tusia-mama-jasia
30.09.14, 22:30
Zakładam, a co!
Wątek o tym, co nam się podoba, co nas pozytywnie zaskoczyło w szkołach naszych dzieci.
Mnie się w szkole syna podoba wiele rzeczy, które zadecydowały o wyborze tej, a nie innej placówki /decyzja była nie najłatwiejsza, bo daleko mamy do szkoły/, ale w tym roku zaskoczyła mnie m.in. pewna innowacja: otóż szkoła oferuje sporo zajęć dodatkowych, w tym ruchowych, ale boryka się z problemem braku wolnych sal w rozsądnych godzinach. Operatywna dyrekcja dogadała się z równie operatywnymi właścicielami powstałej niedawno w mieście nowoczesnej hali sportowej, a raczej budynku, kompleksu - bo różnistych sal dla wielu dyscyplin od szachów i tańców po bouldering i futsal jest tam sporo - i dzieci będą dowożone /bezpłatnie!/ busami w godzinach świetlicowych na wybrane zajęcia. W ofercie jest wspinaczka, dżudo, szachy w nowocześnie wyposażonej sali z profesjonalnym oprogramowaniem, piłka nożna itd.
Ogromnie mi się pomysł podoba - oferta zajęć dzięki temu jest jeszcze bogatsza niż dotąd, a sama już zmiana otoczenia ze świetlicowego na inne, atrakcyjne jest bardzo odświeżająca dla zmęczonych główek.