Dodaj do ulubionych

NEOSTRADA - myslimy nad rozwiazaniem problemu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.03, 10:05
Wiam

No wiec w tym watku juz nie bedziemy sie uzalac nad tym jak to kiepsko
dziala neostrada, jka to TPSA na nas leje, jak to jest zle i wogole :)
W tym watku trzeba wymyslic co zrobimy.
Do tej pory zebralem 15 adresow email od osob ktore maja problemy z neo w
Markac czyli razem ze mna jest okolo 16 osob. Nie jest to moze duzo osob
ktore udalo sie znalesc ale zawsze lepiej niz jedna osoba.
Moja propozycja jest taka zeby napisac jakas petycje i zaniesc ja do
dyrekcji TPSA, najlepiej komus zajmujacemu sie neostrada. Z tego co
dowiedzialem sie to gdziesz na ulicy Ciołka jest ktos z kim mozna pogadac...

Dobra wiec prosze wszystkich o wypowiedzenie sie na ten temat i dodanie cos
od siebie.

Pozdrawiam !
Obserwuj wątek
    • rafal.redel Re: NEOSTRADA - myslimy nad rozwiazaniem 12.09.03, 10:11
      Zdecydowanie jestem za! Podpiszę się chętnie pod tym listem i mogę
      współpracować przy redagowaniu (o ile byłbym przydatny).
      Dziwne, że zgłosiło się tak niewiele osób - czyżby tak mało było użytkowników
      Neostrady w Markach, czy też reszcie nie zależy nawet na tyle, by się do Ciebie
      zgłosić?
      • Gość: xil Re: NEOSTRADA - myslimy nad rozwiazaniem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.03, 12:01
        Rafal zdecydowanie prosilbym o pomoc w napisaniu petycji do TPSA i podania do
        Rzeczcznika Praw Konsumenta (adres mam) bo ja sie poprostu nie znam na czyms
        takim :) deliktanie mowiac nie potrafie pisac takich rzeczy ;)
        wiec tu jest prosba do wszystkich zeby pomogli w napisaniu tej petycji i
        podania no i trzeba bedzie jeszcze to zanisc do TPSA i pogadac z kims.
        Najlepiej zeby zaniosly to osoby ktore powaznie wygladaja i maja gadane :) ja
        mam 20 lat wiec za powaznie to ja nie wygladam ;) hehe
        • rafal.redel Re: NEOSTRADA - pismo i druga sprawa 18.09.03, 21:07
          Gość portalu: xil napisał(a):
          > Rafal zdecydowanie prosilbym o pomoc w napisaniu petycji do TPSA i podania
          > do Rzeczcznika Praw Konsumenta (adres mam) bo ja sie poprostu nie znam na
          > czyms takim :) deliktanie mowiac nie potrafie pisac takich rzeczy ;)

To kiedy umawiamy się na sporządzenie tego pisma?
          Napisz prosze do mnie e-mail.
          Jest też ode mnie list w Twojej skrzynce xil@neostrada.pl - w PILNEJ sprawie
          (oczywiście związanej z Neostradą również) proszę spróbuj zadziałać...
    • Gość: essen Re: NEOSTRADA - myslimy nad rozwiazaniem problemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.03, 10:27
      Zdecydowanie popieram tę inicjatywę, może prócz petycji do tepsy warto byłoby
      uderzyć do jakiejś federacji konsumentów czy innej tego typu instytucji.
      pozdrówka
      • nifi Re: NEOSTRADA - myslimy nad rozwiazaniem problemu 12.09.03, 11:11
        Gość portalu: essen napisał(a):

> Zdecydowanie popieram tę inicjatywę, może prócz petycji do tepsy warto byłoby
        > uderzyć do jakiejś federacji konsumentów czy innej tego typu instytucji.
        > pozdrówka
        Na pewno mając gotową i złożoną petycję w TePsie trzeba powiadomić Gazetę o tym
        fakcie. Jest to przecież medium które interesuje się naszym problemem a i wielu
        się go boi.
        Howgh
      • Gość: jurek@wm.pl Re: NEOSTRADA - myslimy nad rozwiazaniem problemu IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.09.03, 12:08
        Sklonny jestem jechac . Zreszta zrobie wszystko zeby cos z ta wołominska TPSA
        zrobic. Prosze jest nas sporo osob ZROBMY COS. Powstrzymuje sie od
        wulgaryzmow. Ale przeciez te "kurwy wolominske" olewaja nas
    • Gość: massix Re: NEOSTRADA - myslimy nad rozwiazaniem problemu IP: 193.59.174.* 12.09.03, 12:02
      Z wątku pokrewnego (Neostrada) zaczyna wynikać, że telekomuna rozwiązała już
      Wasz problem hehe.

Pozdrawiam i trzymam kciuki.

PS. Sam myślałem nad zakupem tego gówna.
      • Gość: xallias Re: NEOSTRADA - myslimy nad rozwiazaniem problemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.03, 12:41
        Zredagujcie, spotkamy sie gdzies na Markach zeby podpisac. Ja moge to zaniesc
        i zalatwic sprawy techniczne..
        • Gość: saboor[PL] Re: NEOSTRADA - myslimy nad rozwiazaniem problemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.03, 13:03
          Xilu ! będzie petycja daj znać na forum neo.info ja się pod tym podpiszę z
          całym roz..machem.
          A może bu tak ktoś wysmażył jakiś artykulik do Rzeczy posoilitej i Wyborczej
          czy super expresu a może wszędzie naraz i zobaczymy która media najskuteczniej
          działają "zanim śniegi i lody skują ziemię Rzeczy Pospolitej"
    • Gość: SunShine Re: NEOSTRADA - myslimy nad rozwiazaniem problemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.03, 13:28
      Wiec ja wpadlem na taki pomysl, zebysmy np: wyznaczyli termin, dzien i godzine
      i wszyscy Markowianie(wicze) czy im dziala czy nie majacy
      Neostrade......zadzwonili na 0-800-102-102 i zglosili awarie....ot taki masowy
      info flood......oczywiscie powiedza, to co kazdy zna, ale niech wszyscy
      poprostu zadzwonia i powiedza, ze wiedza o awarii, ale poprostu chca jedynie
      zglosisic reklamacje i dostac numer zgloszenia.....ja tak robie systematycznie
      co 2 tygodnie......jezeli uderzymy wspolnie np: w ciagu godziny 30 telefonow to
      mysle, ze wkoncu po kilku takich akcjach zapchaja im sie te 'male' dyski
      naszymi zgloszeniami i moze wrescie ktos to dostrzeze (-;

Proponuje zaczac 15.09.2003 pierwszym zmasowanym Mareckim atakiem na Neoinfo od
      godziny 22.oo do 23.oo, nawet po dwa telefony tyle zeby kazdemu dali numer
      zgloszenia.....potem powiedzmy za tydzien zrobimy masowy flood i wykorzystamy
      numery zgloszenia do spytania sie jak sie ma sprawa podajac numer
      zgloszenia.....a ze szukanie na ich super szybkich komputerach zajmuje troche
      czasu, to jak kilka razy beda musieli sie meczyc to moze wrescie ktos powie ze
      mamy dosc....niech zrobia im juz ta cholerna neostrade............

Dajcie znac czy warto przeprowadzic akcje pod kryptonimem 'The NeoFlood' (-;

Pozatym dzis-jutro bede pisal artykulik na temat naszej sieci i wysle do
      roznych brukowcow, pism i gazet....jak ktos odpowie dam znac.

Niech moc bedzie z Wami.....amen.
      • Gość: no_bo Re: NEOSTRADA - myslimy nad rozwiazaniem problemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.03, 14:00
        Bardzo dobry pomysl wedlug mnie z tym 'The NeoFlood'. Nie trzeba po kilkarazy
        dzwonic...jak wszyscy zadzwonia jednego dnia o okreslonej porze wspomniana 22 -
        23 i zaczna skladac reklamacje to bedzie GIT....A do pisemka sie podpisuje.
      • Gość: Rafał R. Re: NEOSTRADA - myslimy nad rozwiazaniem problemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.03, 20:34
        Dołączam się do akcji. Chyba tylko tego typu metody nam pozostały (skoro
        najpierw nieznani sprawcy przecinają warte spore pieniądze światłowody, potem
        znani sprawcy żądają kosmicznych pieniędzy, a na końcu równie znany polsko-
        francuski monopolista nas olewa). Metodami ugodowymi nic z ludźmi i firmami
        takiego pokroju nie uzyskamy.
        Tylko przypomnijcie mi proszę jak już przyjdzie pora na tę cyber-akcję :-))
        • Gość: piotr(at)seznam Re: NEOSTRADA - myslimy nad rozwiazaniem problemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.03, 20:53
          dołączam sie do wszystkiego. Mam mało czasu więc późnej wszystko doczytam i coś
          naskrobię...Pozdrowienia dla Xalliasa (wreszcie się odezwał)...
          • Gość: xallias Re: NEOSTRADA - myslimy nad rozwiazaniem problemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.03, 22:08
            witamy i pozdrawiamy ;)
    • Gość: KASIA Re: NEOSTRADA - myslimy nad rozwiazaniem problemu IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.09.03, 14:37
      To moze alternatywa jest wlasnie to aka-net.webpark.pl
      • Gość: wan4g Re: NEOSTRADA - myslimy nad rozwiazaniem problemu IP: 195.136.50.* 13.09.03, 20:14
        myślę ze aka-net jest dobrą firmą

podaję do nich łącze

aka-net.webpark.pl
        pozd
    • Gość: trak Re: NEOSTRADA - myslimy nad rozwiazaniem problemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.03, 20:04
      Witajcie, trochę mnie nie było, ale po powrocie widzę, że nic się nie zmieniło
      (tzn tpsa nie naprawiła awarii). Zresztą spodziawałem się tego. Mam jedną uwagę
      co do kierunku myślenia, który został tu zaproponowany. Widać, że zależy Wam
      gółwnie na przywróceniu stanu normalnego. Ja natomiast martwię się bardziej o
      rachunki za abonament i w moim przypadku także za instalację neo (jeszcze nie
      opłacony). Jak pomyślę, że mam płacić 850 zł (instalacja) i abonament neo
      (niezapłacony jeszcze sierpierń i wrzesień), to myślę, że lepiej dla mnie jest
      rozwiązać umowę z powodu wadliwego świadczenia usługi, bez płacenia wskazanych
      powyżej kwot. W Listopadzie, kiedy sytuacja zostanie (być może) rozwiązana,
      chętnie podpiszę nową umowę z TPsa (bez opłaty aktywacyjnej i z mniejszym
      abonamentem (bo widziałem dziś reklamę, że proponują chyba 140 zł).
      Wszystkim wam doradzam próbę podjęcia takich właśnie kroków.
      Z tego co się dowiedziałem przed swoim wyjazdem (2 tygodnie temu) Marki
      podlegają teraz pod BOK w Warszawie przy ul. Ząbkowskiej, gdzie urzęduje
      odpowiedzialny za ten rejon dyrektor z tpsa.
      Przepraszam za te kilka brutalnych słów, które teraz napiszę, ale tpsa jako
      firma ma w dupie wszelkie petycje, prośby, ataki na infolinię itd. Liczy się
      wyłącznie działanie w sposób formalny. To znaczy list polecony zaadresowany w
      odpowiednie miejsce ze wskazaniem problemu nurtującego klienta. Oni mają 45 dni
      na rozpatrzenie takiego zgłoszenia i pisemną odpowiedź. Potem można rozpocząć
      dalsze kroki.
      I na koniec jeszcze ostatnia rzecz - próbowałem pisać miesiąc temu do dodatku
      GW "Gazety Stołecznej". Wysłałem e-mail z krótką charakterystyką problemu i nie
      otrzymałem odpowiedzi.

Pozdrawiam
      Robert
      • Gość: jurek@wm.pl Re: NEOSTRADA - myslimy nad rozwiazaniem problemu IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.09.03, 12:15
        PROSZE ! ! ! Powtarzam Zrobmy cos Mieszkamy byc moze obok siebie Nagla krew
        mnie zalewa . Prosze tel. 501391088 Biora duze pieniadze za nic ZROBMY COS
    • Gość: jurek@wm.pl Re: NEOSTRADA - myslimy nad rozwiazaniem problemu IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.09.03, 11:38
      Przeciez Oni nas olewaja. TPSA plus poczta i energetyka to sa pozostalosci
      dawnego systemu (komunizmu) Ile trace czasu. Zeby wejsc na te strone stracilem
      ok 5 minut. Slyszalem ze jest to zwiazane z kradzieza kabla na prywatnej
      posesji. Ale to ich nie usprawiedliwia przeciez. ZROBMY COS PROSZE cZEKAM NA
      PROPOZYCJE
    • Gość: jurek@wm.pl Re: NEOSTRADA - myslimy nad rozwiazaniem problemu IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.09.03, 12:01
      Prosze zrobmy cos z tym chłamem "neostrada" IDE NA WSZYSTKO Tel 501391088
      • Gość: SunShine Re: NEOSTRADA - myslimy nad rozwiazaniem problemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.03, 23:26
        Co tru sie oszukiwac, mozesz sie nawet powiesic na kablu od Neostrady a i tak
        nie nareperuja.....trzeba czekac, czekac, placic, czekac, az zrobia......

Mozesz sie zastosowac do kolegi powyzej, aby rozwiazac umowe, z tym nie bedzie
        problemu z racji naszej awarii i ponownie jak wszystko wroci do normy, podpisac
        umowe na dogodniejszych warunkow (i tu tez jakis obled)....aktywacja teraz
        kosztuje zloty cos tam powiedzmy 2,- a My ile placilismy? 1000,- czy tam 800,-?
        W sumie dorobili sie na jeleniach, a teraz zwabiaja cale stada. Najgorsze w tym
        wszystkim jest to, ze nie oszukajac sie i nie zyjac zludzeniami to gowno mozemy
        zrobic.....a jak chcesz kozystac, to pozostaje mordowanie sie, czekanie i
        placenie.........

Znasz haslo z jakiejs innej kampani typu : 'Zazywasz - przegrywasz'
        U nas by pasowalo : 'Uzywasz - przegrywasz'

Pozdro...
        • Gość: piotr(at)seznam Re: NEOSTRADA - myslimy nad rozwiazaniem problemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.03, 22:11
          Możesz jeszcze przekonać pana Piaścika aby pozwolił naprawić ten światlowód.
          Kasy i tak nie dostanie ale nerwów wszystkim napsuje. Telepsa ma gdzieś
          kilkudziesięciu użytkowników. Ja napisałem o rozwiązanie umwoy i zwrot kosztów
          łącznie z odsetkami. Na razie zero odzewu. Jak nie dostanę odpowiedzi w ciągu
          30 dni kieruję sprawę do sądu...
          • Gość: trak Re: NEOSTRADA - myslimy nad rozwiazaniem problemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.03, 14:35
            Witajcie,
            byłem dziś na Ząbkowskiej, w naszym nowym BOK-u. Chciałem z kimś porozmawiać o
            sprawie, omówić problem, poszukać rozwiązań. Gdzie tam. Siedzą trzy panie,
            które jak się domyślam więcej wiedzą o telefonii niż o internecie. Można tylko
            przyjść i napisać zgłoszenie reklamacyjne. Napisałem. Jedyny plus, że na takie
            zgłoszenie podobno powinni odpowiedzieć w ciągu 2 tygodni. Dziś zapłaciłem
            zaległe rachunki, bo boje się, że mnie wyślą na czarną listę dłużników. To
            paranoja. Płacę taką kupę kasy za nic, a oni do tej pory nawet nie przesłali
            informacji, że mają awarię. Tak jakby się nic nie działo. Jakby nie było
            problemu.
            • Gość: outin Re: NEOSTRADA - myslimy nad rozwiazaniem problemu IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.09.03, 20:40
              Mam SDI. Dzwonią i namawiają (TPSA) żebym kupił NEOSTRADĘ.
              Powiedziałem, że póki u was na forum piszecie że jest źle
              niech mi nie zawracają żołądka.

Pozdrawiam

• Gość: Rafał R. Re: NEOSTRADA - myslimy nad rozwiazaniem problemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.03, 21:20
                Gość portalu: outin napisał(a):
                > Mam SDI. Dzwonią i namawiają (TPSA) żebym kupił NEOSTRADĘ.
                > Powiedziałem, że póki u was na forum piszecie że jest źle
                > niech mi nie zawracają żołądka.
                Poważnie?? Mimo tej sytuacji próbują naciągnąć kolejnych ludzi??
            • Gość: piotr(at)seznam Re: NEOSTRADA - myslimy nad rozwiazaniem problemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.03, 22:05
              Gość portalu: trak napisał(a):

> Witajcie,
              > byłem dziś na Ząbkowskiej, w naszym nowym BOK-u. Chciałem z kimś porozmawiać o
              > sprawie, omówić problem, poszukać rozwiązań. Gdzie tam. Siedzą trzy panie,
              > które jak się domyślam więcej wiedzą o telefonii niż o internecie. Można tylko
              > przyjść i napisać zgłoszenie reklamacyjne. Napisałem. Jedyny plus, że na takie
              > zgłoszenie podobno powinni odpowiedzieć w ciągu 2 tygodni. Dziś zapłaciłem
              > zaległe rachunki, bo boje się, że mnie wyślą na czarną listę dłużników. To
              > paranoja. Płacę taką kupę kasy za nic, a oni do tej pory nawet nie przesłali
              > informacji, że mają awarię. Tak jakby się nic nie działo. Jakby nie było
              > problemu.

Nie ma problemu bo łacze działa.Tak mi powiedziała wielokrotnie panienka z okienka he he. Ja im jednak udowodnie , że nie tak jak powinno.Szkoda tylko , że aż w sądzie...
    • rafal.redel Do Xil'a i Traka 18.09.03, 21:15
      Panowie!
      Wysłałem Wam e-maila w sprawie neostradowej oczywiście. Bardzo proszę o
      potraktowanie go poważnie lub (jeśli e-mail nie doszedł) o kontakt ze mną.
      • Gość: SunShine Re: Do Xil'a i Traka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.03, 23:52
        Gratuluje postepu, bo poki co wszyscy marudza, a jedynie Wy wzieliscie ostro
        sprawe we wlasne 'lapki' (-;

Osobiscie dostosuje sie do e-mail'a....
        Powodzonka....

BTW: Jakby mialo sie cos pojawic to krzycz glosno kiedy... (-;
        • rafal.redel Re: Do Xil'a i Traka 19.09.03, 08:36
          Gość portalu: SunShine napisał(a):
          > BTW: Jakby mialo sie cos pojawic to krzycz glosno kiedy... (-;

Oczywiście będę krzyczał. Nie wiesz, jaki był zasięg zaproponowanej przez
          Ciebie akcji poniedziałkowej?
    • Gość: TP.S.A. Re: NEOSTRADA - myslimy nad rozwiazaniem problemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.03, 01:03
      Cisza.....

...przed burza?
      • Gość: gość Re: NEOSTRADA - myslimy nad rozwiazaniem problemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.03, 07:17
        Gość portalu: TP.S.A. napisał(a):

> Cisza.....
        >
        > ...przed burza?

Oto co piszą inni:

"Chip-online newsroom.chip.pl/news_70451.html

Upojeni Europą
        2003-09-23

Według doniesień Gazety Wyborczej tylko 0,3 promila Polaków ma dostęp do
        Internetu poprzez szerokopasmowe łącza, tj. xDSL. Główną przeszkodą w
        informatyzacji kraju są nadal zbyt wysokie opłaty abonamentowe i
        przyłączeniowe.
        Sytuację taką można tłumaczyć słabym rozwojem gospodarczym, ogólnym załamaniem
        rynku pracy itd. Jednakże w świetle dokonań naszych zachodnich sąsiadów, ponoć
        przeżywających krach gospodarczy, takie wymówki są nie do przyjęcia. Według
        zapowiedzi niemieckiej firmy Komtel od początku października br. ich klientom
        przedstawiona zostanie nowa oferta dostępu do Internetu. Każdy indywidualny
        odbiorca uzyska na swe potrzeby 2 Mb łącze, za które przyjdzie mu zapłacić
        99,95 euro opłaty instalacyjnej oraz miesięczny abonament w kwocie 49 euro
        (podane ceny zawierają "niemiecki" VAT). W przeliczeniu na złotówki okazuje
        się, iż oferta krajowego monopolisty TP SA (Neostrada Plus) jest podobna -
        cenowo, bo pod względem przepustowości jest czterokrotnie wolniejsza... Smaczku
        dodaje fakt, iż w cenie 49 EUR abonamentu każdy klient Komtela ma do
        wykorzystania darmowe rozmowy za 20 EUR. Miło wiedzieć, iż Polacy to
        najbogatszy naród świata - innych po prostu na to nie stać.

Tomek Krajewski
        źródło: WWW
        Gazeta Wyborcza "

A teraz wspomnijmy sobie swiatłowód położony przy rurociągu jamalskim. Firma
        niemiecka, po naszym wejściu do Unii, zaproponuje nam dostęp do sieci na
        dogodnych warunkach. A TP SA obudzi się z ręką w przysłowiowym nocniku.
        I jest to ich problem, nie mój.
        Jest mnie to obojętne kto jest dostawcą dostępu do sieci. Niech będzie tylko
        poważny i odpowiedzialny. Jak na razie to TP SA wygląda jak .......
        Tu każdy wie co o nich mysleć.
        Pozdrawiam

• Gość: gość Re: NEOSTRADA - myslimy nad rozwiazaniem problemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.03, 07:57

> Cisza.....
        >
        > ...przed burza?

I jeszcze coś ciekawego, żeby nam się w głowach nie poprzewracało....
        --------------------------------------------
        newsroom.chip.pl/news_70246.html
        Większy VAT, mniejszy NET?
        2003-09-19

Sytuacja i tak nierozpieszczanych w naszym kraju internautów wkrótce może ulec
        dalszemu pogorszeniu. Od maja 2004 roku urzędnicy Ministerstwa Finansów mają
        zamiar podwyższyć stawkę VAT na usługi sieciowe z 7% do 22%. Według Wiktora
        Krzyżanowskiego, rzecznika Ministerstwa, podwyżka jest skutkiem dostosowywania
        przepisów do wymogów Unii Europejskiej. W Unii usługi internetowe są
        opodatkowane jedynie podstawową stawką VAT-u, a w Polsce wynosi ona 22%.
        Twierdzi on także, że za wysokie ceny odpowiadają lokalni operatorzy, którzy
        np. nie obniżyli cen swych usług, gdy zaczął obowiązywać siedmioprocentowy
        podatek. Jak informuje rzecznik, obecnie płacimy za Internet do 60% więcej niż
        w innych krajach.

Przemysław Kobel
        PAP
        Onet
        ---------------------------------------------
      • Gość: gość Re: NEOSTRADA - myslimy nad rozwiazaniem problemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.03, 08:01

> Cisza.....
        >
        > ...przed burza?

I jeszcze coś.........
        ------------------------------
        newsroom.chip.pl/news_68755.html
        Onet przez satelitę
        2003-08-29

Onet.pl ma zamiar we wrześniu br. uruchomić nową usługę satelitarnego dostępu
        do Internetu.
        OnetKonekt Satelita realizowana będzie we współpracy z firmą SES Astra.
        Użytkownik nowej usługi będzie w dalszym ciągu korzystał z tradycyjnego łącza
        telefonicznego, służącego jako kanał nadawczy. Pobieranie danych odbywać się
        natomiast będzie drogą satelitarną z prędkością do 600 kbit/s.
        Aby korzystać z usługi, trzeba będzie nabyć antenę satelitarną (min. 60 cm) z
        konwerterem Universal oraz kartę DVB.
        Aktywacja usługi ma kosztować 99 złotych. Użytkownik będzie mógł wybrać jeden z
        trzech abonamentów. Najwolniejszy (200 kbit/s) ma kosztować 79 zł miesięcznie.
        Za transfer 400 kbit/s zapłacimy 139 zł na miesiąc, a za 600 kbit/s – 199 zł.
        8 września 2003 r. pod adresem www.konekt.onet.pl/satelita/ uruchomiony
        zostanie serwis internetowy poświęcony nowej usłudze.

Piotr Kuźmiński
        SAT Kurier
        --------------------------------------------
        • Gość: piotr(at)seznam Re: NEOSTRADA - myslimy nad rozwiazaniem problemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.03, 20:36
          Ja szmaciarzom dziękuje.Obudzą się wszyscy z ręką w dupie łącznie z tym ich
          pieprzonym call center gdzie babsko ma czelność powiedzieć , że jestem chamem.
          Umowę wypowiedziałem , sprawa będzie w sądzie jak mi gnojstwo kasy nie odda.
          Pracuje w firmie , która ma sporo lini telefonicznych w całej Polsce. GDZIE MOGĘ
          BIORĘ ALTERNATYWĘ> NIGDY WIECEJ TEJ ZASRANEJ TELEKOMUNY. Aha Onet Sat już chyba
          działa wobec czego chyba uśmiechnę się do pana z Aka-Net w jedną stronę a do
          Onetu z powrotem i mam z czapy. Z telefonu też zrezygnuje. Mam dwie komórki i
          bynajmniej nie w Idei. TPSA już jest trupem tylko jeszcze o tym nie wie. Ciekawe
          co Kulczyk powie na zarżnięcie takiej kury (znoszącej złote jajka...)
      • Gość: SunShine Re: NEOSTRADA - myslimy nad rozwiazaniem problemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.03, 23:52
        Chrzanie to czy ktos inny proponuje dogodniejszy net z satelity czy ktos inny
        za zlotowke z Marsa....czy TP.S.A. obudzi sie z reka w dupie.....poprostu chce
        jedynie zeby zrobili ten pieprzony swiatlowod.....i moge placic nawet 22%vat
        dodatkowo...byleby to gowno dzialalo jak trzeba skoro ja sie wywiazuje z umowy
        (jednostronnej?) i place w terminie 'grosze' ktore tworza ich kapital.....czy
        to tak wiele za tak wiele?

Jednak z czasem pojawia sie nowe oferty i co do tego nie ma zadnych watpliwosci
        czy przez satelite ,gniazdko elektryczne czy sznurek od prania.....to napewno
        beda ko(r)zystniejsze od tego co oferuje ta suka, bo nikt nie bedzie oferowal
        tego samego przeciez, znajac efekt takiego dzialania....poki co nie widza
        problemu....ale raz zrazony czlowiek napewno nie bedzie chcial miec z nimi do
        czynienia.......ja napewno rezygnuje z umowy do konca roku, z netu jak i
        telefonu u nich.....hmmm mala jednostka? W jednosce jest sila.....juz teraz
        masa znajomych lapie sie inych operatorow byle wyrwac sie ze szpon tego
        molocha.....dzieki temu, ze wkoncu jest wybor jakis tam....ale jest i nawet ko
        (r)zystniejszy.

Gratuluje jedynie TP.S.A. strategii dzialania...oby tych pieniazkow starczylo
        dla kolejnego prezesa w wyciaganiu molocha z bagna....bo nie zaciekawie widze
        przed nimi przyszlosc....zreszta mam to w dupie.....oby do konca roku sie
        wymordowac.....i out.

Powodzenia...
        • Gość: Krzak Re: NEOSTRADA - myslimy nad rozwiazaniem problemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.03, 09:56
          Witam all

Ja tez naleze do grona nieszczesliwych uzytkownikow telekomuny. Jak zadzwonilem
          do call center i powiedzialem im o problemnie i ze mam takie pingi ze nawet jak
          bym wyslal golebia z paczka to szybciej by dolecial to ona ze nic nie moze
          poradzic, i w koncu mala zemsta przyszli do firmy z Tepsy z mala propozycja to
          im tak nawsadzalem ze wyszli czerwoni, a i tak kozystamy z Neti I powiem ze
          jestesmy zadowoleni..
          • Gość: SunShine Re: NEOSTRADA - myslimy nad rozwiazaniem problemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.03, 14:33
            No niby jest wszystko oki.....ale juz wiele razy tak bylo wiec nie bede sie
            czieszyl, bo i tak mam juz zjebana psyche....
            • Gość: saboor[PL] Re: NEOSTRADA - myslimy nad rozwiazaniem problemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.03, 14:55
              No to czekamy do jutra jak przez dwa dni się utrzyma to będzie ok
              • nifi Re: NEOSTRADA - myslimy nad rozwiazaniem problemu 25.09.03, 16:34
                Naprawili na chwile bo za pare dni przysla faktury...
                • Gość: Rafał R. Re: NEOSTRADA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.03, 18:39
                  Wróciłem do domu i u mnie też jest ok. - jak za dawnych dobrych czasów sprzed
                  przecięcia światłowodu!
                  Żeby to było już tak na stałe (tfu..tfu..żebym nie zapeszył)
    • Gość: trak kopia wypowiedzi z wątku Neostrada to porażka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.03, 18:21
      Lipiec 2003 -
      • Gość: xallias Re: kopia wypowiedzi z wątku Neostrada to porażka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.03, 18:48
        u mnie tez dziala o.k ale skarge i tak mozemy zlozyc i tak. Niech Ci "kolesie"
        wiedza ze z Markami nie mozna pogrywac w chujki i robic ludzi w banie a przy
        okazji pobierac abonament 149+.

PS>

A jebal ich pies.
        • Gość: czytelnik Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.03, 20:14
          Do osobnika o nicku xallias:
          Czy mógłbyś poskromić swój wulgarny język? Może ciężko Ci w to uwierzyć, ale w
          Markach żyją nie tylko środowiska przestępcze przyzwyczajone do chamskiego
          życia i chamskiego języka.
          Nie sądzę, żeby normalni ludzie chcieli z takim "kolesiem" jak Ty składać
          jakąś skargę.
          • Gość: xil Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.03, 23:53
            LOL :D
            wiesz sa rozne rodzaje ludzi, tacy ktorzy widza wszystko na czarno i bialo i
            tacy ktorzy widza swiat w pelnej palcie barw... niestety ci pierwsi to
            fanatyczni zwolennicy bieli, nie widza po za nia nic innego... rozumiesz?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka