ioki9 20.02.07, 13:56 Czym, poza kwiatami można zasłonic się od wścibskich sąsiadów??? Jakie proponujecie rozwiązania? /Najlepiej z tych tańszych Mam małe dziecko, które zapewne w tym roku zechce coś wysiudać za balkon Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pinos Re: Fajne pomysły na zabudowę balkonu 20.02.07, 15:05 Ja się z jednej strony - nie tyle przed sąsiadami, co przed wiatrem - osłoniłam płotem lamelowym z takim "okiem" z kratki na szczycie. Odpowiedz Link
usianka Re: Fajne pomysły na zabudowę balkonu 21.02.07, 09:50 Znajomi kupili mieszkanie, w ktorym na balkonie była zamocowana siatka Niezbyt estetycznie, ale na pewno tanio i skutecznie, jesli chodzi i małego rozrabiake I w sumie byli z tego zadowoleni. Po siatce mozna puscic kazde pnacze. Jest to jakas alternatywa... Odpowiedz Link
ioki9 Re: Fajne pomysły na zabudowę balkonu 21.02.07, 14:22 Myslałam też o wiklinie. Taki płotek mają znajomi, ale nie wiem jak i co. Odpowiedz Link
usianka Re: Fajne pomysły na zabudowę balkonu 21.02.07, 19:49 no fakt, moi sąsiedzi tez mają - zapomnialam w ubieglym roku kupili w LeroyMerlin. Ten plotem nie jest wysoki, nieco ponad bareirke - jak maluch zechce to zabawki przez to spokojnie wyrzuci. Natomiast faktycznie nic niemal przez niego nie widac i przez to córce sasiadow odechcialo sie bawic na balkonie. Odpowiedz Link
ioki9 Re: Fajne pomysły na zabudowę balkonu 22.02.07, 13:00 Tutaj znalazłam fajne rozwiązania: www.gaba.pl/ploty.htm Odpowiedz Link
ixeska Re: Fajne pomysły na zabudowę balkonu 25.02.07, 11:00 Ioki, fajna ta stronka! Zalinkuję ją, przyda się!! Odpowiedz Link
margot79 Re: Fajne pomysły na zabudowę balkonu 25.02.07, 19:24 Ja też myślę o wiklinie. Na razie nie mam potomstwa, więc może być. Odpowiedz Link
ixeska Re: Fajne pomysły na zabudowę balkonu 25.02.07, 21:46 Zastanawiam się tylko, czy ta wiklina dzielnie zniesie deszcze, śniegi, itd.. Jak będzie wyglądać po jakimś czasie?? Odpowiedz Link
margot79 Re: Fajne pomysły na zabudowę balkonu 26.02.07, 08:32 ixeska napisała: > Zastanawiam się tylko, czy ta wiklina dzielnie zniesie deszcze, śniegi, itd.. > Jak będzie wyglądać po jakimś czasie?? Pocieszam się tym, że straszliwie drogie toto nie jest... A może to czymś zaimpregnować? *po głowie snuje się jej smalec, albo olej mineralny* Odpowiedz Link
ixeska Re: Fajne pomysły na zabudowę balkonu 26.02.07, 08:41 Smalec )))) Ale taki ze skwarkami, pliiiiis))))) Odpowiedz Link
margot79 Re: Fajne pomysły na zabudowę balkonu 26.02.07, 11:01 ixeska napisała: > Smalec )))) > Ale taki ze skwarkami, pliiiiis))))) Cokolwiek chcesz! A mój pies miłaby po prostu ogromną radochę mogąc ten smalec wylizywać! Odpowiedz Link
ioki9 Re: Fajne pomysły na zabudowę balkonu 26.02.07, 13:12 Miałam taką zwykłą.. słomianą matę, ale niestety po 2 sezonach niewiele z niej zostało. Wyblakła, pomałała się od wiatru no i zgniła Jesli już, to tylko z czegoś zabezpieczonego przez wodą i światłem Odpowiedz Link
ioki9 Re: Fajne pomysły na zabudowę balkonu 26.02.07, 13:29 A zobaczcie, jakie tu są superowe płotki: www.hejs-wiklina.pl/ Odpowiedz Link
wieeewiora Re: płot lamelowy - ma ktoś ? 17.03.07, 22:40 Mam na balkonie paskudną siatkę.Nie dość że brzydka, to jeszcze widać przez nią wszystko. Podoba mi się płot lamelowy, poza tym osłoni od ulicy. Nie wiem jednak, czy wytrzyma deszcz, śnieg i mróz? Chciałabym zrobić osłonkę wielosezonową, a nie tylko na jedno lato.Ma ktoś może lamele na balkonie lub w ogrodzie i może podzielić się własnymi spostrzeżeniami? Z góry dziękuję! Odpowiedz Link