Dodaj do ulubionych

kangurek kl 2

12.02.12, 10:53
czyjś geniusz startuje ?wink
Obserwuj wątek
    • dorek3 Re: kangurek kl 2 12.02.12, 14:35
      Moi startują , ale dla funu. Zero stresu (i szans). W ogóle na nich nie naciskam. chodzą na kółko, robią jakieś zadania, ale zupełnie nie pracują w domu. Ja nie gonie.
      • pasik Re: kangurek kl 2 12.02.12, 18:08
        geniusz 6 klasatongue_out
        po dwóch latach przerwy w Kangurku udało się namówić szanownego pana.
        Wcześniej startował w Alfiku.
        Tylko on na żywca idzie, jak zwykle
    • blankaz Re: kangurek kl 2 12.02.12, 20:08
      Mój też startuje smile
      Ale tylko dlatego, żeby się oswoił z taką formą sprawdzania wiedzy. Nie pracujemy specjalnie w domu nad tym.
    • mama_kotula Re: kangurek kl 2 12.02.12, 22:52
      z tego co wiem, to chyba mój, ale na razie się nie chwalił
      znając życie dowiem się po fakcie tongue_out
      • zuzanka79 Re: kangurek kl 2 12.02.12, 22:58
        Ja pewnie tak jak kotula dowiem się już po, i to długo po wink

Tak się złożyło, że w piątek miałam okazję podwozić do szkoły wychowawczynię mojego syna ( mieszka nieopodal), czasem ją zabieram, w końcu jadę w tym samym kierunku wink
        I ona mówi do Fila, ze sprawdziany sprawdziła i że znowu tak ładnie napisał.
        Ja pytam jakie sprawdziany?
        ona: że z matematyki i z polskiego,
        ja pytam kiedy pisali, ona odpowiada że jeden w środę a drugi w czwartek.
        No więc ja pytam, czy ona im te sprawdziany zapowiada, a ona mówi, że od początku roku przypomina im ze trzy razy przed każdym.
        No to się dowiedziałam big_grinbig_grinbig_grin
        • dorek3 Re: kangurek kl 2 12.02.12, 23:01
          Ja też tak ostatnio miałam tzn o sprawdzianach dowiedziałam się jak mi przynieśli do podpisania. A jeszcze parę dni wcześniej wmawiałam im że coś kręcą i przecież sprawdzian ma dopiero być. Co więcej ten o którym nie wiedziałam była napisany rewelacyjne, zdecydowanie lepiej od tych o których wiedziałam wcześniej i goniłam do powtórek.
          • mysiam Re: kangurek kl 2 13.02.12, 00:07
            mójsmile
            dowiedzialam sie przypadkiem...
            ale on uwielbia matematykę -w domu nie ćwiczę z nim niczego...
            momentami jestem w szoku ,jak potrafi świetnie liczyć -tylko po kim on to ma?smile
            • iin-ess Re: kangurek kl 2 13.02.12, 18:27
              Moja też.
              • schiraz Re: kangurek kl 2 13.02.12, 18:36
                Mój Syn startuje, radzi sobie z matmą nieźle, ale na swoim poziomie więc cudów się nie spodziewam smile A co do sprawdzianów to u nas nie są zapowiadane (druga klasa SP), wychowawczyni twierdzi, że na tym etapie mają pisać na żywioł, bo w domu dzieci się uczyć jeszcze nie powinny (w sensie przygotowywać specjalnie). Pewnie od czwartej klasy zaczną im zapowiadać sprawdziany a ja poznam sens zdania: Zaganiać do nauki" smile
    • jotde3 Re: kangurek kl 2 17.02.12, 17:28

widze że ktoś startuje smile widzieliście już te zadania na oczy ? radze zobaczyć .
      szczególnie niektóre smile hehe . liczymy na 50 % punktów ( ciut powyżej średniej dla startujących z ubiegłych latach ,myśle że ma szanse na jakieś 70 procent jak go ciśnienie nie spali wink.
      • dorek3 Re: kangurek kl 2 17.02.12, 23:35
        Moi na kółku robią z poprzednich lat. Niestety zwykle robią źle. Zdecydowanie większe szanse widzę w Świetliku, na który też się zapisali.
        • ffranczeskaa Re: kangurek kl 2 20.02.12, 20:03
          mój tez startuje, zadania ze wczesniejszych lat trzasnął szybciutko, w domu nie cwiczymy wcale, no może raz czy dwa...
    • bramanka Re: kangurek kl 2 20.02.12, 23:22
      moj startował w I klasie- duzo punktow dostał.
      w II wyróżnienie
      w III też.
      w IV??? zobaczymy:0 ale mu się juz znudziło
      • jotde3 Re: kangurek kl 2 21.02.12, 10:05
        bramanka napisała:

> moj startował w I klasie- duzo punktow dostał.

a ile dostał ?
        mój też startuje w pierwszej klasie a do tego jest z końca roku . zobaczymy jak pójdzie .
        przygotowaliście sie ?
        czy u was były potem wręczane jakieś wyróżnienia na forum uroczystości zakończenia roku ?
        • bramanka Re: kangurek kl 2 21.02.12, 11:35
          oj, nie pamietam ile punktów- startowały całe klasy, ale dostał najwięcej z wszystkich I klasistów w szkole. dostal nagrodę- od "kangurka" za najwyższy wynik w swojej grupie wiekowej w szkole i od szkoły- dyplomy książki.
          robilismy trochę zadań (moj syn szedl jeszcze starą podstwa programowa), ale młody miał jakąś dziwny sposob robieia zadan, taki intuicyjny. zupelnie nie układem 3 równań, jak my byśmy do zdań podeszliwink
          • jotde3 Re: kangurek kl 2 04.03.12, 14:41
            bramanka napisała:
            > oj, nie pamietam ile punktów- startowały całe klasy,

szkoda że u nas nie .

ale dostał najwięcej z wsz
            > ystkich I klasistów w szkole. dostal nagrodę- od "kangurka" za najwyższy wynik
            > w swojej grupie wiekowej w szkole

hmm "kangór" liczy pierwszaków osobno w danej szkole czy dostał też najwiecej punktów z pośród 2 klasistów ?
            .
            > robilismy trochę zadań (moj syn szedl jeszcze starą podstwa programowa), ale mł
            > ody miał jakąś dziwny sposob robieia zadan, taki intuicyjny. zupelnie nie układ
            > em 3 równań, jak my byśmy do zdań podeszliwink

tak. one częściej robią jakby przez wyobrażnie .

• emtii Re: kangurek kl 2 04.03.12, 22:32
      Czy ktoś może podać namiar na jakieś zadania z lat poprzednich?
      Znalazłam jakieś przykłady dla poziomu Maluch,a 2klasa to chyba... Żaczek?
      Moja córa też się zapisała,ale kompletnie nic nie robimy w kierunku przygotowania...
      • jotde3 Re: kangurek kl 2 06.03.12, 09:28
        albo kup ksiązki albo popracuj troche smilehehe
      • pasik Re: kangurek kl 2 06.03.12, 09:41
        naprawdę nie trzeba się przyłożyć żeby znaleźć..no proszę..
        www.profesor.pl/mat/pd2/pd2_b_wojnar_030728.pdf
        www.cauchy.pl/konkursy_p/maluch/1/index.php
        • jotde3 Re: kangurek kl 2 06.03.12, 09:51
          pasik napisała:

> naprawdę nie trzeba się przyłożyć żeby znaleźć..no proszę..

pewnie , są też w necie lepsze pliki- z testami przygotowawczymi i z lat ubiegłych w formie jak na prawdziwych testach i karty odpowiedzi ( też lepiej nauczyć dziecko je wypełniać )
          • pasik Re: kangurek kl 2 06.03.12, 09:54
            przed 1 kangurkiem wydrukowałam test, dałam do łapy..dwa wieczory obgadaliśmy sprawę.
            I tak częściej startował w Alfiku( łatwiej testy znaleźćtongue_out)
            • jotde3 Re: kangurek kl 2 07.03.12, 09:17
              > I tak częściej startował w Alfiku( łatwiej testy znaleźćtongue_out)

alfik jest od 3 klasy zdaje sie , zadania tam wydają sie łatwiejsze niż w kangurze maluchu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka