Gość: balbina IP: *.pl 28.07.03, 10:19 jest ładna pogoda, więc można jeździć na rowerze po okolicach NDM. tylko wydaje mi się, że albo mało ludzi w Nowym Dw. ma rower - albo po prostu nie ma na to chęci aby jeździć. czy ktoś się zgadza ze mną?> Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paladin Re: czy ktos jezdzi na rowerze? 28.07.03, 10:38 nie jezdza,bo im sie nie chce ja owszem nie ma nic lepszego do roboty to jezdze jezdza rowerem jednostki czasami nawet fajne te "jednostki" jeden z niewielu milych aspektow gdy jezdzi sie po NDMie i MTv Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzia Re: czy ktos jezdzi na rowerze? IP: 213.76.128.* 28.07.03, 11:00 jeżdzę prawie codziennie po pracy, czasem sama, czasem nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blazej19 Re: czy ktos jezdzi na rowerze? IP: *.pl 28.07.03, 14:18 nie boisz sie sama jeździć ? ostatnio wcześnie robi sie ciemno, brrrr.... kolega rowerowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzia Re: czy ktos jezdzi na rowerze? IP: 213.76.128.* 28.07.03, 11:02 polecam trasę wałem wiślanym w stronę Warszawy (kawałek za osiedlem młodych zrobiono tam rezerwat przyrody) aż do Rajszewa (a tam multum ŻÓŁTKÓW)a jak ktoś chce to dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
paladin Re: czy ktos jezdzi na rowerze? 28.07.03, 11:25 tam chyba nawet na wale zrobili jakas trase rowerowa bo wysypany jest jakis szlak piaskiem. niby tereny mile dla oka ale zdecydowanie wole jezdzic po szosie z powodow znacznie zmniejszonych predkosci na wale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzia Re: czy ktos jezdzi na rowerze? IP: 213.76.128.* 28.07.03, 11:32 fakt, jest usypana piaskowa droga dla rowerów (fajna ubita) Odpowiedz Link Zgłoś
paladin Re: czy ktos jezdzi na rowerze? 28.07.03, 11:37 jakos nie mialem okazji dalej pojechac niz do nastepnego zjazdu ta droga. a wczesniej to zawedrowalem w okolice pol golfowych w rajszewie. powinno byc wiecej tras rowerowych w NDM bo naprawde region dosyc ciekawy turystycznie.ale wiadomo ze lepiej podwyzszyc sobie pensje niz pomyslec o trasie dla mieszkancow... a w lesie czasami jezdzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
von_stern Re: czy ktos jezdzi na rowerze? 28.07.03, 13:45 Ja też polecam las, są fajne dołki, górki i inne atrakcje. Tylko trzeba mieć względnie mocny rower, bo już różne przypadki tam widziałem (dlatego nie polecam zestawu las+kolażówka, bo kończy się to bliższym zapoznaniem ze strukturą gleby :) Podobno jest też jakaś trasa prowadząca do rurociągu przyjaźń. Był tam ktoś? -----------------v-o-n---s-t-e-r-n-------------------- "jeszcze raz powtórzę: lubię Was, chciałbym z Wami podpalić świat" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laski Re: czy ktos jezdzi na rowerze? IP: *.pl 28.07.03, 14:19 wszystko huj!!! i tak nie ma gdzie jeździć po NDM nara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzia Re: czy ktos jezdzi na rowerze? IP: 213.76.128.* 28.07.03, 14:40 polecam także drogę na Bożą Wolę, potem skręt (jeszcze przed przejazdem) w ładną drogę z szarej kostki do Janówka (chyba nowego) i prosto. Dojedziemy do momentu, gdy żużlókw mała rozchodzi się w prawo i prosto-my w prawo i dojeżdzamy do dużej żużlówki, jedziemy aż do pierwszego skrętu z lewo (stoi tam tablica z nazwą wsi ale nie pamietam) i potem prosto aż do laku za skierdami (jest tam "nowa" żwirownia (niby prywatna - 2 zł/dzień opalania i kąpania)ale dość fajnie). I tam można pojeździć po lasku. Odpowiedz Link Zgłoś
paladin Re: czy ktos jezdzi na rowerze? 28.07.03, 17:17 na nowej zwirowni nie bylem jeszcze ale po okolicach o ktorych pisalas jezdze, no bo niby gdzie mam jezdzic?? czasami modlin czasami jeszcze zakrocze do zakroczymia... Odpowiedz Link Zgłoś
wondol Re: czy ktos jezdzi na rowerze? 30.08.03, 15:30 A ja polecam całkiem miłą knajpkę na skrzyżowaniu w Janówku obok sklepu, w której to można odpocząć po ciężkiej jeździe, zregenerować siły, orzeźwić się kufelkiem zimnego piwka. W środku klimaty mazurskie, w pozytywnym tego słowa znaczeniu :)) pozdro wondol Odpowiedz Link Zgłoś
wondol Re: czy ktos jezdzi na rowerze? 30.08.03, 15:32 Tak nawiasem mówiąc to nasza kochana władzuchna mogłaby zająć się produkcją ścieżek rowerowych. Przydałyby się z pewnością. pozdro wondol Odpowiedz Link Zgłoś
paladin Re: czy ktos jezdzi na rowerze? 01.09.03, 13:26 oczywiscie ze mogla by sie zajac ale kogo to obchodzi??? a ludzie przyjazni w tej kanjpie? Odpowiedz Link Zgłoś
wondol Re: czy ktos jezdzi na rowerze? 01.09.03, 16:10 Jeszcze się nie zdażyło byśmy wrócili stratni o zęby ;)) a piwko od 3do 4 pozdrawiam wondol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siwy Re: czy ktos jezdzi na rowerze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.03, 16:29 Hehe. To widzę Panie, że reklamujesz! Dobrze, dobrze może kiedyś tak większą brygadką... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: massix Re: czy ktos jezdzi na rowerze? IP: 193.59.174.* 11.09.03, 12:52 Ładne tereny macie i narzekacie. Jestem z Marek, ale często podjeżdżam w Wasze okolice. Polecam przejażdżkę po wale nad Narwią od strony Wisły do zapory w Dębem i zpowrotem np. przez forty w Janówku. Albo lasy pomiechowskie. Tyż piknie. Pozdrawiam NDM Odpowiedz Link Zgłoś
paladin Re: pochwalic sie chcialem 16.09.03, 16:44 wczoraj z von Stern'em bylismy w Nasielsku pogoda byla dosc ladna to poogladalismy rowniez widoki na okolicznych wsiach. pzejazdzka nawet byla fajna Odpowiedz Link Zgłoś
von_stern Re: pochwalic sie chcialem 17.09.03, 13:37 Ewentualnych naśladowców przestrzegam, że do Nasielska jest zdecydowanie daleko. Jakieś 60 km w obie strony. Gdybym wiedział wcześniej, to nie wiem czy bym się wybrał :) Ale faktycznie widoki ładne, trasa spokojna, samochodów prawie nie ma, a jak są to głównie maluchy.No i jest kawałek naprawdę równej, nowej drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
paladin Re: pochwalic sie chcialem 17.09.03, 16:54 tak, nowa droga jest kul. tylko ze malo pobocza jakos co i tak w jezdie nie przeszkadza bo rzeczywiscie ruch niewielki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siasiek Re: czy ktos jezdzi na rowerze? IP: 80.51.73.* 27.10.03, 17:06 Heloł. Jestem szczerze zdziwiony że nikt nie wspomniał o Puszczy Kampinowskiej. Polecam wycieczki np. do Granicy, gdzie jest małe muzeum puszczy. Trzeba jechac drogą do Blonia, potem skręcić w prawo do Starej Dąbrowy. Od tego momentu wycieczka staje sie zajebista z powodu leśnych klimatów i malego ruchu samochodowego. Minąwszy Gorki, tuż przed Kampinosem trzeba skręcić w prawo. A potem juz tylko rekreacja na ławce pod drewnianym daszkiem... albo zwiedzanie muzeum i fajnego skansenu. Jeśli ktos lubi"dac do pieca", to mozna czmychnac dalej, do Zelazowej Woli aby postraszyc turystow i zakochane pary. Albowiem po pokonaniu tego dystansu , szczególnie latem kolarz niezle się prezentuje i pachnie przecudnie hehe. Mam to przetestowane. Puszcza stanowczo jest rowerowym rajem... Odpowiedz Link Zgłoś
zuzaleczka Re: czy ktos jezdzi na rowerze? 07.10.03, 12:02 ciekawe czy będzie jeszcze mniej osób jeżdzących na rowerach gdy wprowadzą OC na rowery. oni są nienormalni Odpowiedz Link Zgłoś
paladin Re: czy ktos jezdzi na rowerze? 07.10.03, 16:22 hehe jasne przeciez rowerzysci jezdza jak wariaci :) Odpowiedz Link Zgłoś