kasiatt 07.11.07, 19:27 ja mam dwa balkony/tarasy jeden ma okolo 15m a drugi okolo 6.oba po stronie zachodniej. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yoma Re: sonda-jak duzy balkon, taras??? 08.11.07, 11:27 Ja mam 5 mkw na balkonie i 2000 mkw na wsi Odpowiedz Link
kasiatt Re: sonda-jak duzy balkon, taras??? 08.11.07, 13:39 tylko Ci pozazdroscic tych 2000mkw na wsi Odpowiedz Link
yoma Re: sonda-jak duzy balkon, taras??? 08.11.07, 13:48 Dzięki, ale na razie nie ma czego, bo nie moje. Na razie tylko uprawiam Odpowiedz Link
awok przebijam ;-) 23.02.08, 13:51 to mi się udało mam dwa tarasy, każdy po 20m2, jeden od poł- wschodu (z wyjściem z kuchni) i poł-zach. - z dużego pokoju. Niby próbuję je zagospodarowywać, zazieleniać, ale nie jest to takie proste, a podlewanie... Ciągnę (przez okno) wąż z łazienki... Temat nie jest prosty, bo nie wszystko chce zimować w donicach, a niezbyt mam dokąd uciekać z roślinami na zimę. Okrywanie też mi tak sobie wychodzi, duży wiatr porwie każdy styropian (może nie na początku zimy, ale w lutym już większość pofrunęła...) Może macie jakieś swoje zdjęcia "sukcesów balkonowo-tarasowych"??? Odpowiedz Link
kasiatt Re: sonda-jak duzy balkon, taras??? 27.02.08, 20:02 ale masz super! to teraz mozesz poszalec, juz Ci zazdroszcze. Odpowiedz Link
awok łatwo nie jest ;-) 29.02.08, 09:02 thuje bywają kapryśne... nigdy nie wiem czy nie zaczną brązowieć i czy ten proces "pochłonie" całą roślinę, czy tylko zrobi z niej coś mało atrakcyjnego, nie na tyle jednak żeby po prostu wyrzucić Nie wychodzą mi pnącza, żadne, nie wiem dlaczego... A pasowałoby mi się odgrodzić od oczu sąsiadów... Próbowałam wielu odmian i nic Wieloletnie przeżywają tylko niektóre, a chciałbym żeby to była absolutna podstawa roślinności na tarasie - nie jestem w stanie co roku kupować tylu roślin, a chciałabym aby trochę taras sam rósł... Oj, mam ja dylematów w tym swoim życiu... A marzy mi się ogród... Działkę już mam, żeby tak ktoś postawił na niej dom(ek), albo chociaż go zasponsorował Odpowiedz Link
kasiatt Re: łatwo nie jest ;-) 29.02.08, 13:15 wiem cos o tym juz 4 rok probuje jakies pnacza puscic na kratki i nic mi nie rosnie Teraz licze na rdest i bluszcz.Thuje tez mi zolkna ale podobno jest taki srodek od tego, mialy taz juz rozne szkodniki ale jakos odratowalam.W tym roku ladnie przezimowaly bo nie bylo duzych mrozow. Odpowiedz Link
crag Re: sonda-jak duzy balkon, taras??? 02.04.08, 15:40 Witam, Ja będe miał taras w nowo budowanym mieszkanku. Powierzchnia ponad 30m2 (7, ostatnie piętro) i żadnych zerkających sąsiadów + bezkresny widok . Narazie nie mam pomysłów na zagospodarowanie prawdopodobnie częściowo drewno a częściowo trawa i drzewka w donicach. Narazie mam tylko wizualizacje: www.flickr.com/photos/10328472@N06/2326903745/ www.flickr.com/photos/10328472@N06/2323645860/ i pracuje nad następnymi. Pozdrawiam, Leszek Odpowiedz Link
awok z tymi iglakami to nie tak łatwo... 02.04.08, 18:21 mam od 5 lat iglaki w donicach i nie wygladaja tak jak na Twojej wizualizacji... moje sa w duzych donicach, niestety nie wymieniam im ziemi, jedynie nawoze i troche sie mecza... Odpowiedz Link
sylwia.ax Re: sonda-jak duzy balkon, taras??? 04.04.08, 10:22 szczęściarz z Ciebie, zwłaszcza że podglądaczy nie będzie Ja mam tylko 11 m2 na I piętrze, ale i tak mnie to cieszy. pozdrawiam Odpowiedz Link
crag Re: sonda-jak duzy balkon, taras??? 04.04.08, 10:51 Ale są też wady .. małe mieszkanko i samoloty. Pozdrawiam, Leszek Odpowiedz Link
crag Re: sonda-jak duzy balkon, taras??? 07.04.08, 13:28 Nie ... to Ursus i jeszcze jeden render: www.flickr.com/photos/10328472@N06/2395776242/ ale cięgle niedopracowany Odpowiedz Link