Dodaj do ulubionych

Stale zeby

02.02.11, 09:05
Mojej corce (lat prawie 7) rosna stale zeby. Dwie jedynki na dole wypadly juz dawno i stale zeby pojawily sie bardzo szybko.
Ale na gorze jest inaczej: lewa jedynka wypadla juz prawie 2 miesiace temu , a stalego zeba nadal nie widac.
Moze tak byc ? Poczekac jeszcze troche czy tez lepiej juz teraz odwiedzic stomatologa ?
Pomozcie, mamy, prosze.
Obserwuj wątek
    • pelapa Re: Stale zeby 02.02.11, 09:23
      U mojej córki górne jedynki nie rosły 1,5 roku. Dentystka mówiła ze wypadły za wcześnie (6 lat), powinny w wieku 8 lat.
      • yola_d Re: Stale zeby 02.02.11, 09:30
        Dziekuje Pelapa smile
        • bweiher Re: Stale zeby 02.02.11, 12:16
          U nas też długo rosną.
    • tijgertje Re: Stale zeby 02.02.11, 16:19
      Te gorne jedynki rosna bardzo wolno. Mojemu zaczely wychodzic w pazdzierniku, wylazy do polowy na razie. Syn w przyszlym tygodniu konczy 7 lat, ma wszystkie szostki, dolne jedynki i kawalek dwojek, wylaza gorne jedynki, czekamy na dwojki (jedna przebija sie w poprzek dziasla, musi sobie miejsce zrobic). stanem uzebienia odpowiada nawet ponad rok starszym kolegom ze szkoly. Dentystka sie za glowe lapie, twierdzac, ze u chlopakow takie tempo jest bardzo nietypowe.
      • gajmal Re: Stale zeby 03.02.11, 10:19
        Chwilę trwało zanim wyszły te górne jedynki, ale teraz moja córka mająca 7 lat i 3 miesiące na stałe wszystkie jedynki, wszystkie dwójki no i szóstki więc się posypało
        • yola_d Re: Stale zeby 04.02.11, 09:23
          Dziekuje za wszystkie informacje.
          Przedwczoraj wypadla jej druga gorna jedynka smile
          Szostki ma od dawna, dolne jedynki pojawily sie juz w okolicach szostych urodzin, a potem dlugo nic .
          Mam nadzieje, ze te na gorze wkrotce sie rusza.
          Ciesze sie, ze przynajmniej wypadaja jej te mleczaki szybko i bez problemow. Starszy syn mojej kolezanki musial miec mleczne zeby usuwane u stomatologa, a i u mlodszego zaczyna sie to samo .
          Pozdrawiam wszystkie mamy smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka