Dodaj do ulubionych

balkon polnocny

12.02.07, 21:23
wlasnie taki mam i chcialabym, zeby choc troche byl jakis kwiecisty i mama
pytanie jakie kwiaty wytrzymaja na takim balkonie - dodam ze na 8 pietrze
Obserwuj wątek
    • ixeska Re: balkon polnocny 13.02.07, 00:15
      Wiesz co, ja mam okno od strony północnej. I w zeszłym roku na parapecie rósł
      tam taki różowo kwitnący cudnie kwiat. Sprawdzę jutro jak się zwie i Ci napiszę.
      Rósł bosko!!
      • gabula777 Re: balkon polnocny 14.02.07, 15:14
        Myślę,że od północnej strony zbyt kwieciście nie będzie,ale dobrze w takich
        warunkach rosną fuksje i begonie bulwiaste(obficiej kwitną wiszące)Dobrze rosną
        też niecierpki waleriana,a także możesz posadzić rośliny niekwitnące,ale
        posiadające jasne np.szare liście.Sprawdziłam ,silnie rosnące gnafalium dobrze
        rosnie w cieniu.Polecam też jasnotę plamistą jako dodatek do kompozycji.
        • ixeska Re: balkon polnocny 15.02.07, 21:45
          Hej, Mrzania!
          W końcu znalazłam swoją książkę kwiatowąsmile))
          Ten kwiatek co tak mi pięknie porósł pół parapetu (cały w kwieciu) nazywa się
          Centradenia. Kupiłam go u siebie na targu. Jest cudny!!! Ma taki piękny ciemno-
          różowy, amarantowy kolor. Znosi takie warunki wspaniale. I jest wieloletni!!!!
    • ixeska Re: balkon polnocny 15.02.07, 23:39
      A! I niektóre powojniki świetnie rosną od północy.
      Wejdź sobie na tą stronę zlinkowaną na górze forum. Tam jest fajna wyszukiwarka.
      • gabula777 Re: balkon polnocny 16.02.07, 09:34
        Z powojników w cień znosi odm.Jackmani(kolor fioletowy-długo kwitnie)Pozdrawiam
    • mrzania2 Re: balkon polnocny 05.03.07, 13:31
      dzieki za podpowiedzi
      na pewno cos wykorzystam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka