Dodaj do ulubionych

Nie chce nic pic

IP: *.proxy.aol.com 12.01.03, 22:47
Za tydzien wracam do pracy a moja coreczka (11 m-cy) nie chce nic pic,karmie
ja piersia.Nie chce ani z butelki ani z lyzeczki ani z kubeczka.Mleka
odciagac nie ma sensu,bo nie ma go juz tak duzo,a zreszta jak ona by je
wypila.
Czy znacie jakis sposob zeby nauczyla sie i polubila pic?
Prosze,poradzcie cos.
Ewa
Obserwuj wątek
    • Gość: Maryla Re: Nie chce nic pic IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 13.01.03, 00:05
      sprobowalabym zabawa ,moze dwie butelki,jedna dla mamy a druga dla niej?
      moze "dokarmianie lali? (tzeba sprobowac czy nie za gorace)smile,a moze jakies
      małe "przekupstwo"?
    • Gość: mamusia Re: Nie chce nic pic IP: *.proxy.aol.com 13.01.03, 09:18
      ja wiem, ze temat delikatny. fakt jest jednak w twoim przypadku taki, ze musi
      sie dostosowac i lepiej teraz dopoki jestes w domu i mozesz ja pocieszyc swoja
      obecnoscia niz "obuchem", jak cie juz nie bedzie.
      jak nie dadza efektu zabawy etc pozostanie ci tylko konsekwencja. ja jak
      zaczynalam obok piersi dokarmiac to robilam to tak : troche cyca na dobry
      poczatek (apetyt rosnie w miare jedzenia), potem zaoferowalam jej zupke a jak
      nie chciala...to byla glodna do nastepnego posilku. i tak bylo juz zawsze - ja
      jestem opdpowiedzialna za to zeby cos smacznego do jedzenia bylo a ona za to,
      zeby sie najesc. u nas tematu jedzenia po prostu nie ma. powodzenia
    • Gość: aluc Re: Nie chce nic pic IP: *.gessel.com.pl 13.01.03, 11:54
      ale czy nie chce niczego oprócz cycka, czy je niecyckowe, a tylko nie pije?

bo to dwie zupełnie inne sprawy, jak je na przykład dwa niecyckowe posiłki a
      resztę cyckowe i po prostu nie chce pić niczego innego oprócz maminego mleka,
      to najwyraźniej mleko mamine za wszystkie napoje wystarcza. Jeśli nie ma przy
      tym objawów odwodnienia, to myślę, że nie należy się przejmować i po prostu
      powoli przekownywać bobasa do innych napojów. Mój dziesięciomiesięczny syn
      funkcjonuje na takich zasadach, potrafi odmawiać wypicia czegokolwiek przez
      parę dni, je dwa posiłki niemamine, kiedy jestem w pracy, a potem już jedziemy
      na piersi do wieczora smile a raczej do rana wink sądząc chociażby po ilości
      produkowanej śliny i siuśków wink odwodniony na pewno nie jest

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka