Gość: zuzka IP: *.ask / 192.168.0.* 20.05.02, 20:26 Czy jest ktoś kto poronił już dwukrotnie a potem urodził zdrowe, normalne dziecko???? Bo ja właśnie jestem po poronieniach i chyba już nie wierzę w cuda choć bardzo chcę mieć jakiegoś maluszka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mamusia Re: dwa poronienia IP: *.proxy.aol.com 20.05.02, 20:40 nie ja osobiscie ale znajoma w trzeciej ciazy lezala plackiem od poczecia do 7 miesiaca - udalo sie. ale tez jej problem polegal na otwierajacej sie szyjce, nie pomagal szew - jakos tak to bylo. to co chce powiedziec - jest latwiej powalczyc, jak sie wie dokladnie z czym. poszukaj dobrego lekarza, ktory sie np w temacie specjalizuje, predzej trafi na trop. daj sobie oddech, niech organizm sie zregeneruje i nabierze wiary w siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
mary_ann Re: dwa poronienia 20.05.02, 20:48 Idź na forum "Zdrowie kobiety", tam Ci na pewno powiedza wiecej. Pozdrowienia - - zyczę, zeby sie udało )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marina Re: dwa poronienia IP: *.telsten.com / 10.20.1.* 20.05.02, 20:56 Znam kobiete dwa poronienia i potem troje dzieci zdrowych ,duzych,madrych.M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzka Re: dwa poronienia IP: *.ask / 192.168.0.* 20.05.02, 21:07 Dziękuje wam bardzo - może się uda - na pewno wtedy dam wam znać ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaza Re: dwa poronienia IP: 212.219.189.* 21.05.02, 11:39 Zuzka moja znajoma miala 4 poronienia i w ubieglym roku urodzila zdrowego synka. Lekarze dopiero po 2 poronieniach odkryli ze brak jej jakiegos tam hormonu(oops nie pamietam nazwy)wiec przez ciaze miala podawany podskornie hormon w zastrzykach (sama sobie robila)i wszystko bylo OK jaka byla przyczyna twoich poronien? skontaktuj sie z lekarzem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malina Re: MOZESZ URODZIC!!!!! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 21.05.02, 12:13 Zuzka, mysle, ze moj przyklad moze natchnac cie optymizmem. Pierwsza ciaze o malo nie stracilam( krwawienie w 4 tygodniu). Doslownie wszystko wisialo na wlosku. Na cale szczescie lezalam plackiem, a po 2 dniach jak troche sie uciszylo poszlam do lekarza. Natychmiast przepisal mi lek hormonalny o nazwie TURINAL( zawierajacy progesteron). Moje kolezanki braly i Turinal i jakies zastrzyki( i tez maja zdrowe dzieciaki). Urodzilam zdrowego, silnego, chlopaka ( donoszony). Druga ciaza: brak dostepu do madrych lekarzy przepisujacych srodki hormonalne, podczas ciazy zagrozonej- poronilam( potworne przezycie, nie do zrozumienia, dla kogos kto tego nie przezyl).Trzecia ciaza, znowu plamienie krwia na poczatku ciazy, zagrozenie poronieniem. Wycieczka w poszukiwaniu lekarza, ktory wierzy w niedobory hormonalne w czasie ciazy , znowu TURINAL i nastepne piekne, zdrowe 4 kilogramowe dziecko. Wspolczuje ci ogromnie z powodu tak ogromnej straty. Ja wiem co musialas czuc i co czujesz nadal, ja tego dziecka, ktore stracilam nigdy nie zapomne i kocham je bardzo. Wierze, ze gdybym miala podpore hormonalna i ono mogloby dzisiaj zyc. Wierz mi masz wszelkie szanse urodzic zdrowego dzieciaka. Nie wierz jesli ktos ci powie : jak ciaza ma poleciec to i tak poleci, widac jest problem z embrionem itp. W moim przypadku to totalna bzdura. Patrze na moich dwoje pieknych, madrych dzieci i nie chce mi sie az wierzyc w to, ze ich moglyby dzisiaj nie byc tutaj gdyby nie pomoc dobrego lekarza i moja walka . Pozdrawiam, glowa do gory i trzymam kciuki. Wszystko bedzie dobrze.Zobaczysz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaza Re: MOZESZ URODZIC!!!!! IP: 212.219.189.* 21.05.02, 12:16 Brawo Malina o ten lek mi chodzilo!! ja w ciazy plamilam, szok, bo myslalam ze to TO, ale okazalo sie ze,w moim przypadku, po prostu embrion jakos sie przyklejak, czy cos takiego... i wszystko bylo ok! Odpowiedz Link Zgłoś
mary_ann Re: MOZESZ URODZIC!!!!! 23.05.02, 01:37 Dziewczyny, uspokojcie się, to nie moze być JEDEN cudowny lek dla wszystkich (nawet jeśli przyczyna ta sama czyli niedobor progesteronu). To nie dziala na zasadzie z reklamy etopiryny: "Pani magister, poproszę to, co Goździkowej..."Ja np. dostawalam Duphaston i donosilam, ale to jeszcze o niczym nie świadczy. Niedobor progesteronu się DIAGNOZUJE, np. poprzez badania cytohormonalne 9polecam prywatną opiekę, w rejonie minimalna szansa, ze ktoś to zleci). Nieuzasadnione podanie, przy normalnym pozuiomie progesteronu u matki, moze spowodować np. psychiczną maskulinizację plodu plci żeńskiej. To ie aspiryna, naprawdę. Choć czasem zbawienna. Pozdrówka Mary_ann Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malina Re: mary ann IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 23.05.02, 20:18 Turinal podobnie jak lek ktorego nazwe i ty podalas ( a nie wykrzykujesz za to sama na siebie, tak jak to robisz pod moim adresem)jest na recepte, a wiec nie ma mowy o tym aby pacjentka dostala go bez recepty, czyli bez lekarza. Oprocz tych dwoch jest caly szereg innych i nikt nie ma co do tego zadnych watpliwosci, dlatego nie traktuj innych jakbys tylko ty cos tam wiedziala. Jesli lekarz uzna ze jest dobry dla autorki watku to go sam zapisze. Nie widze w tym nic zdroznego ze jego nazwe tu umiescilam, mnie to pomoglo, a kazdy ma swoj rozum i moze go uzyc, jednak czasem trudno znalezc lekarza, ktory uzylby ten rozum prawidlowo w stosunku do kogos kto ma takie problemy, dlatego czasem lepiej powiedziec samemu o co chodzi. A dlaczego ty reklamujesz nazwe leku ktory ty uzywalas, przeciez moglas napisac tylko: ja bralam inny????? Odpowiedz Link Zgłoś
mary_ann Re: mary ann 24.05.02, 00:21 Przepraszam za tę liczbe mnoga, to rzeczywiscie z postu Zazy, a nie Twojego emanuje ten entuzjazm do konkretnego leku, ale moze źle Zazę odczytałam. Sama niczego nie miałam zamiaru reklamować, dokładnie odwrotnie, uważam, że ten moj lek jest podejrzanie często przepisywany, choć jest wiele podobnych, może producent funduje ginekologom jakies Hawaje? A wiele moich przyjaciólek (zapisuje się go też dla wyrównania niedoborow poza ciążą) naprawdę źle go toleruje... Ja sama miałam przy nim (w ciąży) b. silne bóle głowy i nasilenie nudnosci, ale nie wiem, jak byłoby po innych. Masz rację co do tych recept, ale też czasem lekarze - mając do wyboru kilka preparatów - ulegają sugestiom pacjentek (nasz klient, nasz pan, oby wyszedł zadowolony ))). Pozdrowienia i przeprosiny mary_ann, bez powiązań z koncernami farmaceutycznymi ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malina Re: mary ann IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 24.05.02, 18:38 Dzieki Mary Ann za post. Musze przyznac ze masz klase i kulture osobista jakiej wielu tu na forum moze ci tylko pozazdroscic. Pozdrawiam cie serdecznie. Malina Odpowiedz Link Zgłoś
mary_ann Re: mary ann 25.05.02, 01:30 pozdrawiam też bardzo serdecznie i - do nastepnego spotkania )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mila Re: MOZESZ URODZIC!!!!! IP: 157.25.125.* 25.05.02, 09:49 Moja przyjaciolka ma za soba jedno poronienie i narodziny dziecka ciezko uposledzonego (bezczaszkowiec, zmarl zaraz po urodzeniu). Teraz ma juz dwoch fantastycznych synkow. Lekarze nigdy nie stwierdzili przyczyn i odradzali jej kolejne proby. Teraz Marta ma dwoch fantastycznych synkow. Przyznam szczerze, ze podziwiam jej upor i odwage - pewnie bym sie na to nie zdobyla. Wierze, ze Tobie tez sie uda i zostaniesz Mama. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś