Dodaj do ulubionych

wyjście awaryjne

IP: *.dialup.warszawa.pl 29.12.02, 17:33
Nie jestem pewny czy nam padający deszcz nie sp....li (np.:spartoli ) naszego
sylwka na Safaji. Może waro by tak na wszelki wypadek ustalić plan "B".
Byłem tam dziś i samo wejście od Okólnej nie wygląda jak normalna droga tylko
jak część toru imć Pałkiewicza z czasów jego świetności. Błoto po pachi alibo
i dalii. A może jakiś trawersik na linach i kotwach od strony południowej
szczytu. O ile wiem tej ściany w zimę jeszcze nikt nie zdobywał! :-)
pzdr
Obserwuj wątek
    • Gość: Raffix Re: wyjście awaryjne IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.12.02, 17:39
      Oj tak, pogoda chyba chce nam pokrzyżować plany. Czy są wśród nas zaklinacze
      pogody? Ja poproszę minus pięć i troszkę świeżego śniegu.
      • slaw Ma być -13stC 29.12.02, 18:50
        Poprosiłem CNN-a o dobrą wróżbę - dzisiaj podaje -13 st.C w noc sylwestrową,
        ale bez opadów. Należy się spodziewać, że może być lód po poniedziałkowych
        opadach deszczu ze śniegiem.

weather.cnn.com/weather/forecast.jsp?locCode=EPWA
        Slaw
        • Gość: Hirek Re: Ma być -13stC IP: *.chello.pl 30.12.02, 00:54
          Nie może być tak zimno! Ja nie przystosowany do takich temperatur!
          Pozdrawiam.
    • Gość: toban Re: wyjście awaryjne IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.12.02, 19:39
      Pogoda w/g Cyfry+ jutro deszcz i śnieg, a w Sylwestra -6 w dzień, a w noc
      jeszcze zimniej, czyli podobnie jak napisał Slaw.
      To moi drodzy będziemy mieli ślizgawkę. Dla nas alpinistów to żaden problem,
      najwyżej wejdziemy ścianą wschodnią, ale czy będzie to miało jakieś znaczenie-
      przecież będziemy w zaprawionych humorach.
      • Gość: Irytek Re: wyjście awaryjne IP: *.dialup.warszawa.pl 29.12.02, 20:56
        Dzięki Sław za dobre chęci , ale ciut ciut przesadziłeś z tymi swoimi czary
        mary. -13 to stanowczo zbyt duzy mróz jak dla mnie.Popracuj nad tym proszę.
        Zaś co do opinii Twojej , Tobanie, to wydaje mi się iż coś Ci się
        potentegowało. Zaprawione humory czy co tam sobie winszujesz , bedziemy mieli
        na górze i w trakcie złażenia , a nie przed wejściem. Chyba że sugerujesz
        zbiórke przed wejściem + mała "kondycyjna rozgrzewka"? Takie postepowanie
        rozumiem i popieram!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        Acha! Kto zabiera sok musujący, kto ma jakieś kubki plastikowe
        (jednorazówki),kto zabiera ....te do strzelania,no................pistolety?
        nie aaaaaaa! rakiety!!
        Czy coś pominąłem ? Może faktycznie trzeba by jakąś listę + drobna notatka co
        się zabiera żeby nie dublować , bo będzie głupio jak czegoś zabraknie lub
        będzie tak dużo że nie da się wprowadzić.
        pzdr
        • Gość: Raffix Re: wyjście awaryjne IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.12.02, 21:06
          Ja mam już trochę zimnych ogni i na razie jedną petardkę ale dokupię jutro
          więcej.
          Oprócz tego dostarczymy na pewno kubeczki jednorazowe. Szampana pewnie i tak
          każdy będzie dzierżył pod pachą.
          Warto, by każdy wziął jakąś latarkę.
          Jak będzie śnieg (ciągle w to wierzę) to weźmiemy też sanki.
          Co jeszcze jest potrzebne?
          • Gość: amba Re: wyjście awaryjne IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.12.02, 21:38
            Oprócz wyżej wymienionych będę miała jeszcze tekst Hymnu autorstwa Hirka.Myślę
            że 15 egzemplarzy wystarczy? Nie zapomnijcie o aparatach foto,albo kamerach
            video,bo to trzeba utrwalić dla potomności.Jeśli ktoś wie ,gdzie można kupić
            pochodnie,to niech mówi teraz,mamy jeszcze 50 godzin żeby je zdobyć!!!Toban ma
            dużo rakiet wybuchowych,aktualnie zasiadł przed TVN-em i będzie oglądał film
            instruktażowy "jak nie odstrzelić sobie człon...ków".Myslę,że to by było na
            tyle.Do zobaczenia na Safaji:-)))))))
            • Gość: Jerzy Krajewski Re: wyjście awaryjne IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.12.02, 22:37
              Moje wyjście awaryjne: Siedzę w domu, bo dzieci chore i nie mogę ich zostawić
              samych z żoną, bo jej pomoc też potrzebna.
              Miłej zabawy.
              Pozdrawiam
              Jerzy Krajewski
              • Gość: Hirek Re: wyjście awaryjne IP: *.chello.pl 30.12.02, 00:58
                Jeden gość się wyłamuje. Ja być może wezmę kogoś dodatkowo! Ale jeszcze nic
                pewnego, niestety.
                Pozdrawiam.
            • Gość: Hirek Re: wyjście awaryjne IP: *.chello.pl 30.12.02, 00:58
              No tak. Przeskoczyłem tylko "Pod napięciem", bo nie sądziłem, że coś nowego
              powiedział. Ale widzę, że na miejscu będzie kompetentna obsługa fajerwerków.
              Czy Wy naprawdę chcecie śpiewać "hymn Marek"?
              Pozdrawiam.
              • Gość: toban Re: wyjście awaryjne IP: *.local.berlin 30.12.02, 09:16
                Gość portalu: Hirek napisał(a):

(...)
                > Czy Wy naprawdę chcecie śpiewać "hymn Marek"?
                Chcemy czy nie chcemy, to nieważne. Zaśpiewać trzeba, po to hymn Hirku
                napisałeś!:-)
                • Gość: Hirek Re: wyjście awaryjne IP: *.chello.pl 30.12.02, 12:27
                  Rozumiem. Ale jak się człowiek rozgrzeje to i hymn zaśpiewa, nie?
                  Pozdrawiam.
              • Gość: Irytek Re: wyjście awaryjne IP: *.dialup.warszawa.pl 30.12.02, 13:44
                Hiruś - Ty to masz pomysły !!!!!!:-)
          • Gość: Hirek Re: wyjście awaryjne IP: *.chello.pl 30.12.02, 00:56
            Sanek nie mam. Szampana trzymam w domku już jakiś czas. Petard nie mam.
            Pozdrawiam.
        • Gość: Hirek Re: wyjście awaryjne IP: *.chello.pl 30.12.02, 00:55
          A ten tego, tamtego. Ja jakbym był to samochodem. I co wtedy? Zamaraznę jak
          nic, bo rozgrzewka nie dla mnie...
          Pozdrawiam.
          • Gość: toban Re: wyjście awaryjne IP: *.local.berlin 30.12.02, 09:20
            Taaa, samochód to poważna sprawa, ja pracuję nad faktem jego posiadania w
            Sylwestra, póki co niedobrze Panowie, niedobrze...
            • Gość: Hirek Re: wyjście awaryjne IP: *.chello.pl 30.12.02, 12:28
              Czyli nie jestem sam...
              Pozdrawiam.
      • Gość: Hirek Re: wyjście awaryjne IP: *.chello.pl 30.12.02, 00:55
        A sprzęt alpinistyczny masz?
        Ja przy Safaji nigdy nie byłem. Kurczaki! Da się tam w ogóle wejść?
        Pozdrawiam.
        • Gość: Raffix Re: wyjście awaryjne IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.12.02, 12:54
          A pewnie, że wejść się da! Przekonaj się sam już jutro :-)
          Przy okazji melduję, że właśnie nabyłem 4 szampany i parę innych alkoholi
          (oczywiście w mareckich "Alkoholach Świata" - polecam) tak więc napojów nie
          zabraknie.
          • Gość: toban Re: wyjście awaryjne IP: *.local.berlin 30.12.02, 13:01
            Gość portalu: Raffix napisał(a):

> A pewnie, że wejść się da! Przekonaj się sam już jutro :-)
            > Przy okazji melduję, że właśnie nabyłem 4 szampany i parę innych alkoholi
            > (oczywiście w mareckich "Alkoholach Świata" - polecam) tak więc napojów nie
            > zabraknie.
            Jezu, czemu aż cztery szampany, czy ja niedzisiejszy jestem?:-)
            A czy na hasło forum kupowałeś, czy na kartę stałego klienta?
            (Bo hm..., zapomniałem się Wam pochwalić że taką kartę posiadam.)
            • Gość: Raffix Re: wyjście awaryjne IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.12.02, 17:19
              Gość portalu: toban napisał(a):
              > Jezu, czemu aż cztery szampany, czy ja niedzisiejszy jestem?:-)
              Żona kazali cztery tom kupił cztery i już :-)

> A czy na hasło forum kupowałeś, czy na kartę stałego klienta?
              > (Bo hm..., zapomniałem się Wam pochwalić że taką kartę posiadam.)
              Na kartę dopiero dziś zapracowałem, kupując trochę win, tak więc dołączyłem do
              elitarnego grona. A hasło rzeczywiście działa!
              • Gość: Irytek Re: wyjście awaryjne IP: *.dialup.warszawa.pl 30.12.02, 18:16
                No dobra , elita . Posłuchajta Berry`ego White`a! A następnie jak cenicie
                wygodę to dalej kupujcie w tych "winach całego świata". Fakt wybór jest. Ale
                jeżeli o wina idzie to taki sam (no może troszkę mniejszy, ale nie wiele) jest
                w CH M1. Też w sklepie z winami. Za to ceny znacznie mniej elitarne! To samo
                dotyczy innych trunków. Troszkę mniejszy wybór za niższą cenę.Inny namiar to
                Carrefour. Tam też niezły sklep z winami . A do kolekcji jest obsługa , która
                zna sie na tym co sprzedaje. Robiłem test , i wiem co mówię-tfu -piszę.Nie
                chodzi o to , że panienka nie wie gdzie jest kalifornijskie a gdzie
                mozelskie.Idzie o ...............no poproście np.:o czerwone słodkie i w
                dodatku markowe! Reszta w Waszych głowach
                pzdr
                • Gość: amba Re: wyjście awaryjne IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.12.02, 20:50
                  Ja tu z problemem piszę do wszystkich płci pięknych.Otóż moje drogie czy Wasze
                  kreacje bedą zimoś sylwestrowe, czy Safajowe?Zastanawiam się czy powinno być
                  piękne, czy ciepłe ubranko.Razem nijak mi nie wychodzi.Co Wy na to?A może
                  obydwie wersje i przed północą małe przebieranko?Ale komu by sie chciało czas
                  tracic...No sama nie wiem, a Toban się smieje......
                  • Gość: toban Re: wyjście awaryjne IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.12.02, 21:16
                    Rozumiem częściowo, właściwie cząstkowo..."ale o co chodzi"?
                    Panowie, my wszelkie baterie mamy naładowane, jutro tylko przeglądzik miotaczy
                    z rana, coby żaden niewybuchem się nie okazał, pod wieczór portki na tyłek i
                    jakąś koszulinę, kapotę, bąbelki pod pachę i na Safaję. Jakieśtam dylematy to
                    pojutrze po przebudzeniu!
              • Gość: Hirek Re: wyjście awaryjne IP: *.chello.pl 31.12.02, 00:50
                Mądra żona:-)
                Z hasła skorzystam... kiedy indziej, ale skorzystam.
                Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka