Dodaj do ulubionych

wyjście do kina-kto ma rację?

05.02.11, 15:35
mój syn chodzi do 6 klasy.
ostatnio na zebraniu padła propozycja wyjścia klasy do kina na.."Och Karol 2"..
poza kilkoma matkami reszta się sprzeciwiła-ja zresztą też.
nie chodzi o to,że jestem jakaś pruderyjna czy zacofana ale wydaje mi się,że dzieciaki w tym wieku to mogliby coś mądrzejszego w kinie obejrzeć niż głupawą,płytką jak kałuża komedyjkę o zabarwieniu erotycznym..do tego z wychowawczynią (która o dziwo zachwycona pomysłem).
kto tu przesadził-pani z tym pomysłem czy my?
Obserwuj wątek
    • a.nancy Re: wyjście do kina-kto ma rację? 05.02.11, 16:02
      widać wychowawczyni ma ochotę obejrzeć ten film smile
      • morekac Re: wyjście do kina-kto ma rację? 05.02.11, 16:12
        Może to chodzi o wspomożenie polskiej kinematografii?
    • angazetka Re: wyjście do kina-kto ma rację? 05.02.11, 17:11
      Za moich czasów z klasa do kina się chodziło na ekranizacje lektur, a nie na komedie romantyczne... wink
      • jakw Re: wyjście do kina-kto ma rację? 05.02.11, 18:43
        angazetka napisała:

> Za moich czasów z klasa do kina się chodziło na ekranizacje lektur, a nie na ko
        > medie romantyczne... wink
        Ale ostatnio ani Wajda, ani Hoffmann nie kręcili żadnej lektury...
    • triss_merigold6 Re: wyjście do kina-kto ma rację? 05.02.11, 17:45
      Gdyby to przynajmniej był dobry film... ale nie jest.
      Pani chciała obejrzeć.
      • lukrecja34 Re: wyjście do kina-kto ma rację? 05.02.11, 17:47
        no tak-pani ma 3-letnie dziecko i pewnie chciała się z domu wyrwać..big_grin
    • jakw Re: wyjście do kina-kto ma rację? 05.02.11, 18:45
      Pani przesadziła, ale może nie ma w okolicznych kinach nic mądrzejszego?
      • hanna26 Re: wyjście do kina-kto ma rację? 05.02.11, 18:58
        Najwyraźniej, tak jak już to dziewczyny mówiły, pani się trochę nudzi i ma ochotę na trochę zabawy w ramach codziennej pracy. Niech zainwestuje w opiekunkę i pójdzie na to z mężem. A z uczniami na coś wartościowszego.
    • marghe_72 Re: wyjście do kina-kto ma rację? 05.02.11, 20:18
      pomysł nauczycielki nietrafiony
    • e-emma-e Re: wyjście do kina-kto ma rację? 05.02.11, 21:47
      Nie wyobrażam sobie brać uczniów w jakimkolwiek wieku na tak głupawy film. Trudno go nawet nazwać komedią romantyczną. Raczej erotyczną, ale na niskim poziomie. Jest to film bez żadnych wartości, w dodatku przeczący uznawanym wartościom.

Dzieci w szóstej klasie??? Po prostu nie wierzę!

Ps. Film, na który chcę zabrać swoich uczniów, najczęściej sama najpierw prywatnie oglądam w kinie.
      • lukrecja34 Re: wyjście do kina-kto ma rację? 05.02.11, 22:03
        no to uwierzuncertain
        dzieci same rozeznały się w kinie po ile bilety i czy ich wpuszczą,pani przyklasnęła zachwycona..
        • jakw Re: wyjście do kina-kto ma rację? 05.02.11, 22:32
          lukrecja34 napisała:

> no to uwierzuncertain
          > dzieci same rozeznały się w kinie po ile bilety i czy ich wpuszczą,pani przykla
          > snęła zachwycona..
          To by trochę wyjaśniało. Dzieci znalazły to co znalazły, a pani poszła po linii najmniejszego oporu.
        • e-emma-e Re: wyjście do kina-kto ma rację? 05.02.11, 22:34
          Możesz nie wyrazić zgody na wyjście do ina na taki film. Zrób to zdecydowanie.
          • bogusia1231 Re: wyjście do kina-kto ma rację? 05.02.11, 22:44
            W liceum miałam super polonistkę - pamiętam, że raz poszliśmy na jakiś głośny, ale mało wartościowy film - po to żeby później wspólnie stwierdzić , że był beznadziejny i dlaczego.
            • lukrecja34 Re: wyjście do kina-kto ma rację? 06.02.11, 07:49
              no wiesz-liceum to nie podstawówka..
              my też mieliśmy w klasie puszczane "psy"-naprawdę "świetny" film do oglądania w klasie
              dzieciaki nie poszły do tego kina po naszym zdecydowanym sprzeciwie.
              przecież nie było musu pójścia akurat wtedy-można zaczekać na coś ciekawego w kinie.
              dzięki za wszystkie odp.smile -już zaczęłam się zastanawiać czy jednak nie jestem zacofana uncertain
              • fogito Re: wyjście do kina-kto ma rację? 06.02.11, 19:42
                Nauczycielce powiedziałąbym delikatnie, żeby się puknęła w czółko a swojego dzieciaka na pewno bym na coś takiego nie puściła. To zdaje się jest film dla dorosłych z założenie. A w 6 klasie jak się nie mylę to oni mają zdecydowanie mniej niż 18 lat.
    • alabama8 Re: wyjście do kina-kto ma rację? 06.02.11, 21:38
      To tylko dla tego, że nikt w tym sezonie nie wypuścił do kin ekranizacji jakiejś polskiej lektury.
      Z drugiej jednak strony - dzieci w 6 klasie mogą już iść na film za napisami. Mój syn jest w 1 klasie i chodzimy już na filmy z napisami - radzi sobie świetnie.
      • ata-07 Re: wyjście do kina-kto ma rację? 06.02.11, 23:23
        Puknięta ta nauczycielka ,czy jak ?
        Nie ma co się dziwic,ze dziś taka młodzież,jak tacy nauczyciele mądrzy są.
        Dla 12 latków to nie dość,że szokiem jest taki film,to i na przyszlość ładny wzór rodziny, eh sad .
        Świat oszalał.
    • kwirynia mogło być gorzej 07.02.11, 19:17
      Dwa lata temu jedna z nauczycielek w "mojej " szkole chciała też z szóstkolasistami pójść na... "Włatców móch" (czy jakkolwiek to się pisze) sad
      k
    • mamalgosia Re: wyjście do kina-kto ma rację? 07.02.11, 20:37
      Ale przecież to film oficjalnie od 15 lat
      • meaby Re: wyjście do kina-kto ma rację? 08.02.11, 16:11
        to teraz będą szukać w internecie skoro film taki zakazany
        wink
        • mamalgosia Re: wyjście do kina-kto ma rację? 09.02.11, 09:30
          Nie chodzi o to, czy zakazany. Ale zdziwiłabym się, gdyby nauczycielka oficjalnie wpychała się z grupą 12latków na film dozwolony od lat 15
    • kagrami Re: wyjście do kina-kto ma rację? 08.02.11, 16:08
      Od którego roku życia jest ten film?
      Wg mnie to takie samo przegięcie jak dzieci z 3 klasy SP i ostatni Harry Potter uncertain film chyba od 12 lat..

Dzieci nie powinny chodzić na takie głupie filmy szczególnie ZE SZKOŁY.
    • przeciwcialo Re: wyjście do kina-kto ma rację? 08.02.11, 16:26
      Nic lepszego w kinie nie grają?
      • kasiaczek181987 Re: wyjście do kina-kto ma rację? 08.02.11, 20:38
        a może to nie byl pomysł Pani tylko dzieci ? duzo się mówi o tym filmie ostatnio.
        • lukrecja34 Re: wyjście do kina-kto ma rację? 08.02.11, 20:48
          padł temat kino.no to może och karol? dzieciaki same poszły do kina zapytać o ceny biletów,czy ich wpuszczą itd..pani zachwycona-nic nie musiała właściwie organizować.
    • holdyourhorses Re: wyjście do kina-kto ma rację? 28.02.11, 11:21
      Przypomniało mi to pewną sytuację, chociaż w sumie nie analogiczną smile
      Jak byłam w liceum, nauczyciele postanowili nam zorganizować wyjście do kina na Pręgi.
      Niestety, podobno jacyś rodzice podnieśli straszny raban wink obejrzałam więc sobie prywatnie.
      A co do komedii- co prawda, nie widziałam jej, ale jeśli to faktycznie taka płytka, tania komedyjka (tak przypuszczam, widziałam plakatsmile, to też wolałabym, żeby moje hipotetyczne dziecko poszło na coś mądrzejszego. Nie zabraniałabym jednak i nie blokowała wyjścia. Niech dzieciak zobaczy, czym jest marne kino, żeby miał jakieś porównaniesmile Od głupich rzeczy niekoniecznie się głupieje, czasem można też zmądrzeć.
    • nangaparbat3 pani n/t 28.02.11, 18:29

• iin-ess Re: pani n/t 09.03.11, 09:34
        oczywiscie to jakas masakra. dobrze ze rodzice sie nie zgodzili. ale tak po prawdzie to nie ma ost nic wartosciowego w kinach, poza Harrym Potterem i opowieściami z Narnii. a juz dla takich 6 klasistow to wogóle. albo bajki albo glupawe filmy dla doroslych. Na sale samobójców tez za mali?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka