Gość: admin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.03, 11:07 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Admin Re: Neo+ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.03, 11:09 Neostrada+ już jest dostępna w Markach Odpowiedz Link Zgłoś
rafal.redel Re: Neo+ 15.04.03, 11:22 Gość portalu: Admin napisał(a): > Neostrada+ już jest dostępna w Markach Czyzbys byl juz jej posiadaczem w Markach, tajemniczy Adminie? Jak dziala? Ja wlasnie zblizam sie do ostatecznej decyzji czy Neostrada, czy probowac dostepu radiowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admin Re: Neo+ IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.04.03, 19:47 Tak.Już mam ustaloną datę instalacji.(23.04.br.)Neostradę + użytkuję już na terenie Warszawy w pracy i w tej chwili od trzech miesięcy nie mam żadnych problemów,działa bez zastrzeżeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: Neo+ IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.04.03, 11:37 Gość portalu: Admin napisał(a): > Neostrada+ już jest dostępna w Markach Potwierdzam Mam datę instalacji na 18.04.br. Odpowiedz Link Zgłoś
rafal.redel Re: Neo+ 16.04.03, 15:55 Gość portalu: Grzegorz napisał(a): > Potwierdzam > Mam datę instalacji na 18.04.br. Tez sie juz zdecydowalem. Wyznaczyli mi niestety pozniejsza date. Ale nic, wytrzymam :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
rafal.redel Do Grzegorza i Admina 23.04.03, 16:08 I jak, macie Neostrade? Czy instalacja przebiegla bezproblemowo? Jesli mozecie, to podzielcie sie doswiadczeniami - u mnie za tydzien tez maja instalowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admin Re: Do Grzegorza i Admina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.03, 16:30 Już jest podłączona.Działa bez zastrzeżeń. Jak wcześniej pisałem,działa niezawodnie tak jak w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: Do Grzegorza i Admina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.03, 21:18 rafal.redel napisał: > I jak, macie Neostrade? Czy instalacja przebiegla bezproblemowo? Jesli mozecie, > > to podzielcie sie doswiadczeniami - u mnie za tydzien tez maja instalowac. Podłączyli 18-tego ale zaczeła działać 22-go o godz. 17-tej, był zwalony serwer ktury przydziela login i hasło, teraz jest OK. Jak masz XP to instalacja jest bezproblemowa bo ma już protokół PPPoE. Odpowiedz Link Zgłoś
rafal.redel Dzieki! 24.04.03, 13:01 Dzieki za te informacje! Mam Win XP (kupilem nawet legalne!) wiec ciesze sie, ze nie powinno byc problemu z instalacja. Mysle tez to jakims firewall'u (jest pare typu freeware) bo chyba z takim polaczeniem non-stop to juz nie zarty (hakerzy szaleja). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: Dzieki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.03, 13:37 Konfiguracja Połączenia Szerokopasmowego dla Neostarady Plus w Windows XP www.iem.pw.edu.pl/~kwaszkie/news/neo/neoxp.htm neostrada.info Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzak Re: neostrada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.03, 15:38 Tak jest juz dostepna tylko za jaka cene to zdecydowanie zaduzo. Ja mnialem okazje testowac w markach sferie i bylo ok tylko pingi kiepskie w queaka nie pogracie na laczu radiowym, wiec czeka mnie kabel Odpowiedz Link Zgłoś
rafal.redel Re: neostrada 28.04.03, 17:33 Gość portalu: Krzak napisał(a): > Tak jest juz dostepna tylko za jaka cene to zdecydowanie za duzo. Cena jest rzeczywiscie spora, trzeba miec nadzieje, ze stopniowo bedzie spadac (choc pewnie - widzac jak dobrze trzyma sie monopol TP SA - to niepredko). Odpowiedz Link Zgłoś
rafal.redel To juz dzis, to juz dzis :-)) 29.04.03, 16:29 Zona wlasnie dzwoni z tajemniczymi pytaniami od Pana montujacego Neostrade, typu: w ktorym gniazdku chce miec splitter (cokolwiek by to mialo znaczyc :-)), ktory telefon zgadzam sie odlaczyc itp. tak wiec - COS SIE DZIEJE. Ciekawe, czy bede w stanie polapac sie w tej instalacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzak Powodzenia IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.04.03, 21:18 No to super ze juz sa pierwsi ludzie w markach ktorzy skusili sie na neostrade ja tam jeszcze poczekam bo dla mnie jest za drogo, swojego czasu testowalem sferie w markach i zeby nie dlugie pingi to bylo by ok, ale dochodzą mnie sluchy ze niebawem moze i zwykli zjadacze chleba beda mogli sobie poszalec w sieci bez limitu bo ma byc (PROMOCJA) jak bedzie czas pokaze. A tak wogole to powodzonka w dlugim weekendzie aby wątroba wytrzymala :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Redeł No i jest! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.03, 23:49 Udało się. Właśnie wróciłem do domu i niezwłocznie przeprowadziłem proces rejestracji. Jak widać z adresu, z którego piszę - udało się! Dzięki Grzegorzu za link do użytecznej instrukcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toban Re: No i jest! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.04.03, 10:39 Rafał, wiesz, że Ci zazdroszczę, bo ja wciąż śmigam na bidulce-motorolce. Ale może już nie długo....szlak mnie nie trafi. A wogóle to ile dokładnie neo+ kosztuje, bo słyszałem różne ceny? Odpowiedz Link Zgłoś
rafal.redel Re: No i jest! 30.04.03, 10:51 Instalacja ok 850 zł i abonament 191,53 zł (pod warunkiem, że podpisujesz umowę na 12 miesięcy z karą za ew. wcześniejszą rezygnację, jeśli chcesz bez kary to 212,93 miesięcznie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irytek Re: No i jest! IP: *.dialup.warszawa.pl 03.05.03, 13:48 Ale mi się ciepło zrobiło - od tych cen! Zresztą to już drugi raz neo... podniosła mi ciśnienie. Za pierwszym razem gdy zadzwoniłem do tpsa bo chciałem sobie wykupic pakiet promocyjny i panienka przeprowadziła cąłą procedurę pod kątem właśnie neo+. Dobrze ,że się pod koniec wydało. Pakiet uaktywniłem i mam teraz zamiast neo , 33 h w sieci za 64 PLN. Rozumiem tę chęć posiadania 24h/dobę dostępu, ale jak dla mnie (nie widzę takiej potrzeby, nie działam zawodowo itd)to zbyt wielka ekstrawagancja jak na tę cenę. A jeszcze jedno pytanie Rafale- czy nie miałeś jeszcze przypadków włażenia do Twojego kompa przez niezidentyfikowane indywidua , właśnie podczas funkcjonowania non-stop ? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
rafal.redel Re: No i jest! 03.05.03, 14:15 Gość portalu Irytek napisał: > (...) A jeszcze jedno pytanie Rafale- czy nie miałeś jeszcze przypadków > włażenia do Twojego kompa przez niezidentyfikowane indywidua , właśnie > podczas funkcjonowania non-stop? (...) Szczerze mówiąc nie wiem, czy ktoś mi łazi czy nie bo dopiero na dziś planuję instalację firewalla. Na wszelki wypadek na razie uaktywniam łącze tylko na czas, gdy używam internetu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irytek Re: No i jest! IP: *.dialup.warszawa.pl 04.05.03, 21:35 No właśnie- fire wall -czy to jest do złapania gdzieś w sieci , czy trzeba kupić ? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
rafal.redel Re: No i jest! 05.05.03, 19:29 Gość portalu: Irytek napisał(a): > No właśnie - fire wall - czy to jest do złapania gdzieś w sieci, czy trzeba > kupić ? Są w sieci - na przykład tutaj: download.chip.pl/index/download_index_1237.html Jest tu parę darmowych i kilka próbnych wersji. Zacząłem zabawę z jednym firewallem ale to nie takie łatwe - wczoraj tak sobie przyblokowałem internet, że nie łączyło się prawie z niczym i musiałem firewalla odinstalować (bo nie bardzo umiałem przerobić odpowiednio reguły :-)) Ech, ciężkie jest życie amatora... Polecam też programy szukające koni trojańskich, np. www.anti-trojan.net - nie wiem, na ile są skuteczne, ale poprawiają samopoczucie :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irytek Re: No i jest! IP: 195.94.206.* 07.05.03, 15:57 No pięknie !!! Tak mnie "podrajcował" Twój opis przyjemnego obcowania ze ścianą ,że chyba dam sobie spokój. Jak Ty- amator :))),tak sobie dobrze zrobiłeś , to jakie ja mam perspektywy? Co prawda można sobie kompa przerobić na kominek, ale myślałem o troszeczkę innym modelu kominka. No a te trojańskie konie to już zupełnie mnie na łopatki rozłożyły......... Wolę nie chcę....... pzdr Odpowiedz Link Zgłoś