IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.03, 04:13
Witam...

Nie wiem jak u Was, ale u mnie nie ma juz sladu awarii (-;
Neo smiga tak jak powinna.... (-;
Mam nadzieje, ze to nie z tej przyczyny, ze wszyscy pozbyli sie Neostrady (-;

Dajcie znac.

BTW: Jezeli TP.S.A. naprawila wrescie awarie to zwracam honor mimo
zszarganych nerwow......dzieki i oby nigdy wiecej takiej olewki.

Pozdro
Sun
Obserwuj wątek
    • Gość: xil Re: Neostrada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.03, 07:56
      nie ciesz sie za wczesnie juz pare razy tak bylo :) na pare h nie wiem czemu
      i jak neo zaczyna dzialac normalnie a potem dupa...
      • Gość: xil Re: Neostrada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.03, 12:46
        no ja mam znow pingi "normalne" :(
        • Gość: SunShine Re: Neostrada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.03, 19:27
          Rzeczywiscie jedynie wczoraj wszystko smigalo jak za starych czasow.......i tak
          jak u Ciebie tez wrocil 'stary' ping )-; Choc jest nadzieje, ze moze cos tam
          montuja i testuja.....ech.....szkoda slow.
          • Gość: piotr Re: Neostrada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.03, 20:54
            Normalnie wymiękłem. Wczoraj w nocy normalnie grałem on-line. Dziś dupencja...
            • Gość: SunShine Re: Neostrada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.03, 00:07
              Gość portalu: piotr napisał(a):

> Normalnie wymiękłem. Wczoraj w nocy normalnie grałem on-line. Dziś dupencja...

Dokladnie.....i pewnie juz tak zostanie moze nawet na pare lat? (-; Gosc z info
              powiedzial, ze nadal toczy sie sprawa uroczej dzialki...i byc moze bedzie
              skierowana do sadu....a wiadomo jak dzialaja sady i ile to trwa....tylko
              nierozumie czemu ostatnio chodzilo wszystko jak trza? Moze pan 'x'* zlaczyl na
              chwile swiatlowod samoprzylepna tasma, zeby jeszcze bardziej pobudzic nasze
              receptory nerwowe.....
    • Gość: Mariusz Re: Neostrada IP: *.stacje.agora.pl 11.09.03, 11:39
      1. Jaki jest maksymalny tranfer na Neostradzie, a jaki trasfer da sie osiagnac
      w Markach?
      2. Jakie pingi sa w Markach, a jakie maja ludzie z innych miejscowosci?
      3. Skoro "upośledzenie" Neostrady w Markach wiaze sie z przecietym
      swiatlowodem, to dlaczego SDI dziala bez zarzutu?
      4. Czy ktos wie, kiedy Neostrada w Markach bedzie wreszcie dzialala NORMALNIE?

Dzieki
      Mariusz
      • Gość: xil Re: Neostrada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.03, 12:35
        > 1. Jaki jest maksymalny tranfer na Neostradzie, a jaki trasfer da sie
        > osiagnac w Markach?
        maxymalnie powinno dzialac 64kB/s i tak dziala np. w Kobylce, w Marakch to
        zalezy od godziny ale tak jak np. teraz to max z 10kB/s i to jak sicagam
        flashgetem dzielac plik na 10 czesci inaczej to jeszcze gorzej...

> 2. Jakie pingi sa w Markach, a jakie maja ludzie z innych miejscowosci?
        np. do wp.pl ja mam tak od 500 do 1200 i czesto gubi pakiety, normalnie amx to
        35

> 3. Skoro "upośledzenie" Neostrady w Markach wiaze sie z przecietym
        > swiatlowodem, to dlaczego SDI dziala bez zarzutu?
        SDI to stara technologia, analogowa, pewnie dlatego nie potrzebuje
        swiatlowodow i idzie inna droga...

> 4. Czy ktos wie, kiedy Neostrada w Markach bedzie wreszcie dzialala
        > NORMALNIE?
        heh niestety nie mam pojecia i chyba nikt tego nie wie :( mam nadzieje ze jak
        najszybciej...

• Gość: Mariusz Re: Neostrada IP: *.stacje.agora.pl 11.09.03, 13:35
          Ja korzystam z SDI i oczywiście z mareckiej centrali telefonicznej. Byłem już o
          krok od przejścia na Neostradę, głównie ze względu na obniżkę abonamentu. Na
          szczęście postanowiłem nieco się rozejrzeć po forach dyskusyjnych, aby pogadać
          z tymi, co już to "cacko" w Markach nabyli. Informacje jakie znalazłem (głównie
          na tym forum) są naprawdę przerażające. Jeśli to was pocieszy, to jestem pewnie
          kolejnym abonentem TP SA, który dzięki waszym uwagom rezygnuje z zakupu
          Neostrady.
          Jeśli chodzi o pingi na SDI, to wygląda wiekszość jest w granicach 39ms, a
          transfery wahają się od 8-10 Kb/s.

Ktoś z was pisał w sprawie mareckiej neostrady do Gazety Wyborczej - chciałbym
          wiedzieć, jakie były rezultaty i czy pojawił się jakiś artykuł. Jeśli nie,
          podeślijcie do mnie "opis sytuacji" - być może uda się pogadać z
          dziennikarzami, którzy opisywali problem przeciętego światłowodu. Oczywiście
          nie ma mowy o obiecywaniu czegokolwiek, bo Wyborcza-Stołeczna raczej nie pisze
          o problemie dotykającym kilku, kilkunastu osób (awaria światłowodu pozbawiła
          telefonu tysiace ludzi i instytucji). Ale spróbować warto - mam taką możliwość,
          bo pracuję w firmie, która wydaje Gazetę. :)

Mariusz
          mariusz.bozym@agora.pl
          • Gość: Mariusz Re: Neostrada IP: *.stacje.agora.pl 11.09.03, 15:25
            Dziś (11.09.2003) jest w Gazecie Wyborczej (Stołeczna, str. 4) krótka wzmianka
            o dalszym ciągu perypetii między TP SA, a jegomościem Piaścikiem. Dla tych co
            nie kupują GW, małe streszczenie: gość przedstawił Tepsie "ofertę handlową",
            tzn. 500 tys. zł za godzinę pracy wyciągarki na jego terenie i tyle samo za
            każdego pracownika, a ponadto wysoka kaucja zabezpieczająca. TP SA zwróciła się
            w związku z tym do sądu o zgodę na dojście do infrastruktury i możliwość
            usunięcia kabli (obecnie czekają na decyzję sądu).
            Dowiedziałem się ponadto od jednej z dziennikarek Stołecznej, jakoby "obejście
            radiowe" przeciętego światłowodu zostało już ZLIKWIDOWANE, wszystko idzie po
            kablu i transfery tudzież pingi powinny wrócić do normy.
            Jest też komentarz typowy dla TP SA: "na pewno jest lepiej, niż twierdzą
            użytkownicy Neostrady z Marek". :)
            No cóż - deklaracje Tepsy sobie, a praktyka w Markach sobie - z tego co pisze
            Xil, z Neostradą jest nadal porażka, tzn. nie działa jak u innych...

Pozdrawiam
            Mariusz
            • rafal.redel Re: Neostrada 11.09.03, 15:34
              Gość portalu: Mariusz napisał(a):
              > Dziś (11.09.2003) jest w Gazecie Wyborczej (Stołeczna, str. 4) krótka
              > wzmianka o dalszym ciągu perypetii między TP SA, a jegomościem Piaścikiem.
              > Dla tych co nie kupują GW, małe streszczenie: gość przedstawił Tepsie "ofertę
              > handlową", tzn. 500 tys. zł za godzinę pracy wyciągarki na jego terenie i
              > tyle samo za każdego pracownika, a ponadto wysoka kaucja zabezpieczająca.
              (...)
              To pewnie więcej niż wartość samej działki... nieźle, naprawdę nieźle.

• Gość: SunShine Re: Neostrada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.03, 13:59
              No to skoro wszystko juz jest oki i puscili zamiast radiowka wrescie
              kablem/drutem/sznurkiem obejscie i wszystko chodzi jak powinno to gratuluje
              sobie ze jestem wrescie szczesliwym uzytkownikiem Neostrady.

ping wp.pl 700ms -> utrata pakietu x2 -> 800ms
              gry : 600ms -> 1200ms (o 5 rano nawet spada do 400ms)
              radio i-netowe, grupy dyskusyjne -> zapomnij
              kazza -> 0,01kb/s -> 3kb/s

Powiem, ze przed ta ich niby reperacja i puszczeniem niby kablem jakims tam,
              chodzilo mi o wiele lepiej......
              A jezeli do konca pazdziernika nie bedzie nadal dzialalo...to zbieram ekipe i
              zrobimy maly wjazd gdzie trzeba.....skoro ktos tam z kims nie moze dogadac sie,
              bo jakis cwok jest zachlanny....a reszta musi cierpiec bez powodu.....juz mnie
              normalnie cos strzela.....boze 500tys/x3/1h to trzeba miec nawalone w
              glowie.....
              • Gość: piotr(at)seznam Re: Neostrada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.03, 22:18
                Ktoś napisał , że ten koleś co tę kasę próbuje wyrwać to jakiś pośrednik z
                agencji nieruchomości i próbuje interes życia zrobić . Może rzeczywiście krótka
                wzmianka w lokalnej gazecie , że nieznani sprawcy posadzili na wózku pana od
                nieruchomości (równie lakoniczna jak o przecięciu przez nieznanych sprawców
                ROTFL światłowodu) pomoże...
                • Gość: Rafał R. Re: Neostrada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.03, 22:37
                  No nie przesadzaj - zdrowie (także tej osoby) to jednak dużo cenniejsza
                  wartość, niż ta nasza zakichana Neostrada i te nasze dwie stówy miesięcznie.

Fakt, że obie strony wspólnie nabiły nas w butelkę (mnie zastanawia też
                  zbieżność czasowa między rozpoczęciem oferowania Neostrady w Markach a
                  przecięciem światłowodu) ale darujcie sobie tego typu komentarze, jeśli mogę
                  prosić.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka