Gość: agatka_s IP: *.acn.pl 11.12.02, 08:39 czym najlepiej smarować buźkę 7-latkowi na taki trzaskający mróz ? dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ariana_ Re: krem na mróz 11.12.02, 11:14 A co myślisz o kremie Nivea - na każdą pogodę? Niby jest dla niemowląt, ale nie zawiera wody , więc jest idealny na mróz, także dla małych dzieci.Jest za to dość tłusty, ale dobrze się rozsmarowuje.Smaruję nim moją roczną córkę przed spacerami.A ja nie ten , to może zwykły Bambino? Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agatka_s Re: krem na mróz IP: *.acn.pl 11.12.02, 11:21 smaruję Bambino właśnie, ale tam nie ma nic czy jest OK na mróz czy nie (ma za to filtr UV i UVB, i słoneczko namalowane), póki jest minus 2-3 to OK ale minus 15 to się trochę zaniepokoiłam czy mu jakis odmrożeń nie wyhoduje (do szkoły idzie około 20 minut piechotą). dzięki za wskazówki jakiś alternatyw do bambino i NIvea Odpowiedz Link Zgłoś
ariana_ Re: krem na mróz 11.12.02, 11:40 W ostatnim "Twoim dziecku" jest właśnie o kosmetykach na zimę.Na mroźne dni polecają jeszcze (oprócz tego Nivea)"Krem dla dzieci na zimę" Dax cosmetics (piszą ,że też tłusty)i krem Bobas.Pierwszy - 8,50 zł, drugi 4,10zł a Nivea- 10zł.Na dodatnie temperatury polecają natomiast "krem do pielęgnacji dzieci i niemowląt" Ziaja i Gerbera "krem na każdą pogodę".Piszą że Bambino chroni przed mrozem , ale przed jakim dużym -juz nie. Ja bym wybrała na twoim miejscu krem Nivea albo Daxu.Jeżeli coś pomogłam to cieszę się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anma Re: krem na mróz IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.12.02, 12:24 Dotąd używałam Bambino i uważam ze jest bardzo dobry. Ostatnio kupiłam dla odmiany i na probę Kolastyny "Delikatny krem ochronny dla dzieci" z serii ochronnej na zimę. Zawiera filtry UVA+UVB, wit. E i masło Shea. Ma atest Instytutu Matki i Dziecka, bardzo przyjemnie pachnie i dobrze się rozsmarowuje. Polecam. nie pamiętam dokładnie ile kosztował, ale nie był drogi, coś około 7 zł chyba. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: krem na mróz IP: *.lomianki.sdi.tpnet.pl 11.12.02, 19:03 Ja kupuję dziecku (alergikowi) krem Lipobaza w aptece kosztuje 7 zł jest tłusty i na 100% nie uczula. Na zimę jest też dobry maść witaminowa z apteki z dużą zawartością Vit A. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: krem na mróz 11.12.02, 20:02 spróbuj dermosan - coś niezawodnego na każdą okazję/pogodę/przypadłość (tyle, że trzeba posmarować buziaka kilkanaście minut przed wyjściem - wyobraź sobie jak syn się poczuje wchodząc do szkoły świecąc jak księżyc w pełni) Odpowiedz Link Zgłoś