Dodaj do ulubionych

Deklaracje wyborcze 2002

20.10.06, 11:00
Zacytuję z ulotki wyborczej program, z którym do poprzednich wyborów startował
KW Marki Prawe i Sprawiedliwe i Janusz Werczyński jako kandydat na
burmistrza:

1)Dokończymy budowe sieci wodociagowej.Kazdy mieszkaniec Marek będzie miał
dostęp do zdrowej i czystej wody.

2)Rozpoczniemy budowę i damy mieszkańcom możliwosć korzystania z kanalizacji.

3)Zwiekszymy nakłady na miejskie drogi.

4)Rozpoczniemy przygotowania do budowy nowoczesnego gimnazjium.

5)W 2003 roku rozpocznie się budowa 500 mieszkań przy ul.Dużej

6)Zaniedbane dotąd działki, niejednokrotnie będace terenem dzikich wysypisk
śmieci, zagospodarowane teraz będą zgodnie z oczekiwaniami ich włascicieli.

7)Doprowadzimy do dalszego zwiekszania liczby policjantów czuwajacych nad
naszym bezpieczeństwem.Spodziewamy się efektów.

8)Rozszerzymy zakres opieki medycznej nad dziecmi i dorosłymi, a szczególnie
ludzmi starszymi.

9)Wzbogacimy ofertę imprez plenerowych dla Markowian.Słuza one integrowaniu
naszej wspólnoty.A to jest nam bardzo potrzebne.

Takie były plany i obietnice obecnego Burmistrza.Moze teraz merytorycznie,
odnosząc sie do tego programu będą Państwo mogli ocenić jego realizację.

pozdrawam
amba
Obserwuj wątek
    • ambanasik Re: Deklaracje wyborcze 2002 20.10.06, 11:23
      Cholerka, pomyliłam sie za co serdecznie przepraszam!!!!Komitet Wyborczy
      którego program zacytowałam nazywał się MARKI PRAWE I SAMORZĄDNE.
      raz jeszcze przepraszam
      amba
      • ja20051 Re: Deklaracje wyborcze 2002 20.10.06, 15:04
        Z tego co słyszałem to Komitet Wyborczy Wspólnoty Samorządowej Województwa
        Mazowieckiego przedłuża program z lat 2002 Komitetu Marki Prawe i Samorządne
        jako w pełni słuszne i niedokończonej realizacji. Władza Komitetów jest taka
        sama. Nie żyje stara wiara i jej wierne wiarusy.
    • tomt3 Re: Deklaracje wyborcze 2002 21.10.06, 20:19
      No,według mnie to może pkt 8 został zrealizowany bo tego akurat nie wiem.Reszta
      to mżonki.Ale zapewne stały za tym jakieś istotne,w zaden sposób nie dające się
      pokonać przeszkody.
    • krystyna.siennicka Re: Deklaracje wyborcze 2002 - moja ocena 21.10.06, 21:26
      ambanasik napisała:
      > Takie były plany i obietnice obecnego Burmistrza.Moze teraz merytorycznie,
      > odnosząc sie do tego programu będą Państwo mogli ocenić jego realizację.

Pani Anno,
      nie czuję się absolutnie kompetentna do merytorycznej oceny realizacji programu
      KW Marki Prawe i Sprawiedliwe w jego "całości".
      A niechbym spróbowała. Zaraz by mnie Władysław sprowadził na ziemię posyłając po
      zimne piwo a potem spokojnie pytając czy posiadam zasób informacji niezbędny do
      dokonania takiej merytorycznej oceny.

Mogę natomiast podzielić się z Panią moją oceną stopnia realizacji moich
      oczekiwań w stosunku do Rady Miasta i Burmistrza.

1)Dokończymy budowę sieci wodociagowej.Każdy mieszkaniec Marek będzie miał
      dostęp do zdrowej i czystej wody.
      - Dostęp taki mi zapewniono. Skorzystałam z tej możliwości. Moje oczekiwania
      zostały spełnione.

2)Rozpoczniemy budowę i damy mieszkańcom możliwosć korzystania z kanalizacji.
      - Jeszcze nie mam możliwości podłączenia się do kanalizacji. Ale i nie oczekuję
      tego w najbliższych 4 latach.

3)Zwiekszymy nakłady na miejskie drogi.
      Moja ulica była jedną z najgorszych w mieście. Samochody dostawcze miały problem
      z przejazdem, takie było błoto.
      - Po położeniu wodociągu wykonano nawierzchnię. Moje oczekiwania zostały spełnione.

4)Rozpoczniemy przygotowania do budowy nowoczesnego gimnazjium.
      - Nie mam oczekiwań w tym "temacie".

5)W 2003 roku rozpocznie się budowa 500 mieszkań przy ul.Dużej
      - Nie mam oczekiwań w tym "temacie".

6)Zaniedbane dotąd działki, niejednokrotnie będace terenem dzikich wysypisk
      śmieci, zagospodarowane teraz będą zgodnie z oczekiwaniami ich włascicieli.
      - Nie jestem włascicielką niezagospodarowanej działki. Nie mam oczekiwań w tym
      "temacie".

7)Doprowadzimy do dalszego zwiekszania liczby policjantów czuwajacych nad naszym
      bezpieczeństwem.Spodziewamy się efektów.
      - Tu moje oczekiwania nie zostały spełnione. Czułabym się bezpiecznej widząc
      częściej policjantów na ulicach. A przydaliby się także w cywilu w naszych
      autobusach. Może ukróciliby radosny "słowotok" naszej przyszłosci narodu.

8)Rozszerzymy zakres opieki medycznej nad dziecmi i dorosłymi, a szczególnie
      ludzmi starszymi.
      - Skorzystałam dwukrotnie z programu badań osteoporozy, mammografii. Obecnie
      zostałam zaproszona na badania pulmonologiczne.

9)Wzbogacimy ofertę imprez plenerowych dla Markowian.Słuza one integrowaniu
      naszej wspólnoty.A to jest nam bardzo potrzebne.
      - Poza tradycyjnymi już festynami rodzinno-sportowymi na Marcovii,
      uczestniczyłam w 3 nowych imprezach - I i II Mareckich Rajdach Rowerowych oraz w
      Pikniku Rodzinnym parafii św. Izydora.

W zasadzie więc moje oczekiwania zostały spełnione. Pozostaje sprawa bezpieczeństwa.

Biorąc poprawkę na to, że Burmistrz obiecywał zrealizować ten program wraz ze
      swoją "drużyną", a miał w wyniku wyborów do dyspozycji tylko 4 radnych ze swojej
      "drużyny", nie zgłaszam żadnych pretensji do realizacji programu jego komitetu
      wyborczego.

Pozdrawiam

PS. Po raz kolejny próbuje Pani na tym forum prowadzić merytoryczną dyskusję.
      Podziwiam Panią za upór. I jeśli mogę prosić - niech się Pani nie poddaje.
      Inaczej znowu rację będzie miała Kopernik.
      (Przecież żaden chłop by na to nie wpadł, że gorsze wypiera lepsze)
      • szybki89 Re: Deklaracje wyborcze 2002 - moja ocena 21.10.06, 22:45
        > 5)W 2003 roku rozpocznie się budowa 500 mieszkań przy ul.Dużej
        > - Nie mam oczekiwań w tym "temacie".

Osiedle Horowa Góra już jest. Nie wiem czy jest juz docelowe 500 mieszkań, ale
        swobodnie ten punkt też można zaliczyć jako realizacje.

> 7)Doprowadzimy do dalszego zwiekszania liczby policjantów czuwajacych nad
        naszym bezpieczeństwem.Spodziewamy się efektów.
        > - Tu moje oczekiwania nie zostały spełnione. Czułabym się bezpiecznej widząc
        > częściej policjantów na ulicach. A przydaliby się także w cywilu w naszych
        > autobusach. Może ukróciliby radosny "słowotok" naszej przyszłosci narodu.

Przez około rok Marki patrolowało od 12 do 16 (w ostanich miesiącach)
        policjantów. Znikneli z przyczyn niezależnych, poprostu jest za mały pobór do
        zastępczej służby wojskowej w Policji. Kilka miesięcy temu zostały wprowadzone
        dodatkowe etaty dla naszych policjantów.

Co do policjantów po cywilnemu, w tamtym okresie jeździli autobusami. Z tego
        co czasem(rzadko) widze to i teraz zdarza się ,że kontrolerem czy obok
        kontrolera biletów jest policjant po cywilnemu.

Mógłbym odpowiedzieć jeszcze na kilka innych punktów programu, ale nie
        musiałbym bazować na rzeczach, które czytałem dawno temu więc nie będe się
        mądrzył. Pozdrawiam.
        • logan.marki Re: Deklaracje wyborcze 2002 - moja ocena 21.10.06, 22:58
          szybki89 napisał:

> Kilka miesięcy temu zostały wprowadzone
          > dodatkowe etaty dla naszych policjantów.

Jedna poprawka.
          Miasto wykupiło nie dodatkowe etaty, ale patrole, jako służbę dla chętnych
          policjantów po godzinach. Stawka jaką oferuje nasze miasto policjantom to 12
          złotych za godzinę pracy patrolu, co po odtrąceniu podatków i kosztów, wychodzi
          po coś około 4,20-4,50zł za godzinę na policjanta.

Tylko że policjanci nie chcą brać nadgodzin, gdyż mówią że za taką stawkę
          pracować po godzinach nie będą. Próbowano już zachęcać do brania nadgodzin nie
          tylko policjantów z naszego komisariatu, ale także z terenu naszego całego
          powiatu, a nawet Warszawy i innych przyległych do niej powiatów – ale chętnych brak.

A prawdę mówiąc Ja się tym policjantom nie dziwię – gdyby ktoś mi (gdybym był
          policjantem) zaproponował uganianie się za naszą kochaną Marecką młodzieżą i
          użeranie się z nimi za 4,20 też bym nie chciał.
          • jerzykrajewski7 Trzeba zaproponować policjantom 10 zł netto za god 22.10.06, 12:38
            Trzeba w takim razie zaproponować policjantom 10 zł netto za godzinę.
            Wtedy chętni może znajdą się.

Pozdrawiam

Jerzy Krajewski
            • soviet46 a może agencja ochrony? 22.10.06, 13:49
              jerzykrajewski7 napisał:
              > Trzeba w takim razie zaproponować policjantom 10 zł netto za godzinę.
              > Wtedy chętni może znajdą się.

A może ogłosić przetarg dla agencji ochrony na patrolowanie miasta?
              • logan.marki Re: a może agencja ochrony? 22.10.06, 16:04
                soviet46 napisał:

> A może ogłosić przetarg dla agencji ochrony na patrolowanie miasta?

Pomysł ma 2 wady:
                A: Żadna agencja ochrony nie ma kompetencji policji, więc ich każda interwencja
                by się tylko ograniczała do wezwania policji, która i tak już teraz ma kłopoty z
                wywiązywania się ze swoich podstawowych obowiązków.
                B: Jak od agencji wyegzekwować rzeczywiste działania, zamiast tylko pozorowanych
                działań?

Są miasta w Polsce, które w autobusach mają zamontowane przyciski u kierowcy, i
                gdy się cokolwiek dzieje, kierowca wciska guzik, i autobus jest namierzany
                satelitarne, i natychmiast pojawia się najbliższy patrol z agencji ochrony.

I tu właśnie jest cały sukces systemu: Agencja ochrony nie ma płacone za
                gotowość do świadczenia usługi, ale za rzeczywiście wykonane interwencje, które
                muszą się zakończyć zatrzymaniem sprawców. W interesie firmy ochroniarskiej jest
                więc dojechanie jak najszybciej i zatrzymanie sprawców zamieszania, gdyż inaczej
                nic nie zarobią.

A jakie to miałoby przełożenie na sytuację Marek?
                Gdyby tylko firmie ochroniarskiej płacić za każdą interwencję (którą musiałaby
                sama wykryć i zatrzymać sprawców) i przy załażeniu że by Marki płaciły 50złotych
                od każdej udanej interwencji, to patrząc na to co się dzieje w naszym mieście,
                to oni by wystawiali naszemu UM faktury po 100 000zł. miesięcznie A w skali
                roku to wychodzi ponad milion złotych.

Obawiam się że jednak nie stać nas na taki luksus, nie mówiąc już że nasza
                policja by się już kompletnie zawaliła interwencjami, i chyba by się już musiało
                czekać po 2-3 godziny na przyjazd policji.
                • soviet46 Re: a może agencja ochrony? 22.10.06, 18:21
                  logan.marki napisał:
                  > Żadna agencja ochrony nie ma kompetencji policji, więc ich każda interwencja
                  > by się tylko ograniczała do wezwania policji,

Ale każdy obywatel, a więc i pracownik agencji ochrony, ma prawo do tzw
                  zatrzymania obywatelskiego.
                  ... W razie konieczności (próba ucieczki) zatrzymujemy delikwenta siłą i
                  niezwłocznie przekazujemy Policji. Jest to uprawnienie wynikające z przepisów
                  kodeksu postępowania karnego (tzw. zatrzymanie obywatelskie)...

Jestem co prawda laikiem w temacie, ale jeśli przez niezwłoczne przekazanie
                  policji rozumieć "dostarczenie" delikwenta na posterunek, to rozwiązywałoby sprawę.
                  Chyba że ustawodawca przez niezwłoczne przekazanie policji rozumie przekazanie
                  delikwenta wezwanemu policjantowi.

To wtedy rzeczywiście klops.
                  • logan.marki Prawo 22.10.06, 23:33
                    Tu jest odpowiedz na wątpliwości:
                    pomocspoleczna.ngo.pl/x/11645;jsessionid=4706791405620D1E82F344221F0B7AEA
                    A oto co ciekawsze fragmenty: "Służby porządkowe (...) mają prawo jedynie do
                    ujęcia osób stwarzających bezpośrednie niebezpieczeństwo dla życia i zdrowia
                    ludzkiego, a także chronionego mienia. Po ujęciu takiej osoby porządkowy ma
                    obowiązek poinformować ją o przyczynach ujęcia oraz niezwłocznie przekazać ją
                    policji. W wypadku, kiedy zatrzymana osoba wymaga pomocy lekarskiej zobowiązany
                    jest do udzielenia pierwszej pomocy oraz zawiadomienia służby medycznej. Całe
                    zajście powinno zostać przez niego opisane.
                    Podobnie pracownicy agencji ochrony mają prawo do ujęcia osób stwarzających
                    bezpośrednie zagrożenie dla życia lub zdrowia ludzkiego, a także chronionego
                    mienia". "Ustawa, jak również przepisy wydane na jej podstawie nie określają
                    podstaw faktycznych dokonania tej czynności. Przyjmuje się więc, że uprawnienie
                    do ujęcia osoby pracownik ochrony powinien wykorzystywać tylko w przypadku,
                    kiedy osoba ta jest sprawcą przestępstwa (włamała się do chronionego przez niego
                    magazynu) bądź, kiedy nie można ustalić tożsamości sprawcy wykroczenia, a więc
                    mniej groźnego czynu np. osoby, która wybiła szybę w sklepie). Podstawą
                    faktyczną ujęcia może być, więc ujęcie osoby na gorącym uczynku lub w pościgu
                    podjętym bezpośrednio po popełnieniu przestępstwa lub wykroczenia, albo
                    uzasadnione przypuszczenie, że zatrzymywana osoba popełniła przestępstwo na
                    chronionym terenie. Przed ujęciem osoby pracownik ochrony powinien krzyknąć
                    "służba ochrony" oraz wezwać do zachowania zgodnego z prawem, a następnie
                    poinformować ją o przyczynach ujęcia i uprzedzić o obowiązku podporządkowania
                    się jego poleceniom oraz wylegitymować. Pracownik ochrony ma obowiązek
                    uniemożliwić ujętej osobie ucieczkę i może w tym celu stosować siłę. Musi
                    niezwłocznie wezwać policję i przekazać jej zatrzymanego".

Tak więc trzeba wzywać policję na miejsce.

Czytamy dalej: "Wprawdzie przepisy ustawy o ochronie osób i mienia upoważniają
                    pracowników ochrony wyłącznie do ujęcia osób zagrażających osobom lub rzeczom
                    przez nich ochranianym, lecz nie oznacza to, że nie mogą oni udzielić pomocy
                    osobom postronnym i np.: zatrzymać osobę bijącą przechodnia na ulicy, czy też
                    niszczącą sąsiedni budynek. Do podjęcia działania przeciwko bezprawiu
                    upoważniony jest bowiem każdy na podstawie art. 243 k.p.k., o czym była mowa na
                    wstępie ( Kodeks postępowania karnego z dn. 06.06.1997 r. - Dz. U. 97.89.555 )".

Tak więc w teorii wygląda może i optymistycznie, ale w praktyce oznaczało by to
                    na dzień dzisiejszy całkowity paraliż pracy naszego komisariatu.

• lehaim Re: Deklaracje wyborcze 2002 24.10.06, 22:16
      witam !
      Parę miesięcy temu rozpocząłem wątek pt. ,,zapal światło". Opisałem w nim
      historię pobicia, chyba pewnego małżeństwa obok naszego mareckiego stadionu.
      Napisałem, że może wystarczyłoby (pradopodobnie), gdyby ktoś w pobliskim domu
      zapalił swiatło, a tym samym przepłoszył złoczyńców. Niestety tak sie nie
      stało. Uważam, że mieszkańcy powinni przejąć część odpowiedzialności za swoje
      bezpieczeństwo w naszym Mieście, chociażby tworząc Straż Społeczną, która nie
      atakowałaby bandziorów, ale informowala Policję o podejrzanych sytuacjach.
      Takie straże już dzialają.

Pozdrawiam
      Radoslaw Dec
      • zorro1980 Re: Deklaracje wyborcze 2002 25.10.06, 09:35
        Drogi kolego. Fajnie że chcesz się włączyć społecznie w akcję bezpieczne
        miasto. Pewnie tego nie możesz pamiętać ale społeczni funkcjonariusze to było
        za komuny ORMO. Zamiast pilnować porządku aktywniej niż MO działali przeciwko
        inteligencji i robotnikom z opozycji. Mnie to się źle kojarzy. Społecznie to
        mozna pracowac przy Akcji katolickiej lub klubie sportowym. Tu potrzebna jest
        Straż miejska na którą przyszła Rada powinna wyasygnować pieniądze. Może
        kosztem dotacji na MOK w którym wszystko jest płatne a otrzymują najwiekszą
        dotację w mieście. Ciekawe na co ida nasze pieniądze. Sporo kasy ma też komisja
        antyalkoholowa. Pan Werczyński umie dobrze liczyć to może wyliczy skąd i ile
        wziąć. Tu potrzeba profesjonalistów i pasjonatów(w sensie odwagi) bo trzeba
        miec odwagę by pójsc wieczorem na bloki np. te za kosciołem. Tu uprzedzę Logana
        bo strasznie wrażliwy na tym punkcie, chyba tam mieszka. Nie ma co się rzucać
        bo taka mają bloki opinię. Co do mieszkańców to sie zgadzam. W tym mieście
        panuje wyjątkowa obojętność na ludzka krzywdę. MASZ RACJĘ PO STOKROĆ. Trzeba
        reagować. Niestety większośc ludzi jest bojaźliwa. Tego nie zmienimy, ale
        reagujmy w jakikolwiek z możliwych sposobów. A społeczna straż. Chyba że masz
        na myśli lotne brygady które same wymierzają sprawiedliwość bo policja jest
        bezradana i brakuje im narzędzi w sensie uprawnień. Jak powstanie daj znac.
        Chetnie się włącze. Swoją droga bardzo mnie zaaprobował twój post. Sa jeszcze
        prawdziwi faceci na tym świecie( bo tylko tacy martwią się o cudze)
        Pozdrawiam
        • logan.marki Re: Deklaracje wyborcze 2002 25.10.06, 09:55
          zorro1980 napisał:

> Swoją droga bardzo mnie zaaprobował twój post. Sa jeszcze
          > prawdziwi faceci na tym świecie( bo tylko tacy martwią się o cudze)

Wiem, wiem... kiedyś obiecałem publicznie nie wdawać się więcej w dyskusje z
          Emtezetem, ale teraz tak mnie rozbawił tym stwierdzeniem, iż nie wytrzymałem.

Otóż zobaczcie drodzy mieszkańcy co się stało – Emtezet wychwala kandydata na
          radnego, startującego z listy obecnego Burmistrza. To trzeba koniecznie jakoś
          upamiętnić, gdyż gdybym sam tego nie przeczytał, to bym nie uwierzył.

> bo trzeba
          > miec odwagę by pójsc wieczorem na bloki np. te za kosciołem. Tu uprzedzę
          > Logana bo strasznie wrażliwy na tym punkcie, chyba tam mieszka. Nie ma co się
          > rzucać bo taka mają bloki opinię.

A wiesz kto tak mówi? Ludzi którzy nigdy tu nie byli. Albo zazdrośnicy, którzy
          nie mogą zdzierżyć, że można mieszkać w Markach i mieć eleganckie place zabaw,
          parkingi z kolorowej kostki, wszędzie chodniki, oświetlenie bez wiszących kabli
          i betonowych słupów, codziennie sprzątane trawniki, zamiatane chodniki,
          przycinane przez prawdziwego ogrodnika krzewy i wiele innych rzeczy.
          Ta twoja zazdrość już tak Cię zżera, że nie wytrzymujesz jak patrzysz że tak jak
          na tym osiedlu jest teraz, to w innych rejonach Marek za 50 lat nie będzie.

• zorro1980 Re: Deklaracje wyborcze 2002 25.10.06, 13:36
            Bo ty wogóle mało rozumiesz. Ja nie agituję przeciwko ludziom Burmistrza i
            zawsze jestem za tymi którzy chcą cos zrobić dla tego miasta. Patrz moje posty
            w stosunku do T.Skłodowskiego. Jestem za pomimo jego PZPR-owskiej przeszłosci.
            A z toba jak zwykle to samo. Nie znam ludzi po nikach ani po nazwiskach. Jest
            mi obojętne czy startuje z Werczyńskim czy z Chojnowskim. Jak pokazała historia
            Rada z jego ludźmi niewiele zdziałała. Dlatego jestem nastawiony sceptycznie.

Otóż zobaczcie drodzy mieszkańcy co się stało – Emtezet wychwala kandydata na
            radnego,startującego z listy obecnego Burmistrza.
            > I nie wychwalam kandydata tylko człowieka który potrafi stanąc w obronie(mam
            nadzieję) jak zajdzie potrzeba. Oczywiście w przeciwieństwie do ciebie, bo ty
            jestes wyjątkowym gnojem. I jeszcze jedno. Nie wysilaj się więcej FLASH. Jezeli
            jeszcze ktoś nie pamięta to twoje poprzednie wcielenie.

logan.marki napisał:

Ta twoja zazdrość już tak Cię zżera, że nie wytrzymujesz jak patrzysz że tak jak
            > na tym osiedlu jest teraz, to w innych rejonach Marek za 50 lat nie będzie.

Oj nie będzie nie będzie jak ten co jest Burmistrz będzie.

A ja niby czego mam Ci zazdrścic. Twoje kostki i trawniczki to własnośc wspólna
            jak w komunie. Ja na szczęscie mam swoje napewno nie gorsze. A wogóle to zaszła
            wielka pomyłka. Ja mam na mysli bloki z płyty które stoją w Markach chyba ze 30
            lat. To pewnie nie wasze. A swoimi kolejnymi napadami utwierdzasz mnie w
            przekonaniu ze jesteś wyjatkowym dupkiem. Już kilka razy chciałem ci odpuscic
            ale ty swoje. Nawet ludziom Werczyńskiego szkodzisz bo zaczynam watpić w ich
            dobre chęci, skoro ty jesteś ich rzecznikiem. Jeszcze raz pokazuję klasę i
            pozdrawiam nawet Logana.

• logan.marki Re: Deklaracje wyborcze 2002 25.10.06, 13:53
              zorro1980 napisał:

> (...) jestes wyjątkowym gnojem (...) jesteś wyjatkowym dupkiem

Tak oto wygląda dyskusja z tą osobą. Insynuacje i wyzwiska.
              Ale czego wymagać więcej?

Jednak żałuję że się wyłamałem z reszty piszących na tym forum, i mimo bojkotu
              podjąłem jednak dyskusję. Teraz zebrałem tego owoce.
              Ale cóż... człowiek uczy się na własnych błędach.
            • k.bychowski Re: Deklaracje wyborcze 2002 25.10.06, 13:58
              zorro1980 napisał:
              > Oczywiście w przeciwieństwie do ciebie, bo ty jestes ....

Bardzo Cię proszę:
              Nie używaj takiego języka.
              • zorro1980 Re: Deklaracje wyborcze 2002 25.10.06, 14:14
                Proszę bardzo. Tylko dlaczego kolego Bychowski nie reagowałes jak Logan
                okreslił mnie że jestem patologia do kwadratu. Czy to nie obraźliwe. Ludzie co
                wy tworzycie za prawo. Wszyscy po stronie mocy to mogą. Inni nie. A gdzie byłes
                Bychowski jak niedawno obrzucali sie błotem inni forumowicze. Stoi wam w gardle
                moja osoba. To sie wycofajcie jak Redel. Ja nikogo poza Loganem nie nazywam
                inaczej jak Pan lub kolega. Nie mam innej możliwosci obrony. Nie ja zaczynam te
                pyskówki. Gdybym go znał dał bym mu po prostu w zeby i spokój.
                W tym miejscu przywołam ulubiny tekst tego osobnika: "czasami człowiek musi,
                inaczej sie udusi uff!!!!!!!!!!!!
                Przepraszam pozostałych wrażliwych Forumowiczów.
              • logan.marki Re: Deklaracje wyborcze 2002 25.10.06, 14:38
                Krzysiu spokojnie:-)
                Niczyje gadanie nic nie pomorze. Im bardziej będziesz upominał i próbował
                przekonywać, tym bardziej osoba po drugiej stronie będzie się nakręcała i
                stawiała jako ofiara całej sytuacji.

Wierz Mi – sprawdzone w praktyce na wielu forach.
                Dlatego najlepsze rozwiązanie jest najprostsze – bojkot. Jak wszyscy ignorują
                osobę, to nawet najbardziej zatwardziały propagator jedynie słusznej wizji
                świata traci z czasem zapał i sam odchodzi.

Pozdrawiam
                • zorro1980 Re: Deklaracje wyborcze 2002 25.10.06, 15:21
                  logan.marki napisał:
                  > Dlatego najlepsze rozwiązanie jest najprostsze – bojkot. Jak wszyscy igno
                  > rują
                  > osobę, to nawet najbardziej zatwardziały propagator jedynie słusznej wizji
                  > świata traci z czasem zapał i sam odchodzi.
                  >
                  > Pozdrawiam

Zrób wszystkim przyjemność i sam odejdź, a Krzysia możesz zostawić ale zabierz
                  ze sobą Prosiaczka.
        • vrx1 Re: Deklaracje wyborcze 2002 25.10.06, 11:23
          zorro1980 napisał:

> Drogi kolego. Fajnie że chcesz się włączyć społecznie w akcję bezpieczne
          > miasto. Pewnie tego nie możesz pamiętać ale społeczni funkcjonariusze to było
          > za komuny ORMO. Zamiast pilnować porządku aktywniej niż MO działali przeciwko
          > inteligencji i robotnikom z opozycji. Mnie to się źle kojarzy. Społecznie to
          > mozna pracowac przy Akcji katolickiej lub klubie sportowym.

W cywizlizowanym świecie (patrz Szwecja,Dania) straż społeczna jest czymś
          normalnym. U nas ludzie mają zrytą psychę przez komunę i nadal uważa sie co
          społeczne to złe, a policja dla wielu jeszcze kojarzy sie z milicją. Jesteśmy
          około 20 lat za Skandywnawią. Mysląc logicznie za około 20 lat dopiero w Polsce
          pojawią sie w niektórych miastach patrole społeczne. Chore społeczeństwo.
          • w.karpinski Re: Deklaracje wyborcze 2002 25.10.06, 17:35

vrx1 napisał:
            > W cywizlizowanym świecie (patrz Szwecja,Dania)
            > straż społeczna jest czymś normalnym.

A tu więcej na temat
            huby.wroclaw.pl/07_bezpieczenstwo/73_s_obywatelska.htm
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka