Dodaj do ulubionych

Jaki drobiazg na komunię, dodatek do koperty

07.05.14, 13:20
Jak w temacie - pieniądze są uniwersalne i wg mnie najlepszy, rozwiązaniem, ale chciałabym jeszcze coś do tego dokupić. Kasę wyda i nie będzie pamiętał, a ja chciałabym coś na pamiątkę, na co spojrzy po latach, uśmiechnie się i miło wspomni. Chłopiec. Ja nie jestem chrzestną, ale bliską rodziną. Może coś z grawerem? Jak myślicie? Dla niemowląt fajnym rozwiązaniem są sztućce, a dla starszaka?
Budżet na prezent to około 100zł, co by koperta mu nie zmalałasmile
Obserwuj wątek
    • gopio1 Re: Jaki drobiazg na komunię, dodatek do koperty 07.05.14, 15:36
      Kopertę najlepiej się wkłada do książki wink
      Do dobrej książki wróci nie raz.

Możesz polecieć klasyką - są piękne wydania Baśni Andersena, Braci Grimm, Opowieści z Narnii.
      Albo zahaczyć o religię, np:
      Rozmowy z dziećmi Tischnera
      Jest wiele wiar

Albo kupić coś, co mu się zwyczajnie przyda lub rozbudzi jego zainteresowania, np:
      Uniwersytet dziecięcy
      Mapy
      Historia Polski lub inna
      Domek
    • kubona Re: Jaki drobiazg na komunię, dodatek do koperty 07.05.14, 16:57
      albo włożyć do "Małego Księcia"
      mój syn do kopert dostawał anioły i książki o dinozaurach i origami. jedno i drugie to jego pasja.
    • jagoda2 Re: Jaki drobiazg na komunię, dodatek do koperty 08.05.14, 00:19
      Jeśli dziecko lubi czytać, proponuję zakup e-booka.
      Oryginalne, niezbyt drogie (ok. 250 zł), praktyczne, oszczędne dla czytającego i na pewno wzbudzi sensację oraz będzie użytkowane przez nałogowego "czytacza". E-booki można ściągać za free z netu, co jednak ma znaczenie, jeśli ktoś dużo czyta.
      • berdebul Re: Jaki drobiazg na komunię, dodatek do koperty 13.05.14, 19:31
        Zakup czytnika. E-book, to jest e-książka = to co czytamy na czytniku. wink
        Za free z netu można ściągnąć te, które nie są chronione prawami autorskimi.
        • jagoda2 Re: Jaki drobiazg na komunię, dodatek do koperty 13.05.14, 19:43
          Oczywiście, zakup czytnika - e-book to taki skrót myślowy.
          My zakupiliśmy komuniście Kindle 5 firmy Amazon. Osobiście gorąco polecam, jeśli dziecko lubi czytać.
    • tititu Re: Jaki drobiazg na komunię, dodatek do koperty 08.05.14, 12:16
      Encyklopedię np. poprawnej polszczyzny. Przyda się w klasach 4+.
      Albo jeśli chcesz być fajną ciocią a dziecko lubi jakąś drużynę piłkarską to koszulkę, plecak czy inny gadżet danego klubu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka