IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.03, 11:07
Obserwuj wątek
    • Gość: Admin Re: Neo+ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.03, 11:09
      Neostrada+ już jest dostępna w Markach
      • rafal.redel Re: Neo+ 15.04.03, 11:22
        Gość portalu: Admin napisał(a):
        > Neostrada+ już jest dostępna w Markach

Czyzbys byl juz jej posiadaczem w Markach, tajemniczy Adminie?
        Jak dziala?
        Ja wlasnie zblizam sie do ostatecznej decyzji czy Neostrada, czy probowac
        dostepu radiowego.
        • Gość: Admin Re: Neo+ IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.04.03, 19:47
          Tak.Już mam ustaloną datę instalacji.(23.04.br.)Neostradę + użytkuję już na
          terenie Warszawy w pracy i w tej chwili od trzech miesięcy nie mam żadnych
          problemów,działa bez zastrzeżeń.
      • Gość: Grzegorz Re: Neo+ IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.04.03, 11:37
        Gość portalu: Admin napisał(a):

> Neostrada+ już jest dostępna w Markach

Potwierdzam
        Mam datę instalacji na 18.04.br.

• rafal.redel Re: Neo+ 16.04.03, 15:55
          Gość portalu: Grzegorz napisał(a):
          > Potwierdzam
          > Mam datę instalacji na 18.04.br.

Tez sie juz zdecydowalem. Wyznaczyli mi niestety pozniejsza date. Ale nic,
          wytrzymam :-))
    • rafal.redel Do Grzegorza i Admina 23.04.03, 16:08
      I jak, macie Neostrade? Czy instalacja przebiegla bezproblemowo? Jesli mozecie,
      to podzielcie sie doswiadczeniami - u mnie za tydzien tez maja instalowac.
      • Gość: Admin Re: Do Grzegorza i Admina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.03, 16:30
        Już jest podłączona.Działa bez zastrzeżeń.
        Jak wcześniej pisałem,działa niezawodnie tak jak w Warszawie.
      • Gość: Grzegorz Re: Do Grzegorza i Admina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.03, 21:18
        rafal.redel napisał:

> I jak, macie Neostrade? Czy instalacja przebiegla bezproblemowo? Jesli
        mozecie,
        >
        > to podzielcie sie doswiadczeniami - u mnie za tydzien tez maja instalowac.

Podłączyli 18-tego ale zaczeła działać 22-go o godz. 17-tej, był zwalony
        serwer ktury przydziela login i hasło, teraz jest OK.
        Jak masz XP to instalacja jest bezproblemowa bo ma już protokół PPPoE.

• rafal.redel Dzieki! 24.04.03, 13:01
        Dzieki za te informacje!
        Mam Win XP (kupilem nawet legalne!) wiec ciesze sie, ze nie powinno byc
        problemu z instalacja. Mysle tez to jakims firewall'u (jest pare typu freeware)
        bo chyba z takim polaczeniem non-stop to juz nie zarty (hakerzy szaleja).
        • Gość: Grzegorz Re: Dzieki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.03, 13:37
          Konfiguracja Połączenia Szerokopasmowego dla Neostarady Plus w Windows XP

www.iem.pw.edu.pl/~kwaszkie/news/neo/neoxp.htm
          neostrada.info
          • Gość: Krzak Re: neostrada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.03, 15:38
            Tak jest juz dostepna tylko za jaka cene to zdecydowanie zaduzo.
            Ja mnialem okazje testowac w markach sferie i bylo ok tylko pingi kiepskie w
            queaka nie pogracie
            na laczu radiowym, wiec czeka mnie kabel
            • rafal.redel Re: neostrada 28.04.03, 17:33
              Gość portalu: Krzak napisał(a):
              > Tak jest juz dostepna tylko za jaka cene to zdecydowanie za duzo.
              Cena jest rzeczywiscie spora, trzeba miec nadzieje, ze stopniowo bedzie spadac
              (choc pewnie - widzac jak dobrze trzyma sie monopol TP SA - to niepredko).
    • rafal.redel To juz dzis, to juz dzis :-)) 29.04.03, 16:29
      Zona wlasnie dzwoni z tajemniczymi pytaniami od Pana montujacego Neostrade,
      typu: w ktorym gniazdku chce miec splitter (cokolwiek by to mialo znaczyc :-)),
      ktory telefon zgadzam sie odlaczyc itp. tak wiec - COS SIE DZIEJE. Ciekawe, czy
      bede w stanie polapac sie w tej instalacji.
      • Gość: Krzak Powodzenia IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.04.03, 21:18
        No to super ze juz sa pierwsi ludzie w markach ktorzy skusili sie na neostrade
        ja tam jeszcze poczekam bo dla mnie jest za drogo, swojego czasu testowalem
        sferie w markach i zeby nie dlugie pingi to bylo by ok, ale dochodzą mnie
        sluchy ze niebawem moze i zwykli zjadacze chleba beda mogli sobie poszalec w
        sieci bez limitu bo ma byc (PROMOCJA) jak bedzie czas pokaze.
        A tak wogole to powodzonka w dlugim weekendzie aby wątroba wytrzymala :-))))
        • Gość: Rafał Redeł No i jest! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.03, 23:49
          Udało się. Właśnie wróciłem do domu i niezwłocznie przeprowadziłem proces
          rejestracji. Jak widać z adresu, z którego piszę - udało się!
          Dzięki Grzegorzu za link do użytecznej instrukcji.
          • Gość: toban Re: No i jest! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.04.03, 10:39
            Rafał, wiesz, że Ci zazdroszczę, bo ja wciąż śmigam na bidulce-motorolce.
            Ale może już nie długo....szlak mnie nie trafi.
            A wogóle to ile dokładnie neo+ kosztuje, bo słyszałem różne ceny?
            • rafal.redel Re: No i jest! 30.04.03, 10:51
              Instalacja ok 850 zł i abonament 191,53 zł (pod warunkiem, że podpisujesz
              umowę na 12 miesięcy z karą za ew. wcześniejszą rezygnację, jeśli chcesz bez
              kary to 212,93 miesięcznie)
              • Gość: Irytek Re: No i jest! IP: *.dialup.warszawa.pl 03.05.03, 13:48
                Ale mi się ciepło zrobiło - od tych cen! Zresztą to już drugi raz neo...
                podniosła mi ciśnienie. Za pierwszym razem gdy zadzwoniłem do tpsa bo chciałem
                sobie wykupic pakiet promocyjny i panienka przeprowadziła cąłą procedurę pod
                kątem właśnie neo+. Dobrze ,że się pod koniec wydało. Pakiet uaktywniłem i mam
                teraz zamiast neo , 33 h w sieci za 64 PLN.
                Rozumiem tę chęć posiadania 24h/dobę dostępu, ale jak dla mnie (nie widzę
                takiej potrzeby, nie działam zawodowo itd)to zbyt wielka ekstrawagancja jak na
                tę cenę.
                A jeszcze jedno pytanie Rafale- czy nie miałeś jeszcze przypadków włażenia do
                Twojego kompa przez niezidentyfikowane indywidua , właśnie podczas
                funkcjonowania non-stop ?
                pzdr
                • rafal.redel Re: No i jest! 03.05.03, 14:15
                  Gość portalu Irytek napisał:
                  > (...) A jeszcze jedno pytanie Rafale- czy nie miałeś jeszcze przypadków
                  > włażenia do Twojego kompa przez niezidentyfikowane indywidua , właśnie
                  > podczas funkcjonowania non-stop? (...)

Szczerze mówiąc nie wiem, czy ktoś mi łazi czy nie bo dopiero na dziś planuję
                  instalację firewalla. Na wszelki wypadek na razie uaktywniam łącze tylko na
                  czas, gdy używam internetu.
                  • Gość: Irytek Re: No i jest! IP: *.dialup.warszawa.pl 04.05.03, 21:35
                    No właśnie- fire wall -czy to jest do złapania gdzieś w sieci , czy trzeba
                    kupić ?
                    pzdr
                    • rafal.redel Re: No i jest! 05.05.03, 19:29
                      Gość portalu: Irytek napisał(a):
                      > No właśnie - fire wall - czy to jest do złapania gdzieś w sieci, czy trzeba
                      > kupić ?

Są w sieci - na przykład tutaj:
                      download.chip.pl/index/download_index_1237.html
                      Jest tu parę darmowych i kilka próbnych wersji. Zacząłem zabawę z jednym
                      firewallem ale to nie takie łatwe - wczoraj tak sobie przyblokowałem internet,
                      że nie łączyło się prawie z niczym i musiałem firewalla odinstalować (bo nie
                      bardzo umiałem przerobić odpowiednio reguły :-)) Ech, ciężkie jest życie
                      amatora...

Polecam też programy szukające koni trojańskich,
                      np. www.anti-trojan.net - nie wiem, na ile są skuteczne,
                      ale poprawiają samopoczucie :-)))
                      • Gość: Irytek Re: No i jest! IP: 195.94.206.* 07.05.03, 15:57
                        No pięknie !!!
                        Tak mnie "podrajcował" Twój opis przyjemnego obcowania ze ścianą ,że chyba dam
                        sobie spokój. Jak Ty- amator :))),tak sobie dobrze zrobiłeś , to jakie ja mam
                        perspektywy? Co prawda można sobie kompa przerobić na kominek, ale myślałem o
                        troszeczkę innym modelu kominka.
                        No a te trojańskie konie to już zupełnie mnie na łopatki rozłożyły.........
                        Wolę nie chcę.......
                        pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka