Dodaj do ulubionych

do mam długowłosych dziewczynek

02.10.12, 15:46
i nie tylko..czym myjecie dzieciom włosy?Moja 8 latka ma długie,lekko kręcone.Wcześniej zaplatałam jej warkocze,teraz chce głownie kitki lub różne takie "ślimaczki".Od tego bardzo jej się plączą włosy,trudno je rozczesać.Myślałam o jakimś balsamie bez spłukiwania,albo może olejek do włosów?A może szampon i odżywka po myciu?Na razie stosujemy szampon dla dzieci z rossmana.Włosy ma do pasa dość gęste,najdłuższe w klasie i nie da sobie absolutnie skrócić,zresztą ja też nie chce tego robić tylko podcinamy końcówki.Co się sprawdziło u Was ?w sklepach jest taki wybór że nie wiem od czego zacząć.
Obserwuj wątek
    • iin-ess Re: do mam długowłosych dziewczynek 02.10.12, 16:36
      córka do roczesywania( na mokro jak i na sucho) używamy sprayuułatwiającego roczesywanie tego różowego z rosmana właśnie.
      • jagodasoft2 Re: do mam długowłosych dziewczynek 02.10.12, 16:59
        Moja też ma bardzo długie. Czasem kupuje spray (najlepszy z avonu) ale butelka idzie na parę myć głowy. Są dla dzieci specjalne szampony 2w1, teraz mamy schaumy taki ze smerfami, ale przy używaniu tych szamponów trzeba je nałożyć na włosy i odczekać ok 3 min. a potem spłukać.
    • grave_digger Re: do mam długowłosych dziewczynek 02.10.12, 17:05
      szampon plus odżywka (osobno) dla dorosłych. do włosów długich ułatwiajaca rozczesywanie.
      • andaba Re: do mam długowłosych dziewczynek 02.10.12, 17:11
        Moja używa odżywki fructis, mimo spłukania rozczesuje się dość dobrze. W razie draki sprej L'Oreala ułatwiający rozczesywanie.
        • pasik Re: do mam długowłosych dziewczynek 02.10.12, 20:03
          dorosłe szampony i odzywki, do rozczesywania płyn dzieciowy z Rossmana.
          A do mega rozczesywania splontańców używam jedwabiu do włosów w małych buteleczkach.
    • mika_p Re: do mam długowłosych dziewczynek 02.10.12, 20:00
      Pierwsza lepsza odżywka do włosów.
      • rjvja Re: do mam długowłosych dziewczynek 02.10.12, 21:35
        Szampon dla dzieci (aktualnie Bambino) a do tego odżywka Ziai. No i odpowiednia szczotka do włosów. Koleżanka poleciła mi szczotkę Tangle Teezer (kupilam na all) i teraz o połowę mniej marudzenia przy czesaniu a wlosy naprawdę dłuuuuugie. Sama dla siebie taką kupiłam bo moje włosy rozczesać się nie dają smile
        • b-b1 Re: do mam długowłosych dziewczynek 02.10.12, 21:52
          Szampon osobno i odzywka osobno-używają z firmy gliss-kur (odżywka z jedwabiem do spłukiwania-doskonale po niej rozczesuje się włosy).
    • agni71 Re: do mam długowłosych dziewczynek 02.10.12, 22:32
      My uzywamy aktualnie szamponu do skóry wrażliwej (Sensitive shampoo) Alterra z Rossmanna. Lubię tez szampon Bambino. Czasem na końcówki wlosów daje trochę dowolnej odżywki do spłukiwania lub oleju kokosowego (ale to przed myciem), czasem zamiast odżywki po myciu stosuję odrobinę kremu wygładzającego TiGi Fashionista (bez spłukiwania). Do czesania tylko Tangle Teezer, duzo mniej marudzenia. Zreszta ostatnio nie chcialo mi sie iśc do drugiego pokoju po TT i zaczęłam roczesywac corki swoim grzebieniem, specjalnym do wlosów kręconych, z szeroko rozstawionymi grubymi ząbkami - różnica w ciagnięciu ogromna, na niekorzyśc grzebienia.
    • aniko16 Re: do mam długowłosych dziewczynek 05.10.12, 15:19
      Polecem odżywkę Pantene bez spłukiwania "sprężyste loki" O niebo lepsza od sprayu z rossmana.
    • renis66 Re: do mam długowłosych dziewczynek 05.10.12, 15:36
      Nam fryzjerka i dermatolog nie pozwoliła używać żadnych odżywek dla dorosłych. Młoda też ma długie włosy i podobny problem. Psikamy czasami sprayem ułatwiającym rozczesywanie. ważna jest też odpowiednia szczotka.
      • aurinko5 :) 05.10.12, 21:59
        www.blondhaircare.com/2012/08/metamorfoza-dzieciecych-wosow-zuzia.html
        www.blondhaircare.com/2012/07/metamorfoza-dzieciecych-wosow.html
        • lilka0408 Szczotka Tangle Teezer 05.10.12, 22:17
          i problem rozczsywania z głowy smile Jedna córka włosy bardzo gęste, lekko kręcone, druga włosy cieńsze ale bardzo kręcone i plątające się. Szampony różne - teraz johnson ułatwiający rozczesywanie i obowiązkowo odżywka (również te dla dorosłych) nakładana tak od połowy włosów w dół, chwilę trzymana i dokładnie spłukiwana. Od czasu do czasu odrobina jedwabiu wtarta w wilgotne włosy. Nie wiem, jak sobie radziałam przed zakupem tej magicznej szczotki, bo teraz żaden grzebień ani inne szczotki nie wchodzą w grę smile (starsza, ta z lekko kręconymi jest jeszcze w stanie używać szczotki z naturalnym włosiem)
          • sylaluk1 Re: Szczotka Tangle Teezer 06.10.12, 10:01
            Ja co prawda mama chłopca ale jeszcze do niedawna miał długie i mega geste włosy...U nas najlepiej sprawdzają się kosmetyki Loreal - www.loreal-paris.co.uk/haircare/kids.aspx Szampony i odżywki w mega owocowych zapachach a wlosy po myciu mięciutkie,pachnące, świecące i żadnych problemow z rozczesaniem.
    • truscaveczka Re: do mam długowłosych dziewczynek 06.10.12, 21:04
      Niebieska odżywka z ziai (bez spłukiwania) - użytkujemy wspólnie smile
      • jarkotowa1 Re: do mam długowłosych dziewczynek 08.10.12, 15:09
        Długowłosy chłopiecsmile myje włosy szamponem Johnsona ułatwiającym rozczesywanie a potem dorosła odżywka. Włosy rozczesujemy po spłukaniu odżywki, ale cały czas pod strumieniem wody. Potem wyciskanie w ręczniku. Nie wycieramy "pocierając". Wtedy nie ma problemów z rozczesaniem po wysuszeniu, ani następnego dnia.
      • trzywjednym Re: do mam długowłosych dziewczynek 08.10.12, 15:25
        Ziaja? muszę poszukać. moja córka bez użycia spray'u do rozczesywania włosów w ogóle nie da sobie nic zrobić, ale fakt, że włosy ma bardzo gęste. używamy schaumy, ale mam wrażenie, że znacznie przyspiesza brudzenie się włosów. może inny produkt będzie praktyczniejszy smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka