Dodaj do ulubionych

Zimowisko ze Szkołą Sportu K&E

28.01.11, 08:56
Witam.
Może któraś z mam miała jekiekolwiek doświadczenie ze Szkołą Sportu K&E. Moje dziecko chce wyjechać z nimi na ziomowisko, ale ja mam pewne obawy( może nie potrzebnie) bo nie znam ludzi i nie mogę znaleść żadnych opinii na ich temat. Będę wdzięczna za jakąkolwiek opinie.
Obserwuj wątek
    • jessia Re: Zimowisko ze Szkołą Sportu K&E 28.01.11, 22:37
      Popatrz sobie na wątek pt. "Zimowisko dla 13-latki Krakow" (ostatni wpis dzisiaj), duzo na ich temat. Ja tez o nich myślałam, ale koniec końców wybrałam coś innego dla 7-latki. Wydaje mi sie, że program trochę łyso wygląda, a bardzo duża rozpiętość wiekowa. Poza tym strasznie duże grupy. W Białce są tłumy, w Termach w Bukowinie, gdzie ma być wycieczka, także, trochę bałabym się o dziecko...
      Ale zastrzegam, że to tylko moje odczucie, bo nie miałam z nimi bliżej do czynienia. Moja pociecha w nd wyjeżdża na swoje pierwsze zimowisko więc więcej napiszę po sprawie...
      • mamak-inia Re: Zimowisko ze Szkołą Sportu K&E 13.02.11, 16:32
        Moja córka jednak pojechała z tą szkołą na ferie i okazało się, że większość czasu dzieciaki przesiedziały w pokojach, Obiecane było że będą jeździć dwa a nawet trzy razy dziennie,
        a okazało się, że wychodzili tylko raz a nawet w niektóre dni w ogóle.
        Kadra tłumaczyła brak wyjść złymi warunkami atmosferycznymi ,a Pani na stoku informowała, że warunki są bardzo dobre. I kto mówił prawdę?.
        Zero organizacji, nie przejeżdżone karnety. Dzieci rozgoryczone, dzwoniły do domów i płakały, że codziennie przez pół dnia siedzą w pokojach i nudzą się, a pojechały przecież na narty i snowboard.
        Szkoda pieniędzy i czasu.
        • jessia Re: Zimowisko ze Szkołą Sportu K&E 17.02.11, 12:04
          Witaj,

A to szkoda, przykro mi. Ja posłałam małą z Kogisem do Wisły i wróciła bardzo zadowolona. Jeździly chyba codziennie (być może jeden dzień nie jeździli ale wtedy mieli kulig i ognisko), głównie raz dziennie ale raz byli dwa razy. Z punktu widzenia przewrażliwionego rodzica 7-latka wytyczyłabym im trochę rzeczy (trzy główne zarzuty moje: -nie dostaliśmy żadnych zdjęć ani żadnych informacji o postępach dziecka na tych nartach, -dane kontaktowe do opiekunów były troche zagmatwane, mieliśmy numery telefonu ale nie do tych ludzi, którzy faktycznie opiekowali się naszym dzieckiem, -oraz to, że na drogę powrotną, która trwała 6 godzin, dziecko dostało tylko wodę, jabłko oraz batonika...)
          Ale: dziecko całe (choc padnięte!), zadowolone, ma poczucie sukcesu osobistego, podczas pobytu nie chciało z nami rozmawiać (brak czasu), po powrocie dużo opowiadała, co robili, z czego wnioskujemy, że opieka była zadowalająca, chwaliła jedzenie, nic nie zginęło.
          • sion2 Re: Zimowisko ze Szkołą Sportu K&E 17.02.11, 14:38
            Trochę zdjęc to jest tutaj smile

obozytematyczne.blogspot.com/

i tutaj

www.facebook.com/pages/Kogis-Cafe/101221946598043

Serdecznie pozdrawiam moją bratową!

Szukamy śpiewających dzieci w wieku 6-12 lat - Warszawa i okolice
            • jessia Re: Zimowisko ze Szkołą Sportu K&E 17.02.11, 20:41
              Owszem, ale to z poprzedniego turnusu, nie z tego, na którym była moja córka.

CZekamy z nadzieją smile
              • sion2 Re: Zimowisko ze Szkołą Sportu K&E 17.02.11, 20:48
                Powiem tylko że moja szefowa mało nie spadła z krzesła jak sie o tych kanapkach dowiedziala. To znaczy o ich braku na droge - bynajmniej nie z naszej winy, tzn z naszej że kadra nie huknela na gospodarzy pensjonatu co by łaskawie dali kanapki które obiecali zgodnie z umowa z nami przygotowac dla dzieci na droge sad. No nic, obiecujemy że to było pierwszy i ostatni raz. A zdjec bedzie wiecej smile.
        • mamalutka_10 Re: Zimowisko ze Szkołą Sportu K&E 18.02.11, 15:53
          mamak-inia napisała:

> Zero organizacji,
          > Szkoda pieniędzy i czasu.

Czyli widzę, że nie tylko "mój" turnus pozostawiał wiele do życzenia.
          Tak jak pisałam w poprzednim wątku - ofertę lepiej omijać; właściciele nastawieni na swój własny wypoczynek i kasę.
          (No chyba że trafi się jakiś rozsądny student w kadrze, który wszystko pociągnie i ogólnie towarzystwo dziecku spasuje i wynagrodzi niedociągnięcia , ale chyba nie za taką loterię płacimy)
          • mamak-inia Re: Zimowisko ze Szkołą Sportu K&E 23.02.11, 07:56
            Niestety bardzo wiele pozostawiał do życzenia. Dzieci większość czasu spędziły w pokojach, bo pewnie tak bezpieczniej, a jak już wyszli na stok to na dwie godziny. Starsze dzieci pewnie nie narzekają bo same wychodziły na narty kiedy im się podobało bez żadnej opieki. Młodzież miała być w osobnym budynku, a jednak nie byli. Z relacji dzieci to podobno ośmiolatek był w pokoju z osiemnastolatkami. Porażka. Karda z telefonów od rodziców nic sobie nie robiła i zakazła dzwonić dzieciom ze skargami do rodziców. Towarzystwo w pokoju było fajne, ale ile mogli siedzieć i sami sobie organizować zajęcia. Brak zainteresowania i opieki do tego stopnia, że jednego wieczoru zgubili dziecko na stoku. Cieszę się, że już po zimowisku i że mam dziecko całe i zdrowe.
            • krakit Re: Zimowisko ze Szkołą Sportu K&E 27.02.11, 18:53
              mamak-inia napisała:

- Niestety bardzo wiele pozostawiał do życzenia. Dzieci większość czasu spędziły
              Odp. nieprawada, kłamstwo!
              > w pokojach, bo pewnie tak bezpieczniej, a jak już wyszli na stok to na dwie god
              > ziny. Starsze dzieci pewnie nie narzekają bo same wychodziły na narty kiedy im
              > się podobało bez żadnej opieki.
              Odp. nieprawda, kłamstwo!
              Młodzież miała być w osobnym budynku, a jednak
              > nie byli.
              Odp.nieprawda,kłamstwo! Młodzież w wieku 14-17 lat i jedna 18 latka w ilości 15 sztuk byłi w innym domu wczasowym.W głównym pozostały tylko dwie 14 latki na ostatnim piętrze.
              >Z relacji dzieci to podobno ośmiolatek był w pokoju z osiemnastolatka
              Odp j.w. ( A ja słyszałem,że kadra zjada dzieci!)

> mi. Porażka. Karda z telefonów od rodziców nic sobie nie robiła i zakazła dzwon
              > ić dzieciom ze skargami do rodziców.

Odp.Nieprawda, kłamstwo! kolejność zgłaszania spraw: wychowawca, kierownik, rodzic.
              Szkoda, że niektórzy rodzice nie zdają sobie sprawy z nadużywania tel przez swoje pociechy.

Towarzystwo w pokoju było fajne, ale ile
              > mogli siedzieć i sami sobie organizować zajęcia. Brak zainteresowania i opieki
              Odp.dzieci sobie organizowały zajęcia: wyjścia na stok, wyjazd na basen, same robiły ognisko,
              same chodziły do sklepu, same siebie pocieszały o 2 w nocy,same rozmawiały z rodzicami kolegów.Zastanawiam się czy byłą tam w ogóle kadra?

> do tego stopnia, że jednego wieczoru zgubili dziecko na stoku. Cieszę się, że j
              Odp.Prawda w tym, że Matusz Rumian został na Kaniówce -( kto jeździł ten wie, że jest tyko 1 dłuży wyciąg i teren jest mały) Tylko zastanawiam się jak mógł zostać skoro dzieci nie jeździły. A tak, jeździły przecież same. Wiec szukali się z wychowawcą P. Pawłem Gancarzewiczem przez 30 min. i odnaleźć się nie mogli.Dzielny 11 latek znając Białkę postanowił wracać.Został zgarnięty po drodze przez Pana Pawła.(Już sobie wyobrażam coby wypisywała szanowna Pani, gdyby to jej dziecko się "zgubiło"

> uż po zimowisku i że mam dziecko całe i zdrowe.
              Odp. Czasami wypadki zdarzają się bez winy wychowawcy czy kierownika. Ale nie będę dawał wody na młyn.

kadra
              • mamak-inia Re: Zimowisko ze Szkołą Sportu K&E 27.02.11, 21:20
                Matusz Rumian został na Kaniówce -( kto jeździł ten wie, że jest tyko 1 dłuży wyciąg i teren jest mały) Tylko zastanawiam się jak mógł zostać skoro dzieci nie jeździły. A tak, jeździły przecież same. Wiec szukali się z wychowawcą P. Pawłem Gancarzewiczem przez 30 min. i odnaleźć się nie mogli.Dzielny 11 latek znając Białkę postanowił wracać.Został zgarnięty po drodze przez Pana Pawła.
                TAKA SYTUACJA NIE POWINNA MIEĆ MIEJSCA, ŚWIADCZY TO O BRAKU ODPOWIEDZIALNOŚCI
                • krakit Re: Zimowisko ze Szkołą Sportu K&E 27.02.11, 23:05
                  Chyba nie wyczuła pani ironii.Byli przecież obok siebie.Dzieci chodzą zamaskowane,nie mieli jeszcze koszulek w tym dniu, chodzili obok siebie,więc wychowawca praktycznie był przy dziecku.
                  Jakby spędził pani choćby 1 dzień na takim wyjeździe to moglibyśmy śmiało rozmawiać.
                  • mamak-inia Re: Zimowisko ze Szkołą Sportu K&E 28.02.11, 10:23
                    Wiec szukali się z wychowawcą P. Pawłem Gancarzewiczem przez 30 min. i odnaleźć się nie mogli.Dzielny 11 latek znając Białkę postanowił wracać.Został zgarnięty po drodze przez Pana Pawła.

Byli koło siebie jak już Pan Peweł zgarnął po drodze 11 latka.
                    W pierwszym dniu nie mieli koszulek i przez kolejne siedem dni też.
          • krakit Re: Zimowisko ze Szkołą Sportu K&E 27.02.11, 18:33
            Mamalutka znowu swoje. Określ, że kobito ten "swój" turnus to pogadamy.Jeżdżę z Kande zimą i latem i o takich bzdurach nie słyszałem i nie widziałem.Nie musiałem odwalać roboty za podpitych kierowników.Nie musiałem ciągnąć programu. Wszędzie program był realizowany.Proszę napisać co nie było zrealizowane.Konkrety poproszę!

Już tyle musiałem wysłuchiwać bzdur od rodziców, że głowa mała!
        • teskniezatoskania Re: Zimowisko ze Szkołą Sportu K&E 27.02.11, 16:51
          Wtam Moje dziecko też było z Nimi w białce i było bardzo zadowolone i nawet jak raz zadzwoniłam po 20 to już spało bo było tak padniete po całym dniu. Było w grupie Pana Pawła którego poznałam i odniosłam bardzo miłe wrażenie co potwierdziła moja córka.Jeździli naprawdę dużo nie wiem na którym turnusie było twoje dziecko. My zostaliśmy jeszcze na drugi tydzień w Białce i faktycznie było fatalnie od soboty to śnieg już tylko topniał, na stokach był fatalny sztuczny śnieg okropny lód i muldy, przez dwa dni to nawet padał deszcz.
        • krakit Re: Zimowisko ze Szkołą Sportu K&E 27.02.11, 18:24
          Nie wiem czy to głupota czy złośliwość. Myślę, że jedno i drugie.Jak można wypisywać takie rzeczy na forum.Mamak-inia nie może połączy 3 informacji:o dodatniej temperaturze i o tym, że na stoku leży śnieg i może też padać deszcz.
          Przedstawię porządek dnia dla wykazania niedorzeczności niektórych uwag:
          - 7:30-pobudka
          -7:45 śniadanie - Igr
          -8:15 śniadanie dla II grupy
          -9:15 i 9:45- odjazdy stok
          - powrót o 12:30-13:00 daje to 3, 3,5h I wyjścia.
          -14:30 i 15:00 oboad
          - do 16:00 (przerwa poobiednia) dla nie których nudy w pokojach i płacz
          15:45 i 16:15 II wyjście na stok ok 2h
          - 18:30 i 19:00 kolacji
          do 20:30 zajęcia dodatkowe -sztuki walki, tańce, tenis stołowy.
          6 luty:
          - 12:00 przyjazd grupy
          -12:00-13:30 - przydział pokojów i wniesienie bagaży dzieciom młodszym
          - 16:00 -zebranie z odczytaniem 4 regulaminów, zebraniem środków na wyciągi, termy i kulig,
          przyporządkowanie do grup wychowawczych, które pokrywały się z umiejętnościami
          7 luty:
          - Przeniesienie wycieczki na termy z 12 lutego na poniedziałek
          ( karnety ważne od wtorku do soboty)
          - do 15:00 zajęcia w grupach wychowawczych
          -15:00 -18:30 -wycieczka na termy
          8,9l i 10 uty:
          - 3 wyjścia na stoki ( młodsi na Kaniówkę, starsi na Kotelnicę) zgodnie z podziałem na grupy
          - 10 lutego zostało zrealizowane ognisko o godz. 19:30
          - 11 luty:
          - z powodu opadów deszczu zrealizowano turniej tenisa stołowego, seans kinowy na świetlicy, po 16:00 wyjście na spacer i do sklepu, o godz. 19:00 najstarsi poszli na stok
          12 luty:
          - od 10:00 -13:00 zawody narciarskie na Kaniówce,
          - 15:30 - 16:10 wycieczka autokarowa na Łysą Polanę
          - 17:00 - pożegnalny apel z wręczeniem uczestnikom dyplomów i nagród.
          13 Luty:
          - 10:00 planowy odjazd
          - 11:50 - przyjazd do Krakowa - niestety 10min za wcześnie

Proszę o niewypisywanie głupot!
          Kadra
          • mamak-inia Re: Zimowisko ze Szkołą Sportu K&E 27.02.11, 21:16
            To co Pan piszę nie jest zgodne z prawdą, bo nie zdarzyło się aby dzieci wychodziły trzy razy dziennie na stok. Owszem tak miało być, ale nie było. Bardzo mi przykro.
            • krakit Re: Zimowisko ze Szkołą Sportu K&E 27.02.11, 22:38
              7 latek, który się uczy jeździć maiłby iść o godz. 19:30 na stok do 22:00?. 8h na stoku?
              3 wyjścia owszem były ale nie dla wszystkich. Trzecie jest opisane jako wyjście dla grupy najstarszej.Owszem tak maiło być było.

• mamalutka_10 mamak-inia 28.02.11, 10:58
              Daj spokój, nie przegadasz, choć wiele można by pisać.
              Życzę Ci, aby następny wyjazd dzieciaka był udany. Tyle ofert dookoła, może uda trafić się na coś rozsądnego.
              • krakit Re: mamak-inia 28.02.11, 18:59
                Gdy kończą się argumenty pozostają fantazje i konfabulacje.Ale niektórzy tak widocznie muszą
    • anna006 Re: Zimowisko ze Szkołą Sportu K&E 19.10.13, 12:38
      Ja nie polecam. Niby piszą o wielu atrakcjach i mają rozpisany plan dzienny, a tak naprawdę są słabo przygotowani (słaba organizacja). Moje dziecko było i wróciło znudzone.
      • exxpert0007 Re: Zimowisko ze Szkołą Sportu K&E 21.06.15, 17:53
        Moje było i wróciło bardzo zadowolone.Cwiczyło judo, uderzenia na sprzęcie, było na kilku jazda konnych ( przejazd pokrył organizator) uczestniczyło w wycieczkach rowerowych, było 2 razy na temach Białka, było krzesełkowy na Kotelnicy... nudy nieprawdaż??
    • waikiki2011 Re: Zimowisko ze Szkołą Sportu K&E 19.10.13, 19:45
      forum.gazeta.pl/forum/w,54941,147520971,147520971,kolonie_i_obozy_dla_dzieci_K_E_nie_warto.html
      Masz odpowiedź.
    • 7s4h Re: Zimowisko ze Szkołą Sportu K&E 15.03.16, 19:34
      Potwierdzam, wszystkie opinie jakie występują w sieci. Brak organizacji to jest mało powiedziane. Odpowiedzialność organizatorów za uczestników jest porażająca, na poziomie zerowym. Wszystko co złe to dzieci. Miła atmosfera jest tylko na początku gdy trzeba zapłacić, natomiast potem szkoda gadać. Syn miał okazję uczestniczyć w zimowisku i mam wiele zastrzeżeń. Mam porównanie do innych organizowanych wyjazdów w których dzieci uczestniczą od kilku lat. Szkoła K&E (kande) szczyci się że od kilkunastu lat organizuje obozy i kolonie, ale zadowolonych jest raczej niewielu. Niektórzy pewnie machną ręką ale warto ostrzec innych. Generalnie BARDZO DUŻE NIE
      • ik879 Re: Zimowisko ze Szkołą Sportu K&E 28.12.17, 13:25
        Troszkę odświeżam temat, aczkolwiek opinia powyższa nadal jak najbardziej aktualna, może ustrzeże to kogoś w przyszłym roku przed wysyłaniem swojego dziecka na obóz organizowany przez tę firmę. Organizator tragiczny, to i reszta pozostawia wiele do życzenia, choć to i tak ujęcie delikatne. Firma lubi twierdzenia, że to rodzice są upierdliwi i się niepotrzebnie czepiają, ale prawda jest zgoła inna. Nie polecam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka