Dodaj do ulubionych

rejonizacja szkół

25.05.11, 12:29
Mam pytanie - czy rejon szkoły podstawowej przynalezy z miejsca zamieszkania czy z miejsca zameldowania? Dodam ze pytanie moje dotyczy Warszawy bo moze kazde miasto rzadzi sie swoimi prawami...
Obserwuj wątek
    • aniask_mama Re: rejonizacja szkół 25.05.11, 13:07
      zameldowania

ps
      ostatnio czytałam o akcji "fałszywych" meldunków po to, by dziecko dostało się do konkretnej szkoły
    • bika_05 Re: rejonizacja szkół 25.05.11, 13:38
      i tak i tak. Odgórnie rejon przypisany jest do miejsca zameldowania, ale przecież wiadomo, że nie każdy mieszka w miejscu zameldowania, a już zwłaszcza w Warszawie. Dlatego brane jest pod uwagę miejsce zamieszkania. W niektórych szkołach wystarczyło w tej kwestii oświadczenie rodziców o faktycznym adresie zamieszkania, a w niektórych trzeba było w jakiś sposób udowodnić inne miejsce zamieszkania np. czasowe zameldowanie, akt własności mieszkania, dowód, że mieszkanie jest wynajmowane...
      • ib_k Re: rejonizacja szkół 25.05.11, 15:34
        bika_05 napisała:

> i tak i tak. Odgórnie rejon przypisany jest do miejsca zameldowania,

proszę nie pisać głupot, nigdzie w ustawie oświatowej nie znajdziesz nic o zameldowaniu!

rejon dotyczy tylko i wyłącznie miejsca zamieszkania i nikt w szkole nie ma prawa żądać jakiegokolwiek potwierdzenia tego faktu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka