Dodaj do ulubionych

pytanie techniczne nr 1;) - worek sako

24.01.09, 15:10
Witam,
ku mojej wielkiej uciesze, udał mi się handel na allegro, w związku z czym dostałam pozwolenie od małżonka na zakup sakosmile
I tu pojawia się problem.. no bo - jaki wybrać. Firma jak już się zorientowałam tylko jedna. Tylko że oni mają te sako jakieś takie... różne?wink I niby każdy inny. Nie mam możliwości pójścia sobie i pomacania, przetestowania tym bardziej, więc coś trzeba wymyślić. Na moje laickie oko, to by pasowało coś typu active sako, bądź mega sako, wg opisu, do szkół rodzenia i porodów preferują mega sako... Ale mi wstępnie przypasował active... no ale ja sie nie znam i wiem tylko tyle co widze na obrazkach i czytam.. A może coś mniejszego (czyt. tanszego) też się nada? Jestem dość niska - ok 160 cm..
Ratujcie, bo zwariuję do resztysmile
Obserwuj wątek
    • sun.pl Re: pytanie techniczne nr 1;) - worek sako 24.01.09, 15:51
      Rodziłam na sako fatty xl (105zł + przesyłka). Fotel do dziś dnia jest w użyciu w pokoiku dziecięcym (rzucanie się na niego z rozbiegu wink, czytanie bajeczek, wcześniej oczywiście karmienie - do tego nie znalazłam w domu nic wygodniejszego). Mam 160cm wzrostu, ale mój dużo większy mąż też na się w nim od czasu do czasu zapada smile Kupiłam tu:
      sklep.fatty.pl/c/pl/21/2/1/0/long/sako+fatty+xl.html
      • goblin.girl Re: pytanie techniczne nr 1;) - worek sako 25.01.09, 17:25
        też mam sako z fatty. Rodzilam na fotelu 2 xl, ale jestem wyzsza (170 cm), na
        160 xl powinien byc odpowiedni. Najlepszy jest fotel z ekoskory, nie trzeba sie
        martwic o ewentualne zaplamienie, a dla większego komfortu użytkowania pozniej
        mozna dokupic pokrowiec.
        prawde mowiac mnie niezupelnie przypasowal sako do rodzenia, jakos nie moglam
        znalezc na nim wygodnej pozycji, ale w koncu urodzilam, wiec swoje zadanie
        spelnil smile Za to jako fotel do karmienia i relaksowania sie z młodym jest
        niezastapiony.
        • monicus Re: pytanie techniczne nr 1;) - worek sako 25.01.09, 20:18
          jest genialny na ociezala kocowke ciazy, karmienie (u mnie bylo to przez ponad 2
          miechy karmienie pod gorke wiec formowalam takowa, a obok kladlam ponizej
          cyc:]). ma jedna wade - u nas po pol roku zniknelo pol wypelnienia. wytarlo
          sie... sad trza dokupic
          • goblin.girl monicus 30.01.09, 13:47
            jak sie karmi pod gorke? jakos sobie nie moge wystawic, a maly czesto mi sie
            zachlystuje przy karmieniu. i druga rzecz - gdzie sie dokupuje granulat?
            • monicus Re: monicus 30.01.09, 16:43
              granulat u producenta. pod gorke znaczy ze dziec lezy na mamie i wciaga mleko
              pod gorke smile czyli ze ma cyca pod soba. przy moich wytryskach na 40 cm w gore to
              byla jedyna mozliwa wersja karmienia
    • bratka8 Re: pytanie techniczne nr 1;) - worek sako 05.10.09, 13:43
      Nie jestem aktywną uczestniczką, ale i tak chcę się tu pochwalić- jestem po spotkaniu z położną i zgodziła się przyjechac na poród do mnie smile a termin tuż tuż, bo chciałabym jeszcze w październiku.

Jedną ze spraw do załatwienia jest podjęcie decyzji czy chcę kupować worek sako do porodu. Bardzo Was prosze o radę. Raz próbowałam usiąść na takowym i nie umiałam znaleźć sobie wygodnej pozycji- leciałam do tyłu, nie mając zupełnie oparcia dla pleców, więc jestem sceptycznie nastawiona.
      Czy worki róznią się tylko obiciem i rozmiarem, a tak poza tym są takie same?(ceny dość różne w obrębie jednego rozmiaru) jak to jest z kształtem- czy w czasie porodu będzie stabilny? Jakie pozycje w czasie porodu można przyjąć, bo nie mam wyobraźni na coś więcej niż szpitalne- półsiedząca i półleżąca.
      • monicus Re: pytanie techniczne nr 1;) - worek sako 05.10.09, 13:53
        ja nie rodzilam na sako, jedynie na nim lezalam smile ale sa rozne rozmiary i
        raczej duzy bedzie lepszy. ja mam xl i jest taki niby akurat ale moglby byc
        wiekszy. moglby - gdyby nie mieszkanie.
        jest bardzo stabilny i mozna w nim kisnac wiele godzin przed telewizorem smile
        tylko troche halasuje jak sie czlowiek wierci
        • bratka8 Re: pytanie techniczne nr 1;) - worek sako 05.10.09, 14:52
          Mam niecałe 160cm więc łapię się zarówno na XL jak i na 2XL, tylko czy w czasie porodu lepiej być bliżej podłogi, czy nie? jak wygodniej? Mam mieszane uczucia co do samego sako, więc jak mam kupowac to lepiej taki który ma większe szanse być przydatny smile
    • hawwah22 Re: pytanie techniczne nr 1;) - worek sako 26.10.09, 15:18
      kupilam 2XL fajny, wygodny, duuuzy, jeszcze na nim nie rodzilam ale
      moje plecy sie relaksuja, kupilabym teraz nieco mniejszy xl by
      styklo ale nie bede wymieniac juz szkoda mi placic 2x za przesylke

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka