29.10.15, 19:54
Syn ma 12 lat i jest w 6 Sp i straszliwie gada na lekcjach. Jest z natury duszą towarzystwa, bardzo otwartym więc temat znajdzie z każdym. Nawet najnudniejsza koleżanka jest wtedy świetnym kompanem. Nie ma go jak fizycznie odizolować aby nikogo nie było w pobliżu. Oczywiście przeszkadza sobie, innym, nauczycielom. Czasami łapie punkty ujemne, ale pojedyncze więc nie przekłada się to na zachowanie Problem istnieje odkąd poszedł do szkoły, ale teraz się chyba nasilił.
Odbyłam z nim milion pogadanek i nic.
Da się coś z tym fantem zrobić?

Już humorystycznie dodam, że jak miał półtora roku miał zdiagnozowane proste opóźnienie mowy. Zaczął mówić w jak miał 2,5 roku i nie może przestać smile
Obserwuj wątek
    • mama-ola Re: Gaduła 30.10.15, 08:43
      Znam aż dwóch chłopców (w tym mojego syna), którzy sami z siebie, bez zachęty rodziców poszli do nauczycielki i powiedzieli: chcę siedzieć sam, bo nie mogę się powstrzymać przed gadaniem. Przyznam, że byłam zbudowana taką dojrzałością.
      W sumie prosty sposób smile Siedzi sam to nie ma do kogo gadać wink
      • dorek3 Re: Gaduła 30.10.15, 08:47
        U nas każde dziecko siedzi przy oddzielnym stoliku tyle że stoliki są zsuwane. bo klasy nie aż tak duże. Rozmawiałam ostatnio z nauczycielem matematyki i mówi że praktycznie przy każdej lekcji powstaje inna konfiguracja ławek aby ktoś nie siedział obok kogoś, bo w każdej klasie inne wymagania.
        Poza tym młody gada nie tylko z najbliższym sąsiadem uncertain
        • mama-ola Re: Gaduła 30.10.15, 09:20
          A jakby położył/postawił sobie na blacie kartkę z napisem "NIE GADAM"? Taką przypominajkę? Nie na ostro, to może być kolorowa kartka, z uśmiechniętą buźką, albo z postacią, która trzyma palec na ustach smile
    • mati.pati Re: Gaduła 09.11.15, 12:29
      Mój gadułą jest dopiero w 1 klasie. Najpierw pani go rozsadziła z koleżanką i samotne siedzenie przypadło mu do gustu. Nie chce z nikim siedzieć, dzięki czemu gada mniej. Bo raczej ciężko powiedzieć że wcale.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka