Gość: rorvik IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.01.03, 22:28 Witam Znacie jakąś salę widowiskową w naszym mieście? Może być nieczynna. Było kiedyś u nas jakieś kino? Czekam na info. Pozdrawiam rorvik Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: toban Re: Sala widowiskowa w Markach IP: *.local.berlin 11.01.03, 10:06 Nic mi o tym nie wiadomo! Trochę to smutne.... Odpowiedz Link Zgłoś
rodzic1 Re: Sala widowiskowa w Markach 11.01.03, 10:47 Gość portalu: rorvik napisał(a): > Witam > Znacie jakąś salę widowiskową w naszym mieście? Może być nieczynna. Było > kiedyś u nas jakieś kino? Czekam na info. > Pozdrawiam > rorvik Ze znanych mi obiektów mogę wymienić: 1.Sale gimnastyczne w szkołach 2.Hala w budynku na stadionie Marcovii 3.Hala tenisowa w Pustelniku I przy ul.Małachowskiego Duże sale mogą mieć duże (kiedyś) firmy: Fabryka Okładzin Ciernych (mieli dużą stołówkę i salę konferencyjną)-ul.Okólna Premed - Pustelnik, ul.Duża 1 Zakłady Sprzetu Motoryzacyjnego - Pustelnik II, ul.Piłsudskiego WUTEH -Pustelnik II, ul.Lipowa Dolna część kościoła w Pustelniku-ul.Jutrzenki Sala kinowa służy Szkole-Gimnazjum w Markach, Więcej ... sal nie pamietam, Pozdrawiam R. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rorvik Re: Sala widowiskowa w Markach IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.01.03, 12:11 Rodzic1 - któremu gimnazjum ? Chodzi mi po głowie kilka pomysłów na zorganizowanie "wydarzeń kulturalnych" na naszej pustyni. Miejsce to podstawa a z tym też jest problem. Czy był ktoś z was ostatnio na jakimś koncercie w MOKu? Ja już nie pamiętam - czy słychać tam ulicę ? Pozdrawiam i dzięki za info rorvik Odpowiedz Link Zgłoś
rodzic1 Re: Sala widowiskowa w Markach 11.01.03, 13:14 Gość portalu: rorvik napisał(a): > Rodzicu1 - któremu gimnazjum ? Odp. Gimnazjum przy ul.Piłsudskiego - w Domu Katolickim. Pozdrawiam. R. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amba Re: Sala widowiskowa w Markach IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.01.03, 14:29 > Czy był ktoś z was ostatnio na jakimś koncercie w MOKu? Ja już nie pamiętam - > czy słychać tam ulicę ? Z przykrością stwierdzam, ze w MOK-u słychać ulicę.Można ją zagłuszyć umiejętnym nagłośnieniem . Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
zuldi Re: Sala widowiskowa w Markach 14.01.03, 08:08 Jak robiliśmy koncery w Mok'u 10 lat temu , to ani ulicy, ani włanych myśli nie słyszałem. Jeśli chodzi o kino to poważne tradycje mają Marki w tym względzie. Dzisiejszy "Oxford", czyli pałac Briggsów to dawna szkoła kinooperatorów. Holliwood u nas miało być. No i w tej szkole było kino "Kinooperatorów", ale się zmyło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rorvik Re: Sala widowiskowa w Markach IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.01.03, 20:16 Zuldi jakie koncerty, czyżby w Moku ktoś grał na gitarach elektrycznych ??? Napisz coś więcej. rorvik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuldi Re: Sala widowiskowa w Markach IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.01.03, 10:31 GRYWAŁ!!!!!!!!!!!!!! DWUKROTNIE!!! Były też próby odbycia prób. To nie były proste rzeczy. Pierwszy koncert to był marazm w śród weselników i na krzesełkach. Drugi zrobiliśmy sami odpowiadając na potrzeby znajomych. Nagłośnieniowiec , co niby miał przywieźć cały sprzęt, spóźnił się i przywiózł jedno combo i bębny bez łączników i stelaży. To była taka partyzantka, że musieliśmy w ostatniej chwili kołować sprzęt - no i graliśmy na własnych Eltronach. Koncert przerodził się w upust napięcia spotęgowany przez spontaniczną reakcję niekontrolowanie licznej publiczności. Po trzech godzinach destrukcji, gdy po raz trzeci odegraliśmy program (nie strojąc w międzyczasie instrumentów), wypadało skończyć. Publiczność była nieusatysfakcjonowana - Policja odwiozła nas do domu . Ale PRZYGWIAZDOWALIŚMY!!!. Poleciała jakaś gablota przed Mokiem, ktoś kogoś puknął w twarz, na podłodze zostały gumowe smugi po glanach i już potem nie graliśmy. Miało być tak spokojnie, tylko wejściówki, nikt miał nie chcieć nas słuchać itd. Okazało się, że Marczanom było czegoś potrzeba, a że nie mogli wejść to nadymili. Byliśmy szczęśliwi jak nigdy dotąd i nigdy potem (w kwesti muzycznej), mimo że zagraliśmuy straszną kaszanę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raffix Re: Sala widowiskowa w Markach IP: *.braun.de 15.01.03, 10:34 W ktorym to bylo roku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuldi Re: Sala widowiskowa w Markach IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.01.03, 11:13 Ok. dzisięć lat temu, może 1992, może 1991 - byłem koło 18- stki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raffix Re: Sala widowiskowa w Markach IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.01.03, 12:10 Zdradź Rorviku co Ty kombinujesz :-) Jeśli coś z kinem, to ciekawe rzeczy dzieją się w Kobyłce: fakty.wwl.pl/2002/09/index.php?id=02 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rorvik Re: Sala widowiskowa w Markach IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.01.03, 12:16 Powiedzmy na razie, że marzy mi się Marecki INDEKS. Tyle na razie. Może ktoś ma podobne pomysły - rorvik@o2.pl rorvik Odpowiedz Link Zgłoś
rafal.redel Re: Sala widowiskowa w Markach 03.01.04, 23:32 Gość portalu rorvik napisał: > Powiedzmy na razie, że marzy mi się Marecki INDEKS. Tyle na razie. Może ktoś > ma podobne pomysły - rorvik@o2.pl Rorvika jakby mniej na forum widać, to i nie bardzo mam kogo zapytać, co tam słychać w Klubie Młodzieży. Odpowiedz Link Zgłoś
rorvik Re: Sala widowiskowa w Markach 04.01.04, 00:01 Rafale - trzeba napisać mejla:) A tak poważnie to nie chciało mi się logować na kolejny serwis. Co do planów ŚKM-u to chyba nie jest tajemnicą że planujemy i jesteśmy w trakcie realizacji turnieju piłkarskiego termin - prawdopodobnie 31 styczeń 1 luty. Planujemy też atrakcje towarzyszace. Za tydzień będzie wiadomo więcej ale drużyny serdecznie zapraszamy. Pozdrawiam rorvik Odpowiedz Link Zgłoś
rafal.redel Re: Sala widowiskowa w Markach 04.01.04, 09:34 Witaj Rorviku, Fajnie, że się odezwałeś. Fakt, rzeczywiście powinienem był po prostu zapytać via e-mai, ale za to przynajmniej zmotywowałem Cię do zalogowania się :-) Dzięki za informacje o najbliższych planach i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś