sylwia_s 16.09.09, 12:24 Szukam formularza "Testu Figur Odwróconych". Przegrzebałam net ale nie znalazłam. Proszę o pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kanna : Test Figur Odwróconych 16.09.09, 14:39 A mozna wiedziec, po co potrzebujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia_s Re: : Test Figur Odwróconych 17.09.09, 12:45 Moje dziecko ma być poddane takiemu testowi. Chciałam się przyjrzeć mu dokładnie (starszy syn miał taki kilka lat temu). Pamiętam na czym to polegam mam nawet różne ćwiczenia tego typu. Problem polega na tym, że moje młodsze dziecko było kilka razy oceniane przez psychologów, ale jego oceny są zupełnie skrajne. W zerówce ocena psychologa była wręcz śmieszna dla wszystkich, którzy mieli z nim styczność - nawet dla koleżanki tej psycholog, która badała dzieci. I dlatego zastanawiam się czy zgodzić się na ten test. Odpowiedz Link Zgłoś
smerfeta7 Re: : Test Figur Odwróconych 17.09.09, 18:29 sylwia_s napisała: > I dlatego zastanawiam się czy zgodzić się na ten test. Wyluzuj i daj spokój dziecku. Skoro jest tyle róznych opini, jak piszesz. Poprostu daj spokój dziecku i sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia_s Re: : Test Figur Odwróconych 18.09.09, 08:25 Problem polega na tym, że gdybym wyluzowała, to moje dziecko dziś m.in. by nie chodziło. Uważam, że z pomocy - ale mądrej pomocy należy korzystać zawsze. A szczególnie jeśli ma mu to ułatwić późniejsze życie. No i nie zawsze trafia sie na ludzi życzliwych i wyrozumiałych, ale to bardzo długa historia. Odpowiedz Link Zgłoś