Dodaj do ulubionych

Poleccie ksiazki

05.08.18, 17:27
Mlody lat 8. Czyta sobie co wieczor i zbliza sie do konca serii detektywistycznej Mai i Lassego. Przeczytanie jednej z tych ksiazeczek zajmuje mu 2-3 wieczory, w zaleznosci od zmeczenia.
Co moglibyscie polecic dla niego do czytania jako nastepne? Zeby tekst nie byl zbyt drobny i za duzo na stronie, ksiazki nie po 200 w gore stron, bo go to jeszcze przeraza, ale tez zeby w tych ksiazkach cos sie dzialo.
Obserwuj wątek
    • tzn.aga Re: Poleccie ksiazki 05.08.18, 18:09
      Ekoludki - Rafał Klimczak, seria o kotu Cukierku - Waldemar Cichoń, seria o Mamie Mu - Tomas Wieslander, Szkoła kotów - Kim Jin-kyung, seria o wielopiętrowych domkach na drzewie - Andy Griffiths, seria o detektywie Pozytywce - Grzegorz Kasdepke (zresztą jego i Gawryluk można kupować w ciemno - świetni są).
      Jak lubi psy to Baltik, Dżok - Barbara Gawryluk, Lolek - Adam Wajrak. Jak koty to - Jak się koty urodziły - Joanna Papuzińska, Kocie sprawki - Bożena Kaniewska-Pakuła.
      No i jakieś uniwersalne typu Mikołajek czy Koszmarny Karolek.
      • ewciaewcia34 Re: Poleccie ksiazki 05.08.18, 19:18
        Moja 9 latka lubi czytac Dziennik cwaniaczka. Tomek £ebski
    • 0mirka2 Re: Poleccie ksiazki 06.08.18, 12:57
      Polecam cykl "Biuro detektywistyczne nr 2" Horsta. Pierwszy tomik to "Operacja burzowa chmura" smile lubimyczytac.pl/ksiazka/254796/operacja-burzowa-chmura
      Poza tym "Mattis i jego przygody w pierwszej, drugiej i trzeciej klasie" Rose Lagercrantz lubimyczytac.pl/ksiazka/4803565/mattis-i-jego-przygody-w-pierwszej-drugiej-i-trzeciej-klasie
      Cykl Markusa Majaluomy, np. "Tato, pojedźmy na grzyby!" lubimyczytac.pl/ksiazka/138629/tato-pojedzmy-na-grzyby
      "Wojna z dziadkiem" Roberta Smitha lubimyczytac.pl/ksiazka/4851755/wojna-z-dziadkiem
      Seria Svena Nordqvista o Pettsonie i Findusie lubimyczytac.pl/seria/1891/pettson-i-findus
    • mama-ola Re: Poleccie ksiazki 13.08.18, 08:46
      "Dzienniki cwaniaczka" i "Zapiski luzaka".
      • puellae_2007 Re: Poleccie ksiazki 21.08.18, 13:43
        To ja Ci polecę na później takie tomiszcza właśnie, ale świetne i bardzo wciągające mojego syna:
        "Nocny ogrodnik",
        "Dziewczynka, która wypiła księżyc",
        "Pozytywka",
        "Drogocenna Ćma",
        "Peter Nimble i magiczne oczy"
        z krótszych mogę polecić "Wojna z dziadkiem", "Historie zamiecione pod dywan", "Historie wyciągnięte z kapelusza", "Kuba Niedźwiedź. Historie z Gawry". Mój syn uwielbia też serię "Wojny dorosłych - historie dzieci" - ukazala się właśnie nowa część "Wysiedleni".
    • ginger.ale Re: Poleccie ksiazki 20.09.18, 22:59
      Seria Najfutobolniejsi, jest chyba 9 tomów. Hit prezentowy dla 9-cio latka.
      Nieśmiertelna seria o Mikołajku.
    • 21mada Re: Poleccie ksiazki 29.09.18, 11:58
      Kapitan Majtas - seria.
    • anielina_mama Re: Poleccie ksiazki 02.12.18, 22:12
      Polecam serię "Nudzimisie" Rafała Klimczaka. Mój jak był mniej więcej w tym wieku uwielbiałsmile Maję i Lassego też przerobiliśmy. Lubił też serię Emil ze Smalandii Astrid Lindgren. Teraz wałkuje wszystkie części Opowieści z Narnii, a ponieważ lubi liczyć kasęsmile to podsunęłam mu książkę o finansach dla dzieci Julek i dziura w budżecie. Wszystkie książki powinny być dostępne np. na aros.pl.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka