Dodaj do ulubionych

krem na mróz

IP: *.acn.pl 11.12.02, 08:39
czym najlepiej smarować buźkę 7-latkowi na taki trzaskający mróz ?

dzieki
Obserwuj wątek
    • ariana_ Re: krem na mróz 11.12.02, 11:14
      A co myślisz o kremie Nivea - na każdą pogodę? Niby jest dla niemowląt, ale nie
      zawiera wody , więc jest idealny na mróz, także dla małych dzieci.Jest za to
      dość tłusty, ale dobrze się rozsmarowuje.Smaruję nim moją roczną córkę przed
      spacerami.A ja nie ten , to może zwykły Bambino?
      Pzdr.
    • Gość: agatka_s Re: krem na mróz IP: *.acn.pl 11.12.02, 11:21
      smaruję Bambino właśnie, ale tam nie ma nic czy jest OK na mróz czy nie (ma za
      to filtr UV i UVB, i słoneczko namalowane), póki jest minus 2-3 to OK ale minus
      15 to się trochę zaniepokoiłam czy mu jakis odmrożeń nie wyhoduje (do szkoły
      idzie około 20 minut piechotą).

dzięki za wskazówki jakiś alternatyw do bambino i NIvea
      • ariana_ Re: krem na mróz 11.12.02, 11:40
        W ostatnim "Twoim dziecku" jest właśnie o kosmetykach na zimę.Na mroźne dni
        polecają jeszcze (oprócz tego Nivea)"Krem dla dzieci na zimę" Dax cosmetics
        (piszą ,że też tłusty)i krem Bobas.Pierwszy - 8,50 zł, drugi 4,10zł a Nivea-
        10zł.Na dodatnie temperatury polecają natomiast "krem do pielęgnacji dzieci i
        niemowląt" Ziaja i Gerbera "krem na każdą pogodę".Piszą że Bambino chroni przed
        mrozem , ale przed jakim dużym -juz nie.
        Ja bym wybrała na twoim miejscu krem Nivea albo Daxu.Jeżeli coś pomogłam to
        cieszę się.
        • Gość: anma Re: krem na mróz IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.12.02, 12:24
          Dotąd używałam Bambino i uważam ze jest bardzo dobry. Ostatnio kupiłam dla
          odmiany i na probę Kolastyny "Delikatny krem ochronny dla dzieci" z serii
          ochronnej na zimę. Zawiera filtry UVA+UVB, wit. E i masło Shea. Ma atest
          Instytutu Matki i Dziecka, bardzo przyjemnie pachnie i dobrze się
          rozsmarowuje. Polecam. nie pamiętam dokładnie ile kosztował, ale nie był
          drogi, coś około 7 zł chyba.
          Pozdrawiam
    • Gość: Iza Re: krem na mróz IP: *.lomianki.sdi.tpnet.pl 11.12.02, 19:03
      Ja kupuję dziecku (alergikowi) krem Lipobaza w aptece kosztuje 7 zł jest
      tłusty i na 100% nie uczula. Na zimę jest też dobry maść witaminowa z apteki z
      dużą zawartością Vit A. Pozdrawiam
    • aankaa Re: krem na mróz 11.12.02, 20:02
      spróbuj dermosan - coś niezawodnego na każdą okazję/pogodę/przypadłość
      (tyle, że trzeba posmarować buziaka kilkanaście minut przed wyjściem - wyobraź
      sobie jak syn się poczuje wchodząc do szkoły świecąc jak księżyc w pełni)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka