Dodaj do ulubionych

Minecraft - stało się!!!

27.09.13, 23:04
No i stało się... Małemu ktoś sprzedał info o minecraft (koledzy na informatyce prawdopodobnie), i wsiąkł...
Biedne dziecko i pechowe, bo mamusia komputerowo/informatycznie/sieciowo słabo rozgarnięta jest. Ogląda na razie filmiki na YT jak inni grają, ale pograłby już sam smile a ja kompletnie nie wiem, jak się do tego zabrać. Nie chcę ściągać jakichś piratów i np. zasyfić sobie czymś komputer, są jakieś legalne, darmowe wersje, demo czy coś dla małoletnich początkujących? Co robić, redakcjo, co robić? Pomożecie?
Obserwuj wątek
    • pasik Re: Minecraft - stało się!!! 27.09.13, 23:14
      hehe to współczuję..mam dwóch maniaków... czasami liczba dochodzi do 3
      ,nawet mąż wsiąkł na moment.
      Nie wiedziałam, że 5 latka może budować takie fajne budynkismile
      • annes67 Re: Minecraft - stało się!!! 28.09.13, 19:52
        ja miałam naciski jakies rok temu...ale grałam na zwŁóke i jakos z tego wybrnęłam. u mni eni eoze byćżadnych goier ze względu tez na mnie...bardzo sie uzależniam ...więc umawiam go to tu ti tam. przynajmniej sam nie siedzi.
        • kajka271 Re: Minecraft - stało się!!! 29.09.13, 22:18
          My kupiliśmy w końcu oficjalną grę... na jakieś śiwęto, jako prezent dla syna... dłuuugo się broniliśmy, ale że on troche aspołeczny to potraktowaliśmy to trochę jako 'przepustkę' do kolegów, do wspólnych tematów itp.
          I jak byłam przeciwna, tak teraz widzę, że gra fajna... spoko, można grać w sieci, zabijać sie itp... ale można i budować miasta, zamki, itp... bratanek wybudował stadion PGE Arena z Gdańska smile A mój syn buduje np bibliotekę i szkołę i ustala im plan zajęć smile
          Nie wiem czy są jakieś wersje darmowe...
          ---
          • annes67 Re: Minecraft - stało się!!! 30.09.13, 11:43
            kupić oficjalna gre...to nie wszystko( kupuje sie jakis kod dostepu do oficjalnej strony). trzeba mieć tez dosc mocny komputer i łącze netowe bo gra jest online..tyle wiem.
            u mego syna szał powoli opada, i wystarczy jak posiedzi z kolega raz w tygodniu,
            gra jest twórcza napewno, tylko jesli syn jest jakby aspołeczny{ jak mój} to zamykanie go w domu z kompem da rezultat jeszcze gorszy. znowu zeby grał z kolega w domu potrzebne sa 2 kompy. u mnie grali tez w bibliotece. mysle ,ze wazne by koledzy sie widzieli za żywo. to oczywiście IMO.
            • kajka271 Re: Minecraft - stało się!!! 30.09.13, 12:02
              Mój 'aspołeczny' syn gra w domu sam, nie w sieci, albo z kolegami na zmianę, przy jednym kompie... ale potem w szkole mają o czym rozmawiać (kto co i jak wybudował i jaki filmik na you tubie obejrzał). Ale tez nie gra dużo, raczej mu kompa dawkujemy. No i też mu juz pasja osłabła... nie gada już tylko o minecrafcie smile
    • 7katipo Re: Minecraft - stało się!!! 30.09.13, 18:38
      Znaczy się online to jest, cokolwiek to znaczy big_grin
      Dobra, dzięki bardzo, ale dalej nie ma pojęcia, co dalej tongue_out
      Znaleźć mam jakąś oficjalną stronę (po czym poznam, że to oficjalna?), zapłacić (ile, komu) i już?
      A to się płaci raz, przy zakupie, czy za każdym razem jak dzieć chce pograć?
      Przepraszam za te kretyńskie pytania, ale ja NAPRAWDĘ jestem komputerową nogą, a czemu dziecko ma na tym ucierpieć tongue_out ???
      • mika_p Re: Minecraft - stało się!!! 30.09.13, 19:05
        Płaci się raz.
        Tyle wiem, kupowaliśmy synowi półtora roku temu chyba. Oprócz niego wciągnął się mąż i siedmioletnia córka. Ja odmówiłam, co nie zmienia faktu, że i tak musiałam oglądać najpiękniejsze budowle świata i dzieła własne oraz wysłuchiwać, jak to autor gry podle postąpił, zamieniając kwadratowe słoneczko na okrągłe. Po roku temat przycichł, teraz grają w inne gry.

Granie online oznacza, że komputer musi być podłączony do internetu i bez połączenia się nie pogra.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka