coronella 15.04.08, 13:34 Czy komus udało sie wyhodowac truskawki na balkonie? Czy wogóle jest sens sie w to bawić? Balkon mam poł-zachodni, bardzo słoneczny. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annb Re: Truskawki na balkonie 15.04.08, 14:44 sprobuj z poziomkami sa drobniejsze i wieksze szanse powodzenia Odpowiedz Link
yoma Re: Truskawki na balkonie 15.04.08, 18:52 Miałam żyły,kwitły, owocowaly, ale w półcieniu w listopadzie wsadziłam je do gruntu na Wsi i nadal żyją Odpowiedz Link
jelyfish Re: Truskawki na balkonie 16.04.08, 15:31 Ja co roku mam piękne balkonowe poziomki, a moja mama za to hoduje truskawki wiszące, też jej się bardzo fajnie udają. Ma balkon południowy, przy dobrych układach nawet w październiku można zajadać własne truskawki Odpowiedz Link
epti1 Re: Truskawki na balkonie 16.04.08, 22:55 ja w tym roku posadzilam po raz pierwszy. Na razie sie przyjely. Zobaczymy co dalej Odpowiedz Link
wanda43 Re: Truskawki na balkonie 17.04.08, 19:51 To masz tak, jak ja loggie. Od 3 lat hodowalam truskawki. Po tej zimie zdechly niestety i juz kupilam i wsadzilam 10 nowych do skrzyneczek. Poziomki tez mam od ok. 5 lat,ale troche juz stare i tez kilka dokupilam. Hodowalam i mam zamiar znow pomidorki koktajlowe. Zarastaja mi balustrade wraz z roznymi kwiatami. Mam rowniez pietruszke naciową i szczypiorek, a koper posadze poniej. Wygoda niesamowita. Odpowiedz Link
jag_2002 Re: Truskawki na balkonie 04.05.08, 15:38 Napisz prosze cos wiecej o tych pomidorkach - dostalam od Cioci 3 sadzonki. Odpowiedz Link
mam6lat Re: Truskawki na balkonie 19.04.08, 18:15 musisz pa mietac o tym, ze owoce truskawek powsatja, gdy kwiat jest zapylony, jesli mieszkasz na wyzszym pietrze (z obserwacji sadze ze max 3 pietro)do nie doleca ci pszczoły wiec nie bedziesz miała owoców Odpowiedz Link
coronella Re: Truskawki na balkonie 19.04.08, 23:20 dzięki za odpowiedzi! spróbuję z poziomkami. Podobają mi sie tez pomidorki koktajlowe mieszkam na 3p. więc jest szansa Odpowiedz Link
annb Re: Truskawki na balkonie 20.04.08, 10:09 z doswiadczenia powiem ci ze poziomki byly testowane na 3 pietrze udawaly sie Odpowiedz Link
inia25 Re: Truskawki na balkonie 23.04.08, 12:24 a gdzie można kupić poziomki/truskawki do wysadzenia? Odpowiedz Link
jelyfish Re: Truskawki na balkonie 26.04.08, 10:54 Na każdej giełdzie, w marketach budowlanych w dziale ogród, w firmach ogrodniczych, generalnie- tam, gdzie sprzedaje sie kwiaty Odpowiedz Link
monia420 Re: Truskawki na balkonie 04.05.08, 23:53 napiszcie czy miałyście mszyce?Jak sobie z nimi radzić? Nie chcę pryskać chemią, bo dizeci zjadają z krzaczka. Odpowiedz Link