Dodaj do ulubionych

Leć do Biedronki :))))))

05.11.03, 10:52
Zawsze mnie ten sklep denerwował i jakoś nie lubiałam tam chodzić ale
ponieważ mam go pod nosem i czasem jest to jedyny otwarty sklep no cóż....
często tam chodzę i przyzjanę, że ostatnio dość pozytywnie się
rozwinęła.Asortyment produktów dla B jest duży i jest w czym powybierać.
Często to co jest dla B. robią znanw i renomowane firmy np. Soki robi dla
nich SONDA a ryby LISNER i wcale nie jest to takie złe. Mój bart tam ciągle
po coś sładkiego lata i ja ostatnio też bo nie raz tak się załatwię, że w
domu nic słodkiego a kasa np pojechała DA DA wtedy robie remanent po
kieszeniach i okazuje się że mam np. 1.5 zł no i wtedy pozostaje tylko iść
do Biedronki na polowanie ;) Ale z przykrością muszę stwierdzić, że już od
jakiegoś czasu strasznie podnieśli ceny i wcale nie jaest tam juz tak tanio
jak kiedyś no cóż każdy chce zarobić ;) ..... tyle, że dziś mi już 1,5zł nie
starcza :(((

A wczoraj to w ogóle mnie uratowała tak mi się chciało coś zjeść słodkawego,
że myślałam, że nie wytrzymam. Szperając po szafkach w kuchni znalazłam
cukier waniliowy a na nim przepis na jak się potem okazało pyszne kruche
ciasteczka :))) łatwo sie robi i niewiele potrzeba - były pyszne!!!

Biedronka nie jest taka zła :) tylko trzeba uważać co się kupuje ;)
Obserwuj wątek
    • zawisza777 Re: Leć do Biedronki :)))))) 05.11.03, 11:34
      Ach ten nasz Giks ! bieda po kieszeniach? wiesz co ja mam na to sposob:zawsze
      po wyplacie odkladaj sobie do roznych kieszeni np.spodni,kurtek po 3 do 5 zl. i
      pozniej jak juz wydasz wszystka kase z portfela to bedziesz sie bardzo cieszyc
      z odkrycia jakiego dokonalas wlasnie w spodniach czy kurtce - to naprawde
      dziala ;)Jesli chodzi o sklepy typu biedronka czytaj powyzej tych swietych
      400m2 to wiadamo jaka jest tendecja...bedzie i co raz wiecej.Jakie sa i w
      przyszlosci tego konsekwencje wiemy wszyscy.Osobiscie staram sie wspierac
      polski kapital..nie wie akurat cos porobilo w B.czy dalej jest tam 100%
      polskiego? jesli mozecie to chodzicie do sklepow polskich nawet waszego sasiada.
      Kapital ze sklepow takich jak Geant ,Tesco., Cash&Carry zosstaje bezpowrotnie
      wypompowany z kraju.Czesto te sklepu nie placa wielu podatkow lub placa b.male.
      Napewno wiecie dlaczego....acha wiem ze znajduja tam prace polacy czyli sasiad
      i kuzyn(dostawca) ale...wlasnie czesto jest tak z pozycji odbiorcy (na taka
      skale) zaniza ceny i powstrzymuje wyplate przez kilka miesiecy.Nie bede sie tu
      juz rozwodzil na innym aspektami tegoz dzialania bo napwno wszyscy je znaja.
      Moje podsumowanie i podejscie: wszystkiego ale z umiarem. Sklepy powyzej 400m2
      poza centrum lub nawet na obrzezach,ulgi dla polskiego kapitalu a niego dla
      zagranicznego.
      Problem 1,50 - Haslo biedronki to bylo cos takiego: "u nas najtaniej" nie
      pamietam.Znana wszytkim polityka marketingowa stosowana tylko na poczatku
      dzialalnosci sklepu, przyzwyczaic klienta - tanio- przyzwyczajony klient
      przyjdzie pomimo malych podwyzek. Podkreslam nie generalizuje...klient ktory
      chce oszczedzic 5 gr na danym produkcie pojdzie gdzie indziej ale przepraszam
      ile jest takich osob??? sami sobie odpowiedzcie.Zatem dla sklepu w skali jego
      obrotow przy podwyzcze na kazdym produkcie jest to b. duzo a my tego az tak nie
      zauwazymy.

Jesli zeszlismy juz na sklepy...macie jakies fajne z ciuchami? kobietki?
      panowie?
      Ja uwazam jest lepiej ale dalej w gorlicach takich z prawdziwego
      zdarzenia...moze macie jakies swoje ulubione? ja preferuje
      na "americanos" "Big stara" czasem mozna cos fajnego znalesc choc generalnie i
      tak kicha...zastrzegam ze nie kupuje tylko tam ale tam jest wiecej
      intersujacych mnie rzeczy.
      • giks Re: Leć do Biedronki :)))))) 05.11.03, 14:16
        Zawisz przecież ty mnie znasz.... na biede nie narzekam ale za to często moja
        kasa jedzie do Tarnowa ;)i z jest mój problem. Jeśłi chodzi o moją prywatną
        kase to postawiłam sobie szczytny cel który mnie sporo kosztuje i powszystkim
        miesięcznie zostają mi dosłownie grosze :((( ale worto się
        poświęcać.............. jednak zaczynam bardzo poważnie myśleć o jakimś lewym
        żródle dochodów tak w okolicach 500 zł bo tyle mi brakuje
        • zawisza777 Re: Leć do Biedronki :)))))) 05.11.03, 14:33
          Wiem wiem ! szczytny cel pozera wiekszosc kasy..ale nie gadaj ze Ci zostaja
          grosze bo nie uwierze..to z czego Ty sie utrzymujesz? appropos kasy
          wyjzedzajacej do Tarnowa - to cala musi tam jechaC? :) :D przeciez mogloby
          troche zostac albo sobie K.kredytowa i nie bedzie problemu ;) kurcze ja tez
          tak caly czas kombinuje jak bede szukal odpowiedzialnych ludzikow to pomysle o
          Tobie :)moze po Ziemi jeszcze sie zobaczy ;)
          • giks Re: Leć do Biedronki :)))))) 05.11.03, 14:53
            Byłabym wdzięczna ;) i będę to mieć na uwadze i chyba wiem o czym mówisz ;)
            A z tymi kartami to ja się wolę już nie zarażać ostatnio nie mogłam się
            uwolnić od debetu i już więcej nie chce takich numerków ;)
            • giks Re: Leć do Biedronki :)))))) 05.11.03, 15:03
              Przeciez mówię, że mi brakuje z 5 stówek do szczęścia w miesiącu :((( Dobrze,
              że mieszka nas tu więcej ;)
    • Gość: greka Re: Leć do Biedronki :)))))) IP: 80.51.253.* 05.11.03, 12:21
      hihi
      Zawisza, odkładanie kasy jest the best! Ależ się raduję gdy nagle w starej
      kurtce wyszperam jakąś dziesiątkę...mmmmmmmm......a ile za to można kupić! ;-D

Giks, wymieńmy się przepisami na te tanie szybkie ciastółka.
      Mój jest banalnie prosty:
      kostka masła
      25 dag białego sera
      25 dag mąki
      I tyle składników!
      Wyrobić to wszystko do konsystencji ciasta na pierogi. Rozwałkować, pokroić na
      kwadraty o boku ok 5 cm, do środka po kawałku jabłka, szczypta cynamonu i
      cukru... zawijać jak kopertę i piec na złoty kolor.
      Rewelacja! A jakie dietetyczne!!!!!!!
      ps. Hmmmm, mówisz że masz zachcianki:-) Może w najbliższym grudniu mikołaj
      odwiedzi jednego dzieciaka, ale ilu za rok???????????
      • giks Re: Leć do Biedronki :)))))) 05.11.03, 14:26
        Ten Biedronkowy przepis to:
        250 g mąki (1,5 szkl)
        130g masła/marg
        1op curku waniliowego
        1 jajko
        3 łyżki cukru
        2 łyżki kakao
        1 lżka mleka
        1płaska łyżeczka proszku do piecznia

mam jeszcze dużo przepisów na takaie rózności słodkości

Wymieszać zagnieść podzielić na 2 części do jednej dodać kakao+mleko potem w
        folie i na 30 min do lodówki potem rozwałkować na 5mm pokycinać wzorki
        (szklanka lub foremkami) o do piekarnika na 15-20 mnin. i 200'C można posypać
        puderm po wierzchu.
        • Gość: greka Re: Leć do Biedronki :)))))) IP: 80.51.253.* 05.11.03, 19:31
          zapisałam! :-)
          Jutro do roboty. Mąka dla mojego małego to super zabawa:)Spychacze, betoniarki,
          walce.... idą w ruch i na stole mamy roboty drogowe:-)
    • ellenai Re: Leć do Biedronki :)))))) 05.11.03, 16:38
      fajnie giks napisalas o biedronce i wogole to ja strasznie lubie czytac twoje
      posty,zakladaj ich takich wiecej.Ja przed wyjazdem lubilam biedronke,teraz nie
      wiem jak jest.Wtedy jednak groszem nie smierdzialam i zakupy byly ok na moja
      kieszen:)))) eh ale poszlabym sobie dzis na zakupy do biedronki :))))))))
      • giks Re: Leć do Biedronki :)))))) 05.11.03, 17:13
        Ja pametam Biedronkę jeszcze z czasów jako poprostu duży sklep gdzie można
        było kupić wszystko i to w cenach w miare dobrych a dziś to potężna sieć a
        asortyment właściwie tylko "wyprodukowano dla biedronki" czyli poprostu ahold
        A zakupy robie tam nie dlatego, ze kiepsko z kasą tylko blisko a mają rzeczy
        które mi odpowiadają np. fajne sa biszkopty takie okrągłe mój mały je uwielbia
        takie zwyklasy, do kisielku albo bobofruta. Mają jorurty bakomy (odziwo) i to
        w miarę cenowo OK ale smaki takie troche zwydziwiany czyli pod moj gust bo
        wszędzie to tylko truskawkowe albo brzoskwiniowe ;) Wyleczyłam sie też z
        kupowania soków w innych sklepach i wkurza mnie to, że jeden producent potrafi
        wypuścić sok za 4 czy 5 zł a drugi taki sam za np 2 zł / dobar tylko mnie nie
        linczujcie nzam prawo rynku i marki i wiem jak to jest. Ale moge np. kupić sok
        który kosztuje dwa z groszami i jest dla Biedronki wyprodukowany przez Sonde
        niż kupić ten sam smak w butelce z napisem SONDA i zapłacić więcej.Ktoś powie,
        że może oni to robiż z jakichś spadów resztek i odrzutów może ale chyba raczej
        tu się bardziej płaci za marke niż jakość bo przecież linia produkcujna ta
        sama. A to co mi zostaje z różnicy daję małemu i zawsze jak wracamy z zakupów
        to on to sobie wrzuca do skarbonki ;) Zrobiłam mu taką wielką skubany jeszcze
        nie mówi a już wie, że ma sobie składać kase ( na czarną godzine hie hie hie -
        oby mu tak nie przyszła ;) )

Ps... trochę sobie tym zaszkodziłam bo teraz to czasem jak nie zauważe dobiera
        się mi do portfela i czyści wszystkie drobne :))) a ja potem ide na zakupy i
        się dziwie że mam pusto :)
        • ellenai Re: Leć do Biedronki :)))))) 05.11.03, 17:35
          Wyleczyłam sie też z kupowania soków w innych sklepach i wkurza mnie to, że
          jeden producent potrafi wypuścić sok za 4 czy 5 zł a drugi taki sam za np 2
          zł / dobar tylko mnie nie linczujcie nzam prawo rynku i marki i wiem jak to
          jest. Ale moge np. kupić sok który kosztuje dwa z groszami i jest dla Biedronki
          wyprodukowany przez Sonde niż kupić ten sam smak w butelce z napisem SONDA i
          zapłacić więcej.Ktoś powie, że może oni to robiż z jakichś spadów resztek i
          odrzutów może ale chyba raczej tu się bardziej płaci za marke niż jakość bo
          przecież linia produkcujna ta sama.
          --------------------------------------------------------------------------------
          no wlasnie zgadzam sie z Toba w tej kwestii,to jest jednak typwe dla takiego
          rynku.Zawsze jest wybor, i to jest dobrze, nie koniecznie sie musi doplacac do
          opakowania albo marki, bo ta jakosc nie musi byc zla tylko dlatego ze jest
          troszke taniej:))))
          • giks Re: Leć do Biedronki :)))))) 05.11.03, 17:52
            Jeszcze tylko czekam na Zawisze bo jak go znam to napewno będzie miała dużo do
            powiedzenia w tym temacie ;)
            • zawisza777 Re: Leć do Biedronki :)))))) 05.11.03, 18:36
              :D :D :D :D :D eee no dobra moze masz racje za duzo sie "rozwodze" na ten
              temat.To w tym poscie krotko:generalnie sie zgadzam,jest tak jak mowici e ok 30-
              40% wartosci produktu to jest marka(czytaj koszty reklamy,placenia
              hipermarketom za polki itd.-zalezy tez od marki)Nie do konca jest tak jak
              mowicie z ta jakoscia...czesto produkty ktore nie spelnily z jakis powodow
              wymagan jakosciowych sa odsylane do tzw. partii B(roznie to
              nazywaja).Oczywiscie wiele supermarket. ma podpisane umowy z producentem i
              produkoje pod szeldem typu : TIP , PIT itd. Generalnie trzeba czytac i uwazac
              na to cos sie kupoje- zgodnie z przepisami ma byc wszystko oznaczone...aaa i
              bardzo wazne - wszystko zalezy o czym mowimy : czy to jedzenie,ciuch,auto ...
              staralem sie nie generalizowac... :)
              • ellenai Re: Leć do Biedronki :)))))) 05.11.03, 18:40
                zawisza alez gadaj duzo, ja lubie czytac to co mowisz, bo madrze mowisz:))
                masz racje w tym co napisales w tym poscie.Trzeba generalnie uwazac co
                sie kupuje,zeby chlamu sobie nie wcisnac:)))) tak jest wszedzie,tutaj tez:))
    • Gość: kgr Re: Leć do Biedronki :)))))) IP: 80.51.253.* 05.11.03, 18:08
      skoro masz pod nosem Biedronę to pewno mieszkasz na hall?????
      • giks Re: Leć do Biedronki :)))))) 05.11.03, 18:13
        nie, na słoneczkowej ;)
        • Gość: kgr Re: Leć do Biedronki :)))))) IP: 80.51.253.* 05.11.03, 18:15
          tys piknie:)))))))
          • giks Re: Leć do Biedronki :)))))) 05.11.03, 18:37
            a Ty?
            • Gość: kgr Re: Leć do Biedronki :)))))) IP: 80.51.253.* 05.11.03, 18:43
              W hallerowie:-)
    • Gość: greka Re: Leć do Biedronki :)))))) IP: 80.51.253.* 05.11.03, 18:48
      Wiecie co... a mnie to wqrzają wieczne kolejki w biedronce "na dole"... stoi
      się do kasy i stoi, aż człowika szlag trafia!
      Co do asortymentu, hmmm... dobre serki homo naturall, muesli i tanie masło
      osełkowe....
      Szczerze mówiąc wolę zakupy w handlowcu obok dworca, jakoś tak chyba z
      przyzwyczajenia no i mam po drodze... Tu polecam bułkę drożdżową z rodzynkami i
      piwo:-)
      • giks Re: Leć do Biedronki :)))))) 05.11.03, 18:56
        ale z tymi kolejkami to qrcze nie tylko w B. często jest tak , że full ludzi
        przy jednej a inne puste wrrrrrrrrrr Masełko super a bułka drożdzowa to
        pewnie ta sama co i u mnie na osiedlu pycha mniam szczególnie z tym masłem
        a tak na marginesie toona jest od Muchy czyli na Mickiewicza kupisz jak Ci w
        sklepie braknie ;)
        • Gość: kgr Re: Leć do Biedronki :)))))) IP: 80.51.253.* 05.11.03, 19:01
          powiedziałbym,że to staje sie regułą.od Muchy pycha są ciasteczka toffi jadłaś
          moze jak nie to polecam:))) rewelacja.smacznego
          • giks Re: Leć do Biedronki :)))))) 05.11.03, 19:04
            a WZ-tki mmmmmmm pycha ale nie zawsze czasem lepsze czasem gorsze ;)
      • ellenai Re: Leć do Biedronki :)))))) 05.11.03, 18:57
        greka rzuc no ta bulka do mnie,ale zjadlabym normalnego
        jedzenia........aaaaaaaaa!!!!!!!
        • zawisza777 Re: Leć do Biedronki :)))))) 05.11.03, 19:19
          eee ja Ci naprawde nie zazdroszcze! wszystkoby bylo ok w USA gdyby nie to
          ochydne zarcie fujjjjjjjjj...Cieszylem sie jak dziecko jak zjadlem polski Zurek
          w N.Y.C. ach mniam mniam jak Ty ty to wytrzymujesz?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka