ona_ona_30
07.08.13, 12:19
Dziewczyny,
mam ogromną prośbę o podpowiedź, od czego powinnam zacząć diagnozowanei swojego dziecka w kierunku zespołu złego wchłaniania (ogólnie pojętym, bo mam na myśli też celiakię, itd. - wszelkie tego typu choroby, mogące powodować poniższe objawy). Syn ma 8 lat, jest bardzo mały, chudy i blady. Zawsze taki był. Od zawsze też wyniki krwi - hemoglobinę - ma na pograniczu normy lub poniżej. Przez długi czas oprócz wspomnianego wyglądu zewnętrznego nei było żadnych objawów ze strony układu pokarmowego. Jednakże od kilku miesięcy synek co jakiś czas skarży się na bóle brzucha, miewa też rozwolnienia. Ostatnio do tego wszystkiego doszła również senność. Być może to nie jest ZZW, być może co innego, a być może nic poważnego. Ale ja muszę to sprawdzić. Chcę zacząć od diagnozy związanej z ZZW, bo tak mi podpowiada intuicja. Od czego mam zacząć? Błagam o rady. Muszę coś zacząć robić, bo się niesamowicie martwię. Może Wy, mamy, macie jakieś doświadczenia w tej kwestii? Będę ogromnie wdzięczna za wszelką pomoc. Z góry dziękuję!