Dodaj do ulubionych

trening-zgoda

19.01.14, 22:15
witam czy jest ktos na tyle poinformowany zeby udzielic mi odpowiedzi z zaznaczenie maktow prawnych jakie zaswiadczenie potrzebuje dziecko na treningi ogolnorozwojowe? czy wystarczy zgoda rodzica i zaswiadczenie o znajomosci stanu zdrowia czy potrzebne jest tez od lekarza ?
Obserwuj wątek
    • shisha.pl Re: trening-zgoda 19.01.14, 22:28
      A o jakie treningi konkretnie chodzi?
    • stillgrey Re: trening-zgoda 19.01.14, 23:11
      Zapewne wszystko zalezy od klubu. Ja na zajecia karate musialam dostarczyc zaswiadczenie od lekarza. Poki syn jest w grupie do 14 lat wystarczylo zaswiadczenie od pediatry. Pozniej bedzie potrzebne od lekarza sportowego i komplet badan.
    • mw144 Re: trening-zgoda 20.01.14, 08:40
      Zależy od organizatora zajęć. U mnie w tym samym mieście na aikido wymagana jest zgoda rodzica, na karate zgoda lekarza.
    • shisha.pl Re: trening-zgoda 20.01.14, 09:17
      Mój syn trenuje piłkę nożną. Dopiero przed sparingiem i turniejem trener powiedział o tym, że trzeba podpisać zgodę i wypełniona karta zdrowia zawodnika przez pediatrę.
    • budzik11 Re: trening-zgoda 20.01.14, 09:30
      Potwierdzam - zależy od regulaminu klubu. Moje dzieci należą do klubu karate - wymagana jest zgoda rodziców oraz zaświadczenie od lekarza o braku przeciwwskazań (badanie lekarskie polegało na osłuchaniu i zrobieniu EKG, zaświadczenie wydawała pediatra). Syn koleżanki trenuje (na takim samym poziomie mniej więcej) judo i u nich wymagane jest zaświadczenie od lekarza sportowego.
    • tititu Re: trening-zgoda 20.01.14, 10:05
      Mojemu młodszemu dziecku wystarczyła zgoda rodzica. Starsze trenuje dłużej i startuje w zawodach. Musi mieć zaświadczenie od lekarza sportowego. To jest wymóg organizatorów zawodów.
      Nie wiem na podstawie jakich aktów prawnych mają takie wymagania. Z jednej strony mnie to denerwuje, z drugiej przynajmniej dzięki temu jest porządnie przebadany i dopilnowany a nie puszczony na żywioł z trenowaniem.
    • 77kunda Re: trening-zgoda 20.01.14, 13:41
      w zależności od klubu...na karate zgoda rodzica i zaświadczenie od lekarza, na piłce zaświadczenie od rodzica o znajomości zdrowia , na basen zaświadczenie od lekarza i od rodziców

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka