Dodaj do ulubionych

pnącze teraz na balkonie

17.06.13, 17:22
witam,

zamarzyło mi się pnącze na balkonie - teraz- czy jest sens siać jeszcze coś?
czy wyrośnie? Tak bardzo chciałabym miec coś, co będzie się wiło w górę i szybko rosło...
Czy jest sens wsiać teraz coś - wilec lub coś podobnego?
Obserwuj wątek
    • yoma Re: pnącze teraz na balkonie 17.06.13, 18:30
      Siać jak siać, ale sadzonkę kobyłki* możesz kupić. Rok wilgotny, to powinna zakwitnąć.

* kobyłka - zdrobnienie od kobea
    • wanda43 Re: pnącze teraz na balkonie 17.06.13, 19:05
      Wilca to chyba juz nie, mój pierzasty wysadzny na początku maja dopiero wylazl i to w ilościach śladowych, a nim się rozrośnie,to pewnie przymrozki go załatwią.
      Za to fasola ozdobna rośnie jak szalona, ze 20 cm dziennie jej przybywa. Oplotła mi się juz pieknie i kwitnie.
      • yoma Re: pnącze teraz na balkonie 18.06.13, 11:40
        Słusznie, zapomniałam o fasoli. Fasola na pewno zdąży przed przymrozkami.
        • wanda43 Re: pnącze teraz na balkonie 25.06.13, 19:10
          Psia mać! Tak mi pięknie rosła i jak zwykle - przedziorki zaatakowały! Znow w robocie woda z Ludwikiem!
          • stef63 Re: pnącze teraz na balkonie 25.06.13, 20:59
            wanda43 napisała:

> Psia mać! Tak mi pięknie rosła i jak zwykle - przedziorki zaatakowały! Znow w robocie woda z Ludwikiem!

Też mam fasolę ozdobną na balkonie i na razie też ładnie rośnie.
            Ten ludwik z wodą to w jakich proporcjach i czy jest skuteczny? Pytam, bo gdyby moją fasolę przędziorki zaatakowały, to żebym wiedziała co i jak.
            Na mojej fasoli były (mam nadzieję) jakieś miny (robale) musiałam kilka liści odciąc i wyrzucic.
            • wanda43 Re: pnącze teraz na balkonie 26.06.13, 14:34
              troche daje do psikacza, tak na oko, to będzie z łyżka stołowa na 1l wody i psikam ze 3 razy dziennie liście od spodu. Obficie, bo ta franca wody nie lubi, a z płynów do zmywania najbardziej wstrętny mu właśnie ludwik.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka