IP: *.lipno.com.pl / 80.48.21.* 07.06.04, 22:37
piątego dnia kiedy utrzymywłay się u córki wymioty pedoatra skirowała nas na
badanue moczu i morfologię, okazało się, ze przyczną była infekcja dróg
moczowych, mam nadzieje, że zastosowała odpowiedni specyfik i szybko uporamy
się z problemem.
Nie wiem tylko czy należy stsować specjalną dietę takze żeby przy zażywaniu
antybiotyku mała mogła się odpowiednio odżywiać.
Obserwuj wątek
    • agata_sp Re: Wymioty 04.09.05, 19:05
      Moj synek przed chwila nalodowal sobie duzo chrupek do buzi i zaksztusil sie i
      zwymiotowal,ale malo. Nie wiem czy isc z nim do lekarza z tym. Jest w dobrym
      humorze. Moze ktores z was mi podpowie.
    • gosiol4 Wymioty 30.03.07, 10:11
      wczoraj wieczorem moj synek 5 miesieczny gdy dostal antybiotyk chlusnol
      wymiotami jak go karmilam jak mial 6 tyg mial operacje na zwezenie odzwiernika
      czy to moze byc przyczyna wczorajszych wymiotow prosze pomozcie mi zrozpaczona
      • mamosz Re: Wymioty 31.03.07, 06:22
        Nie pros o pomoc na forum tylko idz do lekarza -moze jest po prostu uczulony na
        ten antybiotyk .Moj jak byl malutki (daaaaaawno) tez tak reagowal.
    • sasanka0_0 Wymioty 27.01.14, 19:21
      kiedy moje dziecko wymiotuje, to pierwsze co robie, to staram sie jak najlepiej nawodnic, nie wiele bowiem trzeba zeby sie odwodnilo i trafilo do szpitala! wiem bo pare lat temu juz sie nam to zdarzylo;/ daje wiec dziecku do picia wode i elektrolity w postaci orsalitu, jest tam odpowiednia dawka niezbednych elektrolitow, dodatkowo tez troche glukozy, co jest dobre, kiedy dziecko wymiotuje, nie chce jesc i jest slabe! zaleta jest tez owocowy smak sporządzonego plynu, bo dziecko chetniej pije!
      • olga727 Re: Wymioty 29.01.14, 16:45
        sasanka0_0 napisał(a):

daje wiec dziecku do picia wode i
        > elektrolity w postaci orsalitu, jest tam odpowiednia dawka niezbednych elektro
        > litow, dodatkowo tez troche glukozy, co jest dobre, kiedy dziecko wymiotuje, ni
        > e chce jesc i jest slabe! zaleta jest tez owocowy smak sporządzonego plynu, bo
        > dziecko chetniej pije!

Ja daję ORS 200 - kleik marchwiowo-ryżowy z elektrolitami w płynie.Lekko słonawy,ale smaczniejszy niż te wszystkie Orsality, Gastrolity i Smecty razem wzięte. Na temat wymiotów i odwodnienia już nawet słuchać nie mogę: już kilkakrotnie młodsza córka była w przychodni na kroplówkach. sad 3-5 godzin nie moje(bo muszę przy niej siedzieć).Przy wymiotach: nie chce ani jeść(mały problem),ani PIĆ ( i tu zaczyna się dramat).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka