Dodaj do ulubionych

Sala widowiskowa w Markach

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.01.03, 22:28
Witam

Znacie jakąś salę widowiskową w naszym mieście? Może być nieczynna. Było
kiedyś u nas jakieś kino? Czekam na info.
Pozdrawiam

rorvik
Obserwuj wątek
    • Gość: toban Re: Sala widowiskowa w Markach IP: *.local.berlin 11.01.03, 10:06
      Nic mi o tym nie wiadomo!
      Trochę to smutne....
    • rodzic1 Re: Sala widowiskowa w Markach 11.01.03, 10:47
      Gość portalu: rorvik napisał(a):

> Witam
      > Znacie jakąś salę widowiskową w naszym mieście? Może być nieczynna. Było
      > kiedyś u nas jakieś kino? Czekam na info.
      > Pozdrawiam
      > rorvik

Ze znanych mi obiektów mogę wymienić:
      1.Sale gimnastyczne w szkołach
      2.Hala w budynku na stadionie Marcovii
      3.Hala tenisowa w Pustelniku I przy ul.Małachowskiego

Duże sale mogą mieć duże (kiedyś) firmy:
      Fabryka Okładzin Ciernych (mieli dużą stołówkę i salę konferencyjną)-ul.Okólna
      Premed - Pustelnik, ul.Duża 1
      Zakłady Sprzetu Motoryzacyjnego - Pustelnik II, ul.Piłsudskiego
      WUTEH -Pustelnik II, ul.Lipowa
      Dolna część kościoła w Pustelniku-ul.Jutrzenki

Sala kinowa służy Szkole-Gimnazjum w Markach,

Więcej ... sal nie pamietam,
      Pozdrawiam
      R.
      • Gość: rorvik Re: Sala widowiskowa w Markach IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.01.03, 12:11
        Rodzic1 - któremu gimnazjum ?
        Chodzi mi po głowie kilka pomysłów na zorganizowanie "wydarzeń kulturalnych" na
        naszej pustyni. Miejsce to podstawa a z tym też jest problem.
        Czy był ktoś z was ostatnio na jakimś koncercie w MOKu? Ja już nie pamiętam -
        czy słychać tam ulicę ?

Pozdrawiam i dzięki za info

rorvik
        • rodzic1 Re: Sala widowiskowa w Markach 11.01.03, 13:14
          Gość portalu: rorvik napisał(a):

> Rodzicu1 - któremu gimnazjum ?

Odp. Gimnazjum przy ul.Piłsudskiego - w Domu Katolickim.
          Pozdrawiam.
          R.
        • Gość: amba Re: Sala widowiskowa w Markach IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.01.03, 14:29

> Czy był ktoś z was ostatnio na jakimś koncercie w MOKu? Ja już nie pamiętam -
          > czy słychać tam ulicę ?

Z przykrością stwierdzam, ze w MOK-u słychać ulicę.Można ją zagłuszyć
          umiejętnym nagłośnieniem .
          Pozdrawiam.
          • zuldi Re: Sala widowiskowa w Markach 14.01.03, 08:08
            Jak robiliśmy koncery w Mok'u 10 lat temu , to ani ulicy, ani włanych myśli nie
            słyszałem.
            Jeśli chodzi o kino to poważne tradycje mają Marki w tym względzie.
            Dzisiejszy "Oxford", czyli pałac Briggsów to dawna szkoła kinooperatorów.
            Holliwood u nas miało być.
            No i w tej szkole było kino "Kinooperatorów", ale się zmyło.
            • Gość: rorvik Re: Sala widowiskowa w Markach IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.01.03, 20:16
              Zuldi jakie koncerty, czyżby w Moku ktoś grał na gitarach elektrycznych ???
              Napisz coś więcej.

rorvik
              • Gość: zuldi Re: Sala widowiskowa w Markach IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.01.03, 10:31
                GRYWAŁ!!!!!!!!!!!!!!
                DWUKROTNIE!!!
                Były też próby odbycia prób.
                To nie były proste rzeczy.
                Pierwszy koncert to był marazm w śród weselników i na krzesełkach.
                Drugi zrobiliśmy sami odpowiadając na potrzeby znajomych.
                Nagłośnieniowiec , co niby miał przywieźć cały sprzęt, spóźnił się i
                przywiózł jedno combo i bębny bez łączników i stelaży. To była taka
                partyzantka, że musieliśmy w ostatniej chwili kołować sprzęt - no i graliśmy na
                własnych Eltronach. Koncert przerodził się w upust napięcia spotęgowany przez
                spontaniczną reakcję niekontrolowanie licznej publiczności. Po trzech godzinach
                destrukcji, gdy po raz trzeci odegraliśmy program (nie strojąc w międzyczasie
                instrumentów), wypadało skończyć. Publiczność była nieusatysfakcjonowana -
                Policja odwiozła nas do domu . Ale PRZYGWIAZDOWALIŚMY!!!.
                Poleciała jakaś gablota przed Mokiem, ktoś kogoś puknął w twarz, na podłodze
                zostały gumowe smugi po glanach i już potem nie graliśmy.
                Miało być tak spokojnie, tylko wejściówki, nikt miał nie chcieć nas słuchać itd.
                Okazało się, że Marczanom było czegoś potrzeba, a że nie mogli wejść to
                nadymili.
                Byliśmy szczęśliwi jak nigdy dotąd i nigdy potem (w kwesti muzycznej), mimo że
                zagraliśmuy straszną kaszanę.
                • Gość: Raffix Re: Sala widowiskowa w Markach IP: *.braun.de 15.01.03, 10:34
                  W ktorym to bylo roku?
                  • Gość: zuldi Re: Sala widowiskowa w Markach IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.01.03, 11:13
                    Ok. dzisięć lat temu, może 1992, może 1991 - byłem koło 18- stki
    • Gość: Raffix Re: Sala widowiskowa w Markach IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.01.03, 12:10
      Zdradź Rorviku co Ty kombinujesz :-)

Jeśli coś z kinem, to ciekawe rzeczy dzieją się w Kobyłce:
      fakty.wwl.pl/2002/09/index.php?id=02
      • Gość: rorvik Re: Sala widowiskowa w Markach IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.01.03, 12:16
        Powiedzmy na razie, że marzy mi się Marecki INDEKS. Tyle na razie. Może ktoś ma
        podobne pomysły - rorvik@o2.pl

rorvik
        • rafal.redel Re: Sala widowiskowa w Markach 03.01.04, 23:32
          Gość portalu rorvik napisał:
          > Powiedzmy na razie, że marzy mi się Marecki INDEKS. Tyle na razie. Może ktoś
          > ma podobne pomysły - rorvik@o2.pl

Rorvika jakby mniej na forum widać, to i nie bardzo mam kogo zapytać, co tam
          słychać w Klubie Młodzieży.
          • rorvik Re: Sala widowiskowa w Markach 04.01.04, 00:01
            Rafale - trzeba napisać mejla:) A tak poważnie to nie chciało mi się logować na
            kolejny serwis. Co do planów ŚKM-u to chyba nie jest tajemnicą że planujemy i
            jesteśmy w trakcie realizacji turnieju piłkarskiego termin - prawdopodobnie 31
            styczeń 1 luty. Planujemy też atrakcje towarzyszace. Za tydzień będzie wiadomo
            więcej ale drużyny serdecznie zapraszamy.
            Pozdrawiam
            rorvik
            • rafal.redel Re: Sala widowiskowa w Markach 04.01.04, 09:34
              Witaj Rorviku,
              Fajnie, że się odezwałeś. Fakt, rzeczywiście powinienem był po prostu zapytać
              via e-mai, ale za to przynajmniej zmotywowałem Cię do zalogowania się :-)
              Dzięki za informacje o najbliższych planach i pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka