Dodaj do ulubionych

roll on dla 12 - latka

21.05.14, 10:29
Zrobiło się ciepło, dziecko aktywne i po zaczął się wyczuwalny. I chciałabym zakupić jakąś kulkę pod pachy. No ale mam obawy, czy dziecię nie za młode, czy nie zablokuje ujść gruczołów potowych, czy skóra nie jest zbyt młoda/wrażliwa. Oczywiście higiena odpowiednia, zmiana odzieży normalnie. Możecie polecić jakiś roll on sprawdzony i chyba nie antyprespirant????
Obserwuj wątek
    • k1234561 Re: roll on dla 12 - latka 21.05.14, 10:47
      Jeśli nie antyperspirant to masz do wyboru do koloru ofertę wszelakich kulek i dezodorantów np. w Rossmanie .
      Swoją drogą nie rozumiem czemu tych antyperspirantów się boisz ,ile dziecko ma lat?Te zwykłe dezodoranty z np.Rossmana,zamaskują tylko zapach,ale i to nie na cały dzień, dziecko nadal pocić się będzie.
      Moja córka,której zapach potu zaczął być wyczuwalny już w IV klasie podstawówki,miała zakupione najpierw zwykłe dezodoranty i kulki,ale nie sprawdziły się,antyperspiranty drogeryjne tez się nie sprawdziły.Dopiero podpasował jej antyperspirant z Vichy,dla skóry wrażliwej w kulce,a teraz ma Etiaxil dla skóry wrażliwej i też jest z niego zadowolona.Nie poci się,nie ma przykrego zapachu itd.Używa ty antyperspirantów ok.2 lat.Nie zauważyłam żadnych skutków ubocznych.Córka wreszcie czuje się swobodnie i spokojnie,że nikt od niej nie wyczuje zapachu potu i nie będzie widać na bluzkach plam od potu.
      • ozana_1 Re: roll on dla 12 - latka 21.05.14, 11:04
        syn ma 12 lat
    • tijgertje Re: roll on dla 12 - latka 21.05.14, 10:56
      Dlaczego nie chcesz antyperspirantow? Jak nie antyperspirant to poceniu nie zapobiegnie. Wybierz cos dla skory wrazliwej dobrej jakosci o jakims neutralnym zapachu (moze z serii dla alergikow bez masy zbednej chemii) i juz, nic sie nie pozatyka ani skory nie uszkodzi. Jak dzicko sie poci i zapaszki staja sie niezreczne, to najwyzszy czas na dobrej jakosci kosmetyk.
      • ozana_1 Re: roll on dla 12 - latka 21.05.14, 11:09
        No właśnie nie wiem czy nie chce wink Miałam tylko obawy, że mogą coś tam poblokować - gruczoły potowe w sensie pozatykać, ale to moje obawy niczym nie poparte, dlatego prosiłam właśnie o radę innych osób. Tak myślę, że najlepiej jakby był bezzapachowy dla skóry wrażliwej (alergicznej) i tyle. Skoro macie doświadczenia z antyprespirantami (Wasze dzieci) i ze skórą pod pachami nic się nie działo to spróbuję i ja nabyć taki dla syna. Dziękuję za wypowiedzi.
    • mamma_2012 Re: roll on dla 12 - latka 21.05.14, 11:16
      Moja córka, kiedy tylko pojawiła sie potrzeba zaczęła używać Vichy z niebieska (turkusowa) zakretka. Ja tez go używam. Myśle, ze męski odpowiednik tez sie sprawdzi.
    • ga-ti Re: roll on dla 12 - latka 21.05.14, 13:07
      Przeważnie młody stosuje z Rossmanna kulki isana, tak sobie myślę, że są delikatniejsze niż markowe dla mężczyzn. Choć zdarzyło się synowi podebrać coś od taty i nic się ze skórą nie działo.
      • atena112 Re: roll on dla 12 - latka 21.05.14, 23:23
        tez miałam ten dylemat i kupiłam synowi seper-deo to naturalny kamien bez dodatkow dla syna super!dostaniesz go w aptece
    • srubokretka Re: roll on dla 12 - latka 22.05.14, 06:09
      przypomnialas mi temat, ktory musze podrazyc. Od kilkunastu lat miewam problemy z nerkami. Zagadka dotad nierozwiazana... Kilka miesiecy temu doczytalam sie (zerwalam naklejke na antyp., pod ktora bylo napisane maczkiem, zeby nie uzywac jezeli wystepuja choroby nerek) . Nie rozwijam tematu, bo za malo wiem, ale warto wziac pod uwage, ze moga byc szkodliwe. Sporadycznie teraz uzywam. Z nerkami narazie spokoj. Antyp. ten drozszy, moze dlatego info tam bylo umieszczone, bo na taniznie tego nie znalazlam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka