Dodaj do ulubionych

corka problem z ubraniem

11.07.14, 22:43
wiem, ze to glupie pytanie. moje 8-latka chce nosic legginsy bez majtek, gdyz twierdzi, ze jak pod szorty lub spodniczke ubiera legginsy, to majtki jej nie potrzebne.

ja sadze, ze musi nosic majtki i basta. ale legginsy maja bawelniany klin, i moze jednak powinnam jej pozwolic, najwyzej tylko w wakacje. co wy sadzicie?
Obserwuj wątek
    • saszanasza Re: corka problem z ubraniem 11.07.14, 23:00
      legginsy nosi się na majtki i tyle. nie wiem skąd taka "moda", ale lepiej byłoby gdybyś trzymała się wersji z majtkami.
    • aleksandra1977 Re: corka problem z ubraniem 12.07.14, 00:17
      ciekawe, skad dzieci biora takie pomysly?

>
      > ja sadze, ze musi nosic majtki i basta.
      ja tez tak uwazam. Bez wzgledu na to, czy sa wakacje, czy ich nie ma.
    • beliska Re: corka problem z ubraniem 12.07.14, 00:47
      Leginsy nie są bielizną, a majtki tak. Bieliznę nosimy z różnych względów.
      Nie dyskutowałabym zbytnio z córą i majtki musiałaby zakładać.
      • k1234561 Re: corka problem z ubraniem 12.07.14, 08:17
        Dokładnie.Majtki to bielizna,a bieliznę nosi się zawsze i obojętnie do jakiego stroju,oprócz stroju kąpielowego,oczywiście.
        Chociażby ze względów higienicznych.Ja bym też nie dyskutowała,majtki ma zakładać i koniec.
        • kwiat_w_kratke Re: corka problem z ubraniem 12.07.14, 12:21
          Nie wiem skąd dzieci mają takie pomysły.
          Koleżanka z klasy mojej najstarszej córki też kiedyś przyszła do szkoły bez majtek, tylko w legginsach pod spódniczką. Miała pecha, bo akurat trafiło się badanie ortopedyczne, i pan doktor kazał dzieciom rozebrać się do bielizny. Biedaczka została w samych legginsach, które oczywiście ortopeda kazał jej zdjąć. Podobno cała czerwona wybąkała tylko że nie może, bo nie ma pod spodem majtek... Ja oczywiście nie byłam świadkiem tej historii, ale minęło już ze trzy lata, a córka mówi, że nadal klasa przezywa ją "goły tyłek". Dzieci są okrutne. Zwłaszcza dla głupoty.
          • mg1993 Re: corka problem z ubraniem 12.07.14, 15:05
            ja tez sie dziwie. a ile tamta dziewczynka miala lat? jezeli jeszcze byla mala, to moze zapomniala a mama jej nie upilowala.
            • kwiat_w_kratke Re: corka problem z ubraniem 12.07.14, 16:06
              Miała 7 lat. Druga klasa, ale poszła jako sześciolatek. Ona powiedziała, że rano się spieszyła i zwyczajnie zapomniała. Ogólnie rozsądna dziewczynka, nie sądzę, żeby świadomie coś takiego zrobiła.
          • kanna Re: corka problem z ubraniem 13.07.14, 22:21
            Dzieci są okrutne

Nie, durna za to jest wychowawczyni i ortopeda, ze nie potrafili konstruktywnie rozwiązać sytuacji uncertain

Maluchom (tez w nauczaniu początkowym) zdarza się zapomnieć majtek. Albo skarpetek. Albo wyjść w nieswojej koszulce. Jeśli ktoś z tego robi problem - to dorośli. Dla dzieci to naturalne.
            • kanna Re: corka problem z ubraniem 13.07.14, 22:23
              Nie dopisałam: córce autorki powiedziałabym "Żabko, zasadą jest, ze pod spodnie, spódniczki i legginsy nosimy bieliznę, czyli majtki. Wyjątkiem są spodenki kąpielowe , ale nawet one mają wszyte majtki wewnątrz."
    • liliawodna222 Re: corka problem z ubraniem 12.07.14, 12:44
      Sądzę, że nie należy ulegać wszelkim fanaberiom i szalonym pomysłom dzieci.

Jesteś matką i nie potrafisz powiedzieć "nie" bez konsultacji na forum? Zwłaszcza w tak idiotycznej kwestii?
    • rolly_mo Re: corka problem z ubraniem 12.07.14, 13:12
      Faktycznie, głupie pytanie.
    • mama303 Re: corka problem z ubraniem 12.07.14, 17:34
      jak nie chce to nie. Ważne żeby z gołym tyłkiem nie latała smile
      • 3-mamuska Re: corka problem z ubraniem 12.07.14, 20:07
        Ja tez w legginsach czasem chodzę bez majtek.
        Bo mam 3 pary w których śpię zamiast dołu od piżamy. Maja fioletowy kolor 3/4.
        Inna mam czarne.
        Wieczorem po umyciu sie ze 3-4 godziny, rano szykujac dzieci do szkoły, dopiero po wysłaniu dzieci do szkoły, wypiciu kawy, zjedzeniu śniadania przebieram sie w ciuchy na siłownie zakładam majtki i legginsy do biegania.
        Takie legginsy ubieram na raz, czyli zmieniam codziennie.
        Wole spac w legginsach, bo nie placza sie nie zawijaja na nodze jak długie spodnie pizamowe.
        • kwiat_w_kratke Re: corka problem z ubraniem 12.07.14, 23:56
          3-mamuska napisała:

> Ja tez w legginsach czasem chodzę bez majtek.
          > Bo mam 3 pary w których śpię zamiast dołu od piżamy.

Czyli po prostu używasz ich zamiast piżamy. W takim razie nie różnisz się specjalnie od większości ludzi, którzy też pod piżamę nie zakładają majtek. A że rano przy śniadaniu jesteś jeszcze w piżamie? Naprawdę nic to takiego nadzwyczajnego. Tyle że ma niewiele wspólnego z tematem wątku.
          Tu nie chodziło o dziewczynkę, która chce iść spać bez majtek, tylko o dziewczynkę, która chce bez majtek biegać po dworze czy też latać do szkoły.
          • jakw Re: corka problem z ubraniem 13.07.14, 07:30
            kwiat_w_kratke napisał(a):
            > Tu nie chodziło o dziewczynkę, która chce iść spać bez majtek, tylko o dziewczy
            > nkę, która chce bez majtek biegać po dworze czy też latać do szkoły.
            Póki tych leginsów nie zdejmuje to nie jest to chyba żaden problem - przynajmniej z powodów obyczajowych. wink
          • 3-mamuska Re: corka problem z ubraniem 13.07.14, 15:13
            kwiat_w_kratke napisał(a):

> 3-mamuska napisała:
            >
            > > Ja tez w legginsach czasem chodzę bez majtek.
            > > Bo mam 3 pary w których śpię zamiast dołu od piżamy.
            >
            > Czyli po prostu używasz ich zamiast piżamy. W takim razie nie różnisz się specj
            > alnie od większości ludzi, którzy też pod piżamę nie zakładają majtek. A że ran
            > o przy śniadaniu jesteś jeszcze w piżamie? Naprawdę nic to takiego nadzwyczajne
            > go. Tyle że ma niewiele wspólnego z tematem wątku.
            > Tu nie chodziło o dziewczynkę, która chce iść spać bez majtek, tylko o dziewczy
            > nkę, która chce bez majtek biegać po dworze czy też latać do szkoły.

No tak, tylko ze sa dni ze chodzę w "pizamie " cały dzien.
            A czasem z psem do parku ide w tej pizamie.
            Wiec nie widze problemu.
            Moze małej nie wygodnie.
            Legginsy ściągają majtki, przez spódniczkę nie mozna poprawić na szybko ja bum nie robiła problemu.
            Ale to ja bo uważam ze kazdy ma prawo do prywatności sowiego ciała.
    • budyniowatowe Re: corka problem z ubraniem 12.07.14, 21:21
      Naprawde to taki problem, ze majtek pod spodnie nie ubierze? No chyba, ze przez tydzien w tych samych gania. Sama wyproboj, szczegolnie w upaly, o wiele przjemniej.
      • aleksandra1977 Re: corka problem z ubraniem 13.07.14, 00:06
        budyniowatowe napisała:

> Naprawde to taki problem, ze majtek pod spodnie nie ubierze?
        a w co ma te majtki ubrać ? suspicious
        • ma.pi Re: corka problem z ubraniem 13.07.14, 20:09
          aleksandra1977 napisała:

> budyniowatowe napisała:
          >
          > > Naprawde to taki problem, ze majtek pod spodnie nie ubierze?
          > a w co ma te majtki ubrać ? suspicious

Definicja slowa sie klania. Jedno ze znaczen: wlozyc ubranie.
          • mama303 Re: corka problem z ubraniem 13.07.14, 22:15
            ma.pi napisała:

> Definicja slowa sie klania. Jedno ze znaczen: wlozyc ubranie.

Chyba w sensie włożyc ubranie ale komuś czyli ubrac kogos w coś.
    • camel_3d przeciez nie przeswituja.. 12.07.14, 22:42
      a przy takich upalach to mozna zeswirowac...

• an.16 Re: przeciez nie przeswituja.. 14.07.14, 09:36
        Legginsy to nie majtki. Ale skoro dorosłe kobiety tak robią ... Dla mnie dziwne jest również zakładanie legginsów pod szorty. Nie z duzo tego dobrego?smile
    • budzik11 Re: corka problem z ubraniem 14.07.14, 13:50
      A w sumie dlaczego musi te majtki wkładać pod legginsy? Ja nosze majtki, moje dzieci też, ale gdyby córka chciała chodzić bez, to nie miałabym żadnego argumentu dlaczego nie może. Bo tak? A niech pochodzi sobie dzień czy dwa, nie widzę problemu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka