gorka.poznanska 24.10.04, 18:40 Czy ktos wie, czemu akurat lista miast partnerskich powiekszyla sie o te miejsowosc? Wesel rozumiem - mieszkaja tam byli Rastenburg'czycy. Ale co laczy nas z akurat tym miasteczkiem ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gorka.poznanska Czesi ze Zlotych Hor sa jednak madrzejsi od nas - 25.10.04, 21:15 - Wszedlem na ich strone www.zlatehory.cz/, zeby sprawdzic, czy w ich 5 tysiecznym miasteczku forum dyskusyjne tez tak kipi zyciem, jak fora Ketrzynskie. I co? Oni w ogole nie maja zadnego forum dyskusyjnego! To sie nazywa twardo stapac po ziemi! Odpowiedz Link Zgłoś
gorka.poznanska Re: Zlate Hory 02.11.04, 23:32 Szanowni Panstwo, 27.11 bedziemy mieli impreze w Ketrzynie: III OGÓLNOPOLSKI TURNIEJ OPUCHAR BURMISTRZA MIASTA KĘTRZYNA I MIASTA WESEL Na miejscu burmistrza Zlatych Hor czulbym sie pominiety :-( Odpowiedz Link Zgłoś
yoolcia1 Re: Zlate Hory 04.11.04, 12:11 hmm to wszystko prawda-ale ja wiem dlaczego mamy do czynienia ze Złotymi horami-bo promotor kultury w zamku strasznie lubi to miasto i zna jezyk czeski:) ponoć nawet mieszkańcy ketrzyna mają jakieś bonusy na wyjazdy tamte okolice....nie ma to jak marketing...... Odpowiedz Link Zgłoś
gorka.poznanska Re: górko poznańska-teraz ty zapomniałeś !! 05.11.04, 22:44 Yoolcia, ja o tobie zawsze pamietam. Po prostu: czeskojezyczny promotor kultury zakochany w Zlatych Horach przebywajacy w Polsce na pokrzyzackim zamku - to potrafi czlowieka oniesmielic. Tak zaniemowilem z wrazenia po prostu, no. Najlepszym sie przytrafia. Odpowiedz Link Zgłoś
yoolcia1 Re: górko poznańska-teraz ty zapomniałeś !! 06.11.04, 09:37 jesteś najlepszy??? Odpowiedz Link Zgłoś
gorka.poznanska Re: górko poznańska-teraz ty zapomniałeś !! 06.11.04, 10:27 yoolcia1 napisała: > jesteś najlepszy??? Oj czuje zaczepke. No to grzecznie wyjasniam. Zwrot: "Przytrafia sie najlepszym" jest wyrazem pokory. Bo skoro najlepsi maja taka przypadlosc - to coz dopiero ja, skromny obywatel, ketrzyniak na wygnaniu. Czy ta odpowiedz Cie satysfakcjonuje ? Odpowiedz Link Zgłoś
yoolcia1 Re: górko poznańska-teraz ty zapomniałeś !! 06.11.04, 10:50 zapytaćmozesz -wiedzieć nie musisz..:))) Odpowiedz Link Zgłoś
yoolcia1 Re: górko poznańska-teraz ty zapomniałeś !! 06.11.04, 12:29 jeszcze raz ja: co do promotora...hmmmmm....to jest to ubiegłoroczny maturzysta :D Martwią się niektórzy ludzie,że funduszy na utrzymanie etatów w zamku- brakuje a wszystko zalezy od burmistrza....da czy nie da?? więc chyba słabo promują kulturę!!!! ponoć 100 tys zł- potrzeba na reanimację domu kultury-tzn skoro stać zamek na płacenie za szkołę po 200zł/miesiecznie by pracownik miał choć średnie wykształcenie-to już jest przegięcie. Odpowiedz Link Zgłoś
gorka.poznanska Re: górko poznańska-teraz ty zapomniałeś !! 07.11.04, 22:04 yoolcia1 napisała: > płacenie za szkołę po 200zł/miesiecznie by pracownik miał choć średnie > wykształcenie-to już jest przegięcie. Niewykluczone, ze to najlepiej wydane pieniadze przez te instytucje ... Odpowiedz Link Zgłoś