Dodaj do ulubionych

Mam dość krakowa i małopolski !!!!!!!!

IP: *.sylwex.pl 22.04.03, 00:50
Tak jak w temacie, mam alergie na dwa słowa Kraków i Małopolska.
Trzebinia nie pasowała, nie pasuje i nigdy nie będzie pasować do tego cyrku z
Małopolską.
Do Krakowa można sobie jechać do teatru albo na miasto, i nic poza tym.
Zresztą wiele osób z Katowic i najbliższych okolic, tak czyni w weekendy.

GÓRNOŚLĄZACY Z MAŁOPOLSKI ;)
pozdroes
Obserwuj wątek
    • Gość: malop Re: Mam dość krakowa i małopolski !!!!!!!! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 22.04.03, 22:24
      Gość portalu: Trzebinianin napisał(a):

> Tak jak w temacie, mam alergie na dwa słowa Kraków i Małopolska.
      > Trzebinia nie pasowała, nie pasuje i nigdy nie będzie pasować do tego cyrku z
      > Małopolską.
      > Do Krakowa można sobie jechać do teatru albo na miasto, i nic poza tym.
      > Zresztą wiele osób z Katowic i najbliższych okolic, tak czyni w weekendy.
      >
      > GÓRNOŚLĄZACY Z MAŁOPOLSKI ;)
      > pozdroes

Z krakowa Też wiele osób jeźdźi do Katowic jutro są np .
      Z okazji Dnia Ziemi dwa koncert Grzegorza Turnała

A alergi to można się łatwo dorobić ale w pyle

Ciekawe czy śląski obraz świata to Trzebinia
      • Gość: Marek Re: Mam dość krakowa i małopolski !!!!!!!! IP: *.kat.cdp.pl 24.04.03, 09:48
        Gość portalu: malop napisał(a):

> > A alergi to można się łatwo dorobić ale w pyle
        >
        > Ciekawe czy śląski obraz świata to Trzebinia

Alergi to mozna dostać w Krakowie w pyle podczas przejazdu w godzinach szczytu
        z jednej strony miasta na drugą.
        Przyłączenie Chrzanowa i Trzebini do Małopolski było nonsensem.
        Są to miasta w których rozwinął się przemysł, mają swoje problemy i powinny je
        rozwiązywać w ramach aglomeracji Górnośląskiej.
        Podczas odłączenia Chrzanowa burmistrz tego miasta mówił, że nie bedzie tak źle
        bo Chrzanów powinien stać się pomostem pomiędzy Śląskiem, a Małopolską.
        Niestety nie. Pomostem to byłby on w przypadku przynależności do województwa
        śląskiego. Obecnie odnoszę wrażenie, że bardziej on dzieli niż łączy.
        • Gość: malop upadek woj.śląskiego IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 24.04.03, 23:19
          Porównajmy co dzieje się w woj.małopolskim i śląskim

1 bezrobocie

WOJ.ŚLĄSKIE 17,2%
          WOJ.MAŁOPOLSKIE 14,4

CZYLI CHCESZ ZOSTAĆ BEZROBOTNYM ZOSTAŃ NA ŚLĄSKU

2 PRODUKCJA SPRZEDANA (100% - III2002)
          WOJ. MAŁ ---
          • Gość: Marek Re: upadek woj.śląskiego IP: *.kat.cdp.pl 25.04.03, 10:18
            Tak tak. W Malopolsce są najwyższe góry, sól z Wieliczki jest najbardziej
            słona, a Częstochowa, Sosnowiec i Chrzanów to małopolskie miasta. Wszystko się
            zgadza.
            Tylko jeżeli Śląsk upada to dlaczego tu pracujesz. Może jesteś sępem lub
            grabarzem?
            A poza tym dobrze wiesz, że jeżeli podatki, które są płacone w wojewodztwie
            śląskim tu by pozostawały, to bylibyśmy po Warszawie drugim najbogatszym
            regionem w Polsce. Mam nadzieję, że polityka finansowa państwa się zmieni i
            wreszcie bogatsze regiony będą się mogły spokojnie rozwijać. Wtedy zobaczyłbyś,
            który region jest bardziej atrakcyjny dla inwestorów. Myślę, że małopolska
            nawet w turystyce pozostałaby w tyle za wojewodztwem śląskim.
            • Gość: malop Re: upadek woj.śląskiego IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 25.04.03, 16:43
              Są dziedziny w Których śląsk ma dużo do zaoferowania ale żaden region w Polsce
              nie dorównuje Małopolsce w ilości atrakcji turystycznych
              Od Będzina po Przemyśl, od Cżęstochowy po Zakopane wszędzie warto coś
              zobaczyć .
              Ilość atrakcyjnych miejsc np. na Ziemi Chrzanowskiej jest większa niż w
              znacznej części Śląska .
            • Gość: malop Re: upadek woj.śląskiego IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 25.04.03, 16:52
              Ilość miejsc noclegowych w woj śląskim 35000 (WG GUS)

Ilość miejsc noclegowych w woj małopolskim 66000 (WG GUS)

prawie 90 % więcej (bez komentarzy)
              • Gość: basturk Re: upadek woj.śląskiego IP: osz2:* / 10.62.16.* 26.04.03, 02:28
                Ale nie zapominaj że Śląsk to nie tylko woj. Ślaskie to też woj dolnośląskie i
                Opolskie.
                Po za tym swego czasu Małopolska sięgała do Bytomia. Więc czemu masz swoje (a
                nie małopolskie) roszczenia ograniczone do Częstochowy.
                Liczby te jak i te o bezroboci itp są śmieszne bo tylko czy te liczby które
                wyczytałeś wyrobiała Małopolska czy sam Kraków (większy od katowic przeszło
                dwa razy) bo mi wydaje sie że tylko Kraków. Zresztą sam lepiej wiesz bo
                mieszkasz w Chrzanowie. Tak samo źle jak w chrzanowie jest w Oświęcimu
                Tarnowie Trzebini czy Na Podhalu.
                To jest tak jak z wielkim bogactwem Mazowsza. Wszytsko wypracowała
                Warszawa.Wystarczy wyjechać pare kilometrów za warszawe i widać przysłowiowy
                bród smród i ubóstwo.
                Takie są dysproporcje rozwojowe tak w woj mazowieckim jak i w małopolskim.
                Tylko tych liczb, tego bogactwa małopolski, które zachwalasz od samego
                początku reformy jakoś nie widać.
                Nie bądź bardziej małopolski niż jest Kraków, nawet przysowiowi krakusy
                narzekają na trudną sytuację gosp. Więc nie pisz takich bzdur bo nawet oni się
                z ciebie śmieją. Może poprostu to prawdziwa małopolska.
          • Gość: statystyk Re: upadek woj.śląskiego ??? IP: osz2:* / 10.62.16.* 26.04.03, 02:23
            Tak!! tylko czy te liczby które wyczytałeś wyrobiała Małopolska czy sam Kraków
            (większy od katowic przeszło dwa razy) bo mi wydaje sie że tylko Kraków.
            Zresztą sam lepiej wiesz bo mieszkasz w Chrzanowie. Tak samo źle jak w
            chrzanowie jest w Oświęcimu Tarnowie Trzebini czy Na Podhalu.
            To jest tak jak z wielkim bogactwem Mazowsza. Wszytsko wypracowała
            Warszawa.Wystarczy wyjechać pare kilometrów za warszawe i widać przysłowiowy
            bród smród i ubóstwo.
            Takie są dysproporcje rozwojowe tak w woj mazowieckim jak i w małopolskim.
            Tylko tych liczb, tego bogactwa małopolski, które zachwalasz od samego
            początku reformy jakoś nie widać.
            Nie bądź bardziej małopolski niż jest Kraków, nawet przysowiowi krakusy
            narzekają na trudną sytuację gosp. Więc nie pisz takich bzdur bo nawet oni się
            z ciebie śmieją. Może poprostu to prawdziwa małopolska.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka