Dodaj do ulubionych

Zlate Hory

24.10.04, 18:40
Czy ktos wie, czemu akurat lista miast partnerskich powiekszyla sie o te
miejsowosc? Wesel rozumiem - mieszkaja tam byli Rastenburg'czycy. Ale co
laczy nas z akurat tym miasteczkiem ?
Obserwuj wątek
    • gorka.poznanska Czesi ze Zlotych Hor sa jednak madrzejsi od nas - 25.10.04, 21:15
      - Wszedlem na ich strone www.zlatehory.cz/, zeby sprawdzic, czy w ich 5
      tysiecznym miasteczku forum dyskusyjne tez tak kipi zyciem, jak fora
      Ketrzynskie.

I co? Oni w ogole nie maja zadnego forum dyskusyjnego! To sie nazywa twardo
      stapac po ziemi!
    • gorka.poznanska Re: Zlate Hory 02.11.04, 23:32
      Szanowni Panstwo,
      27.11 bedziemy mieli impreze w Ketrzynie: III OGÓLNOPOLSKI TURNIEJ OPUCHAR
      BURMISTRZA MIASTA KĘTRZYNA I MIASTA WESEL

Na miejscu burmistrza Zlatych Hor czulbym sie pominiety :-(
      • yoolcia1 Re: Zlate Hory 04.11.04, 12:11
        hmm to wszystko prawda-ale ja wiem dlaczego mamy do czynienia ze Złotymi horami-bo promotor kultury w zamku strasznie lubi to miasto i zna jezyk czeski:)
        ponoć nawet mieszkańcy ketrzyna mają jakieś bonusy na wyjazdy tamte okolice....nie ma to jak marketing......
        • yoolcia1 Re: górko poznańska-teraz ty zapomniałeś !! 05.11.04, 10:36
          • gorka.poznanska Re: górko poznańska-teraz ty zapomniałeś !! 05.11.04, 22:44
            Yoolcia, ja o tobie zawsze pamietam.
            Po prostu: czeskojezyczny promotor kultury zakochany w Zlatych Horach
            przebywajacy w Polsce na pokrzyzackim zamku - to potrafi czlowieka oniesmielic.
            Tak zaniemowilem z wrazenia po prostu, no. Najlepszym sie przytrafia.
            • yoolcia1 Re: górko poznańska-teraz ty zapomniałeś !! 06.11.04, 09:37
              jesteś najlepszy???
              • gorka.poznanska Re: górko poznańska-teraz ty zapomniałeś !! 06.11.04, 10:27
                yoolcia1 napisała:

> jesteś najlepszy???

Oj czuje zaczepke.

No to grzecznie wyjasniam. Zwrot: "Przytrafia sie najlepszym" jest wyrazem
                pokory. Bo skoro najlepsi maja taka przypadlosc - to coz dopiero ja, skromny
                obywatel, ketrzyniak na wygnaniu.

Czy ta odpowiedz Cie satysfakcjonuje ?
                • yoolcia1 Re: górko poznańska-teraz ty zapomniałeś !! 06.11.04, 10:50
                  zapytaćmozesz -wiedzieć nie musisz..:)))
                  • yoolcia1 Re: górko poznańska-teraz ty zapomniałeś !! 06.11.04, 12:29
                    jeszcze raz ja:
                    co do promotora...hmmmmm....to jest to ubiegłoroczny maturzysta :D
                    Martwią się niektórzy ludzie,że funduszy na utrzymanie etatów w zamku- brakuje a wszystko zalezy od burmistrza....da czy nie da??
                    więc chyba słabo promują kulturę!!!!
                    ponoć 100 tys zł- potrzeba na reanimację domu kultury-tzn skoro stać zamek na płacenie za szkołę po 200zł/miesiecznie by pracownik miał choć średnie wykształcenie-to już jest przegięcie.
                    • gorka.poznanska Re: górko poznańska-teraz ty zapomniałeś !! 07.11.04, 22:04
                      yoolcia1 napisała:

> płacenie za szkołę po 200zł/miesiecznie by pracownik miał choć średnie
                      > wykształcenie-to już jest przegięcie.

Niewykluczone, ze to najlepiej wydane pieniadze przez te instytucje ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka