicze. Może już być na emeryturze. Pozdrawiam Jerzy Krajewski Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 Re: XYZ 26.02.06, 23:25 XYZ chyba nie jest posłem PO z Puław. Czy ktoś zna odpowiedź? Włodzimierz Witold Karpiński Data i miejsce urodzenia: 16-11-1961, Puławy Stan cywilny: żonaty Wykształcenie: wyższe Zawód: inż.chemik Staż parlamentarny: brak Wybrany dnia: 25-09-2005 lista: Platforma Obywatelska okręg wyborczy: 6 Lublin liczba głosów: 8751 Klub parlamentarny: Klub Parlamentarny Platforma Obywatelska Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 Zmiany 23.02.06, 23:27 Szanowny Panie Rafale! Poniższa uwaga mnie zaciekawiła: choć światopogląd pana Jerzego zdaje się zmieniać tak szybko, że trudno nadążyć ;-)), Tak mój światopogląd zmieniał się i zmienia. Ciekawi mnie, jaką zmianę Pan zauważył. Może ja jej nie widzę. Pozdrawiam Jerzy Krajewski PS. To forum jest niczym narkotyk. Wciąga tak, że zapominam, że mam tyle pracy na głowie. Z forum znamy się od czterech lat. Rzeczywiście, jak ten czas leci. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 Rosja czy Finlandia 25.02.06, 02:28 Znowu trzymałem kciuki za rosyjskimi hokaistami, ale nie pomogło. Finowie byli lepsi. A swoja drogą to sympatyczni ludzie, którzy odniesili olbrzymi sukces. Potrafili dogadac się z Rosją, a potem z ZSRR. Nie zafundowali sobie żadnego powstania listopadowego ani Solidarnosci, a teraz żyja jak pany. Byłem w Helsinkach na wymianie studenckiej dwa razy w końcu lat 80., to wiem, co piszę. To był dla mnie szok cywilizacyjny, który sprawił, że nawróciłem sie na kapitaliizm. Pozdrawiam Jerzy Krajewski Odpowiedz Link Zgłoś