Dodaj do ulubionych

Czy Willa Developer oszalał?

13.12.09, 11:54
hej, naszła mnie następująca refleksja: Do tej pory myslałem, że
sukces osiedla Reymonta polegał na tym, że osiedle ładne, kameralne
i dobrze przemyslane architektonicznie. Sam poleciłem kupno
mieszkania wielu znajomym, i zachwalałem Developera ze wszech miar.

Jednak to co się dzieje teraz w kolejnych etapach napawa mnie
smutkiem, zeby nie powiedziec zgrozą. Bloki są stawiane "jeden na
drugim" ludzie beda patrzec sobie prosto w okna. Jak okiem siegnac
na balkony i wykonczenie - coraz bardziej licho to wyglada, np. juz
nie ma wszedzie duzych balkonow ze slupami.

Najgorsze jest jednak to, ze Developer - zachecony jak sie domyslam
dobra sprzedaza - chce scisnac jak najwiecej domow na jednym skrawku
gruntu. wystarczy spojrzec na etap I, II i III i porownac je z
kolejnymi. Szkoda, bo mysle, ze sam strzela sobie w kolano. Jak sie
narobi tu nacikanych jeden przy drugim mrowkowców, to ludzie po
pierwsze przestana kupowac, a po drugie zaczna stad uciekac.

Podobno od strony szkoły teren - dotychczas zieleni - ma byc
zabudowany. Jesli Developer to kupił, no to wiadomo, ze bedzie
chciał zainwestowac w to budujac nowe bloki. Mam tylko nadzieje ze
zrobi to madrze, planujac odpowiednia przestrzen, place zabaw i
miejsca na zielen.
Obserwuj wątek
    • wykrzo Re: Czy Willa Developer oszalał? 14.12.09, 09:28
      nie do końca się z tobą zgodzę. mam praktycznie identyczny balkon jak kolega z I
      etapu, różnica pół metra a w budynku w którym rozpoczęto sprzedaż mieszkań są
      większe balkony. 8-12m2.

co do odległości to fakt, ostatnie bloki stawiane są bardzo gęsto. ale przecież
      jak ktoś kupuje mieszkanie to ma oczy i może sprawdzić zarówno w terenie jak i
      na planach dostępnych w biurze. przecież nikt pod przymusem nie kupuje.
    • pani_kamyk Re: Czy Willa Developer oszalał? 14.12.09, 09:57
      każdy wie co kupuje.
      Decydując sie na zakup każdy kieruje się własnymi preferencjami.
      My np. odrzucilismy mieszkanie z ogródkiem w bud. 12B z tego względu, że tuż naprzeciwko sąsiad może nas pdglądać przez okno (naprawdę bardzo blisko stoją te bloki). Ale są tacy, którym to odpowiada.

Zdecydowaliśmy się mieszkanko z widokiem na boisko/plac zabaw, aby uniknąć wątpliwej przyjemności patrzenia na sąsiada z przeciwległego blokuwink

Ale z drugiej strony szkoda, że zamieszkamy w okolicy, gdzie ciągle przybywa betonu. Cóż....
      • wykrzo Re: Czy Willa Developer oszalał? 15.12.09, 13:56
        pani_kamyk napisała:

> My np. odrzucilismy mieszkanie z ogródkiem w bud. 12B z tego względu, że tuż na
        > przeciwko sąsiad może nas pdglądać przez okno (naprawdę bardzo blisko stoją te
        > bloki). Ale są tacy, którym to odpowiada.
        >
        > Zdecydowaliśmy się mieszkanko z widokiem na boisko/plac zabaw, aby uniknąć wątp
        > liwej przyjemności patrzenia na sąsiada z przeciwległego blokuwink

dokładnie tak samo postąpiłem. też mam ogródek na plac zabaw big_grin
        • pani_kamyk Re: Czy Willa Developer oszalał? 15.12.09, 14:57
          wykrzo, mieszkasz tuż pode mną?
          Oj będę Ci skakac po suficiewink
          • wykrzo Re: Czy Willa Developer oszalał? 15.12.09, 16:20
            jeżeli z okna widzisz jedyne drzewo na osiedlu to tak big_grin
            • pani_kamyk Re: Czy Willa Developer oszalał? 17.12.09, 15:38
              hehehe, no to witaj sąsiedzie z dołuwink
              • wykrzo Re: Czy Willa Developer oszalał? 21.12.09, 11:00
                miło było poznać sąsiadkę smile
                • pani_kamyk Re: Czy Willa Developer oszalał? 21.12.09, 14:22
                  wzajemnie wykrzowink
                  I chyba mniej więcej jesteśmy w tym samym wiekuwink tzn. w XXI winksmile

Tylko pamiętajcie - moi majstrowie nie rzucają Wam fajek na ogródek. To panowie kulturalni - fajki kiepują w puszkach po piwie i wywalają z gruzem pięknie do kosza winkwink

ps. kiedy zamierzacie się wprowadzić? Pytam żebym wiedziała gdzie mogę cukier pożyczyćwink
                  --
                  pozdrawiam
                  Pani_Kamyk
                  • laki123a Re: Czy Willa Developer oszalał? 21.12.09, 14:52
                    z całym szacunkiem ale zmiencie forum. Mało interesujace sa wasze
                    pety i cukierki. Temat przewodni nie o tym...
                  • wykrzo Re: Czy Willa Developer oszalał? 21.12.09, 16:22
                    jak nic nie "wybuchnie" to z końcem stycznia będziemy już "na swoim".
                    a winnego petów już znaleźliśmy. smile
    • laki123a Re: Czy Willa Developer oszalał? 14.12.09, 10:14
      bandit08 podzielam twoja refleksje i zupełnie sie z nia zgadzam!
      • aghni-pl Re: Czy Willa Developer oszalał? 14.12.09, 16:48
        niestety teraz większość takich osiedli to stawiany jest blok na bloku. ludzie
        narzekali kiedyś na wielkie i długie bloki z wielkiej płyty bo takie mrówkowce,
        ale one przynajmniej stoją w większych odległościach a w tych ładnych małych
        bloczkach ludzie sobie przez okna zaglądają
    • siralabama Re: Czy Willa Developer oszalał? 16.12.09, 00:14
      Mnie przeraża inna rzecz. Na stronie developera zobaczyłem wizualizację całego
      osiedla(link: www.willadeveloper.com.pl/index.php?str=49,5). Tak sobie
      policzyłem, że będzie 9 bloków co daje średnią około 1000 lokali, czyli około
      3000 mieszkańców, którzy będą wchodzili i wychodzili JEDNĄ furtką smile!!!
      Zakładam również, że do każdego mieszkania jest jedno miejsce parkingowe, zatem
      kilka setek samochodów będzie miało do dyspozycji dwie bramy. Chyba, drodzy
      sąsiedzi, będziemy stali w korkach przy wyjeździe z osiedla smile
      Na wizualizacji nie dopatrzyłem się innych "wyjść" z osiedla, mam nadzieję że
      jakieś będą.
      • wykrzo Re: Czy Willa Developer oszalał? 16.12.09, 09:56
        po naszej stronie ulicy jest 10 bloków. dwie bramy z czego jak słyszałem jedna
        tylko działa.
        • laki123a Re: Czy Willa Developer oszalał? 16.12.09, 10:49
          Jak znam zycie wiekszym problemem beda załatwiajace sie pieski i
          kotki niz popsute bramy i kolejki przed nimi!
          • wykrzo Re: Czy Willa Developer oszalał? 21.12.09, 16:54
            skoro są dwie bramy, to dlaczego mamy korzystać tylko z jednej?
            ta druga to co? atrapa?
            • kchacinski Re: Czy Willa Developer oszalał? 13.01.10, 13:12
              Wraz z postawieniem pierwszego bloku były znane plany developera o chęci
              postawienia tu kilkunastu bloków. Z pewnością mała odległość między budynkami
              jest niekomfortowa, ale plany były znane...
      • fajny-wiesio Re: Czy Willa Developer oszalał? 16.12.09, 16:19
        Z tą średnią to bez przesadyzmu - same bloki C i D mają po 56 lokali
        mieszkalnych czyli razem 112 lokali, a bloki E, F, G pewnie po tyle samo. Poza
        tym chyba wszyscy o tej samej porze nie będą wyjeżdżać i nie wszyscy mają
        samochody smile.
        Ja się z kolei zastanawiam co zrobi developer z niesprzedanymi komórkami
        lokatorskimi, które nie są obowiązkowe.
        • delinka1 Re: Czy Willa Developer oszalał? 27.12.09, 20:10
          Swiete słowa Bandit. Dziwi mnie ze ludzie kupuja te mieszkania z oknami
          wychodzacymi prosto na okna sąsiada.

A czy ktos wie cos na temat budowania blokow Z PRZODU przed etapem 1 i 2 (to dwa
          pierwsze). Ja ze zgroza ze swojego okna obserwuje jakies koparki i zastanawiam
          sie co nam przed nosem wyrosnie.

Gruba pezesada z tym stawianiem budynkow jeden na drugim. A bylo tak fajnie..
          • delinka1 Re: Czy Willa Developer oszalał? 08.01.10, 15:08
            Nikt nic nie słyszał o planach zabudowy miedzy halą sportowa a
            naszym osiedlem?
            • rambo-online Re: Czy Willa Developer oszalał? 08.01.10, 17:10
              Alicja, na ogromnym placu na który można wjechać od strony Alei Armii Krajowej
              developer stawia koleje bloki. Moja żona rozmawiała z jednym z robotników i
              firmy podwykonawcze pracujące dla Willa Developer mają kontrakty na najbliższe
              klika lat więc można przypuszczać że jak skończą osiedle Reymonta zabiorą się za
              kolejne. Na tym placu powstać ma kilka bloków. Bloki mają sięgać nawet 6 piętra
              więc jak na realia Radzymińskie będą to wieżowce. Co do terenu przed Twoim
              balkonem to nie sądzę że ktoś tam postawi bloki bo teren jest za mały. Jeżeli
              już to powstaną jakieś domki lub budynki użyteczności publicznej jednak co do
              tej kwestii nie mam żadnych informacji jedynie tylko przypuszczenia.

Pozdrawiam
              • poktam Re: Czy Willa Developer oszalał? 08.01.10, 20:07
                Witam,
                to że Willa Developer będzie tam budował to bardzo prawdopodobne, ale 6
                kondygnacyjne bloki to raczej nie. W uchwalonym w w grudniu 2008r. planie
                zagospodarowania tego terenu co najwyżej dopuszczona jest zabudowa 4
                kondygnacyjna do 16m wysokości, a więc taka jak nasze bloki. O ile wiem tamten
                plan jest aktualny.

rambo-online napisał:

> Alicja, na ogromnym placu na który można wjechać od strony Alei Armii Krajowej
                > developer stawia koleje bloki. Moja żona rozmawiała z jednym z robotników i
                > firmy podwykonawcze pracujące dla Willa Developer mają kontrakty na najbliższe
                > klika lat więc można przypuszczać że jak skończą osiedle Reymonta zabiorą się z
                > a
                > kolejne. Na tym placu powstać ma kilka bloków. Bloki mają sięgać nawet 6 piętra
                > więc jak na realia Radzymińskie będą to wieżowce. Co do terenu przed Twoim
                > balkonem to nie sądzę że ktoś tam postawi bloki bo teren jest za mały. Jeżeli
                > już to powstaną jakieś domki lub budynki użyteczności publicznej jednak co do
                > tej kwestii nie mam żadnych informacji jedynie tylko przypuszczenia.
                >
                > Pozdrawiam
                • rambo-online Re: Czy Willa Developer oszalał? 08.01.10, 21:04
                  O tych 6-cio piętrowych blokach usłyszałem już od kilku źródeł m.in. od
                  wcześniej wspomnianego robotnika oraz rozmawiałem na ten temat z naszym
                  administratorem. On też to potwierdził. Coś w tym musi być...
                  • poktam Re: Czy Willa Developer oszalał? 08.01.10, 21:43
                    Jeszcze trochę poszperałem i rzeczywiście w 2009r. była zmiana na razie studium
                    zagospodarowania i nasz deweloper zgłosił chęć budowy 6-cio piętrowców. Niestety
                    częściowo to uwzględniono - dobrze, że tylko na wąskim pasku (jednej działce nr
                    110 obręb 03-03) wzdłuż ul. JPII. Nie wiem czy da się tam wybudować choć jeden
                    cały blok 6-cio piętrowy. A tak apropos to rejon Reymonta zrobi się już nie taki
                    kameralny - szkoda.

rambo-online napisał:

> O tych 6-cio piętrowych blokach usłyszałem już od kilku źródeł m.in. od
                    > wcześniej wspomnianego robotnika oraz rozmawiałem na ten temat z naszym
                    > administratorem. On też to potwierdził. Coś w tym musi być...
              • delinka1 Re: Czy Willa Developer oszalał? 18.01.10, 13:46
                dzięki za info Rambo smile

a czy ten pasek przy Falandysza (vel Wałesy) nie nalezy do Developera?

ps. jak beda cos przed nosem budowac to qrde zasłonią innym dostep swiatła
                słoneczniego. Na to tez chyba sa jakies normy?
          • inneska80 Re: Czy Willa Developer oszalał? 09.01.10, 11:22
            to fakt budynki są zbyt blisko siebie- my mamy to szczęście że dzieli nas parking! i tak powinno być pomiędzy resztą budynków ale niestety oszczędność miejsca na bloki
            • brydzia8811 Re: Czy Willa Developer oszalał? 22.10.14, 16:23
              UWAGA!!! NAJGORSZY DEVELOPER FOR EVER!!! Właśnie wróciłam ze spotkania z Panią która sprzedaje mieszkania w Radzyminie (chociaż sprzedaje to zbyt duże słowo na jej mało profesjonalne podejście do klienta, może lepiej oferuje i mówi które mieszkania zostały wolne, bo na każde zadane pytanie Pani ma jedną "Nie wiem"). Wracają do sprawy zarezerwowaliśmy z mężem mieszkanie, miejsca parkingowe, spiżarki, załatwialiśmy już kredyt, mieliśmy zrobioną rezerwację po czym dowiaduje się dziś, że mieszkanie zostało sprzedane... Ot tak sprzedane. Nikt nas nie poinformował, nikt do Nas nie zadzwonił. Jesteśmy zdruzgotani potraktowaniem Nas jak ostatnie (za przeproszeniem) gówno... Nie chcę mieć z tym Developerem nic wspólnego, jeśli tak traktuje potencjalnego klienta przed zakupem mieszkania to co byłoby później podczas jakiś usterek. Właśnie a propo usterek, developer w umowie zaznacza punkt, że przy zgłoszeniu jakiejś usterki ma 30 dni na naprawę jej jeśli jednak nie zdąży może wyznaczyć sobie inny termin naprawy. ŚMIECH NA SALI!!! W dzisiejszych czasach, przy takiej podaży mieszkań Developer olewa klienta... Brak słów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka