jotde3 12.02.12, 10:53 czyjś geniusz startuje ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorek3 Re: kangurek kl 2 12.02.12, 14:35 Moi startują , ale dla funu. Zero stresu (i szans). W ogóle na nich nie naciskam. chodzą na kółko, robią jakieś zadania, ale zupełnie nie pracują w domu. Ja nie gonie. Odpowiedz Link Zgłoś
pasik Re: kangurek kl 2 12.02.12, 18:08 geniusz 6 klasa po dwóch latach przerwy w Kangurku udało się namówić szanownego pana. Wcześniej startował w Alfiku. Tylko on na żywca idzie, jak zwykle Odpowiedz Link Zgłoś
blankaz Re: kangurek kl 2 12.02.12, 20:08 Mój też startuje Ale tylko dlatego, żeby się oswoił z taką formą sprawdzania wiedzy. Nie pracujemy specjalnie w domu nad tym. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: kangurek kl 2 12.02.12, 22:52 z tego co wiem, to chyba mój, ale na razie się nie chwalił znając życie dowiem się po fakcie Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanka79 Re: kangurek kl 2 12.02.12, 22:58 Ja pewnie tak jak kotula dowiem się już po, i to długo po Tak się złożyło, że w piątek miałam okazję podwozić do szkoły wychowawczynię mojego syna ( mieszka nieopodal), czasem ją zabieram, w końcu jadę w tym samym kierunku I ona mówi do Fila, ze sprawdziany sprawdziła i że znowu tak ładnie napisał. Ja pytam jakie sprawdziany? ona: że z matematyki i z polskiego, ja pytam kiedy pisali, ona odpowiada że jeden w środę a drugi w czwartek. No więc ja pytam, czy ona im te sprawdziany zapowiada, a ona mówi, że od początku roku przypomina im ze trzy razy przed każdym. No to się dowiedziałam Odpowiedz Link Zgłoś
dorek3 Re: kangurek kl 2 12.02.12, 23:01 Ja też tak ostatnio miałam tzn o sprawdzianach dowiedziałam się jak mi przynieśli do podpisania. A jeszcze parę dni wcześniej wmawiałam im że coś kręcą i przecież sprawdzian ma dopiero być. Co więcej ten o którym nie wiedziałam była napisany rewelacyjne, zdecydowanie lepiej od tych o których wiedziałam wcześniej i goniłam do powtórek. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiam Re: kangurek kl 2 13.02.12, 00:07 mój dowiedzialam sie przypadkiem... ale on uwielbia matematykę -w domu nie ćwiczę z nim niczego... momentami jestem w szoku ,jak potrafi świetnie liczyć -tylko po kim on to ma? Odpowiedz Link Zgłoś
schiraz Re: kangurek kl 2 13.02.12, 18:36 Mój Syn startuje, radzi sobie z matmą nieźle, ale na swoim poziomie więc cudów się nie spodziewam A co do sprawdzianów to u nas nie są zapowiadane (druga klasa SP), wychowawczyni twierdzi, że na tym etapie mają pisać na żywioł, bo w domu dzieci się uczyć jeszcze nie powinny (w sensie przygotowywać specjalnie). Pewnie od czwartej klasy zaczną im zapowiadać sprawdziany a ja poznam sens zdania: Zaganiać do nauki" Odpowiedz Link Zgłoś
jotde3 Re: kangurek kl 2 17.02.12, 17:28 widze że ktoś startuje widzieliście już te zadania na oczy ? radze zobaczyć . szczególnie niektóre hehe . liczymy na 50 % punktów ( ciut powyżej średniej dla startujących z ubiegłych latach ,myśle że ma szanse na jakieś 70 procent jak go ciśnienie nie spali . Odpowiedz Link Zgłoś
dorek3 Re: kangurek kl 2 17.02.12, 23:35 Moi na kółku robią z poprzednich lat. Niestety zwykle robią źle. Zdecydowanie większe szanse widzę w Świetliku, na który też się zapisali. Odpowiedz Link Zgłoś
ffranczeskaa Re: kangurek kl 2 20.02.12, 20:03 mój tez startuje, zadania ze wczesniejszych lat trzasnął szybciutko, w domu nie cwiczymy wcale, no może raz czy dwa... Odpowiedz Link Zgłoś
bramanka Re: kangurek kl 2 20.02.12, 23:22 moj startował w I klasie- duzo punktow dostał. w II wyróżnienie w III też. w IV??? zobaczymy:0 ale mu się juz znudziło Odpowiedz Link Zgłoś
jotde3 Re: kangurek kl 2 21.02.12, 10:05 bramanka napisała: > moj startował w I klasie- duzo punktow dostał. a ile dostał ? mój też startuje w pierwszej klasie a do tego jest z końca roku . zobaczymy jak pójdzie . przygotowaliście sie ? czy u was były potem wręczane jakieś wyróżnienia na forum uroczystości zakończenia roku ? Odpowiedz Link Zgłoś
bramanka Re: kangurek kl 2 21.02.12, 11:35 oj, nie pamietam ile punktów- startowały całe klasy, ale dostał najwięcej z wszystkich I klasistów w szkole. dostal nagrodę- od "kangurka" za najwyższy wynik w swojej grupie wiekowej w szkole i od szkoły- dyplomy książki. robilismy trochę zadań (moj syn szedl jeszcze starą podstwa programowa), ale młody miał jakąś dziwny sposob robieia zadan, taki intuicyjny. zupelnie nie układem 3 równań, jak my byśmy do zdań podeszli Odpowiedz Link Zgłoś
jotde3 Re: kangurek kl 2 04.03.12, 14:41 bramanka napisała: > oj, nie pamietam ile punktów- startowały całe klasy, szkoda że u nas nie . ale dostał najwięcej z wsz > ystkich I klasistów w szkole. dostal nagrodę- od "kangurka" za najwyższy wynik > w swojej grupie wiekowej w szkole hmm "kangór" liczy pierwszaków osobno w danej szkole czy dostał też najwiecej punktów z pośród 2 klasistów ? . > robilismy trochę zadań (moj syn szedl jeszcze starą podstwa programowa), ale mł > ody miał jakąś dziwny sposob robieia zadan, taki intuicyjny. zupelnie nie układ > em 3 równań, jak my byśmy do zdań podeszli tak. one częściej robią jakby przez wyobrażnie . Odpowiedz Link Zgłoś
emtii Re: kangurek kl 2 04.03.12, 22:32 Czy ktoś może podać namiar na jakieś zadania z lat poprzednich? Znalazłam jakieś przykłady dla poziomu Maluch,a 2klasa to chyba... Żaczek? Moja córa też się zapisała,ale kompletnie nic nie robimy w kierunku przygotowania... Odpowiedz Link Zgłoś
jotde3 Re: kangurek kl 2 06.03.12, 09:28 albo kup ksiązki albo popracuj troche hehe Odpowiedz Link Zgłoś
pasik Re: kangurek kl 2 06.03.12, 09:41 naprawdę nie trzeba się przyłożyć żeby znaleźć..no proszę.. www.profesor.pl/mat/pd2/pd2_b_wojnar_030728.pdf www.cauchy.pl/konkursy_p/maluch/1/index.php Odpowiedz Link Zgłoś
jotde3 Re: kangurek kl 2 06.03.12, 09:51 pasik napisała: > naprawdę nie trzeba się przyłożyć żeby znaleźć..no proszę.. pewnie , są też w necie lepsze pliki- z testami przygotowawczymi i z lat ubiegłych w formie jak na prawdziwych testach i karty odpowiedzi ( też lepiej nauczyć dziecko je wypełniać ) Odpowiedz Link Zgłoś
pasik Re: kangurek kl 2 06.03.12, 09:54 przed 1 kangurkiem wydrukowałam test, dałam do łapy..dwa wieczory obgadaliśmy sprawę. I tak częściej startował w Alfiku( łatwiej testy znaleźć) Odpowiedz Link Zgłoś
jotde3 Re: kangurek kl 2 07.03.12, 09:17 > I tak częściej startował w Alfiku( łatwiej testy znaleźć) alfik jest od 3 klasy zdaje sie , zadania tam wydają sie łatwiejsze niż w kangurze maluchu Odpowiedz Link Zgłoś