xar-rax 15.02.08, 13:43 Dlaczego na marki.net nie ma sprawozdania Pani Siennickiej z ostatniej sesji Rady miasta? Czyżby odpuściła już? Wiem, że to dużo pracy wymaga lecz jej uwagi czytam z przyjemnością. Pozdrawiam Pani Krystyno xar :)))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zombi191 Re: Sesja na marki.net ???? 15.02.08, 15:03 Sprawozdania były swietne, ukazywały prawdę o naszym mieście lecz nie wszystkim się to podobało, może stąd ta cisza. Odpowiedz Link Zgłoś
zombi191 Re: Sesja na marki.net ???? 25.02.08, 10:46 Pozdrawiam Pani Krystyno!!! Jeszcze nie ma sprawozdania z ostatniej sesji a czytam je z dużą uwagą. Czy jest możliwe aby wstąpiła cenzura? Odpowiedz Link Zgłoś
zombi191 Re: Sesja na marki.net ???? 03.03.08, 16:12 A jednak!!! Czyżby cenzura? Szkoda, że zbliża się nastepna Sesja a nic nie wiemy o poprzedniej. Pani Krysiu do dzieła ma Pani moje poparcie! Odpowiedz Link Zgłoś
vuso Re: Sesja na marki.net ???? 03.03.08, 20:38 zombi191 napisał: > A jednak!!! Czyżby cenzura? Mi też pachnie cenzurą. Dwa komentarze dwóch(?)palantów puszczono w portalu. Oczywiście zero konkretów. Tylko chamskie zaczepki. Może i są naciski żeby stonować? Tym bardziej że nie można nic zarzucić autorce. Wszystko poparte faktami. To lubię. > Szkoda, że zbliża się następna Sesja a > nic nie wiemy o poprzedniej. Jest fragment z sesji Totalna kompromitacja www.marki.net.pl/totalna-kompromitacja-2062 Sądząc po tym fragmencie, to musiał być ostry tekst. Wcześniej było usprawiedliwienie Paluszek i główka www.marki.net.pl/paluszek-i-glowka-2030 > Pani Krysiu do dzieła ma Pani moje > poparcie! Pani Krystyno, ja też jestem Pani fanem! Pozdrawiam i czekam na kolejne teksty Odpowiedz Link Zgłoś
bukieto Re: Sesja na marki.net ???? 04.03.08, 01:40 To, że mają inne zdanie niż ty wcale nie upoważnia cię do nazywania ich "palantami". A tak swoją drogą, portal jest własnością społeczności Marek, kto więc naciska na stonowanie? Odpowiedz Link Zgłoś
vuso kto jest palantem 05.03.08, 07:19 bukieto napisał: > To, że mają inne zdanie niż ty wcale nie upoważnia cię > do nazywania ich "palantami". Ja nie dlatego nazywam ich palantami, że mają inne zdanie niż ja. Nazywam ich palantami dlatego, że próbują zamknąć usta komuś kto głosi swoje poglądy. Odpowiedz Link Zgłoś
bukieto Re: kto jest palantem 05.03.08, 13:18 A skąd wiesz, że próbują zamknąć komuś usta? Widziałeś? Są przecież udostępnione nagrania, każdy może napisać takie sprawozdanie. Pani Krystyna opublikowała własne sprawozdanie dopiero po pewnym czasie i wyjaśniła czemu. A tutaj zaraz się pojawiło, że ktoś cenzuruje.. www.marki.net.pl/paluszek-i-glowka-2030 Odpowiedz Link Zgłoś
vuso Re: kto jest palantem 05.03.08, 18:26 bukieto napisał: > A skąd wiesz, że próbują zamknąć komuś usta? Widziałeś? Ano wiem stąd. Paweł Jaczewski wtorek, 2008.02.26, 17:34 Można pisać, żeby się Pani trochę przyhamowała, nic. ........ I oszczędziło by nerwów mi i wielu innym osobom. www.marki.net.pl/totalna-kompromitacja-2062 > Są przecież udostępnione nagrania, każdy może napisać takie sprawozdanie. Pani > Krystyna opublikowała własne sprawozdanie dopiero po pewnym czasie i wyjaśniła > czemu. A tutaj zaraz się pojawiło, że ktoś cenzuruje.. > > www.marki.net.pl/paluszek-i-glowka-2030 Odpowiedz Link Zgłoś
bukieto Re: kto jest palantem 05.03.08, 19:32 No to nieźle. Widać, że nie śledzisz portalu zbyt długo. Paweł Jaczewski już kilkakrotnie pisał w podobny sposób do pani Krystyny. Nie podoba mu się jej styl wypowiedzi. Ale mogę Cię zapewnić, że nie próbuje jej wyciszyć, bo nie ma nawet takiej możliwości. A to, że wiele osób ma podobne zdanie to wcale nie znaczy, że jest jakiś spisek i ktoś próbuje kogoś stonować. "I oszczędziło by nerwów mi i wielu innym osobom." Ten fragment odnosi się raczej do nie wyświetlania postów niektórych osób, co nie jest jednoznaczne z zablokowaniem pani Krystynie możliwości pisana subiektywnych sprawozdań. Odpowiedz Link Zgłoś
vuso Re: kto jest palantem 05.03.08, 20:10 bukieto napisał: > No to nieźle. Widać, że nie śledzisz portalu zbyt długo. Zgadza się. > Paweł Jaczewski już kilkakrotnie pisał w podobny sposób do pani > Krystyny. Nie podoba mu się jej styl wypowiedzi. Mi się podoba. > Ale mogę Cię zapewnić, że nie próbuje jej wyciszyć, bo nie ma nawet > takiej możliwości. Przyjmuję to zapewnienie z dużą ulgą. Naprawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
zombi191 Re: kto jest palantem 06.03.08, 08:12 To jaki jest tytuł tematu? - Z Sesji palant czy palant z sesji? Odpowiedz Link Zgłoś
bukieto Re: kto jest palantem 06.03.08, 14:13 Cieszę się, że mogłem Ci pomóc uzyskać trochę ulgi :) Odpowiedz Link Zgłoś
xar-rax Re: Sesja na marki.net ???? 11.03.08, 13:34 Szkoda, że Pani Krystyna nie poruszyła jeszcze dwóch ciekawych tematów, pewnie umknęły jej uwagi. - Pierwszy to próba wstawienia zakupu dzwonu do kaplicy w inne wydatki związane z kulturą i sportem. W tym miejscu przewodniczący Kroczek nie znalazł błędu i nawet nie próbował go wytknąć. Widocznie potraktował dzwon kościelny jako rekwizyt sędziowski - dzwonek kończący rundę bokserską. Może dobrze by było żeby pan Kroczek zaczął czytać ze zrozumieniem materiały jakie otrzymują radni i przygotował się do sesji - bo co ma dzwon kościelny z komisją sportu? - Drugi nie mniej ważny temat to głosowanie po upływie terminu nad prawem pierwokupu działki przez miasto. Tłumaczenie burmistrza znowu jest śmieszne. Kupujący miał swój cel aby odsunąć miasto od możliwości prawa pierwokupu, miasto nie jest zainteresowane ale nie miał argumentu dlaczego. Kto zawinił kupujący, pracownik UM czy burmistrz? Biorąc pod uwagę ekscesy i błazeństwa pracowników UM na sesji, ich nieudolność za którą nie ponoszą konsekwencji można pogratulować burmistrzowi doboru tak wykwalifikowanej kadry urzędniczej. Sposób pisania przez Panią Krystynę może kogoś bulwersować lecz daje do myślenia osobom czytającym bez zrozumienia tematu jak np w/w przewodniczacy. Więcej odwagi Pani Krystyno !!! Pozdrawiam xar ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
zombi191 Re: Sesja na marki.net ???? 11.03.08, 15:59 Nic ująć, można jeszcze dodać jak to radni się obrażali kiedy przypominano im o zaniedbywaniu obietnic wyborczych. Odpowiedz Link Zgłoś
krystyna.siennicka Re: Sesja na marki.net ???? 12.03.08, 08:34 xar-rax napisał: > Szkoda, że Pani Krystyna nie poruszyła jeszcze > dwóch ciekawych tematów, pewnie > umknęły jej uwagi. > - Pierwszy to próba wstawienia zakupu dzwonu do kaplicy > w inne wydatki związane z kulturą i sportem. Sprawę dzwonu pominęłam świadomie. Spojrzałam na to tak - pomylił się ktoś. Nie jestem przeciw dzwonowi. Tekst i tak jest długi. Muszę się ograniczać. Mogę więc pominąć. Nie spojrzałam na sprawę z drugiej strony: - jakość materiałów przygotowywanych na komisje i sesje - przygotowanie radnych do obrad Zgadzam się więc z uwagą całkowicie. Należało wspomnieć. > - Drugi nie mniej ważny temat to głosowanie > po upływie terminu nad prawem > pierwokupu działki przez miasto. Jeśli chodzi o to głosowanie, to umknęło mi to całkowicie. Przyznaję. Zapisałam teraz te dwa tematy w swojej bazie informacji. Na pewno będzie jeszcze okazja wspomnieć o nich. I jeszcze jedna uwaga. Cenię sobie wszelkie głosy i uwagi. Dziękuję za te przedstawione w poście. Dla przykładu - tekst - Radni rozliczyli dotacje www.marki.net.pl/radni-rozliczyli-dotacje-2100 powstał dzięki komentarzowi Pani Alicji Górskiej do informacji o przyznaniu dotacji dla MTS. > Więcej odwagi Pani Krystyno !!! Dziękuję. Liczę na merytoryczne uwagi. Pozdrawiam Krystyna Siennicka Odpowiedz Link Zgłoś
vuso Re: Sesja na marki.net ???? 13.03.08, 16:58 xar-rax napisał: > Biorąc pod uwagę ekscesy i błazeństwa pracowników UM na sesji, > ich nieudolność za którą nie ponoszą konsekwencji można > pogratulować burmistrzowi doboru tak > wykwalifikowanej kadry urzędniczej. A tu właśnie znalazłem potwierdzenie nieudolności. Dodatkowo jeszcze pisze p. Krystyna o arogancji naczelników. www.marki.net.pl/panie-burmistrzu-ja-tez-protestuje-2133 Odpowiedz Link Zgłoś