michellem 09.08.06, 08:48 witam, od pewnego czasu planuję zamieszkać w Markach, czy przy ulicy Tuwima jest jakies osiedle? jeśli tak to jak się mieszka mieszkańcom? połaczenie z Warszawy to chyba 718 i 805? dzieki. marta Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ancy5 Re: Tuwima 09.08.06, 09:03 mialam kiedys ogladac mieszkanie na ul.Tuwima.Zapowiadalo sie super. Niestety na miejscu jak zobaczylam sama ulice i stojace tam budynki odechcialo mi sie wchodzenia do samego mieszkania. Jest tam jakas w mare nowa kamienica ale ja nie mialabym odwagi w niej mieszkac :).Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mirelle Re: Tuwima 23.08.06, 23:28 hmmm, akurat czasami bywam w tym nowym budynku na Tuwima i nie sądzę, aby strach było tam mieszkać... Zgadzam się, że uliczka prowadząca do tego budynku nie jest najpiekniejsza, po prostu mieszkają tam biedni ludzie, ale z tego co wiem są raczej spokojni i nieuciążliwi... Sami mieszkańcy "nowej kamienicy" nie narzekają na nich... Drażnią mnie takie opinie jak poprzedniej koleżanki, w takim razie powinna poruszać się tylko po ekskluzywnych, najlepiej zamkniętych osiedlach apartemontowców... snobizm bije z daleka... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ancy5 Re: Tuwima 25.08.06, 14:45 witam. o gustach sie nie dyskutuje, ale jesli snobizmem jest fakt iz wole miec widok z okna na cokolwiek innego niz na rozwalajace sie domy i syf ktory panuje na terenie przynalezacym do samej kamienicy to tak przyznaje jestem mega snobka. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
turn1 Re: Tuwima 24.08.06, 12:06 Mieszkam w poblizu ul.Tuwima juz kilkadziesiąt lat. Jest tam bezpiecznie. Nie każdy w naszym kraju mieszka w pięknej willi. Sa tam zaniedbane domki jednorodzinne ale nie oznacza to że mieszkają w nich ludzie wywodzący się z patologii.Jest to bardzo spokojna okolica. Odpowiedz Link Zgłoś
casio21 Re: Tuwima 25.08.06, 14:17 Nie polecam mieszkań w tej kamienicy. Kiedyś wynajmowałem tam mieszkanie. Właściciele są mało uczciwi.Miszkania są (możę były ale nie sądzę żeby coś się zmnieniło to było 1 rok temy) ogrzewane olejem opałowym, brak gazu. Właściciele zakręcali wodę dla całej kamienicy żeby wszczynać awantury. NIE POLECAM. Porozmawiajcie z osobami, które już tam mieszkają Odpowiedz Link Zgłoś