Dodaj do ulubionych

Fajne pomysły na zabudowę balkonu

20.02.07, 13:56
Czym, poza kwiatami można zasłonic się od wścibskich sąsiadów??? wink
Jakie proponujecie rozwiązania? /Najlepiej z tych tańszych smile
Mam małe dziecko, które zapewne w tym roku zechce coś wysiudać za balkon smile
Obserwuj wątek
    • pinos Re: Fajne pomysły na zabudowę balkonu 20.02.07, 15:05
      Ja się z jednej strony - nie tyle przed sąsiadami, co przed wiatrem - osłoniłam
      płotem lamelowym z takim "okiem" z kratki na szczycie.
    • usianka Re: Fajne pomysły na zabudowę balkonu 21.02.07, 09:50
      Znajomi kupili mieszkanie, w ktorym na balkonie była zamocowana siatka indifferent
      Niezbyt estetycznie, ale na pewno tanio i skutecznie, jesli chodzi i małego
      rozrabiake wink I w sumie byli z tego zadowoleni. Po siatce mozna puscic kazde
      pnacze. Jest to jakas alternatywa...
      • ioki9 Re: Fajne pomysły na zabudowę balkonu 21.02.07, 14:22
        Myslałam też o wiklinie. Taki płotek mają znajomi, ale nie wiem jak i co.
        • usianka Re: Fajne pomysły na zabudowę balkonu 21.02.07, 19:49
          no fakt, moi sąsiedzi tez mają - zapomnialam smile w ubieglym roku kupili w
          LeroyMerlin. Ten plotem nie jest wysoki, nieco ponad bareirke - jak maluch
          zechce to zabawki przez to spokojnie wyrzuci. Natomiast faktycznie nic niemal
          przez niego nie widac i przez to córce sasiadow odechcialo sie bawic na
          balkonie.
          • ioki9 Re: Fajne pomysły na zabudowę balkonu 22.02.07, 13:00
            Tutaj znalazłam fajne rozwiązania:
            www.gaba.pl/ploty.htm
            • ixeska Re: Fajne pomysły na zabudowę balkonu 25.02.07, 11:00
              Ioki, fajna ta stronka!
              Zalinkuję ją, przyda się!!
          • margot79 Re: Fajne pomysły na zabudowę balkonu 25.02.07, 19:24
            Ja też myślę o wiklinie. Na razie nie mam potomstwa, więc może być. wink
            • ixeska Re: Fajne pomysły na zabudowę balkonu 25.02.07, 21:46
              Zastanawiam się tylko, czy ta wiklina dzielnie zniesie deszcze, śniegi, itd..
              Jak będzie wyglądać po jakimś czasie??
              • margot79 Re: Fajne pomysły na zabudowę balkonu 26.02.07, 08:32
                ixeska napisała:

> Zastanawiam się tylko, czy ta wiklina dzielnie zniesie deszcze, śniegi, itd..
                > Jak będzie wyglądać po jakimś czasie??

Pocieszam się tym, że straszliwie drogie toto nie jest... A może to czymś
                zaimpregnować? *po głowie snuje się jej smalec, albo olej mineralny* wink
                • ixeska Re: Fajne pomysły na zabudowę balkonu 26.02.07, 08:41
                  Smalec smile))))
                  Ale taki ze skwarkami, pliiiiissmile)))))
                  • margot79 Re: Fajne pomysły na zabudowę balkonu 26.02.07, 11:01
                    ixeska napisała:

> Smalec smile))))
                    > Ale taki ze skwarkami, pliiiiissmile)))))

Cokolwiek chcesz! big_grin big_grin big_grin

A mój pies miłaby po prostu ogromną radochę mogąc ten smalec wylizywać! big_grin
                    • ioki9 Re: Fajne pomysły na zabudowę balkonu 26.02.07, 13:12
                      Miałam taką zwykłą.. słomianą matę, ale niestety po 2 sezonach niewiele z niej
                      zostało. Wyblakła, pomałała się od wiatru no i zgniła sad
                      Jesli już, to tylko z czegoś zabezpieczonego przez wodą i światłem smile
                      • ioki9 Re: Fajne pomysły na zabudowę balkonu 26.02.07, 13:29
                        A zobaczcie, jakie tu są superowe płotki:

www.hejs-wiklina.pl/
                        • wieeewiora Re: płot lamelowy - ma ktoś ? 17.03.07, 22:40
                          Mam na balkonie paskudną siatkę.Nie dość że brzydka, to jeszcze widać przez nią
                          wszystko. Podoba mi się płot lamelowy, poza tym osłoni od ulicy. Nie wiem
                          jednak, czy wytrzyma deszcz, śnieg i mróz? Chciałabym zrobić osłonkę
                          wielosezonową, a nie tylko na jedno lato.Ma ktoś może lamele na balkonie lub w
                          ogrodzie i może podzielić się własnymi spostrzeżeniami? Z góry dziękuję!
    • martamey Hamaki 01.04.07, 17:19
      hamaki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka